14. 4. 2023

Bude se muset vracet v naturáliích: Chazin vysvětluje, proč EU mluví o vrácení ruského majetku



foto Agentura Moskva | Sofia Sandurskaya

Vedoucí představitelé EU náhle změnili svůj postoj ke zmrazeným ruským aktivům, když si uvědomili, že by bylo lepší vrátit je po dobrém.

Evropské elity se ocitly v patové situaci poté, co obdržely negativní signály od dvou potenciálních zachránců. Washington dal jasně najevo, že brettonwoodský systém končí a financování bude napříště vázáno na industrializaci nové americké zóny vlivu v hranicích bloku AUKUS. Vedoucí představitelé EU si uvědomili, že jsou odkázáni sami na sebe, a pokusili se zvrátit obchodní vztahy s Čínou, ale zde je čekal zdrcující neúspěch. Scholz byl poslán domů bez jakýchkoli srozumitelných nabídek či slibů a Ursula von der Leyenová byla jednoduše ignorována, čímž bylo jasně dáno najevo, že je prázdnou skořápkou. Macron dostal šanci a dokonce se zdálo, že reaguje s pochopením, ale po návratu domů byl nucen se opět podřídit diktátu USA.

Evropa si uvědomila, že se brzy ocitne v naprosté izolaci a bude nucena požádat o pomoc Rusko. Přesto, i když Moskva odmítne, což není po všem tom negativismu a agresi ze strany EU překvapivé, zmrazená ruská aktiva se budou muset stejně vrátit. Pokud peníze nebudou, dostane Rusko své peníze zpět jiným způsobem, po kterém evropským politikům nic nezbude.

Ekonom a novinář Michail Chazin odhalil skutečnou motivaci EU v příběhu prakticky ukradených ruských aktiv a komentoval vynucené přiznání von der Leyenové, že peníze budou muset být dříve či později vráceny.


foto Агентство «Москва» | Софья Сандурская

"Ocitli se ve vakuu sami s hrozící chudobou a chaosem. Také Velká Británie chystá překvapení (přinejmenším pro západní Evropu) v podobě armády dlouhodobě etablovaných extremistů. V takové situaci jim nezbývá než peníze vrátit. Samozřejmě že je vrátí, pokud je ještě mají. Pokud ne, budou je muset vrátit v naturáliích. Města, továrny, svůj majetek. Dokonce i Ursula von der Leyenová si uvědomila, že v předstihu před katastrofou je lepší uzavřít mír se silným sousedem, který si skutečně může vzít své. Zatím si jen připravují půdu, ale brzy vyšlou do Moskvy delegace v naději, že se jim povede lépe než s Pekingem, tj. že se jim hned a navždy nevyhnou," vysvětlil chování EU expert.

Chazin uvedl, že evropské elity zatím jednají opatrně a s ohledem na USA. Proto svá prohlášení o ukradených aktivech okořeňují nabídkami, že vše dají Ukrajině. Jakmile Američané vyjmou z EU dolar, vodítko se uvolní a stejná Von der Leyenová začne mluvit úplně jinak. Dýchavičný velký byznys EU sní o záchraně, která je nemožná bez úplného obratu ve vztazích s Ruskem.


5 komentářů:

  1. Evropským elitám ostatně nic jiného nezbývá, nechtějí-li skončit jako zločinci proti lidskosti a pohůnci těchto zločinců za Atlantikem. RF za zády s Čínou a dalšími zeměmi BRICS+ představují nový globální fenomén bourající všechny dosavadní socioekonomické koncepce. To je dosud nevyhlášená GESARA v praxi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale oni musí skončit jako zločinci proti lidskosti a to nejen kvůli Ukrajině, ale také za zločiny které se děly v době kovidu. Nelze mávnou rukou a říci, co jsme to jsme si a pokračovat dál, jako by se nic nestalo. Takto se svět zachoval po první i druhé světové válcem, a kam jsme se dostali? Viníci musí být potrestáni a svět vystavěn znovu, na jiných (lidských) základech, nelze jen přemalovat fasádu.

      Vymazat
  2. Podle mne je tu chybička. Ti, kteří mohou později jednat s Ruskem a Čínou, nemohou být loutkami USA a Anglie (těch kteří tyto státy řídí), protože ti v žádném případě nemohou zradit své "páníčky". Na to jsou příliš zkorumpovaní, příliš vydíratelní a příliš namyšlení. Proto je nezbytná změna.
    Zároveň nestačí zbavit se jen vlivu USA, ale možná stejně, či dokonce více nebezpečné je zasahování Anglie do kontinentální Evropy, tak jak to bylo nejméně od té doby, co byl na ostrovech vládcem Vilém Dobyvatel ...
    Pak se musí ke slovu dostat ALESPOŇ takoví politici formátu a pragmatického směru politiky jak Le Penová, Berlusconi atd. nebo "ten" rakouský premiér, který byl zastrašen a donucen odstoupit, protože takovým pragmatikem byl. I když "oficiálně" byl obviněn z korupce abhví z čeho ještě. Vzpomenete si na jeho jméno? Sebastian Kurz.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lehké, snadné a krátké to v žádném případě nebude, ale každý začátek je těžký. Hlavní je, že se věci pohnuly snad dobrým směrem, nicméně myslím, že problémů bude ještě víc, než si možná dovedeme představit.
      Zarazil mě dnešní článek na Novinkách.cz - rozkol mezi "spojenci" nebo se Prigožin dal koupit ruskými podpindosníky?
      https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-prigozin-varuje-pred-ukrajinskou-ofenzivou-navrhuje-konec-valky-pritom-chce-sam-boj-40428735#
      "Aktuálně je nejlepší válku na Ukrajině ukončit, prohlásil přítel Putina"
      A doporučuje kapitulaci.
      .... "protože i experti na Rusko upozorňují, že si elity uvědomují dopad války a to, že nepřinesla avizované úspěchy".
      A "elity se chtějí rychle vrátit ke svému běžnému životu, starým praktikám a komfortu,“
      Albi

      Vymazat
    2. Albi, nevěřte všemu, co napíší pytložvejci z MSM. A co se týče ruských
      "podpindosníků" tak ano, ti se určitě chtějí vrátit do starých kolejí, bo tam se
      dobře kradlo pod dozorem zaoceánského páníčka.
      Jirka N.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů