19. 4. 2023

MUDrland Wenca: Otázky a odpovědi 4


Matka příroda používá jednoduchá řešení, která se na první pohled zdají složitá. Vezměte si třeba fraktály, které se opakují donekonečna. Ne náhodou jsou koruny stromů velmi podobné rozvětveným cévním systémům savců. 
Složitá řešení vytvářejí lidé. Farmaceutický průmysl vytvořil tak složitý svět diagnóz, že se v něm žádný lékař kompletně nevyzná a proto byla medicína rozdělena na spoustu specializací. Jinými slovy, levá ruka neví co dělá pravá. Proto některá onemocnění léčí k léčení nekompetentní specialista, jak si přečtete ve třetí odpovědi. Ortoped který navrhl léčebný postup implantace kloubu tohle dělat vůbec neměl, protože onemocnění kloubu měl řešit kardiolog.
Moc mně mrzí že nepřináším nic nového. Všechny moje odpovědi na různé diagnózy jsou na jedno brdo, jak přes kopírák. Už ve druhém dílu jsem upozorňoval, že tomu tak bude. Proto jsem v tomto díle zavedl jednoduché rady, které si může vyzkoušet úplně každý a to i bez základních zdravotnických znalostí. Každý může na základě přečtení několika málo článků tyto rady aplikovat na svůj konkrétní zdravotní problém a ujistit se, že lidské tělo není až tak složité, jak se na první pohled zdá. Svou závislostí na farmakomedicíně, ji lidstvo posílilo až do funkce mocenského pilíře, který nám v uplynulých dvou letech názorně předvedl svou zotročující moc. Nezbývá mi než parafrázovat okřídlený výrok: 
Poznávejte a osvojujte si skutečné principy a zákony lidského těla, neboť si tím chráníte svou svobodu.

----
otázka:
Prosím o informaci: reklama nabízí detoxikační nálepky na chodidla. Účinkují, nebo je to jen lákačka na peníze? 
odpověď:
Zcela nepochybně účinkují. Podstatné je, že jejich detoxikační účinek nelze považovat za všelék. Jejich převažující složkou je uhlí z bambusu, které funguje jako absorbent. Údaj, že obsahují bambusový ocet je chybný. Nevím jestli cíleně, nebo vinou chybného překladu. Stačí si jednu nálepku rozpárat a je jasné co je podstatnou složkou obsahu. Pomáhají při mírných znečištěních organismu. Převažuje detoxikační účinek, léčebný účinek je mnohem slabší. Při závažnějších onemocněních onemocněních bývá organismus znečištěn do té míry, že se v místech lepení detoxikačních nálepek vytváří velké mokvavé boláky, které mohou způsobit sepsi organismu. Proto by se neměly používat trvale. 
Vysvětlím to na příkladu. Pokud je znečištění způsobeno například částečnou dysfunkcí ledvin, detoxikačními nálepkami je nevyléčíme, ale pouze odvedeme z těla odpad, který ledviny nedokázaly odfiltrovat. Termoreflexní nálepky mají nejen detoxikační, ale podstatně silnější léčebnou funkci. Svým zahřívacím účinkem roztahují krevní i mízní cévy, což je detoxikační účinek. Obsah koňského kaštanu a kostivalu zajišťuje mírný léčebný účinek, který je značně posílen jejich přesným umístěním na akupunkturní body (dále jen AB). Záleží co od nálepek očekáváme. Pokud nám stačí občasný detoxikační účinek nálepek, u kterých se nemusíme nic učit, jsou detoxikační nálepky správnou volbou. 
Pokud se chceme naučit ve svém těle řídit orgány tak, aby fungovaly co nejlépe, je nutné se naučit základy akupunktury, nebo akupresury. Naučit se používat blízké i vzdálené AB. Vrátím se ještě k ledvinám. Blízké AB ledvin jsou v oblasti kříží a ledvin, vzdálené jsou v oblasti váčků pod očima a oblasti za ušima. Pokud se nám dělají výrazné vaky pod očima, je to známka určité dysfunkce ledvin a na tyto kožní defekty můžeme umístit termoreflexní nálepky, nebo je masírovat s přídavkem léčivého balzámu. 
Dana z diskuze píše, že používá nálepky Gold  Já mám zkušenosti s nálepkami Kinoki. Na značce až tak nezáleží. Jak říkal jeden známý, když navštívil čínskou fabriku na výrobu praček: "Byly tam tři výrobní linky, které chrlily pračky tří renomovaných evropských značek". Stejná praxe je s farmaceutiky nebo vitamíny. Na čínských webech si je můžete objednat po tunách. Farmaceutické firmy je po natabletování opatří nápisy "Made in Canada", nebo "Swiss formula" a hned se líp prodávají!  

----
otázka:
Mám už dlouho neuroboreliozu, ale protože v testech mi vychází málo protilátek, tak mě lékaři odmítají léčit. Následně se mi ještě jako následek projevila  neuropatie, takže teď nevím, které potíže a bolesti způsobuje které onemocnění.
Na podzim jsem těch protilátek měla trošku víc, tak jsem na 20 letou boreliozu dostala 3 plata antibiotik. Po vybrání jsem se asi na měsíc zlepšila a od té doby se zhoršuji a jsem teď na tom hůř, než před antibiotiky, ale podle lékaře jsem vyléčená.
Mám trochu strach, že když budu nahřívat ruce a nohy, borelioza se přestěhuje do mozku a orgánů a já si víc uškodím, než pomůžu. V míše a mozku ji mám od počátku, mám pocit, že začíná okupovat vrátník a odtud ovlivňuje zažívací soustavu a teď mám trošku problémy s vysokým tlakem a občasným bušením srdce.
Největší bolesti mám v nohách - chodidla, nárty a prsty, bérce a kolena ( cítím to jako šlachy kolem kloubů), klouby prstů na rukách a horní části paží, samozřejmě páteř a místo pod hrudní kostí a hlava - závratě a problémy s pamětí. A oči.
Prosím, můžete mi poradit, jak využít vaše znalosti v mém případě?

odpověď:
Začnu antibiotiky. Antibiotika umí zabít bakterie, ale neumí je vyvést z těla ven. Usmrcené bakterie umí z těla vyvést pouze průchodné cévy. To je základní zákon. Pokud jsou antibiotika užívány při horečce, je větší šance úspěšného vyvedení mrtvých bakterií z těla, než při normální teplotě. Toto je druhá zákonitost, uvedená v předchozím článku. v odstavci o roztažnosti cév. 
Z toho vyplývá že všechny nemoci které byly léčeny antibiotiky, zanechaly v cévách vrstvičku mrtvých bakterií. Část z nich byly zlikvidovány makrofágy a jiný mikrobiální zvěřinec. Část v cévách zůstala a byla obalena kolagenem a krevními tuky. Tím se průchodnost cév zmenšila. 
A teď k nohám. Každá tělní periferie oboustranně komunikuje s mozkem. Ucpané cévy v nohách dodávají málo krve všem jejich součástem (svaly, chrupavky, hladké svalstvo cév aj.) Výsledkem je jejich podvýživa, to znamená nedostatek cukrů a kyslíku. A proto všechny tyto periferie řvou hlady. Mozek, ve snaze jim dodat více krve s pohonnými látkami jim vyhoví a zadá příkaz srdci, aby pumpovalo pod vyšším tlakem. Srdce poslechne a zvedá tlak krve. Cévy jsou ale pořád omezeně průtočné a pod vyšším tlakem se roztahují, což registrují nervy a dovedou do mozku signál, který vnímáte jako bolest. 
Píšete že máte obavu použít tepelné terapie, aby se borelie nedostala do mozku a hned nato píšete, že ji v mozku máte od počátku. Neznám důvod tohoto protimluvu, ale máte napsrostou pravdu že borelie je všude. Za ta léta, co by jí asi zabránilo v průniku do mozku, když jedna a ta samá krev napájí nohy i mozek?  Váš strach je ale naprosto zbytečný, protože borelie jsou už dávno mrtvé, anebo hibernované. Problém je pouze v tom, že se už dávno staly součástí tzv. aterosklerotických plátů, které zužují průchodnost cév. 
Abych ale vše uvedl na pravou míru, za Vašimi potížemi nebudou jen boreli, ale i zbytky všech nemocí které jste prodělala. Je nemožné určit jejich konkrétní podíl na ucpání cév. 
Udělejte následující pokus:
Nejlépe v sobotu v poledne si změřte tlak a zapište si ho. Pak užijte 2 tablety Aspirinu 500mg, nebo jiného jeho generika. Užívejte po 6 hodinách. Neznám Váš věk ani fyzické možnost, ale snažte se do večera udělat aspoň 60 dřepů. Večer si namažte celé nohy tímto balzámem a zafačujte strečovou fólií. Balzám bude chladit, ale přesto roztáhne cévy. Jděte spát s fóliemi na nohou. Ráno odstraňte fólii a umyjte si nohy hodně teplou vodou. Dobře se oblečte a udržujte nohy v teple. Doužívejte všech 10 tablet v šestihodinovém intervalu a pak si změřte tlak.  Do diskuze napište jaké hodnoty jste naměřila a zda jste zpozorovala změnu v bolestivosti nohou. Do diskuze proto, aby si čtenáři vzájemně sdělili svoje zkušenosti.  Kdybych na příspěvek nereagoval, pošlete mi mailem upozornění. 
Tímto pokusem si ověříte, zda procesy které v těle proběhly od nákazy borelií, jsou vratné. 
Zabývat se ostatními zdravotními potížemi momentálně nemá smysl, protože se pouze nabalují na původní onemocnění borelií podobným způsobem, jak jsem napsal v předchozím článku.

----
otázka:
Manžel čte stránky „Myšlenky o …“, kde uvádíte svůj pohled a rady ohledně i zdraví. Protože mám problém (bolesti) s pravou nohou, napadlo mne Vám napsat a poprosit o Váš názor na celou věc.
Cca od roku 2010 trpím na bolesti v kříži s následnou bolesti do pravé nohy. Přes řadu rehabilitací a odborných lékařů jsem se v roce 2019 „dopracovala“ k TEP pravého kyčle. Následně v roce 2022 pak pro poškození jamky k reoperaci. Bohužel však stále chodím o dvou francouzských holích a pravá noha pod zadkem a ve slabině bolí „ jako pes“. Někdy bolí i kříž, ale problém je noha.
Prosím o Váš pohled na celou záležitost a případnou radu, co by se s tím dalo udělat.

odpověď:
Implantát byl v podstatě zbytečný. Pozitivní na něm je to, že my bez implantátu budeme za nějakou desítku let padat a lámat si krčky a Vy si už nebudete mít co zlomit. Jakýkoliv kloub, kyčelní nevyjímaje, není strojírenská součástka která se v případě potřeby vymění, ale živý organismus. Proto potřebuje dostatečný přívod krve pro přívod energie v podobě krevních cukrů a kyslíku. Zároveň potřebuje proplach krví, kvůli odvedení odpadních látek. 
Když si přečtete celý seriál Otázky - odpovědi, zjistíte že všechny nemoci jsou pořád o jednom a tom samém, o defektech krevního oběhu. Z hlediska čínské medicíny o energiích. A cévy jsou energovody.  
Ve Vašem případě došlo vlivem cévních blokací v okolí kyčle a kříží a také v tříselné žíle, k podvýživě kyčelního kloubu. Kloub nedostával dostatek kolagenu pro obnovu chrupavky. Snížilo se odplavování odpadních látek a ty vydíraly chrupavku. Došlo k jejímu zničení a situaci zachránil implantát. Příčina onemocnění ale nebyla odstraněna a proto bolesti nezmizely. 
Přečtěte si předchozí odpověď týkající se boreliozy a udělejte obdobný pokus s tím, že balzám nanesete na Vaše bolavá místa. To znamená na hýždi pod kloub, do třísla (dejte pozor na sliznici), a oblast kříží. Zatočte se do strečové fólie a vytvořte si z ní sukni. Pokud tento pokus provedete včetně užívání Aspirinu a měření tlaku, měl by krevní tlak po pokusu spadnout a bolest dočasně zmizet. Pokud Vás výsledek pokusu přesvědčí o tom že mám asi pravdu, budete ještě potřebovat proškolení aplikace termoreflexních nálepek. 

----

Závěrem chci upozornit že i čtenářům kteří se už dočkali mojí rady, prospěje přečtení ostatních dílů. Mohou v nich najít to co jsem ve své odpovědi zapomněl napsat, nebo taky potřebný díl do skládačky znalostí principů lidského těla.

Mudrland Wenca


8 komentářů:

  1. Díky za vaše rady Mudrlande.
    Mám dvě otázky:
    První - mohl byste dát nějaké odkazy, popisující podrobněji místa těch akupresurních bodů ?
    Druhá, zásadnější - je možné vámi popisovanými metodami nejen zlepšit průtok krve, ale odstranit i totální uzávěr tepny?

    OdpovědětVymazat
  2. "Mám už dlouho neuroboreliozu, ale protože v testech mi vychází málo protilátek, tak mě lékaři odmítají léčit....."
    Víte, že test na boreliozu je naprosto stejný jako test na AIDS? Víte, jak doktoři rozlišují po "levném testu", zda máte AIDS nebo Boreliózu? Tím, že se vás zeptají, jaký máte život:-) Pokud jste domácí typ a nejste promiskuitní, nepícháte si... Tak máte podle nich boreliozu, pokud jste promiskuitní, pícháte si, nebo máte zálibu ve stejném pohlaví - máte AIDS, tedy ztrátu imunity. A ano, dochtoři odmítají léčit příznaky AIDS(boreliózu).
    Ztrátu imunity(tedy vlastně podle testů boreliozu) dokážete velmi rychle získat antibiotiky(ale i nemohoucí hypochondrií, což spolu souvisí), protože vám zničí střevní mikroflóru, a tím nejsou schopna střeva do krve dostat "potravu". V podstatě umíráte na vyhladovění, a můžete sníst, co chcete.
    Ano, zprůchodnění a vyčištění krevního řečiště rozhodně hodně pomůže, ale chce to dát dohromady i přijímání potravy ze střev, jinak budete stále v podvyživeném stavu(a tím nevyléčitelném), a tedy stále s příznaky AIDS-ztráty imunity(tedy vlastně boreliózy). Chce to se zapřít, a říct si, tak buď se na to úplně vys.... a jdu si vyhlídnout náhrobní kámen, anebo s tím začít skutečně něco dělat.
    Tím prvním by měl být pohyb, a to hodně a častý, což znamená dostat tep několikrát týdně nad 140 - alespoň 3-4krát týdně někde v lese, úplně nejlépe do kopce - překysličovat. A uvidíte, jak se ta "diagnostikovaná" borelióza lekne:-) Tedy jde o to, jestli OPRAVDU chcete.... Ano, překysličování je strašně namáhavé a všechno z toho bolí, bohužel(i když znám mnoho lidí, co jsou do překysličování úplnými fanatiky a překysličují dokud nepadnou tím vysmátým do louže). Žádné zázračné prášky na překysličování nejsou, zaplaťpánbůh...
    Na střeva jsem tu taky psal....
    https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2023/04/mudrland-wenca-otazky-odpovedi-2.html?showComment=1681297842384#c1642520633230795583
    Ještě je dobrá na večer meduňka, i když někomu se v tomhle divném stavu po ní obrací žaludek, což paradoxně bývá příznak AIDS(vlastně boreliózy). Umí i zklidnit psychiku a tím i spaní....
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z bylin je vhodné použít:
      měsíček lékařský - čistí krev a střevní mikrofloru
      vlaštovičník - čistí krev a dává do pořádku střeva
      forma: čaj - do termosky, lihový výtažek - mazání příslušné oblasti
      aromaterapie - oreganový olej, tea tree olej,...
      apiterapie - https://www.apiterapie-hajek.cz/co-lecime2/lymska-borelioza/

      Vymazat
    2. Též neprokázána neuroborelióza (míšní mok). Pomohl mi oreganový olej (došla jsem až k 7 kapkám pozor !do lžičky oleje! po jídle, může spálit sliznice, 2 týdny, týden pauza). Vydržela jsem to asi 4 měsíce, nepříjemná léčba. A objevila jsem v lese březovník obecný. Takže vracející se potíže léčim čajem 2 týdny, týden pauza. Březovník obecný, vynikající dřevokazná houba - Čarovná lékárna kolem nás (mudr-alena-hamplova.cz)

      Vymazat
    3. Jaké byliny jsou nejúčinnější proti borelioze - výzkum, doporučuji. https://www.info.sk/sprava/166514/ako-liecit-lymsku-boreliozu-tieto-rastlinne-lieky-funguju-lepsie-ako-antibiotika/

      Vymazat
    4. Mne pomohla stetka lesni: https://www.prozdravi.cz/zdravi/stetka-lesni-kapsle.html?c=z54689-60&d=1000834&gclid=EAIaIQobChMI5MD2nN3R_gIVwbnVCh3-ww_8EAQYECABEgKXJPD_BwE

      Vymazat
  3. "Cca od roku 2010 trpím na bolesti v kříži s následnou bolesti do pravé nohy. Přes řadu rehabilitací a odborných lékařů jsem se v roce 2019 „dopracovala“ k TEP pravého kyčle."
    Škoda, že neuvádíte, co zjistili při vyšetření "křižové oblasti", zkuste použít "vidlicovou" ladičku 128 hz. Je speciálně na křížovou páteř, bolesti kostí a svalů. zlomeniny. Ladičku rozezvučíte pomocí puku nebo klepnutím do dlaně a hrotem přiložíte na obratel křížové páteře; po dovibrování rozezvučíte znova, přiložíte na stejné místo nebo o kousek níž a vyčkáte až ladička dovibruje. Takto projdete po obou stranách páteře. Aplikovat můžete několikrát denně, přikládáte na místo u páteře, lze přiložit přímo i na obratle, které ladička svým chvěním označila za "cílové pro léčbu" - to poznáte při chvění ladičky. jirik

    OdpovědětVymazat
  4. zapomenul jsem se podepsat....jirik
    ještě bych doplnil - tinktura z pupenů topolu černého - základ pro léčbu boreliozy;
    pro podporu organismu, jater - lichořeřišnice, pampeliška, černý rybíz - syrové, čaje,...

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů