12. 5. 2023

MUDrland Wenca: Otázky a odpovědi 7






V úvodu dnešního článku se vrátím k minulému díludo kterého Vlabi vložila odkazy na přípravky ke snížení hladiny homocysteinu. Za to jí patří poděkování. 
Prohlédl jsem si složení tohoto přípravku a zjistil jsem, že v mé receptuře chybí Betain HCLTen je docela důležitý. Pro ty, kteří se nechtějí prokousávat odborným textem z Wikipedie, uvedu, že účinky Betainu HCL se sčítají s účinkem vitamínu B12 a úbytek homocysteinu je rychlejší. Kdo sází na silnější složení detoxikační kůry jako já, může si k přípravkům přiobjednat tabletovou formu, anebo práškovouMůj recept je vhodnější pro lidi s těžšími potížemi a hmotností přes 80 kg. Pro ostatní je jednodušší polykat jednu tabletku denně z odkazu od Vlabi.
Absence ostatních vitamínů nemá takový vliv, alespoň u nás masožravců. Inulin je použit jako plnidlo, namísto mastku.

Dnešní otázka je spíše souborem otázek:

Dobrý den,
ráda čtu Vaše rady ohledně zdraví. Omlouvám se, ale ráda bych se zeptala na Váš názor na tukový nádor a co s ním.
Máme 29letého kluka na vozíku po DMO, kterého jsme si vzali ve 12 letech z ústavu. Při prohlídce před deseti léty na neurologii mu byl objeven tukový nádor na zádech v křížích. Hned nás poslali na chirurgii, ale protože mám špatné zkušenosti s doktory, hledali jsme jinou pomoc. Zatím jsme omezili trochu jídlo s puriny, bere jablečný ocet tablety, mažeme jírovcovou mastí. Je to pořád stejné.
Ale hodně se horší, nohy ztuhlé a mizející svaly. /Zhoršily se i ruce./
U těch nohou mě napadlo po přečtení Vašeho článku, jestli ten tukový nádor nebrání prokrvení nohou a co by se s tím dalo dělat. /možná to bude jen tím, že je na vozíku a chůze je minimum/. V každém případě to asi má nějaký vliv.
Prosím o radu. Nevím, zda by bylo moci k Vám přijet.
Moc děkuji za odpověď. / třeba i v článku pro druhé/

Odpověď:
Tukový nádor si tělo vytváří, pokud si neví rady s metabolickým odpadem. Z otázky jsem vyvodil, že sice chodit může, ale asi špatně, a proto většinu času stráví na vozíku. Z toho vyplývá téměř nulová svalová aktivita a velmi slabý krevní i mízní oběh. Z důvodu stagnace těchto oběhů se metabolický odpad ukládá do tukové tkáně. Protože jsou AB (akupunkturní body) odizolovány tukem, nedá se na ně účinně působit tepelnými terapiemi. A kdyby se jó moc tlačilo na pilu, mohl by tento odpad způsobit otravu krve a sepsi. Podle mne je jedinou možností odstranit nádor operativně. Velmi šikovný je tým plastické chirurgie primáře Zálešáka z Fakultní nemocnice Olomouc. 
Upozorňuji, že i po operaci bude mít tělo snahu ukládat odpad tímto způsobem. Na druhou stranu se ale dá tvorba nového nádoru minimalizovat, možná i zcela eliminovat. Za stávajícího stavu je návštěva u mne předčasná a zbytečná.
Atrofující a ztuhlé svalstvo nohou je důsledkem nízké pohyblivosti nohou a špatného krevního oběhu. Důležitou roli zde hraje i dlouhodobé sezení a s ním spojené přiškrcení cév v oblasti sedacích nervů. 
Atrofující svalstvo rukou ukazuje na předčasné stárnutí, v důsledku vysoké hladiny homocysteinu. Pokud se rozhodnete pro rozbor krve, důležité odkazy najdete v předchozím článku
Užívání jablečného octa není dobrou volbou. Kyselina octová reaguje s vápníkem v cévách, podobně jak u alkoholiků na octan vápenatý, který je hydroskopický a zahušťuje krev. Vhodnější volbou je kyselina askorbová, díky které si tělo nahradí úbytek kolagenu, jako důsledek vyžírání kyselinou močovou. Doplnění informací o obyčejném čaji najdete také v předchozím článku. Po užívání vzniklý askorbát vápenatý, na rozdíl od octanu vápenatého, nemá hydroskopické a zahušťující účinky na krev. Zařazením obyčejného čaje do jídelníčku, odstraníte jeden z negativních vlivů na prokrvení. 

mudrland.wenca@seznam.cz

1 komentář:

  1. Kde je Gates, tam čakaj "pridanú hodnotu", samozrejme pre "dobro" ľudí:

    https://www.priroda.cz/clanek/odhalene-spiknuti-o-rainforest-alliance-a-hmyzu-v-potravinach-aneb-skutecny-vyznam-loga-se-zelenou-zabickou/

    https://manipulatori.cz/zabka-na-obale-jidla-opravdu-neznamena-ze-jidlo-obsahuje-hmyz/

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů