29. 4. 2023

MUDrland Wenca: Otázky a odpovědi 5


Po přečtení předchozího článku jste si patrně všimli, že v příspěvcích někteří čtenáři uvádějí spoustu užitečných rad, převážně se to týká bylin. Jsem tomu rád, protože v diskuzích si čtenáři předávají rady, které ve svých odpovědích neobsáhnu. 
Sděluji informace které jsou zásadní pro pochopení příčin různých onemocnění. Pravda, i já mám ve sklepě kolem třiceti bylin ve formě tinktur, ale používám je pouze jako nezbytný doplněk léčby. Na sepisování podrobnějších informací mi už nezbývá čas. Proto děkuji všem čtenářům, kteří na tento web zaslali svoje informace a zkušenosti s bylinami a vitamíny. Zároveň upozorňuji čtenáře, že přečtení všech dílů seriálu Otázky - odpovědi, včetně diskuzních příspěvků, jim pomůže pochopit celý princip chování lidského těla.
Odpovídám na všeobecné dotazy a přitom nevidím osoby které dotazy poslaly. Na všeobecný dotaz existuje pouze všeobecná odpověď. Na to abych mohl sdělit víc konkrétních rad a doporučení, bych je musel vidět. Vizuální diagnostikou se dá zjistit mnohem víc. 
Tepelným terapiím věnuju mnohem více pozornosti, než bylinám a vitamínům. Na rozdíl od velmi pomalého nástupu jejich účinků, je účinek tepelných terapií velmi rychlý a to v řádu několika minut, až maximálně tří hodin. Člověk který dosud bezvýsledně spoléhal na farmakomedicínu, potřebuje léčbu která ho o svých účincích přesvědčí během několika málo minut, či hodin. Pomalý nástup účinku bylin a vitamínů ho nepřesvědčí. Jejich účinek je tak pomalý, že se tělo dříve vyléčí samovolně, než dojde k jejich léčebnému účinku. Dalším důvodem je potřeba vypnutí úporné bolesti.
Tepelné terapie účinkují tak rychle proto, že umí rychle roztáhnout a zprůchodnit cévy. Tím pomine tlak krve na nervy, který vnímáme jako bolest. Správně provedená tepelná terapie musí fungovat tak, že bolest úplně zmizí. Tento účinek nemá nic společného s prostředky k utlumení bolesti. Pokud bolí například hlava, jsou tepelné terapie rozhodně lepší, než analgetika na bázi brufenu. Brufen nic neléčí, pouze tlumí bolest. Tepelné terapie léčí samu příčinu bolesti, roztažením cév. Mnohdy stačí k vyléčení bolesti hlavy půlhodinové posezení před rozpálenými kamny.
Na druhou stranu tepelné terapie nelze použít k vypnutí bolesti způsobenou lokálními operacemi. Tepelné terapie je v případě akutních onemocněních jako jsou třeba chřipky, vhodné zkombinovat se salicyláty (Aspirin a jeho generika), pro jejich schopnost ředit krev a potažmo zrychlení proplachu cév krví. 


Dnešní otázky se týkají tepelných terapií. 

otázka
Mohl byste dát nějaké odkazy, popisující místa těch akupresurních bodů?

odpověď:
Akupunkturní (akupresurní) body, dále jen AB, lze najít například na této mapě: Můžete si zakoupit některou z těchto knih. Můžete si vygooglit jakýkoli informační materiál, ale musím Vás varovat, protože některé body v nich vůbec nenajdete. Asijští mistři nikdy západním muflonům nenaservírují všechna svá tajemství najednou. Napíšou neúplnou knihu, shrábnou honorář a další začnou psát až jim dojdou peníze. Kdo se chce vyléčit, ať si zaplatí jejich terapii.
Měl jsem štěstí poznat Dr. Jia osobně  Dr. Jiu o sobě tvrdí že zná víc jak 1100 AB a to je specialista, který neléčí úplně všechno. Představa že se evropan naučí všechny možné AB se všemi jejich propojeními a vzájemnými vztahy, a souběžně se bude úspěšně léčit, je opravdu naivní. Pro hledání AB jsem vypracoval jednodušší metodiku a proto je nejschůdnější cestou domluvit si se mnou sezení. Jednou vidět je lepší jak stokrát slyšet. Je vhodné si vzít mobil pro pořízení fotodokumentace a pořízení audio záznamu, pro pozdější oživení informací.

otázka:  
Je možné vámi popisovanými metodami nejen zlepšit průtok krve, ale odstranit i totální uzávěr tepny?

odpověď:
Ano, ve svých článcích jsem mnohokrát uvedl, že se tepelnými terapiemi dá zlepšit průtok krve. Promiňte, ale slovní obrat totální uzávěr tepny asi není na místě. Totální uzávěr tepny je stav neslučitelný s životem, a proto je jedinou možností okamžitá operace. Pokud se stihne zaživa. 
Otázka se snad měla týkat tepny s hodně omezeným průtokem, kdy už nestíhá zásobovat určité partie těla. Ten kdo nechal tělo dojít do tohoto stavu, by se měl nechat vyšetřit všemi těmi kamerkami kterými medicína disponuje, pokud se jedná o větší cévy. Lékaři pak rozhodnou o vyčištění, roztažení anebo přemostění cévy 
Pokud se jedná o malou cévu, do které se touto technikou nedostanou, nezbývá než si ji zprůchodnit tepelnými terapiemi, nebo akupresurou. Záměrně jsem použil výraz cévy, protože se to týká žil i tepen. 
Jako prevenci proti embolii při akupresuře, je vhodné preventivně užívat denně jednu tabletu Aspirinu (Stacyl, Anopyrin, Algirin, Acylpyrin), o obsahu od 100mg do 500mg kyseliny acetylsalicilové, podle stavu cév. Rozhodně nic nepokazíte užíváním tinktury k čištění cév  nebo česnekové tinktury


mudrland wenca@seznam.cz

1 komentář:

  1. Doplnění:

    Reálný stav lidského těla popisuje text této reklamy: https://alwaysmehealthy.com/es/cz/cardiformcz/?m=bp55nr53wdcyy-27&utm_country_iso=CZ&id=203877&mark3=google&site_id=CZ_NEWS&slide=1655&up2=desk
    V textu se dočtete co všechno způsobují zúžené cévy. Upozorňuji, že je to pouze reklama za účelem zvýšení prodejnosti výrobku, ale jinak je text pravdivý.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů