1. 5. 2023

Ruské ozbrojené síly zasadily těžké údery




V noci na Svátek 1. máje podnikly ruské ozbrojené síly těžké údery na železniční uzel Pavlograd. Podle předběžných zpráv bylo město nejprve napadeno obrovským rojem (50 kusů!) bezpilotních letounů Geraň-2 kamikadze a poté raketami taktického letectva. Jedná se patrně o dosud nejsilnější útok na Ukrajinu. Hlášen je vzlet 14 letadel Tu-95ms...
Očití svědci oznamují hromadnou detonaci protiletadlových raket pro komplexy S-300. Dvě divize (oddíly?) (až 16 jednotek) S-300P byly údajně zničeny. Kromě toho byla zasažena zásobovací vozidla se záložní municí. 

Nálety směřovaly po železničnímu uzlu Pavlograd, který slouží k přesunu nepřátelských záloh několika směry najednou. Rakety zasahující jeden z objektů OSU měly za následek detonaci munice. Ve městě byly slyšet četné výbuchy.
V domech ve městě byly vyraženy okenní rámy a vysypala se skla, a to i ve velké vzdálenosti od zásahu.
Nad městem se vznáší obrovská ohnivá sopka, detonace raket probíhají již téměř hodinu (zpráva je z 23:44). Protivzdušná obrana nepřítele byla vážně poškozena. 

Obloha SVO byla a stále je RUSKOU oblohou!





5 komentářů:

  1. Ďakujem za preklad. Malé upresnenie ruské "divizion" zodpovedá slovenskému ekvivalentu "oddiel".

    OdpovědětVymazat
  2. Pjakin neustále zdůrazňuje,že je nutné útočit na týl protivníka, že by ho snad Gerasimov vyslyšel ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pjakin tuto situaci komentuje v závěru tohoto videa: https://vk.com/video351663392_456239400

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    2. Díky MUDrlande Wenco,kdybych tušil, že V.V.Putin osobně provedl inspekci vojsk na bojové linii,pak bych samozřejmě už nepsal,zda Gerasimov vyslyšel Pjakina.Putinova osobní inspekce mění celou situaci a myslím, že se Gerasimov múže obávat,že se situace pro něj nevyvine dobře. Je-li ovšem pridatělj, jak o něm tvrdí Pjakin,pak se má skutečně čeho obávat. A dobře mu tak.Všichni víme,co se může stát zrádcům,obzvláště, pokud zaujímají takový post jako Gerasimov. René.

      Vymazat
  3. Náčelník štábu AFU hovoří o téměř 18 ruských raketách v Pavlogradu, šéf dněpropetrovské správy o sedmi raketách a oba tvrdí, že "téměř všechny byly sestřeleny"...
    - Jednalo se o dva typy raket. Letecké a námořní. X-101 a X-555 ze vzduchu a "kalibry" z moře. Útok ze dvou směrů s cílem zmást nepřítele - očekávat útok ze země a připravit protivzdušnou obranu na jeho odražení. Očekával se útok z jednoho směru, ale útok z druhého směru probíhal současně. Když se uvádí údaj "18 raket", je to sporné. K poražení takového druhu cílů stačí méně než deset. Myslím, že sedm raket je blíže pravdě. To, že "téměř všechny byly sestřeleny" - no, to by pak na zemi nebyly žádné silné exploze.

    Čtěte na WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/daily/27496/4756742/.

    Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
    Bedřich

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů