27. 1. 2023

Obyčejný čaj, aneb co možná o čaji nevíte


Tak jsem tento týden zjistil, že obyčejný čaj, který piju, když na mne leze nějaký moribundus, spousta lidí nepije. Souhrnným názvem moribundus mám na mysli angínu, virózu, chřipku, covid a v poslední době kvůli zahlcení oficiálního mediálního prostoru zprávami o Ukrajině i onemocnění s nekonkrétním názvem -  respirační onemocnění. Myslel jsem, že obyčejný čaj, který piju zcela automaticky, pijí úplně všichni. Mýlil jsem se.

K tomuto zjištění mne přivedli moji dva spoluhráči z kapely. Poté jsem zjistil, že i někteří příbuzní chápou čaj jinak. Tito lidé pijí různé bylinkové čaje, chcete-li odvary bez cukru, v domnění, že pijí léčivý čaj,  který je vyléčí, anebo jim alespoň přinese úlevu. To je ale zásadní omyl. Pro pochopení principu nemoci a léčby je nutno pochopit tento článek. Konkrétně to, že uvedená onemocnění jsou většinou projevem otravy vlastním biologickým odpadem. Podrobnější vysvětlení najdete v uvedeném článku. 

Pokud se tedy nejedná o nemoc, ale otravu, jak si s ní poradit? Jednoduše!  Neutralizací, naředěním a vyloučením z těla. Jak to provedeme? Obyčejným čajem! 

Recept na obyčejný čaj:
Vřící vodou zalijeme pytlík nejlevnějšího černého čaje bez přidaných aromátů. V záplavě aromatizovaných blivajzů, se takový obyčejný černý čaj docela špatně hledá. Jakmile odvar získá tmavě hnědou barvu, vyjmeme sáček a osladíme. Na 6 deci čaje dávám 5 lžiček cukru a 1,2 - 1,5 gramu práškové kyseliny askorbové. Pokud nemáte možnost kyselinu odvážit, je to moccalžička mírně na kopec. Ihned po zamíchání se barva čaje změní z tmavě hnědé na zlatavou. Čaj musí chutnat jak kokinko (česky "dobrůtka? :-), přijemně sladkokysele. To proto aby se dobře pil a byla po něm ještě větší žízeň. Je to stejný princip jak u piva. Čím víc vypitých piv, tím větší žízeň! Pro léčebné účely potřebujeme vypít čaje co nejvíc a toxiny vyplavit.
Neoslazený čaj, ať je z čehokoli, suší a drhne v krku. Pokud je bylinkový čaj k tomu navíc i hnusný, už po vypití jednoho hrnku máte pocit, že jste udělali pro vyléčení maximum. Takový čaj nemá smysl pít. Obyčejného čaje vypijete daleko víc. A v tom je ten fór! 

Neutralizace tělních kyselin
Kyselina askorbová má po požití zásadotvorný účinek. Nevím proč a neznám chemické reakce tohoto účinku. Kdo je zná, ať to napíše do diskuze. Podstatné je, že zásadité sloučeniny vzniklé z kyseliny askorbové neutralizují tělní kyseliny vzniklé z našeho biologického odpadu. Čím víc kyseliny askorbové, tím zdařilejší neutralizace!

Naředění a vyplavení toxinů z těla
Vyplavení probíhá na principu Augiášova chléva. Platí to, co v předchozím odstavci, čím více čaje, tím rychleji probíhá export toxinů z těla.

Proč je v čaji tolik cukru?
Neoslazený a pouze kyselý čaj by se nedal pít. To je první důvod. Druhým důvodem je to, abychom měli dostatek krevních cukrů nutných pro udržení tělesné teploty, její případné zvýšení a pocení. 

Dávkování
Co kdo snese! Podstatné je upíjet čaj každou chvíli. Protože si tělo vezme tolik kyseliny askorbové, kolik v daný moment potřebuje, a zbytek vyloučí, je potřeba ji neustále doplňovat. Ano, existují preparáty s prodlouženým účinkem vitamínu C, ale tento způsob je nejjednodušší a nejlevnější. 

Speciální aditiva
Slivovice, med. Může být, ale nemusí. Po slivovici ale přijdete na jiné myšlenky a navíc lépe rozproudí krevní oběh. Med je plný vitamínů, ale je drahý. V době nemoci organismus spotřebuje hodně energie v podobě cukru. V medu obsažené vitamíny při zrychleném metabolismu v době nemoci organismem jen proletí bez znatelného účinku a pro buněčnou výživu bohatě stačí obyčejný cukr. Ostatně tak napovídá i název čaje. Do obyčejného čaje stačí obyčejný cukr. 

Někomu stačí k vyléčení litr - dva horkého čaje, pokud nemoc léčí hned v zárodku. Odkládáním léčby se příznaky stupňují a zvyšuje se i spotřeba obyčejného čaje. Když jsem před lety dostal horečku atakující 40°C, vypil jsem denně 8 - 10 litrů čaje. Při zvýšených teplotách do 38,5°C lze vypitím litru obyčejného čaje snížit teplotu na 37°C. 

Mohl bych se rozepsat i o jiných aspektech léčby, třeba jak se rychle zbavit zimnice a bolestí provázejících nemoc. O tom ale snad někdy příště, protože tento článek jsem věnoval obyčejnému čaji.


MUDrland Wenca


10 komentářů:

  1. Sorryjako kamaráde, ale ani cukor ani čierny čaj ma teda vôbec neláka. Ak chcem riediť toxíny, chlastám čistú mierne zohriatu vodu z pitnej studne. To koľko kto čoho dokáže vypiť záleží na zvyku a nastavení organizmu. Je to veľmi individuálne. Pre mňa je sladený čaj, alebo sladená káva hnusná. Maximálne som schopný akceptovať med a citrón. Ale ak tých čajov mám dostať do seba viac, musia byť nesladené. A najviac mi chutí aj tak voda.

    s0lar

    OdpovědětVymazat
  2. solar

    Pokud vám stačí čistá voda a do rána, max.do tří dnů jste fit, můžete si gratulovat k velmi odolnému organismu. Jsou ale lidi kteří se trápí týden - dva, až je nakonec odvezou do nemocnice. V případě potřeby v ní dostanou to nad čím ohrnujete nos, kapačku. A v ní je voda, glukóza a léky.

    Obyčejný čaj je pro lidi kteří nemohou po nějakou dobu jíst, anebo málo pijí. Pokud mohou pít, je obyčejný čaj domácí obdobou kapačky, ve které jsou nejnutnější věci pro léčbu, voda, cukr a vit.C pro neutralizaci tělních kyselin a rozpouštění vápenatých usazenin, které do jisté míry brzdí krevní oběh. Tyto blokace jsou jednou z příčin zbytečných bolestí. Pitná a samozřejmě vápenatá vody nás vápenatých usazenin nezbaví.
    Bez krevních cukrů trpí tělo nedostatkem energie pro zvýšení teploty. Zpětné štěpení tukových zásob na cukry je pro léčbu nedostatečné a takový nemocný trpí zimnicí. Srdce pumpuje krev na volnoběh, protože má nedostatek paliva - cukru. V důsledku toho kolabují ledviny a slezina. Poté se přemnoží symbiotické bakterie, které vytvoří další cévní bloky, zahustí se krev, tlak a teplota letí nahoru. Ten kdo to nechá z neznalosti dojít do tohoto stadia, putuje do nemocnice a tam mu nahazují srdce a sbírají ho hrobníkovi z lopaty.

    Článek není o tom co nám chutná, ale jak se nedostat zcela zbytečně do nemocnice.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iba počúvam čo chce telo. Ak po čaji s medom a citrónom povie "dosť", chcem čistú vodu, tak mu dám čistú vodu. Ak sa k večeru prihlási o sacharidovú nádielku s vitamínom C, tak dostane čaj s medom a citrónom. Aj s jedlom je to tak. Rovnaké jedlo proste chutí v rôznom čase lepšie alebo horšie, podľa toho či si jeho zložky telo žiada, alebo sú pre neho zbytočný odpad.

      s0lar

      Vymazat
  3. Děkuji za článek. Potvrdil že to, co dělám dlouhou dobu nevědomky, je správné. Sice nedávám ascorbovou tentonoc, ale jinak je to tak. Maximálně si dávám citron. Po tu dobu, co piji čaj "normálně" tak jsem nebyl nijak více nemocen a nastydnutí rychle vždy odchází, tomu se asi člověk neubrání. Sice pak častěji navštěvuji "ona" místa, ale teď už mi to vadit nebude. :)
    Ale s těmi léčivými čaji bych neskoncoval, jen je neužitečné, možná je nebezpečné je pít, když není třeba. Ale i ty mají svůj význam a mám připraven neustále svou zásobu. V podstatě je jednoduchá - jitrocelový, meduňkový, heřmánek a Pulmoran (jediná kupovaná směs, ale když je třeba mně pomáhá tak jednou za dva tři roky). A pak ten černý.
    Když cítím, že to není ono - tělo prostě nechce pít čaj, pak si dávám hodně slabého "turka" tak polévková lžice kávy na dva a půl litru (takový objem má moje konvice) a den až tři to piji místo čaje, samozřejmě musí to být sladké. Asi se vyskytnou podivení a údivy, ale mně to osobně pomáhá nahradit na chvilku ten čaj a navíc po tom kupodivu lépe spím. Ale to asi nebude pro každého. Navíc mi ta káva pomáhá uvolnit nějak svaly, pomáhá to při občasných pohybových potížích. Do té kávy dávám ještě mletou skořici, asi tak zrovna tolik, co kávy. Možná to bude i tou skořicí.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je, chybka.
      Maximálně často, ale ne vždy, si dávám do čaje citron,
      psal jsem smysl, ale neuhlídal "vůbec chybějící" slova - tohle místo slova - maximálně.
      Bedřich

      Vymazat
  4. Mily Wenco,
    Vyborny recept ... uz se pomalu dostavame k tomu memu "zabijaku". Jedine co tam mam navic je mleta chilli papricka, ne moc tak co se vejde mezi prsty a take zalezi na odrude.
    Jinak si myslim jednu vec a minimalne na me to stoprocentne funguje ... muzeme pit treba vodu z okapu, plnou sracek a chemek a kdyz ji budeme brat jako lek, tak nas da dokupy natotata. Takze je v poradku vse co tu padlo, protoze kazdy si tu energii nasmerujeme do jineho media. Ja si ten svuj caj zabijak primo totemizuji, s kazdou ingredienci mu vysvetluji jeho poslani a on ten ukol pak bez vyhrad splni. Jo a slivka je dobra, ale Metaxa to fakt doladi. Hezky den vsem.
    BL007

    OdpovědětVymazat
  5. Taky váhám. Kyselina askorbová - není lepší rovnou čistý vitamin C? A ten cukr...? 5 lžiček bych si nedala ani do své 1,7l konve. To se přeci nedá takový tlamolep vypít. Je prosím nějaká jiná alternativa?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám podobný názor. Když si dám sladký čaj, tak je mi ještě víc blbě. Podle mne ten navíc cukr naopak podporuje rozmnožování těch potvor v těle. Něco jiného je zřejmě detoxikace z plastový konvice.....
      Radši piji vývary, slepičí nebo tučné hovězí. Když je mi jakkoliv blbě tak vlastně chuť na sladké nemám vůbec. Ani škrobový brambory, ani sacharidovou rejži, natož knédle nebo čistej cukr. Zeleninu a maso, nejlépe svařit(zvlášť nebo postupně) a vypít.... třeba s tymiánem a estragonem.
      Zřejmě co Člověk - to originál....
      nenimito

      Vymazat
    2. Nenimito, v postatě i černý čaj je kyselý. Já nesladím nikdy. Jestli sladké pití, tak maximálně v létě točenou malinkovku na výšlapu.

      Ale zkusila jsem to - silný černý čaj, malá vrchovatá lžička čistého céčka, které jinak užívám denně v třetinovém množství, a třtinový cukr. Dost problém vypít 400ml.
      Bílý cukr vůbec, ten mi smrdí. A obecně pro mě cukr působí jako zvýrazňovač, čili to bylo takové nepříjemně kyselé.

      Dneska jsem si dala stejný čaj, do kterého jsem po trochu zchladnutí vymačkala celý citron. Žádný cukr. Bylo to kyselé, ale normálně. Prostě citron.

      Jinak díky sacharidům se myslím ve střevně množí nezdravé bakterie.

      Vymazat
    3. Krystalický vitamín C je kyselina askorbová. Ten hrubý prášek je k dostání v kdejaké fitness prodejně i jinde. Je ale třeba jej aplikovat na lačno zalitý na lžičce vodou, jinak je to na krční sliznici utrejch. K tomu ještě nějaké další antioxidanty a flavonoidy, nejlépe přírodní. Pak klidně čaj s citronem. Piji čaj černý i zelený a také maté a jsem OK a v plné síle. Kolik šedesátníků je na tom jako já a hrají volejbal a běhají do schodů?

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů