2. 5. 2023

Koluje po internetu...


KSČM: Tzv. obranná smlouva s USA zbavuje ČR suverenity

(Praha 30. 4. 2023) Pravicová vláda P. Fialy schválila česko-americkou dohodu o obranné spolupráci. Tato smlouva upravuje podmínky pro pobyt amerických vojsk na území České republiky, v podstatě je zbavuje jakékoli odpovědnosti a Českou republiku kontroly nad nimi.
KSČM tuto smlouvu důrazně odmítá, neboť naši zemi zbavuje posledních zbytků suverenity a vede ji do zcela otrockého postavení vůči USA. Jde o smlouvu, která není prospěšná pro Českou republiku a její občany, ale pouze pro Spojené státy a jejich zájmy.

Americké jednotky a vojenská technika budou moci přijíždět na území ČR bez jakékoli kontroly z naší strany. Americká armáda si může zřizovat na českých vojenských základnách a ve vojenských výcvikových prostorech svá vlastní vojenská zařízení, která bude mít zcela pod svou kontrolou bez jakýchkoli pravomocí české strany. Bude zde moci provozovat například vlastní rekreační zařízení či prodejny. Česká republika se také vzdala výsadního práva na trestní stíhání příslušníků ozbrojených sil USA za trestné činy jimi spáchané na území České republiky. Ozbrojené síly USA a jejich dodavatelé jsou rovněž zproštěni od placení DPH a dalších daní. Případné stavební zakázky se mají řídit primárně právem USA a stejně tak pracovně právní vztahy u dodavatelů USA. Česká republika se tak zcela zbavuje vlivu na to, co se na našem vlastním území bude dít.
Nejde tak v žádném případě o smlouvu, která by měla přispět k mezinárodnímu míru a stabilitě a prohloubit spolupráci v oblastech obrany a bezpečnosti. V prvé řadě jde o to, aby zde Spojené státy mohly bezplatně a beztrestně působit a zvyšovat svou kontrolu nad dalšími státy. Stačí si jen připomenout americké tajné věznice, které Spojené státy zřizovaly na svých vojenských základnách v různých zemích, kde v minulosti věznily a mučily své skutečné či domnělé odpůrce.

Vyzýváme proto občany, aby se proti této smlouvě postavili a řekli jí jasné NE!

vedení KSČM

27 komentářů:

  1. Vše souvisí se vším jako spojené nádoby. Lidé, kterým jsou lhostejné jejich tělesné schránky, které si ničí cigaretami, alkoholem, přejídáním a jinými civilizačními výdobytky, bude asi dost těžko zajímat, jak vypadá jejich domov, místo, kde se narodili, jejich vlast. Sešup až na samé dno je zřejmě nezbytný, abychom si opět uvědomili, o co přicházíme. Z tohoto úhlu pohledu přítomnost amerických vojáků na našem území zcela zapadá do popsaného scénáře.
    Jan Smola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dovolím si k tomu dodat, že chybí ve výčtu lhostejnosti doplnit i jejich mozky a lhostejnost k jeho Debilizaci. S velkým D. S tím souvisí dotaz pro všechny. "Kolik mozků je imunních proti debilizaci kolem Vás?" Tvrdí psychologie, že 20%. Co myslíte? Osobně 20% nevidím.

      Vymazat
    2. Já si bohužel myslím,že tak 5, max. 7 procent obyvatelstva.

      Vymazat
    3. Svět a život člověka je stále košatější a složitější, a stejně tak jako politické dělení na pravo-levé tak i takovéto paušalizování je stále méně užitečné.
      Já kouřím jak prokopnutá kamna a alkoholu jsem vypil v životě vagón a ta smlouva se mi nelíbí stejně jako vám.
      Ne že bych tím chtěl doporučovat nebo pochvalovat návyky jako je kouření nebo alkoholismus, ale takto zjednodušeně se lidé hodnotit nedají. Ano ty zlozvyky vedou mnoho lidí k rozkladu šedé kůry mozkové, to jistě. To ale neznamená že pijan-kuřák je automaticky lhostejný k tomu co se kolem něho děje. V hospodě jsem vždycky potkal mnohem víc lidového rozumu a jasně formulovaných názorů se kterými bylo možné souhlasit než v pseudointelektuální bublině sociálních pastí.
      Každý člověk dokud je na světě má stále šanci objevit ve svém uvažování nebo chování chybu, jinak bychom mohli rovnou fašisticky hodit všechny kuřáky a pijany do řeky a poslat je po proudu.
      Ano, někdo potřebuje dotek dna aby ocenil krásu světa nad hladinou, jinému stačí jeden aha okamžik a všechno je jasnější. Někdo to za celý život nepochopí a jiný vyšplhá na pomyslném žebříku moudrosti až na nejvyšší příčky ještě v mládí. Lidé jsou individuální a i když chápu vaše hodnocení a rozumím z čeho vychází, nemohu ho akceptovat. Ve své podstatě je takové hodnocení stejně blbé jako ta smlouva.
      Mimochodem, nejméně rozumu jsem vždycky potkal ve vyhraněných názorech (kterými jsem sám čas od času oplýval) jako je pokus řešit problémy světa abstinencí, nekuřáctvím, vegetariánstvím, zero-waste, ekovšechno a podobně. Nic z toho tím nijak neshazuji (i když vegetariánství na rozdíl od toho ostatního podle mě není rozumné pro všechny) ale svádět na to problémy světa obecně nebo malý odpor k této smlouvě konkrétně mi nepřijde konstruktivní, stejně jako počítat procenta rozumných lidí kolem sebe. Ani si nedovedu představit jak by se takové procento měřilo, podle jakého rozumového etalonu? Nebo pocitoměrem, že mám z lidí kolem sebe dobrý pocit? :) Vím, to už to příliš odlehčuji, situace kolem té smlouvy samozřejmě nijak růžová není. Otázka je co by se stalo kdyby ji nějaký politik odmítl aniž by za sebou měl půlku národa v ulicích. A i kdyby měl, je snad libo zemětřesení jako v Turecku? Nebo to už bych příliš teoretizoval?
      Alchy

      Vymazat
    4. Takže jediný SPRÁVNÝ flastenec je hubený abstinent nekuřák.I ty jeden mysliteli.

      Vymazat
    5. není divu, když nám, tedy nikoli nám, vědomým, ale té spoustě bezvědomých občanů ukradli lidskou duši a oni si toho ani nevšimli

      Vymazat
    6. Přemek: Myslím že duše se ukrást nedá, ale lze se nechat oblafnout a lehkomyslně ji zaprodat. Nevědomě se to nestane, neuvědoměle jistě ano.
      Alchy

      Vymazat
    7. Alchy,Tvá argumentace se mi zamlouvá z obou Tvých příspěvků. Velmi mne oslovila jedna věta z Tvého prvního příspěvku , cituji : Ve své podstatě je takové hodnocení stejně blbé jako ta smlouva. To podepisuji všemi pěti, s prsty na levé ruce bych to také snad dokázal podepsat, avšak dosti obtížně.

      Vymazat
  2. Ne smlouvě!! Kde je nějaká petice, kterou podepíšu ihned

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pizzu, šoubovák, želvu, prostitutku, .... - to vše nás systém naučil si objednat z gauče přes internet. A i to funguje a celkem k tomu nemám nějak zvlášť výhrady.
      Avšak pouhou implantovanou iluzí je to, že stejně tak snadno z gauče máváním palců po displeji mobilu či klávesnici počítače dokážeme i odvolat politiky, prezidenty či celé vlády, s kterými jsme nespokojení a nahradíme je novými, pronárodními, kompetentními.

      Takže jak psal Jan Smola - Vzhůru ke dnu! A až budeme všichni dřít doslova hubou o zem, sice bude asi pozdě, ale teprve pak si uvědomíme realitu.

      PS: Jedinou nepodstatnou nevýhodou elektronických petic je to, že si s nimi vlastizrádní kolaboranti nemohou ani vytřít prd.. (což jim bohužel žíly netrhá)

      Vymazat
  3. Nově uzavřená Dohoda mezi ČR, s.r.o. a USA o spolupráci v oblasti obrany
    Tato Dohoda se sjednává na počáteční dobu platnosti 10 let.
    Dohodnutá zařízení a prostory
    • Vojenské letiště Čáslav
    • Vojenské letiště Náměšť
    • Vojenské letiště Pardubice
    • Logistické centrum Mošnov
    • Vojenský výcvikový prostor Hradiště
    • Vojenský výcvikový prostor Libavá
    • Vojenský výcvikový prostor Boletice
    • Vojenský výcvikový prostor Březina
    • Vojenská posádka Vyškov
    • Vojenská posádka Rančířov
    • Vojenská posádka Stará Boleslav
    https://mocr.army.cz/assets/informacni-servis/dca_-_navrh_schvaleny_vladou.pdf

    jirik

    OdpovědětVymazat
  4. Z mého úhlu pohledu jde svým způsobem v mnoha ohledech o Mnichovskou zradu 2.
    Vlastizrada vedení České republiky v přímém přenosu.
    Jedna řečnická - Co že to odjakživa bývalo "odměnou" dopadeným a usvědčeným vlastizrádcům?
    Jenže dnes se vlastizrada neřeší, dnes frčí stíhání a trestání projevení špatného názoru, pravdivé oznámení sousedovi, že je kretén a že díky současné i minulým vládám nemám na opravu staré střechy natož na nový kotel na tuhá paliva, takže topím ve starém protigrétovském, jinak bych zmrzl.
    Svět je obrácen řití navrch, za mohutného aplausu leskle natíranou do barev chudáka duhy.

    OdpovědětVymazat
  5. Smlouva musí být ještě schválena parlamentem. Nezbývá tedy, než oslovit každého jednotlivého poslance. Přesvědčivě. V roce 2009 (NE ZÁKLADNÁM) to pomohlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhoduje sa v zákulisí a parlament je len divadlo pre plebs, aby to vyzeralo ako "demokracia". V skutočnosti by otrokári nikdy nepripustili nepriaznivú (pre nich) parlamentnú matematiku. U vás to dopadne s tou okupačnou zmluvou tak ako u nás.

      s0lar

      Vymazat
    2. Ano, rozhoduje se v zákulisí, nikoli v parlamentu. Ale proč? Protože v parlamentu většina vždy upřednostní osobní profit nabízený v různých podobách právě oním zákulisím před zodpovědností k národu. A dokud to tak bude, není nám pomoci. Nakonec prý každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Možná nás to má něčemu naučit, něco nám ukázat, k něčemu dokopat.

      Vymazat
    3. Bohužel, Solar bude mít pravdu.

      Vymazat
    4. Bude schválena - prakticky je už teď, oficiálně po parlamentní divadelní hře na demokracii.
      Albi

      Vymazat
    5. Typická česká klasika: než zvednout zadek a bránit se, je pohodlnější předem rezignovat.
      Někdy to tu fakt mám chuť zavřít...

      Vymazat
    6. Vlabi,bohužel nemáme letopočet 2009, ale 2023.Uvědom si,kdo tehdy vládl, a kdo dnes. To je něco jako nebea dudy.

      Vymazat
    7. Vládne nám stále tentýž, ale svět se zásadně mění. Jestli teď zůstaneme sedět, skončíme v ruinách Západu.

      Vymazat
    8. Pravdou je, že celou dobu od listopadu se vše "hýbe" jen jedním směrem a nezáleželo na tom, kdo tam "nahoře" seděl. Nepochybně někdo z nich byl donucen tak, či onak jít proti svému názoru, ale to na věci nic nemění.
      Za každé vlády se prostě utahovaly viditelně nebo méně zřetelně šrouby našich práv a možností. A někdy to vypadalo "jen tak" nevinně, ale ty následky ...
      Jestliže dříve - jen pro ilustraci jak si váží voličů - se například změny v dopravě předem ohlašovaly a to jak v trasách, tak i v cenách, tak dnes prostě přijdete na zastávku a dopředu nevíte, co bude. Pokud si neprojdete KAŽDÝ den na internetu patřičné informace a to zabírá každý den nemálo času, prootože musíte občas i dost hledat. Dokonce se mi stalo, že nic nejelo a v tom přijelo vozidlo s "lepičem" a nalepil informaci o novém jízdním řádu kvůli objíždce. Podstatné změny, aspoň pro mne. A o cenách v obchodch ani nemluvě. Pamatujete si jak zpočátku po listopadu v novinách, v TV a na rádiu zdůvodňovali doslova každý haléř navýšení cen? Pravda zas tak dlouho to netrvalo.
      A pokud se týče dneška, pak se děje to, co chtěli udělat již za Napoleona, za Hitlera, rostě pořád to měli v plánu. Proto jeden z nejdůležitějších směrů našeho odporu měl být ve školství - kdo tehdy proti náznakům toho, co se dnes děje a je - brojil? Málokdo, vím to, protože jsem se snažil tehdy s dalšími protestovat a něco dělat. Ale maloměšťáčci, kteří si i dnes myslí jak se jim žije a nechápou, že o vše při zachování toho, co je, přijdou mnohem spolehlivěji než kdykoliv dříve, tak ti to vždycky pohřbívali a dost často i výsměchem. A ještě za to budou "vládce prstenů" blahořečit. S tím souvisí i to, že se rusofobie u nás neustále podporovala a podporuje. Naše země se musí umět uhájit sama, jen tak může očekávat - možná - nějakou podporu zvenčí. Ale jak to vypadá, to víme všichni. Rusko má jednu sílu, kterou má málokterý stát - bylo nuceno žít v informačním pekle různých názorů a každý si musel umět vybrat sám. A to po zkušnostech ze "zbytečných" devadesátých let, kdy to tam bylo o držku. Asi si je teď budeme prožívat i my. A to zbytečně, mohli jsme se poučit z vlastních zkušeností, ale ne, maloměšťáček ne, ten vždycky jen hrabe a nechá se raději krmit, než aby se sám snažil ... a raději žije na úkor někoho, koho "nezná". A to vše neplatí jen o nás, ale všude po té "báječné civilizaci".
      Bedřich

      Vymazat
    9. Ono je to "nesezení" dvousečné.
      Dejme tomu, že se nějakým zázračným způsobem podaří zorganizovat nějakou demonstraci s půlmiliónem, co půl, ať nežeru - miliónem zúčastněných. Co by se (podle mě) stalo? Pokud vůbec něco, tak nějaký ten nedůležitý, zato v médiích bouřlivě prezentovaný ústupek ve stylu ať se ovce nažerou, hlavně že vlk zůstane celý. Bude zdemisován ten nebo onen panák či panačka a s velkou pompou dosazen někdo jiný, pravděpodobně ještě fialovější, černochovější, růžovější než ti stávající. A za pár týdnů (spíše dnů) se pojede ve starých kolejích se skrytě utáženými šrouby v mnoha aspektech života bez povšimnutí MSM.
      Já osobně už šanci (50:50) vidím spíše v případě, že padneme vyloženě na nejhlubší dno (na držku), kdy nám nezbude nic a půjde doslova o holý život. Pak se přeskočí nějaké demonstrace a půjde vyloženě o revoluci. Vím, že podle pravidla "když něčemu nemůžeš zabránit, tak to alespoň řiď" byla znehodnocena a doslova hned v zárodku odsouzena k nezdaru většina revolucí v historii, nicméně i tak v tom vidím větší šanci na změnu, než postáváním v Praze před parlamentem a promlouváním přes amplión k zúčastněným.
      Zkrátka, jak to tak při pohledu kolem sebe vidím, Češi se stále mají ještě příliš dobře na to, aby se mohlo něco pohnout k lepšímu.

      Vymazat
    10. Asi tak, ako píše MichalB. Nato aby sa niečo začalo meniť musia masy padnúť na úplné dno. Ale obávam sa že ani revolúcia by nepomohla. Lebo masy nevedia kto je ich skutočný nepriateľ. Myslia si že je to Putin :). Tu už pomôže len evolúcia.

      s0lar

      Vymazat
  6. Takže z hlediska výše uvedeného ti, kteří schválili a podepsali kdysi v 1969 smlouvu o dočasném pobytu sovětských vojsk v ČSSR byli také zrádci.
    Všechno už tady jednou bylo.
    A ještě pikanterie - tenkráte těch obsazených posádek, letišť, základen a měst bylo řádově mnohem více. Navíc ještě jaderné zbraně.
    Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirko, myslím, že zrovna v tomto případě mícháte jablka s hruškami. Tak jak jste to napsal, by to napsala masmédia.
      Pokud by nebyl o událostí v 69, tak tu máme ony "skvělé" západní hodnoty o 40 let dříve a kdo ví, jako stát bychom už třeba dnes ani neexistovali.
      Ano, šlo to udělat jinak, lépe (a možná taky i hůře), nicméně tehdejší cizí vojska nás ochránila před tím samým nepřítelem, kterého nám sem Fijalkovci s jásotem pozvali dnes.
      Zjednodušeně - tehdy šlo o nutné zlo o ochranu zahrádky, dnes byl naopak kozel pozván jako její hlídač aneb Mnichov v moderním hábitu.

      Vymazat
  7. Jako malý jsme dokázali vyhnat sqadru "okupačních" exeplářů tankového praporu z lesa, kde si rozvorali na černo cvičák, třináctkovými matkami v pracích. Stačilo jen zasypat "vedoucí" uaz s frčama, co raději vzal roha, a zbytek s rajčáky nevěděl, co má dělat. Tak třeba zase začne být nedostatkovým zbožím letecká guma a třináctky matky...
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  8. Tahle smlouva je smlouva o bezpodmínečné kapitulaci ČR, světovému zločinci č.I

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů