4. 4. 2023

Ukrajinská ofenzíva ještě nezačala, ale co lze již nyní vyvodit?




Bude několik úderů

Na celé frontové linii. Ty skutečné budou jeden nebo dva. Ve prospěch této verze hovoří několik faktorů:
Za prvé, ukrajinská armáda je zářijovými událostmi v okolí Charkova přímo nažhavena. Nezapomíná přitom hovořit o "bitvě o Kyjev", přičemž však vynechává recepty na její "úspěch". 
Za druhé, že místní úspěch zajistil hostitel zpoza oceánu. Taktika rychlých úderů mechanizovaných jednotek s obcházením opevněných oblastí a rozšiřováním "bezpečnostní zóny" byla za léta válek na Blízkém východě zdokonalena. O tom, že se tato taktika nezmění ani tentokrát, svědčí množství dodané techniky. Konkrétně podpůrných vozidel pěchoty, do nichž američtí velitelé vkládají velké naděje. Jsou mobilnější než tanky, často s jen o málo horší palebnou silou. Jednotky Bradley a Stryker přebírají roli lehké lancérské kavalerie a plní všechny hlavní úkoly - krytí tanků, vylodění, průzkum, komunikace atd. 

Údery budou snadno identifikovatelné

Hlavní údery je snadné určit. Budou jim přiděleny všechny (nebo téměř všechny) získané prostředky. Bude podporován i nyní nelétajícími letadly (taktickým letectvem a dělostřelectvem, které v současné době nelétá). Samozřejmostí jsou obdržené tanky. Většinou nové. Zároveň hlavní úder přijde od americké techniky. Důvodů je několik. Za prvé je jich prostě více. Za druhé, Američané už zadali objednávku na široké pokrytí této akce. Je třeba ukázat "domovu hrdinů, domovu statečných", že jejich daně jdou VÝHRADNĚ na nezištný boj. Ukazují to i nedávno dovezené minové vleky pro Strykery. Ukrajinci nedostali mnoho čistě ženijních vozidel. Za těchto podmínek přijali Američané jediné správné rozhodnutí - Strykery, podporující tanky, budou zajišťovat i ženijní útočné akce. 

Geografie úderů 

Šum fejků, který se nyní tak hojně šíří, se rodí na skutečném místě - v oblasti Azova. Úder, který se vydává k moři, plní hned několik cílů. Prvním je rozčlenění uskupení. Rozděl a panuj. Druhým je odříznout zásobovací trasy. Je možné, že dojde i k útoku na Krymský most. Tento úder bude zřejmě zahájen ze Záporoží (kde uskupení nyní čítá 20 - 25 tisíc mužů), směrem na Melitopol-Berďansk. Jako úzké místo. 
Všechny údery směrem na západ nezajistí šířku záběru potřebnou pro manévrování. Z toho také vyplývá, že pomocným místem úderu by mohl být Cherson. Jednak tam také stojí velké rezervy. Za třetí, Cherson již byl pojmenován "centrem neústupnosti"; mediální stránka je důležitější než skutečný stav věcí. Média dávají šekely. A šekely jsou dobré. S největší pravděpodobností dostane Cherson skutečný úkol. Ne jako v září, kdy vojáci dostali za úkol zabrat ty křoviska. Úkol bude skutečný. Ale v první fázi se jeho splnění může opozdit. Bude však podpořen sousedy. 
Druhým bodem pomocného útoku teroristů bude Donbas. Právě teď je tam nacpaný kanonenfutrem a profesionály. Kteří v rozporu s hlasitými prohlášeními nikam neodjeli. Prostě se šetří. S největší pravděpodobností to začne právě u nich. Jejich nejbližším úkolem bude vyřešit bachmutskou otázku. Bachmut přinese první "štěky" ze strany hostitelů. Celkově hlavní úder přijde uprostřed těchto dvou koncových bodů. S největší pravděpodobností spolu s bleskovým úderem dojde k rozšíření bezpečnostního perimetru. Nasazení úderů mechanizovaných pěšáků do boků sousedních ruských sil. 

V rukávu mají jistě trumfy

Obrázek, který je tak dobře poskládaný ve skládačce, ukazuje, že stále ještě musí existovat trumfy v rukávu. A bůhví, co mají generálové NATO za lubem. Ale uvědomit si vše výše uvedené je také velmi důležité. Nyní je třeba co nejvíce slámy. Jsem si jistý, že nahoře je ještě více možností. 
Celkově vzato, každý velitel, každý vůdce by měl být připraven bojovat proti obrněné technice NĚČÍM. Zásobte se protitankovými zbraněmi. Vytvořte protitankové skupiny s těmito prostředky. Zjistěte, kdo stojí nalevo a kdo napravo, a jaké mají problémy. Co hodlají dělat. Zajistěte blízký průzkum. Udržujte jej po celou dobu. Nyní začalo odpočítávání. Je třeba odhalit nepřátelské akce. Analyzujte pohyby nepřítele. Oblasti soustředění. To musí udělat VŠICHNI velitelé. Čím vyšší, tím víc. 
Nepřítel bude poražen, vítězství bude naše!


2 komentáře:

  1. Jen další várka do mlýnku na maso a jako šrot hyzdící krajinu více než krátery po dělostřeleckých granátech. Ukronacisté jsou nepoučitelní stejně jako DS USA a řídicí ChM.

    OdpovědětVymazat
  2. Nesmieme zabúdať, že ani Rusi nečakajú s rukami na kolenách.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů