10. 4. 2023

MUDrland Wenca: Otázky a odpovědi 3




Jeden z Murphyho zákonů praví: Když hledáte pomocnou ruku, s největší pravděpodobností ji najdete na konci své paže.

Tento díl je výjimečný tím, že se zabývá třemi nemocemi s jedním spouštěcím mechanismem. Vysvětlení tohoto mechanismu je důležité pro pochopení funkcí lidského těla, podle kterého se dá odvozovat léčba jiných onemocnění. 
Na dnešní otázce si vysvětlíme, že ani ta sebelepší lékařská péče a ani péče alternativních terapeutů nenahradí péči o vlastní tělo. K tomu, abyste mohli o svoje tělo účinně pečovat, však jsou nezbytné znalosti základních zákonů a funkcí lidského těla. 
Správný sadař dokáže díky svým znalostem a péči udržovat ovocné stromy po celou dobu jejich životnosti v relativním zdraví a plodnosti. Stejně tak i vy dokážete udržet svoje tělo v relativním zdraví a funkčním stavu. 

V produkčním sadařství se namísto individuálního a přesného řezu na větevní kroužek plotostřihem zakrátí terminální výhony na jednotnou výšku, systémem "padni komu padni". Do neošetřených a nezacelených ran následně vnikají plísňové a houbové spory a stromy vyhnívají zevnitř nebo je vyžírá houba. Zbytek péče spočívá v několika postřicích ročně, proti různým škůdcům a chorobám, a to i když nejsou zrovna potřeba. Preventivně. Díky této "péči" se životnost stromů zkracuje na třetinu, až čtvrtinu. Tak se to přece dělá! Hezky podle zavedených sadařských postupů!
Nepřipomíná vám to něco?  

Otázka:
Trpím už 10 let na tyto 3 nemoci: 
- Bechtěrevova choroba 
- Crohnova choroba 
- periferní neuropatie (necitlivost a křeče v končetinách) 
Jsem léčen u 3 lékařů, včetně imunosupresiv a i když v zásadě léčba trochu pomáhá, potíže tam jsou stále. Osobně, pocitově, jsem ale přesvědčen, že jde o jednu nemoc s 3 různými projevy. Nemohl byste mě jen tak krátce naťuknout příčiny a možnosti léčby z Vašeho pohledu?

Odpověď:
Chtělo by se mi odpovědět: Jak mám proboha vědět, jakými nemocemi trpí jakýsi Bechtěrev a Crohn? Ale protože vím, že některé nemoci byly pojmenovány po někom za zásluhy o výstavbu světa diagnóz, tak se pokusím odpovědět a věci uvést na pravou míru. A jak tazatel sám píše, že je přesvědčen, že se jedná o jednu nemoc, musím jeho přesvědčení potvrdit. Nazval bych ji:


Soubor onemocnění křížové oblasti páteře

Spouštěčem tohoto souboru onemocnění je zúžení cév v křížové oblasti zad. Toto zúžení může být způsobeno psychosomatickými vlivy (dlouhodobé partnerské neshody, s následkem podvědomého stažení hladkého svalstva cév), dědičnými vlivy, špatným držením těla, úrazy, ale nejčastěji podchlazením této oblasti. Na tomto místě musím zmínit univerzálně platné základní zákony těla:

1) Chladem se cévy vždy zužují
Je to základní ochranný systém organismu z důvodu sebezáchovy. Při podchlazení se z důvodu zachování tepla trupu zužují až uzavírají cévy vyživující končetiny, protože v něm jsou životně důležité orgány. Člověk může omrznutím přijít o končetiny, ale zůstane naživu. Chladem se zkracuje svalstvo přesycené metabolity, vzniká lordóza, v extrému dochází k tzv. houseru, spojenému s vyhřeznutím plotének. Stažením cév si tělo zvedá tlak a teplotu trupu.

2) Teplem se cévy vždy rozšiřují
Je to rovněž kvůli ochraně vnitřních orgánů, tentokrát jako ochrana proti přehřátí, protože končetiny fungují jako chladič. Teplem se natahuje zkrácené a ztuhlé svalstvo. Roztažením cév tělo tlak a teplotu snižuje. 

Toto jsou základní termoregulační principy těla, od kterých se odvíjí veškerý chod organismu a nelze je ignorovat! Obou těchto zákonů lze využít při léčbě a běžné údržbě organismu. Ochlazujeme spáleniny, hematomy a tělo při přehřátí. Ohříváme zúžené cévy (akupunkturní body - dále AB) za pomoci tepelných terapií. 
Tepelné terapie jsou (od nepřesných po přesně mířené): opalování na slunci, termální lázně, nahřívání u kamen, horká vana, sedací koupel, elektrická dečka, termolampa, tejpování, akupresura, mikrofén, termoreflexní nálepky, akupunktura. Pokud jsem na některou zapomněl, ať laskavý čtenář promine. Konzumací potravin jin tělo ochlazujeme a potraviny jang tělo zahřívají.

Zjednodušeně lze říci, že zúžením cév v křížové oblasti dochází k podvýživě orgánů, sníženému proplachu krví a zvýšení hladiny odpadních látek a to ve všech orgánech od pupku dolů. Jsou to: střeva, ledviny, pohlavní orgány, močové ústrojí, prostata, cévy, křečové žíly a hemeroidy, klouby, svalový korzet křížové oblasti páteře. Snad jsem na některý nezapomněl. 

Z podvýživy orgánů, sníženého proplachu krví a zvýšení hladiny odpadních látek v těchto orgánech, vyplývají jejich dysfunkce, budoucí zánětlivá onemocnění těchto orgánů, novotvary, endometrióza a rakovina.

V křížové oblasti jsou navíc ještě rozvětvení nervových svazků k řízení a oboustranné komunikaci centrálního řízení mozku s periferními orgány. Na rozdíl od měděných vodičů, nervy potřebují ke své funkci vedení řídících a komunikačních signálů cévní výživu. Pokud se tedy v křížové oblasti zúží cévy, třeba i v důsledku zánětu, jsou vyjmenované orgány buď podvyživeny v důsledku nedostatku krevních cukrů a kyslíku, anebo trpí nedostatečným řízením kvůli nervové dysfunkci. Které orgány budou tímto zúžením postiženy, záleží víceméně na osobních dispozicích.

U Vás došlo v důsledku zúžení cév v křížové oblasti zad k intoxikaci svalového korzetu křížové oblasti zad a ke ztuhlosti svalstva (Bechtěrev). Zúžení těchto strategických cév omezilo přívod krve ke střevům a jejich nervovému systému. V důsledku toho se oslabila funkce dehydratačního mechanismu tlustého střeva (Crohn), s následkem průjmů a zánětů.

Snížení průtoku cév oslabila funkčnost ledvin, která způsobila zvýšenou hladinu odpadních látek v celém těle. Poté, co se tato krev dostala do cévek vyživujících nervy, způsobila jejich dysfunkčnost, křeče a necitlivost prstů. Neuropatie je častější u dolních končetin, protože jsou gravitační slepou ulicí. Znečištěná krev se skrze přicpané žíly hůře vrací nahoru do ledvin k vyčištění. Lymfatický systém je při nedostatku pohybu téměř nefunkční, z čehož vyplývá nutnost nachodit denně aspoň 5 km.

Léčba:
Léčí se pomocnou rukou, uvedenou v záhlaví článku. Je nutno začít spouštěčem tohoto souboru onemocnění, léčbou křížové oblasti zad. 
Začněte cvikem, který nás za socíku učili ve škole:
Stoj spatný, nepokrčené nohy u sebe, v předklonu hmitáme rukama k zemi a dlaněmi se snažíme dotknout podlahy.
Se zatuhlou páteří se dlaněmi podlahy nedotknete. Nedotknete se jí ani špičkami prstů. Vezměte si někoho k sobě, aby změřil vzdálenost od prstů k podlaze.

Pak udělejte primitivní léčebnou proceduru:
Naneste na kříže silnou vrstvu tohoto balzámu a omotejte strečovou fólií. Lehněte si na záda, nejlépe na teplou a chlupatou deku. Přikryjte se a snažte usnout. Ležte hodinu až tři. Pak opatrně vstaňte. Vyvarujte se prudkých pohybů, protože dojde k uvolnění svalového korzetu páteře a ta by se mohla "rozsypat". 
Pak udělejte tento cvik znovu, včetně měření. Upozorňuji, že cvik nesmíte provádět na sílu. Cvik nesmí bolet. Cvičení a zábaly provádějte denně. Zapisujte si výsledky měření, abyste měl přehled o postupu léčby. Až dostanete dlaně na zem, dbejte, abyste si tuto schopnost udržel.

K doléčení budete potřebovat přesněji cílené tepelné terapie, akupunkturu nebo termoreflexní nálepky. 
Po napravení zad časem dojde i ustoupení příznaků Crohnovy nemoci. Vyčistí se i nervový systém. Počítejte se setrvačností a časem nutným k vyčištění organismu. Nicméně už teď hrozí nevratná poškození organismu, proto by bylo vhodné nasadit všechny páky k rychlé nápravě zdravotního stavu. Na onemocnění má vliv vysoká hladina kyseliny močové i homocysteinu, proto by bylo vhodné užívat vitamíny skupiny B a červené ovoce k vyvedení močoviny z těla, podrobněji popsané v předchozích dílech. Tento vliv nemusí být zásadní, protože v důsledku částečné dysfunkce ledvin je znečištění krve a tkání primárně způsobeno běžnými metabolity. Určitě ale nic nepokazíte, pokud zapracujete na snížení hladiny obou těchto kyselin. S vysokými dávkami kyseliny askorbové si tělo umí vytvořit kolagen, který doplní na místa "vyžraná" kyselinou močovou.  

Metabolity způsobující periferní neuropatii se dají použitím termoreflexních nálepek poměrně snadno odvést z těla skrz kůži ven, nebo do nehtových lůžek a následně do nehtů, které časem odstřihnete. Stejně tak je tomu i u zad a tlustého střeva. 

Termoreflexní nálepky si po zaučení dokáže nalepit každý. Mohou se nosit neustále a chrání AB před prochladnutím. Sada s nálepkami se dá přibalit do lékárničky na cesty. Při použití nálepek dochází ke změnám v těle a hlavně zpočátku je potřeba operativně odstraňovat cestující záněty a bolesti. Mohou se nosit při práci i při sportu. Termoreflexní nálepky udržují roztažené cévy po celou dobu nošení. I když jejich účinnost po 2 - 3 hodinách klesá, jejich termoreflexní účinek chrání AB před přílišným prochladnutím. S aplikací můžu osobně pomoct a vysvětlit vše potřebné. 

Akupunktura je nejpřesnější tepelná terapie. Má ale pár nevýhod. Poměrně málo terapeutům výkony zaplatí pojišťovna a ti pak mají v ordinaci poměrně nabito. Problém nastává ve chvíli, kdy potřebujete ošetření obden, nebo každý den. Terapeuti kterým výkony pojišťovna neplatí, vás zase budou stát hodně peněz. Další nevýhodou je částečná recidiva po terapii, kvůli ochladnutí těla. Terapií roztažené cévy se opět stáhnou. Třeba ne do původní, zdraví nebezpečné míry, ale vždy to udělají. 

---

otázka
Mám dotaz jestli je možné z těla dostat spike protein po očkování na covid-19. V Japonsku údajně už technologii na odstranění spike proteinu vytvořili. Žel, na internetu jsem žádné zdroje k tomuhle tématu nenašel (chápu proč). Pokud máte nějakou radu či zkušenost s touto problematikou, budu moc vděčný za jakýkoliv poznatek.

odpověď
V době covidového masmediálního šturmu, jsem po osobních zkušenostech s léčbou a prevencí chřipek, pojal podezření, že covid je pouhou mutací chřipky. Ihned jak jsem covid dostal, jsem příznaky vyléčil během několika hodin a napsal o tom článek. Nabídnul jsem ho k zveřejnění všem alternativním zpravodajským webům. Jediný web, který se odvážil článek zveřejnit, byly Myšlenky paní Vlabi. Z mnoha případů covidu, které jsem rychle vyléčil, jsem zveřejnil postup léčby covidu v pokročilém, horečnatém stavu a pak ještě řadu dalších článků na zdravotní téma. Na nebezpečí vakcinace jsem upozornil v tomto článku.
Upozorňoval jsem na tyto skutečnosti i příbuzné a kamarády. Udělal jsem tedy, co bylo v mých silách, aby se lidé přestali covidového strašáka bát a aby se nenechali očkovat. Motivací při objevování léčby covidu bylo moje vlastní zdraví. Proto jsem neměl potřebu se nechat očkovat, a proto mi motivace zabývat se spike proteiny zcela chybí. Další věcí je, že k detekci spike proteinů je zapotřebí laboratorní vybavení, kterým nedisponuji. Nemohu za to, že se spousta lidí nechala lapit do vakcinační pasti.

mudrland.wenca@seznam.cz

8 komentářů:

  1. Prosím o informaci: reklama nabízí detoxikační nálepky na chodidla. Účinkují, nebo je to zase jen lákačka na peníze? Děkuji za odpověď i za váš dnešní článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Používám od r. 2015 na všechno. V zásadě se dává na střed šlapky na noc a ponožky. Používá se i po těle, ale má to svá pravidla. Má se používat max. 10 nocí po sobě a 3x ročně. Musí se hodně, ale hodně pít. Dá se koupit za dost peněz v lékarně na objednávku. Já kupuji Goldy u firmy Bio-detox, vždy v několika stovkách kus.

    OdpovědětVymazat
  3. Spike protein je jed, který po očkování mRNA "vakcínou" COVID-19 produkují vlastní buňky těla a tak se starají o přetížení tělesné imunity jako při AIDS. Z logiky tohoto onemocnění plyne, že kolaps nastane třeba až za deset let. Stejně jako při jakékoliv léčbě, rozumějte podpoře imunitního systému těla a odstranění příčiny, je dobré "konzumovat" potraviny, které tento účinek mají extrémní. Mezi nimi vyniká křen, přičemž je výhodné připravit z něho elixír: Nakrájet na drobno, vložit do sklenice a zalít vodkou. Po několika týdnech můžete užívat. A opět tu je ten faktor podpory zdraví buněk, který spočívá v příjmu vitamínu B6 + B12 + kyseliny listové, přičemž optimální formou v řasách Spirulina a Chlorela, které zároveň čistí organismus. Stačí jen myslet.

    IQ.

    OdpovědětVymazat
  4. Já tedy nevím, ale spike protein je produkován několika způsoby, myslím. Tedy pokud "pojedu" na vědecké bázi a pohádkách.
    Ano, jednak se vytváří očkováním, ale i stejně tak bez očkování jen nakažením. Očkuje se, protože se lidi bojí, že si ten spike protein neumí vytvořit sami.

    Ano, koronavirový spike protein je podle nějakých studií pěknej hnus, ale nesouvisí až tak s očkováním. Očkování souvisí s mutacemi koronaviru, a tedy i s mutacemi spike proteinu. Ale zmutovaný koronavir, který nakazí neočkovaného vytvoří vlastně stejný spike protein jako má očkovaný.
    Jde tedy o to, kolik ho co vytvoří, a i jak se dostává ven přirozenou cestou. Obojí tedy souvisí s očistou těla. A je jedno, jestli je kdo jak očkován, pokud prodělal covid, prostě ho má. Nebo měl....
    https://drive.google.com/file/d/16cHANuLtsLJKSWOJ6gkJ4g_wZMQJ0C5A/view
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  5. křen, cibule, brokolice, ananas včetně té tvrdé dřeně, která se vyhazuje, černucha setá, pampeliška - další lze najít na anglicky psaných webech nebo https://www.zenazdravotne.cz/?s=spike
    jirik

    OdpovědětVymazat
  6. Jste zlaticko, pane Wenco, ten trojnasobny pan Choroba jsem ja a dekuji Vam mnohokrat za odpoved!
    Zdravi Karlik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karlíku, využijte i ostatní tepelné terapie, cvičte a hodně pijte. Močovinové úsady na chrupavkách a ze svalových tkání, nejdou odstranit mávnutím kouzelného proutku a operace mohou víc pokazit jak opravit.
      Mně a myslím že i čtenáře bude zajímat, jak se Vám daří. Věřím, že články tohoto formátu si najdou svoje čtenáře i po několika letech. A je možné že i Vy najdete nějakou vychytávku, která bude přínosná pro někoho jiného. Podělte se s ostatními o svoje zkušenosti. Držím palce!

      MUDrland Wenca

      Vymazat
  7. Zkuste se podívat na antioxidanty konkrétně na glutathion případně levnější varianta N-acetyl L-cystein více o tom mluví na Rumble na stránkách Volného blogu je tam překlad lékaře co se tím zabýva NAC tam hodnotí velice kladně.Jediny problém NAC je že je široce rozšířený a nejde z něj udělat lék.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů