22. 1. 2023

Ještě jednou o pyramidách v Gíze (Egypt)



 
K tomuto již zdánlivě důkladně propranému tématu přidám svých pět švestek.
Před časem byl na stránkách věnovaných alternativní historii publikován film Potopa. Poloha geografického pólu před katastrofou, v němž autor často ozvučované téma, které však je zatím stále jen hypotézou, vydává za nezpochybnitelný fakt. Na velkém množství příkladů demonstruje orientaci mnoha chrámů a dalších starověkých architektonických objektů v různých částech světa k předchozímu pólu Země, který se údajně nacházel v Grónsku. Přitom nesoulad k severu směřujících pokračování osových linií těchto objektů směřujících někam do prostoru tohoto ne zrovna malého ostrova, autor snadno vysvětluje buď neschopností dávných stavitelů přesně určit směr k zeměpisnému severu, nebo tím, že někdy používali k orientaci pól magnetický. Směle přitom prohlašuje, že k tomu používali - kompas! No... každému je přece jasné, že tato maličkost byla odnepaměti široce používána v každodenním životě!

Nu, a když orientace starověkých staveb nějak do požehnaného obrazu vytvořeného autorem a jeho předchůdci nezapadá, pak si na pomoc berou vědci zaznamenanou skutečnost migrace magnetických pólů na velmi významné vzdálenosti. Zkrátka se tato nedoložená hypotéza opakuje tak dlouho, až se, navzdory všem rozporům stane obecně uznávaným faktem. Ale jak se to všechno vztahuje ke stanovení nám skryté pravdy, kterou tvrdí autor a jeho předchůdci? Zde jde spíše o pokus o zformování jiného dogmatu místo smyslu prastaré tradice, kterému autor neporozuměl. A pokus odvolat se na církevní křesťanské kánony, které prý vždy předepisovaly stavět kostely s oltářem na východ, je prostě směšný! Kdy byly tyto kánony stanoveny, je další velká otázka. V 19. století, nebo snad o něco dříve? Vzhledem k tomu, že právě v této době byly ke všem monumentálním starověkým stavbám, pravděpodobně náboženským, připojeny oltáře. Což přesvědčivě dokazují studie mnoha alternativ.
A můj výzkum (Chrámy stojí na křížích. 1. část) jasně ukázal, že veškerá stavba kostelů z tohoto období již byla prováděna bez dodržování těch prastarých tradic, které existovaly odnepaměti. Tradice umísťování všech dominantních struktur na křížení úzkých lineárních anomálií nad uzly tektonických poruch ve skalním podloží pod nimi. Orientace těchto struktur se tedy ukázala být různorodá, nicméně s převahou určitých směrů. Příčinu čehož jsem později naznačil v článku Chrámy stojí na křížích. Část 2. Spočívá v pravidelnosti stanovené uralskými specialisty na geotektoniku, spojené s řadou převažujících azimutů úderu tektonických zlomů na Zemi. A v různých oblastech jsou tyto směry různé a jsou určeny převládajícím komplexem geotektonických napětí v zemské kůře.

Nezpochybňuji zde samotný fakt posunu pólů, a dokonce ani jeho možnou minulou pozici v Grónsku. Jen taková logika, respektive její absence, nevypadá moc příčetně, když se někteří lidé snaží ve svých úvahách opírat o hypotézy jako o nezpochybnitelná fakta. Zejména pro ty, jejichž omyl je již zcela zřejmý. Protože mé argumenty proti této hypotéze nelze vyvrátit. Přítomnost křížů z lineárních anomálií pod jakoukoliv takovou prastarou strukturou může potvrdit každá osoba s nejzákladnějšími schopnostmi biolokace a proutkaření. A takových lidí není zas tak málo. Jasnou orientaci takových struktur přesně podél směru těchto linií anomálií lze vždy a všude snadno potvrdit!

Ale vraťme se k filmu Konstantina Zacharova zmíněného zde na začátku a jeho hypotéze, že pyramidy v Gíze byly dříve více špičaté a orientované k údajnému místu minulého severního pólu. Všechny jeho úvahy o této věci opět snadno rozbije letecký snímek nahoře zachycující údolí Gízy se skupinou pyramid, na který jsem pomocí metody dálkového průzkumu Země doplnil fragment mřížky lineárních anomálií v této oblasti. Z čehož lze jasně vidět jak důvody jejich umístění v těchto místech, tak jejich odpovídající orientaci podél nich jako podél osových linií. A na toto skóre není potřeba žádné další fantazie!

Navíc je jasně vidět, že pro umístění dvou větších pyramid byly velmi dobře zvoleny uzly zlomových průsečíků bez charakteristických posunů, které jsou přítomny i v této oblasti v sousedních uzlech. A takové posuny svědčí o zvýšené tektonické aktivitě bloků zemské kůry. Mohou vznikat během jejich lokálního zdvihu nebo poklesu. A nejednou jsem si všiml i u jiných zajímavých objektů, že k tomu všemu staří stavitelé zřejmě takovýmto znamením rozuměli a hojně se jimi při výběru míst pro stavbu monumentálních staveb řídili.

S ohledem na určité zakřivení čar na pyramidách na výše uvedené ilustraci by mělo být zřejmé, že k takovým efektům dochází v mapách Google, když jsou na ně aplikovány stopy. Odrážejí zakřivení povrchu Země a různé struktury na něm. Ale když se na tyto čáry podíváte shora přísně vertikálně, budou vypadat docela rovnoměrně a budou zasahovat téměř přesně k současnému geografickému pólu. Taková je zde jejich přirozená orientace. A taková orientace trhlin v zemské kůře není jen zde. Viděl jsem to na mnoha místech.

O spolehlivosti výsledků dálkového průzkumu takových geologických útvarů jsem se již měl možnost přesvědčit více než jednou při provádění studií k řešení různých těžebních problémů. Včetně pro tak vážné zákazníky, jako jsou různé struktury Gazpromu. Takové studie v současné době probíhají u mnoha projektů. Není tedy myslím nutné čtenářům něco dokazovat o jejich realitě, pokud jsou seriózní zákazníci ochotni za takovou práci zaplatit reálné peníze.

Na závěr tohoto tématu chci uvést řadu údajů, za jejichž spolehlivost již ručit nemohu. Jedná se o stále jen experimentální směr mého výzkumu. Šetření, které jsem kdysi provedl, ukázalo, že se v případě těchto pyramid nejedná o hrobky, ale o technické stavby. A doba výstavby těchto pyramid je následující:

- pyramida severní 433 - 442 let (před 1577 - 1586 lety, k roku 2018);
- pyramida střední 451 - 463 let (před 1556 - 1568 lety);
-pyramida jižní (malá) 442 - 445 let (před 1574 - 1577 lety).
Všechny tři byly postaveny za pouhých 30 let.


autor: Nikolaj Andrejev



6 komentářů:

  1. Myslím, že je v článku mnoho věcí smícháno dohromady...

    Podle mne je orientace pyramid v Gíze na současný sever dána proto, že byly postaveny relativně nedávno. viz. https://youtu.be/FFYRLIpHiSc
    Doporučuji všech 9dílů. https://www.youtube.com/@Jine-Dejiny/videos

    Co se týká zlomů... resp. bych spíše definoval jako prasklin.
    Podle mne před katastrofou(asi i vícero), existovala "energetická" mřížka Země. Byla to síť "energetických" tunelů, dnes se jim často říká skleněné, které sloužily kdysi jako "přesunovalo" po Zemi. S centrálním bodem na Severu, tedy Meru. Také se tomu říkalo Bifrost - síť tunelů kolmých a rovnoběžných na sebe jako mřížka, který spojoval 9Světů, tedy kontinentů na Zemi. Také proto všichni "bohové" sídli na nějaké nejbližší hoře, a to v podstatě na celé Zemi. Každá TA hora nebo kopec měla spojení s těmi tunely, které byly používány jak pro cestování, tak i pro přenos obrazů nebo zvuků. Prostě takovej lepší internet s možností posílání čehokoliv.
    Mnoho těchto "vstupů" do Bifrostu má dodnes nádechy tajemna i magičnosti v mnoha a mnoha pověstech, nejenom českých...
    Problém nastal po katastrofě. Kdy se litosférické desky hnuly nejenom od sebe, ale hlavně k sobě, i se různě pootočily, čímž byl Bisfrost zničen a tím i kolmice a rovnoběžky energetických tunelů, které samozřejmě i popraskaly, často právě v místech těch tunelů - zlomy.
    Dnes se občas někde najdou jen pozůstatky těchto "skleněných" tunelů kdysi celé Země.
    Což je koneckonců i důvod, proč se na křižovatkách těchto tunelů - energetických, komunikačních - stavěly "chrámy s divnou architekturou pro komunikaci s bohy". I to, proč se v nich později církví zazdívaly vstupy do katakomb, které měly spojení s těmi tunely.
    https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2016/05/mezikontinentalni-podzemni-tunely-1.html
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem myslel že můj oblíbený autor přestal psát pro samou práci...

    PM

    OdpovědětVymazat
  3. Tak je pravda, že se moc antických textů nebo starověkých o pyramidách nezmiňuje. Což je dosti zvláštní. Dokonce ani ve Starém zákoně nic.... Přitom jde o dílo tak kolosální, že bychom měli nějakou zmínku očekávat.
    Josefus Slavius taky nic. Jestli se pletu, budu rád za odkaz na nějaké starověké dílo( myšleno před rokem 330 n.l.), které se o pyramidách zmiňuje.
    Pravdou je, že jihoamerické pyramidy se datují do modernější éry, než ty Egyptské.
    Za článek děkuji, zajímavá úvaha.
    dolim

    OdpovědětVymazat
  4. Podľa prof. Meyla jadro Zeme je mnohonásobne ťažšie a rotuje rýchlejšie ako zemská kôra. Tá plave na zemskom plášti a jadro ju svojou rotáciou "ťahá" za sebou so sklzom, podobne ako keď roztočíte kýbel s vodou na ktorej plave lodička. Pri prípadnom náraze vesmírneho telesa do kôry sa táto môže vychýliť ako keď ťuknete do roztočeného vlčka, ale vďaka gyroskopickému odporu sa rotačná os časom vráti späť. To samozrejme nezabráni x-kilometrovej vodnej vlne prevaliť sa zotrvačnosťou cez pevninu. Druhá vec je ako bude reagovať magnetické jadro Zeme na zmenu magnetického poľa napríklad Slnka. Ak sa magneticky prepóluje Slnko (lebo napríklad prejde galaktickou rovinou zdola nahor alebo opačne) ako dlho bude trvať kým sa otočí zemské jadro a stiahne so sebou aj kôru? A ak sa otočí kôra aj s jadrom, ako okrem pozorovania Slnka a hviezd zistíme že je Zem hore nohami, keď kompas ukazuje stále na rovnaký sever, ale sever je voči ekliptike hore nohami? Treba sa teda skôr zamerať na históriu pozorovaní oblohy, nie na zarovnanie chrámov na sever.

    s0lar

    OdpovědětVymazat
  5. Teorií o pyramidach je spousta. A mnohé z nich mají své opodstatnění nebo základ. Ještě za mého dětství nebylo zvykem mluvit o aspoň nějakém propojení mezi pyramidami po celém světě a mluvilo se prakticky jen o egyptských a středoamerických, ale o těch jen na okraj.
    Tak nějak jsem již tehdy nedokázal vstřebat vnucovanou představu o jejich výstavbě - tahání kamenných bloků otroky lany. I když představit si to nebylo problém. Dnes tuším, když o tom uvažuji, že jsem to nedokázal jaksi asi "rozpohybovat", protože jsem měl jako "odchovanec" venkova na druhou stranu podvědomou představu o vynaložené práci na tohle "tahání". A k tomu ten písek pro nakloněnou rovinu ...
    Chtěl bych jen upozornit, pokud neznáte, na Andreje Skljarova, který se zabýval i pyramidami i "zakázanými" tématy z dávné historie. Celou řadu jeho knih lze najít např. na této adrese: http://flibusta.is/a/32046
    Kniha přímo o pyramidách - http://flibusta.is/b/311223
    Web založený na alternativním pohledu i s jeho materiály: https://lah.ru/
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  6. Smysl stavění pyramid:
    Pyramidy byly stavěny ze 3 důvodů:
    1. regenerační čili léčení,
    2. zasvěcovací (Ježíš byl zasvěcen v pyramidě spolu s Janem Křtitelem ve svých 15 letech) vytváření osvícení u lidí, kontakt s duchovní sférou
    3. omlazovací. Do pyramidy často chodily ženy jako do salonu krásy, aby se omladily, protože pyramidy v 1/3 od základny koncentrují zemskou energii, přijímají i vysílají a zároveň vytváří rovnováhu. V té 1/3 od podlahy se střetává zemská a vesmírná energie a vytváří rovnovážný stav. Na tento rovnovážný stav reaguje každý organismus i neživý a dokonce i věci. Dochází k návratu k původnímu stavu.
    Lidé se díky pyramidám dožívali až 1 000 let. Např. Abrahám žil 900 let. Metuzalém 969. Titi dlouhověcí lidé si každých 70-80 let zašli meditovat na 1-2 měsíce do pyramidy a pak se vrátili omlazení. Prý při tom nic nejedli.
    Pak jsem četl, že při průzkumu pyramid na Krymu, jeden těžce nemocný výzkumník, který měl velké problémy se srdcem, se po 14 dnech pobytu v pyramidě úplně vyléčil! V pyramidách se podle měření koncentrují vysoké dávky záporných iontů - aniontů. https://www.youtube.com/watch?v=LiiaqCsxDfU

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů