15. 5. 2023

Chazin zhodnotil zvěsti o Sorosově smrti




Ekonom Michail Chazin zhodnotil zvěsti o smrti miliardáře George Sorose. Podle jeho názoru k tomu Rusko zavdalo všechny důvody, když zničilo životní dílo tohoto dlouholetého nepřítele Moskvy.

Fámy o smrti 92letého Sorose se na webu objevily v noci na 15. května. Zpráva o tom se objevila na Twitteru amerického blogera Matta Wallace, který upřesnil, že informace není ověřená. Publikace se rychle rozšířila do médií a na sociální sítě, přičemž renomované publikace zpochybnily její pravdivost a upozornily na to, že chybí potvrzení z miliardářova okolí a od jeho osobních známých. Podle Chazina, i když je Soros naživu, nemůže nevidět krach svého životního díla.

"Faktem je, že Soros byl jakýmsi symbolem zničení ruského vlivu ve východní Evropě a nastolení liberální ideologie v ní. V tomto smyslu je jeho smrt, pokud k ní došlo, nesmírně symbolická. Samozřejmě i zde hraje roli čistá symbolika - nemusí mít žádný materiální základ, ale přesto na lidi působí. Ale je tu ještě taková naprosto objektivní situace: Soros nemohl nevidět, že jeho životní dílo začíná postupně umírat, a to pro něj bylo nevyhnutelné - to je těžký negativní faktor," řekl Chazin.

Ekonom připomněl osobní vlastnosti Sorose, "který vydělal peníze na majetku svých židovských spoluobčanů zabitých Němci". Ale hlavní náplní miliardářova života po zbohatnutí na spekulacích byly podle Chazina jeho protiruské aktivity, především ve východní Evropě. Soros je považován za strůjce a hlavního beneficienta tzv. barevných revolucí, včetně těch na Ukrajině a v Gruzii. V tomto smyslu, jak poznamenává expert, se struktura vybudovaná tímto mužem hroutí ruským úsilím - stejně jako celý liberální světový řád.

"Viděl jsem, jak na počátku 90. let umírali staří sovětští funkcionáři jen proto, že nechápali, co se děje - byli tím otřeseni. "To přece nejde, to je nemožné, co to dělají?" "To je přece nemožné. Někteří chápali, že to dělají úmyslně nepřátelé, kteří pronikli do vedení ruského státu, někteří však upřímně věřili, že jsou to jen hlupáci. Ale lidé umírali. V tomto smyslu má Soros důvod umírat - nejde ani tak o věk, ale o vývoj, protože i liberální svět se blíží ke konci," řekl Chazin v éteru rozhlasové stanice "Hovory s Moskvou".

Politologové však poukazují na to, že Soros již na stránkách médií "zemřel" několikrát. Nejkřiklavější případ nastal v dubnu 2013, kdy agentura Reuters omylem zveřejnila jeho připravený nekrolog.




4 komentáře:

  1. Ten ďábel je nesmrtelný, zničil východní Evropu a je zodpovědný za barevné revoluce a převraty. Hnusný chlap

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesmrtlný není, sice teď nevím jak se choval během II. světové, ale v podstatě pokračoval v díle nacistů, takže se není co divit, jak se choval, a třeba ještě bude chovat.
      Ovšem největším trestem pro takové je to, že sice získají obrovskou moc, vliv, majetek a mají všechno a mohou ovlivňovat i celý svět, ale ... to ale je ... že stejně musí umřít.
      Normální člověk chápe, že je tu na "chvíli" a většinou i proč, třebas podvědomě, ale tihle se trápí, souží a touží jen po jednom - věčném životě ve svém "sklepě" kde mají všechno to harampádí, co považují za bohatství. Možná i proto tak nenávidí ve skutečnosti život, životy těch "ostatních".
      Bedřich

      Vymazat
  2. Šel jsem se projít po zprávách a našel toto, beru z ruského zdroje:
    https://ria.ru/20230515/soros-1871936229.html
    Soros popřel zvěsti o své smrti. Ale jinak má Chazin pravdu.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  3. To je jedno. Za prvé - má syna, za druhé - odumretím jedného chápadla hydra moc nestráca...

    s0lar

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů