27. 4. 2023

Nefunkční oznamování nových článků a komentářů

 Jelikož poskytovatel platformy blogger kašle na uživatele, přestalo na blogu fungovat oznamování nových článků i komentářů těm, co se k odběru přihlásí. Chyba je sice nahlášena, ale co jsem dohledal, tak je tento zlomyslný šotek znám již od roku 2018 a postupně zasahuje více blogů na platformě blogger, na níž jsou postaveny i naše stránky. Ohlášením chyby to skončilo, na řešení problému nikdo nedělá a pochybuji, že kdy ještě vůbec dělat bude. Ono toho nefunguje více a problémů postupně přibývá a nejsou ze strany poskytovatele služby řešeny. Pravděpodobně tlak na to, aby tato bezplatná platforma přestala být využívána a přešlo se na jinou, placenou.

Jediná možnost pro vás, čtenáře, je prostě na blog pravidelně nakouknout, zda není nový článek. 

A co se komentářů týká, dole v pravém info sloupci (na mobilu nevím, zda vůbec je) je vypsáno tuším sedm posledních komentářů.

Jako admin s tím bohužel nemohu nic udělat, kód pro komentáře je pro mě od poskytovatele nepřístupný.

5 komentářů:

  1. Přes RSS fungujete perfektně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měl jsem na mysli přihlášení k odběru "Chci zasílat oznámení", což je služba bloggeru. RSS kanál samozřejmě funguje, ale už to není jen ono jednoduché zaškrtnutí žádosti s vyplněním mailové adresy (v případě anonymního přístupu na blog), kam mají oznámení chodit. Právě pro ty, kteří neumí a nebo nechtějí využívat rss kanály, bylo upozornění, že již pravděpodobně nebudou nadále dostávat notifikace. Dokonce ani mě, adminovi, tyto notifikace přestaly chodit a poskytovatel služby na to hází řídkej bobek.

      Vymazat
    2. Další z důvodů, proč nepoužívat veřejné služby, ale vlastní na placeném hostinu.
      ChlapeczDediny

      Vymazat
  2. Ano, tak to dělám, kouknu se na web občas často. I na mobilu jsou dole vpravo poslední komentáře.
    ChlapeczDediny

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů