15. 1. 2023

Rozšíření podmínek pro publikování komentářů v diskuzi

Rozhodli jsme se o rozšíření podmínek, které je třeba splnit, aby byl komentář publikován. 

  1. Text bude napsán česky, případně slovensky, spisovně s minimem pravopisných chyb. Bude brán zřetel na slabší ovládání psaného jazyka, ale nebude brán na lenost si po sobě text přečíst a zkontrolovat.
  2. Text nebude obsahovat osobní rovinu vůči druhým komentujícím.
  3. Obsah komentáře nebude obsahovat paušalizaci národů, národností či jiných uskupení. Hodnocení jednotlivců bude podmíněno konkrétními příklady.
  4. Duch komentáře se neponese v obecném negativním vidění budoucnosti bez uvedení konkrétních věcí, které autora textu k takovému postoji vedou. Text bude v takovém případě obsahovat osobní odůvodnění, proč text uvádí.
  5. Nekopírovat cizí texty. Do komentáře vložte odkaz a k němu váš krátký popis, co v nich je a důvod, proč jsou v textu uvedeny.
  6. Komentář psaný bez registrace (jako anonymní) bude vždy obsahovat nick či podpis.

14 komentářů:

  1. Michale!
    Děkuji za snahu udělat něco pozitivního pro diskutující Čechy, alespoň formou jednoduchého jazykového desatera. Tato snaha mne velmi potěšila, protože na jiných alternativních vebech se úcta k účastníkům diskuse nekoná a jazyk totálně dehonestuje. Asi to administrátoři považují za tu jedinou správnou alternativu.
    Díky Ďuro Trulo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jednoduché… buď sa diskutuje, alebo ideme robiť stránku, kde budú len tie “spravne” diskusne príspevky, ale potom to je sekta a je úplne jedno, že alternatívna… mal som to tu rad hlavne v úvode vojny, keď sa mi nechcelo citat Rusvesnu, ale týmto sektárstvom to stráca celé zmysel… donekonečna sa utešovať, strácať styk s realitou zakrýva akékoľvek riešenia… tak prajem všetko dobre, ale už bezomna 😀

      Vymazat
    2. Netrep anonym. Ak nebudú komenty filtrované, tak o chvíľu tu máš hromadu "odpadu" od rôznych, aj profesionálnych trollov, v ktorej normálne, slušné príspevky zaniknú. To nie je cenzúra názorov, resp. sektárstvo. Každý názor je uverejnený, ak je vyjadrený slušne. Svoje decko tiež nevystavuješ "styku s realitou", bo nechceš aby ho obťažovali rôzne pedofilné či LGBTIQ+ živly.

      s0lar

      Vymazat
  2. Snad se tak dosud, podle doporučení - chovám ... :) :)
    Ovšem i tak mi uteče sem tam něco. Člověk je zaujatý, vidí před sebou jen to, co chce říci a na "dodatky" neobrací zrakem pozornost. Navíc nemohu sehnat klávesnici, přes velkou snahu, která by byla na míru mých prstů ... stále samé "dvojkliky" :) :)
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  3. Nedomnívám se, že vyslovením požadavků na kulturu projevu v příspěvcích dochází k cenzuře nebo omezování projevu. Zároveň vnímám riziko, že to k tomu povede a proto navrhnu opatření, které jsem navrhoval v roce 2019 na vebu "Nová republika" panu Davidovi, ale bohužel neúspěšně. Vycházím ze dvou premis:

    1) Některé příspěvky svoji vulgaritou způsobují osobní animozity diskutujících, což se projevuje intenzívní výměnou "názorů - spíše dehonestace" a zbytečně to zasírá diskusi a rozmělňuje její cíle. Proto je vhodné omezit počet příspěvků jednoho diskutéra (dle URL) na rozumný počet asi 9.
    2) Trolové a jiní volové odvádějí diskusi od tématu záměrně a profesionálně (jsou placeni od řádku a počtu vstupů do diskuse). Proto je vhodné vytvořit kritéria, kdy bude příspěvek zveřejněn u tématu a kdy bude ne mazán, ale přesunut do "ZOO", a tím přístupný pro všechny diskutéry, troly, voly. Pokud se ohradí proti zařazení více jako 9% autorů příspěvků k danému tématu (dle URL), pak bude daný příspěvek automaticky přemístěn zpět do legální diskuse.
    Toto je pouze návrh, lze jej diskutovat, kritizovat, měnit a závisí na možnostech (paměti serveru, softvérovém ošetření a ochotě majitelů vebu a admina to akceptovat.

    Ďuro Trulo alias Somárik Sprostučký či vážně nasratý valašský staříček

    P.S: sprostá slová (pokud nejsou cílená na konkrétní osobu či příspěvek, ale pouze zvýrazňují emoce) bych v příspěvcích toleroval, používal jsem je i jako učitel na SŠ dle hesla (co je dovoleno bohovi není dovoleno volovi) a ogařiska to respektovali.
    Důvodem je nejasnost, kdo, kdy a proč některá slova zařadil mezi vulgarismy, aby tak omezil slovní zásobu a nebo vystavil oponenty sprostotě a tím sebedehonestaci. Osobně používám vulgarismy zřídka, ale vždy v kontextu sdělení informace, a pokud možno řečí vázanou!
    s úctou Ďuro

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďuro,
      platforma blogspot neumožňuje žádné nastavování, filtrování apod. v diskuzi. To bychom se museli (ne bez potíží) přestěhovat na placený webhosting. To raději těch pár zhrzených, sprostých, výhružných a zavádějících komentů pošlu do koše ručně-stručně a budu pro jejich autory s klidným svědomím cenzuristickou, proruskou sviní :-)

      Vymazat
    2. Miško!
      Cenzoristické, proruské svině snáším lépe než práglistické kafilérníky, takže pokud budete projíždět Beskydy tak dejte vědět. Poléčíme sa valašsků řetízkoviců alias valašským penicilínem,.
      Ďuro

      Vymazat
  4. Mně jen překvapuje, že na tento web jdou protiruští magoři. Vždyť jim ty zprávy musí dělat zle a psychiku musí rozhodit tak,že je to na skok z 10.patra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš pane Bezejmenný,
      mě zase překvapuje, že je pro někoho psaný text napsaný v šesti krátkých bodech tak složitý, že se k poslednímu ani nedostane a nepodepíše se. Toto byl poslední komentář na Myšlenkách bez podpisu.
      Připadám si jak v mateřské školce :-(

      Vymazat
  5. Pěkne prosím smutne koukám, aj slovenské texty do podmienok :D
    Juraj

    OdpovědětVymazat
  6. Specialni operace neni valka. Valka muze dle Rusu zacit do 12 cervna,nez NATO zvedne vsechno, co ma kridla a rakety a hrrr na Moskvu, pod zasterkou manevru...

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Miško!
    Pravidelně čtu a občas i píšu příspěvky na veškerou alternativu a vidím, že největší problém alternativy je důvěryhodnost (neboli výsledek souboje s majstrímem). Je to nekonečný boj o pravdivý pohled na svět a majitelé světa mají před alternativci výrazný náskok. Proč????
    Protože!!!!!!
    Protože mají přístup ke znalostem předchozích civilizací a využívají ho ke zkurvení současné pidlivizace, zejména názory hloupých, nevzdělaných a pohodlných mlaďochů (20 až 45 let věku). Dalším důvodem je strach alternativy z nasazení masky (proputinovci, antisemité, dezoláti atd.). Základní chybou naší civilizace je destrukce všeho (vzdělání, poznání, logiky, odvahy a morálky), což činí z mlaďochů (30-50) ovladatelné bytosti a pak se nedivme, že Péťa Pavlů byl zvolen presidentem protektorátu.
    Co mi vadí nejvíce je skutečnost, že když se příspěvek na alternativě jenom dotkne židů a chazarů je předem odsouzen k dehonestaci, byť by byl dokonale pravdivý a ozdrojovaný (což je v dnešní cenzuře netu skoro nemožné).
    Zkrátka majitelé zemičky již skoro zvítězili a švábovina se šíři prostorem. Jedinou obranou proti totálnímu otroctví je pravdivé , přesné a jednoznačné odhalení jejich tisíciletého plánu a aktivit jej naplňujících, aby lidé prozřeli. Problém je to, že právě tyto aktivity jsou potírány nejhrozivěji (viz tykadla řidiče Svobody a jeho 100 dní vězení s pravidelným prohlížením konečníku).
    Rozkrádači státního rozpočtu ČR jsou pak odsouzeni buď k podmínce nebo oslavě. Všechno se posouvá k totálnímu střetu a v tom mají chazaři obrovskou výhodu, protože tento střet naplánovali, objednali a zaplatili, takže aktivní alternativci budou sledováni, dehonestováni a trestáni. Věřím, že ruský president Putin je si situace vědom a má plán jak majitele zemičky zviditelnit, ostrakizovat, odzbrojit (ztráta ovládání zdrojů) a poslat na smetiště dějin. Jinak jsme v pérdeli!!!!

    Ďuro Trulo alias Somárik Sprostučký

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďuro,
      patřím mezi ty, co vidí pohár zpolovic plný. Takže dnešní dobu vnímám tak, že největší tma je před úsvitem. A dá se říct, že jsem z určitého úhlu pohledu rád, že jsem tady zrovna nyní a mohu se toho účastnit :-)

      Vymazat
  8. Miško!
    Vřelý souhlas s Tvým postojem, ale Hájek by Ti ústy Wericha a Voskovce zazpíval ""až nás půjdou miliony, všichni proti větru"" no a to nehrozí. Střední generace nefachčenků (na táblech "ručičky nebojte se vy makat nebudete") se zaprodá komukoliv za životní nadstandart a my staří již nemáme z čeho investovat do budoucnosti (a možná již ani důvod), takže s kým tu rozhodující bitvu o vědomí "člověka" vyhrajeme???

    Ďuro alias nasratý valašský staříček.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů