28. 1. 2023

Další etapa eskalace na Západě




Úvodní slovo: Dosavadní příběh

USA dosud prováděly změny režimů a vyvolávaly vojenské konflikty v zemích přátelských nebo důležitých pro Rusko: Irák, Srbsko, Afghánistán, Irák (opět), Gruzie, Sýrie, Libye. To vše proto, aby Rusko ztratilo důležité zájmy nebo nasadilo vlastní síly. Zinscenovalo také PR akce, jako je Litviněnko, Pussy Riot, MH17, Skripalovi, Navalnyj, Buča, zničení Nordstreamu - aby se pokusilo svalit vinu na Rusko a udělat z něj stát-vyvrhel.

V roce 2014 na Ukrajině provedly puč za 5 miliard dolarů s vraždami a terorem proti rusky mluvícím. Poté instalovaly loutkovou vládu, propagovaly nacismus prostřednictvím rasistické indoktrinace, pošpinily historický odkaz přepisováním dějin a svrháváním památníků, terorizovaly a zakázaly veškerou opozici, zřídily americké vojenské biolaboratoře, dodávaly a cvičily armádu, vojensky vyhrožovaly Rusku, ohrožovaly Krym a slibovaly, že Ukrajina může brzy vstoupit do loutkového NATO a instalovat jaderné zbraně.


Borisovo poselství: Smrt a vyhazov

Když se Boris Johnson před několika dny objevil v Kyjevě, bylo jasné, že budou následovat události. Koneckonců je to Bidenův úředník. A tak minulý týden přišla rezignace Zelenského spinmastera Alexeje Arestoviče za to, že řekl pravdu o ukrajinské armádě - že zabila civilisty zničením obytného domu v Dněpru při vojenské nehodě a že nemůže vyhrát válku. Následující den zahynul ministr vnitra Monastyrskij, dlouholetý Zelenského pobočník, a jeho první náměstek při havárii vrtulníku před týdnem v Kyjevě ("příčinou byl nízký let v mlze"). Zvláštní, protože prostřednictvím jeho ministerstva operují neonacistické bojůvky.

Pak došlo k vraždě Denise Kirejeva, který byl důležitým účastníkem březnových mírových rozhovorů s Ruskem. Říká se, že příliš stál o mír - čemuž USA a Velká Británie naprosto odporují. Musel odejít, a tak to za něj udělala CIA/SBU (to je totéž). Poté přišla 24. ledna velká čistka v důsledku obvinění z korupce, která se týkala náměstka generálního prokurátora, zástupce vedoucího prezidentské kanceláře, náměstka ministra obrany a pěti regionálních guvernérů.

Zajímavé je, že Porošenko, který byl naposledy spatřen v luxusním hotelu v Londýně, kde žije ze svého nyní velmi aktivního podnikání v oblasti kremací na Ukrajině, slíbil mír s Ruskem do týdne. Jakmile se dostal k moci, mír nepřinesl a v dalších volbách prohrál. Nahradil ho Zelenskyj, který rovněž sliboval mírové urovnání s Ruskem v Donbasu, ale místo toho připravoval válku a dokonce usiloval o jaderné zbraně. Ukrajincům mír slíbil, ale nedal jim ho. Zelenského podpora je malá a existuje většina, která si přeje mír. Je Zelenskij dalším, kdo bude "začištěn"?


Eskalace: Německo znovu vyhlašuje válku Rusku

Německo se chystá poslat kyjevskému režimu tanky Leopard. Potřetí od roku 1914 je nyní Německo, alespoň na papíře, ve válce s Ruskem. Rusové mají na výběr: mohou zasáhnout na Ukrajině ze severozápadu (Bělorusko) a jihozápadu (moře) a odříznout celou Ukrajinu od všech dodávek zbraní, včetně několika desítek německých, amerických, britských a dalších tanků - a bude trvat měsíce, než slíbené tanky dorazí přes polské hranice. Jinak může Rusko bombardovat vše, co se přes polské hranice dostane. Již varovalo, že vše, co se přes tuto hranici dostane na Ukrajinu, bude zničeno. V každém případě tedy bude vytvořena bariéra. Západní Evropa musí být odříznuta, protože se stala zdrojem zla a dodává zbraně neonacistům.

Jinak mohou zasáhnout i Poláci a jejich záložníci (ve svých tancích Leopard? Vzpomínáte na tanky Tiger?) a ovládnout západ Ukrajiny. Opravdu Rusko dopustí rozdělení Ukrajiny na ruský východ a Poláky vedený západ, jinými slovy její korejizaci či vietnamizaci? (A víme, jak tato dělení dopadla). V opačném případě zůstane antiruská Ukrajina navždy. Západní Evropa musí být odříznuta. To, co začalo jako malá operace na osvobození dvou ruských provincií Donbasu, je nyní v důsledku západní (= USA vedené) eskalace operací na osvobození celé Ukrajiny. Fungovat může pouze totální ruské vítězství. Fungovat může pouze zřízení Kyjevského protektorátu pod ruským vedením, podobně jako je tomu v Bělorusku. Všichni, kdo s tím nesouhlasí a ještě neutekli na Západ, by měli raději odejít hned.

Zajímavé je, že minulý týden opustila přístav ruská černomořská flotila se svými vyloďovacími plavidly. Dmitrij Medveděv 25. ledna veřejně napsal, že Ukrajina nebude ponorky potřebovat, protože se brzy stane vnitrozemskou. Den předtím běloruský prezident Lukašenko odmítl nabídku Ukrajiny (= USA v zastoupení Polska) na uzavření paktu o neútočení. Mezitím poněkud senilní Biden vyhrkl, že USA budou Ukrajinu podporovat "tak dlouho, dokud bude existovat". Tohle dříve neříkával. Tehdy to byla "podpora až do vítězství". Jediný problém je v tom, že USA nikdy nepřiznají neúspěch, nikdy nepřiznají, že podpořily špatného koně za obrovských nákladů amerických daňových poplatníků. Jak se z toho dostanou?


Válka

Na Ukrajině válka NATO jen za posledních jedenáct měsíců zabila a zmrzačila statisíce lidí, dnes pokračuje s dalšími stovkami obětí, stejně jako včera a stejně jako zítra. Katastrofisté se svými konspiračními teoriemi o jaderném Armagedonu předpovídají, že tato válka bude pokračovat roky, "možná i deset let". Jiní, optimisté, se domnívají, že kyjevský režim se může zhroutit během několika týdnů, maximálně tří nebo čtyř měsíců, nebo že v Kyjevě dojde k převratu a kyjevské síly se buď hromadně vzdají, nebo se otočí a vyrazí na pochod proti svým vražedným americkým loutkovodičům v Kyjevě. Zní to jako zbožné přání. Vzhledem k tomu, že je třeba zničit ještě více zbraní a tanků NATO, myslím, že to všechno bude trvat déle. Ne roky, jak předpovídají ty šťastné duše, osudoví pesimisté se svými konspiračními teoriemi o jaderném Armagedonu, ale dalších 15 měsíců. Ale pevně doufám, že se mýlím a že mají pravdu optimisté se svými zbožnými přáními, že to všechno brzy skončí.

Jak Saker ve své pronikavé analýze upozornil, pokud USA nemohou zabránit porážce Ukronazi/NATO, mohou alespoň Rusku válku co nejvíce prodražit. Najít si jiného útočníka. Polsko by to určitě zvládlo. Slibte jim pět provincií na dalekém západě Ukrajiny, Volyň, Rivne, Lvov, Ternopil a Ivano-Frankivsk, a Poláci udělají vše, co jim řeknete. Koneckonců jsou to Poláci, a většina z nich zřejmě podporuje jejich současné neuvěřitelně hloupé vlády, které mají stále mesiášský komplex, stále sní o slávě, o "záchraně Evropy před barbarskými ruskými hordami", o "Polsku táhnoucím se od Baltského k Černému moři" a o tom, že se stanou nejmocnější zemí v Evropě vysoko převyšující ty protivné Němce, "kteří nám vrátí biliony". No, fantastové byli vždycky. Hitler by si s nimi rozuměl. A americké impérium je vždy umělo manipulovat pro své vlastní cíle, ať už v Argentině, Íránu, Iráku, Nikaragui, Afghánistánu, Venezuele, Pobaltí, na Ukrajině nebo v Polsku.

Faktem je, že americké impérium ví, že nemůže porazit Rusko v přímé válce, a proto vždy používalo zástupné cíle. V roce 2008 učinilo absurdní krok a využilo Gruzii. Ta byla příliš malá, příliš slabá a iracionálně nacionalistická. Jak mi před několika lety zcela vážně řekl jeden Gruzínec: "Bůh mluví jen gruzínsky a žádnému jinému jazyku nerozumí". Překvapilo mě, že Bůh má tak omezené jazykové schopnosti, nicméně je spousta Ukrajinců, kteří dnes věří v podstatě totéž, o Polácích nemluvě.

A Ukrajina i Polsko jsou mnohem větší než Gruzie. Proto ta americká volba. Jakmile budou obě země poraženy, USA se obrátí na Německo - tak jako to málem udělaly v Churchillově plánu operace Unthinkable (Nemyslitelné), kdy 1. července 1945 plánovaly zaútočit na Rudou armádu s využitím britských, amerických, polských a německých sil, aby zničily Rusko (1). Nebo proč nepoužít Švédsko, Turecko či Japonsko? Proč ne Čínu? Proč prostě nesvrhnout Putina pomocí "mas" Rusů, kteří ho nemají rádi? I takové jsou dnes fantazie "bláznů ve sklepě" v Pentagonu. Není divu, že si rozumí s polskou vládou. A nezapomeňte, že největší blázen v americkém suterénu byl Polák: Zbigniew Brzezinski.

Pro Rusy byl rok 2022 prostě opakováním let 1812 a 1941. Třetí velká vlastenecká válka. Západ si jako obvykle počíná barbarsky. Faktem je, že ačkoli to někteří historici popírají, historie se opakuje, a to prostě proto, že se opakuje lidská pýcha, arogance a nadutost. Německé tanky s černými kříži snažící se zničit Rusko v ukrajinských stepích? My Rusové krčíme rameny. To všechno jsme už někdy viděli. Na ukrajinské Antirusko prostě nikdy nedojde. Zelenskij je na drogách a Ukrajina také, závislá na západních transfuzích krve, peněz, žoldáků a zbraní.


Doslov: Jiná budoucnost

Známý, nebo spíše nechvalně známý představitel britského establishmentu, který byl prvním generálním tajemníkem NATO, se chlubil, že cílem NATO je "udržet Sovětský svaz venku, Američany uvnitř a Němce dole" (2). Pokud jde o nás, přejeme si obnovení Kennedyho "Aliance pro pokrok", Světové aliance suverénních národů, globální verze gaullistického ducha (i když ne přesných slov) "l'Europe des Patries" (Evropa národů). Přejeme si, aby se prozatím geriatrická Evropa znovu spojila se svým historickým osudem, s Ruskem, a tedy i s Eurasií, kde se vše odehrává. Proto je naším cílem: "Udržet Rusko uvnitř, Američany venku a Němce nahoře".

Někteří píší, že Rusko může vyhrát válku na Ukrajině jen tehdy, když pomůže USA zachovat si tvář po porážce a následném rozpadu NATO a EU. Vzpomínáte si na Saigon? Vzpomínáte na Bushe a jeho "Mission Accomplished"? (Svět se jeho frašce smál, ale spousta lidí v USA jí byla přesvědčena). Vzpomínáte na Kábul? USA je prostě opustily a předstíraly, že je neznají. Podobně jako Britové u Dunkerque v roce 1940, kteří nechali své francouzské spojence na holičkách, prostě utekli zpět na svůj ostrov a vyhlásili vítězství, ačkoli za sebou nechali spoustu vybavení. Američané mohou také utéct se slovy: "Zapomeňte na to. Nejsou nás hodni.

Sebeizolace by byla tak dobrá věc. Vrátit se na velký ostrov v Severní Americe. A jestli chcete, postavte Trumpovu dlouho slibovanou zeď na jihu, abyste ty hnusné Latinoameričany udrželi venku. Lízejte si rány a konečně se začněte snažit řešit obrovské vnitřní problémy, které už máte: velkou chudobu, rasové rozdělení, masové střílení, dluhy, sociální nespravedlnost, nedostatek zdravotní péče, nezaměstnanost, vykořisťování, vzdělávací systém, který z lidí záměrně dělá hlupáky, drogy, kriminalitu, a také masově vězníte. Nechte Evropany, ať si to vyřeší sami. Žádní další Američané už nebudou umírat za ty líné Evropany nebo za ně platit. Jen neříkejte Američanům, že by to tytéž líné Evropany jen potěšilo. Jediný problém je, že USA nikdy nepřiznají neúspěch, nikdy nepřiznají, že podpořily špatného koně za obrovských nákladů amerických daňových poplatníků. Jak se z toho dostanou?

27. ledna 2023



Batiushka pro blog Saker


1 komentář:

  1. Konečně realista Báťuška vysvětlil sakerovi a robertsovi, že juesej není pupkem světa a tudíž na jejich představách nezáleží vývoj světa.
    Ďuro

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů