8. 4. 2023

Kdybychom zabrali celou Ukrajinu


...přemýšlí Rus ze Lvova 



Zajímalo by mě, co by se stalo, kdybychom ve 22. roce dobyli celou Ukrajinu. Představte si to - Ukrajinci si žili svým životem a najednou přišlo Rusko a ve válce zabilo desetitisíce lidských synů, manželů, otců. Celá ekonomika země by se zhroutila. Je jasné, že by Západ přestal dodávat zboží a techniku, přestal by kupovat od Ukrajiny všechno, co kupoval, to znamená, že by zavřel železnou oponu. Miliony Ukrajinců (naštvaných Ukrajinců!) by se po ztrátě zaměstnání valily do Ruska a desítky milionů zbylých Ukrajinců bychom museli živit, vyplácet jim dávky a důchody, vydržovat policii, úředníky, zdravotníky atd. a snažit se oživit průmysl a zemědělství, hledat trhy pro jejich výrobky doma i na Východě... 

Jaký by asi byl postoj obyvatel Ukrajiny k těm, kteří jim rozbili život a blahobyt? Myslím, že jako k okupantům. Téměř všichni by nás nenáviděli. Myslíte si, že by si Rusko mohlo dovolit živit a podporovat ty desítky milionů lidí, kteří nás nenávidí?

Myslím, že bychom vítězství v takové válce dlouho neslavili. Zvláště při takové ekonomické, finanční a politické blokádě ze strany Západu. Je nepravděpodobné, že bychom takovou zátěž dlouho vydrželi. Prohráli bychom a byla by to pro nás katastrofa. 

Takže to, že k naší bleskové válce nedošlo v roce 2022, není náhoda a není to chyba našeho vedení. Je to součást našeho strategického plánu. To je samozřejmě můj názor. Každému je už teď jasné, že ukrajinská armáda byla zcela zničena už v roce 2022, nezbyla jí prakticky žádná technika, zbraně a vycvičení zkušení vojáci. Nyní jsme na ukrajinském území ve válce se silami NATO a zbytky ukrajinské armády jsou jimi využívány jen jako potrava pro děla. 

Podle mého názoru naše politické a vojenské vedení záměrně události na frontě nevynucuje. Tento vyčkávací postoj je způsoben několika faktory: 

- reorganizací vojensko-průmyslového komplexu na válečnou výrobu; 
- snahou o maximální zničení nacistické techniky a živé síly v defenzivě, aniž bychom ztráceli naše lidi v útočných operacích; 
- přípravou světového veřejného mínění na to, aby pochopilo, s kým a proč bojujeme a za co, na čí straně je pravda a spravedlnost. 

Existují i další důvody, proč věci neuspěcháváme. A jedním z nich je, že lidé na Ukrajině si neuvědomují, co se v jejich zemi děje. Osobně zastávám názor, že dokud ukrajinský lid neprojde všemi hrůzami války, je prostě nemožné mu vrátit rozum. Teprve až lidé budou delší dobu žít v současných těžkých podmínkách, začnou si uvědomovat, co způsobili. Je to kruté, ale jinak bude jejich nacismus stále vzkvétat. Proto si myslím, že Rusko jim dalo rok na to, aby si všechno uvědomili, a dáváme jim více času tím, že SVO neurychlujeme. A až letos nebo příští rok přijedeme na zbytek Ukrajiny, určitě tam budou jiní lidé. Ne, nebudou nás milovat, ale budou spokojeni s jakýmkoli pořádkem, jen když už bude po té hrůze. 

A co se týče budoucnosti našeho SVO a války se Západem, myslím si následující:

To, že na Ukrajině připravují "protiofenzívu", na věci nic nemění. I kdyby se jim podařilo postoupit o pár desítek kilometrů, i kdyby nám způsobili dočasné škody, na výsledek války to nebude mít vliv. Hrajeme dlouhou hru. A ukrajinskému režimu docházejí síly, i když má takovou podporu ze Západu. 

Ukrajina teď zřejmě prochází poslední smysluplnou nucenou mobilizací. S dalšími zdroji už počítat nemůže. A bez ohledu na to, kolik techniky a munice dostanou, nebude s ní mít kdo bojovat. Žoldáci? Války posledních let a OSU ukázaly, že mobilizovat žoldáky z jiných zemí lze jen v omezeném počtu. Tedy desítky tisíc, nikoliv stovky tisíc. A zbraní je na Západě málo. Ano, snaží se znovu nastartovat svůj vojensko-průmyslový komplex, ale bude to trvat dlouho, než se rozběhne. Pro Ukrajinu už bude pozdě. A vůbec, hlavní pro nás je vymlátit ani ne tak techniku, ale nacistickou živou sílu. 

Co se týče války se Západem, ta bude samozřejmě pokračovat. Se Západem válčíme už více než tisíc let a budeme v tom pokračovat. To je náš osud. Nemáme jinou možnost. Nemyslím si však, že válka s NATO je příliš pravděpodobná, i kdyby ji Amerika opravdu chtěla. I když samozřejmě nemůžeme zcela vyloučit divokou provokaci USA ze strany jejich satelitů. 

A ještě jedna věc k Ukrajině. Myslím, že o jejím osudu se rozhodne v příštím roce či dvou. Domnívám se, že velká Ukrajina se musí rozdělit na několik nezávislých států. A západní Ukrajina nesmí být v žádném případě začleněna do Ruska. Sám jsem ze Lvova a vím velmi dobře, co říkám. Západ a USA se zřejmě budou snažit využít zbývající části Ukrajiny pro své vlastní účely. Budeme muset přemýšlet a rozhodnout se, co dělat. V každém případě však tyto části Ukrajiny nebudou pro Rusko představovat tak akutní nebezpečí jako nyní celá rozsáhlá zfašizovaná Ukrajina.



18 komentářů:

  1. “Nyní jsme na ukrajinském území ve válce se silami NATO a zbytky ukrajinské armády jsou jimi využívány jen jako potrava pro děla.” Ať koukám na mapu jak koukám, tak pořád vidím, že Rusko dosud neobsadilo území, která jsou jeho součástí na základě referenda tamních obyvatel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Rusko totiž nebojuje po vzoru US ARMY. Nejdříve vše rozbombardovat
      na sr..ky, pohnojit napalmem a teprve poté tam vjedou hoši, děvčata a další
      na svých džípech. Usměvavé tváře, v koutku úst ležérně vložená cigaretka,
      mávajíce vlajkou s hvězdami a pruhy a divíce se, že je nikdo nevítá (nikdo
      totiž nepřežil). A jak jste správně uvedl, je to území Ruska a tudíž i jeho obyvatelstvo. Takže všeho dočasu - kapišto přítelíčku?
      Jirka N.

      Vymazat
    2. Ano, nerobi to tak - preto su tie mesta znicene tak, ako za 2. svetovej. Totalne na prach. Zaujimave, ako ruski nacisti a ich kolaboranti vypisuju s hrosou kozou trapne lzi, aj ked si staci pozriet zopar fotiek, aby bolo jasne, aka je pravda.

      Vymazat
  2. Přál bych všem lidem svět bez válek a sousedům prý neplatných,ukrajinských hranic klidnou hlavu při přemítání jak a kdy zvětšit své území.Pokud se někde řeklo,, A DOST ",je to lepší dříve než později.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nepůjde, válka je výnosný kšeft - pro zbrojaře!
      Lidí k zabíjení bude vždycky dost a vymyslet záminku k válce není problém.
      Albi

      Vymazat
  3. Zapoměl jsem se podepsat

    OdpovědětVymazat
  4. Nemohu souhlasit, že v r. 22 byla armáda Ukrajiny prakticky zničena. Technika, kterou tam hrne USA a NATO z Evropy jim umožňují dále bojovat. Mají totiž 8 let stavěná opevnění a těžko se přes něj prochází. Jinak souhlasím, že Rusko nechce dobýt a zničit celou Ukrajinu. Cíle SVO jsou mnohokrát vyřčeny. Zbytek Ukrajiny po záboru deklarovaných republik přijatých do Ruska musí být demilitarizován a přijata
    neutralita, jinak není konec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Nejde o území nejde, jde o bezpečnost a ta s banderovsko-nacistickým režimem není slučitelná.
      Albi

      Vymazat
  5. Nový Chazaristán je popel a prach zmáčený ztuhlou krví mnoha Chazarů a těch, kdo uvěřili jejich satanskému vábení. RF má mnoho nevyčerpatelných zdrojů a lze již říci, že je díky tomu celá pohádka o uzbrojení SSSR Západem pouhou komedií a nyní je sám Západ uzbrojován. Podstatnějšéí je, že se lidé na světě probouzejí stále rychleji a bývalí užiteční idioti mafiánů hledají a nacházejí zcela jiny smysl svých životů - pracovat pro celou společnost a tím i dílem pro sebe. Tak tomu je i u nás, byť to tak nevypadá. Snaha vrchnostenských pinčlů již neví, kdo je jejich pán a domělý pán neví, čí je pinčl. Měli bychom si s Rusů vzít příklad a konečně se chopit řízení svých vlastních věcí ve spojení s moudrými lidmi, kteří nevelí, ale dokáží vést jako jedni z lidu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proc ty nevycerpatelne zdroje nepouzili k uzbrojeni zapadu behem studene valky?

      Vymazat
    2. Od kdy si Rusové řídí jsvé vlastní věci? Vždycky je řídí věrchuška - car, generální tajemník, načalnik... Asi jste se zbláznil, brát si z nich příklad. Leda v tom, držet hubu a krok, být vděčný, že tě vrchnost nezničí. To byste chtěl?

      Vymazat
  6. Nejsem fanda ugrů, jako vůbec. Z mého pohledu se neliší od naší černooké menšiny, vč. sociálních jistot na pracáku. Ale zkuste se trochu vEmpatizovat do jejich pocitů za posledních několik desítek let...
    Čili otázka zní, proč nemají rádi Rusi?

    1. Představte si, že by k nám do Prahy, Ostravy, Brna a jiných průmyslovo-potravinovo-zemědělských center od 80tých let po dnešek neustále migrovali makat socky z východu. Což je přesně to, co se tam dělo. Stejně jako němci nás, stejně jako my nemáme rádi socky z východu, stejně tak tam prostě nemají rádi socky z východu. A to tam tahle migrace probíhá opravdu od 80tých let do r.2010. Najděte si statistiky....
    https://www.gtnv.cz/wp-content/uploads/2015/10/tercie_zemepis_ukrajina_DUM.pdf

    2. Za carů tam probíhal obrovský nátlak rusifikace, což je to proč tam ve 20-30tých letech vzniklo narodněsocialistické hnutí, jako následek boje PROTI všemu z Ruska, a to vč. pravoslaví i judaismu jakéhokoliv druhu.
    Za normalizace se ta rusifikace opět rozjela ve velkém. Gorbačov to věděl, proto raději ugry odřízl. Nemohl tušit, že migrace socek v 90tých z Ruska se naopak ještě zvýší.

    Proč se amerika, resp. ta bohatší většina západu zajímá o ugry, zřejmě je milují víc než vietnamce, korejce, lybijce, syřany, afgánce, íráčany.... to je jako naprosto jasné:-) MÁME RÁDI UKRAJINU, STRAŠNĚ... tedy vlastně radši bez ugrů i východních socek...

    Když pominu ty bidenovské doly na břidlicový plyn v národním parku kousek od ruských hranic, tak na ugru se už v 80-90tých letech vytěžilo každý rok v průměru přes 200mil tun a vyrobilo 50mil tun oceli(pro Čechy něco NAPROSTO nepředstavitelného). A hádejte kde... ano na Donbase. No, nechtěli byste to za pár podplacených komiků? Já jo... Mno, Vladimirovič zřejmě taky...
    A k výrobě a těžbě potřebujete co? Ano, energii! A to hodně moc. V dnešní době nejlépe tu eko, tedy jadernou a vodní, a ty jsou kde? Správně na dolním toku Dněpru:-)
    A kde je největší turistický ruch - doslova obrovský, pro Čechy OPĚT naprosto nepředstavitelný - z Ruska? Správně na Krymu;-)
    A můžeme pokračovat dál v nepředstavitelném... Ukrajina je(zřejmě byla) největší evropskou zemí. Tedy vlastně druhou, po Rusku....
    Celý Kyjev je(byl) obchodním centrem z průmyslu největší evropské země na Donbase a Luhansku, ze zemědělských výdobýtků černozemě i dobytka chovu. K čemu je teď Kyjev? Asi jen pro komedianty... odchodníci s uhlím a ocelí skončili, zemědělství se zhroutilo, jelikož přes blokády skoro nic neprodali. Prasátka sežrali komediální prasata.... a průmysl okolo Kyjeva? Zřejmě skončil, dokud se nedohodnou na dodávkách z Luhanska a Donbasu... což je na dlouho.

    Takže proč zabírat celý ugr? K čemu? To důležité mají a než se na nohy postaví zemědělství, tak ty uvolněné světové trhy zaplaví ruské obilniny. A tim ugroVELKOobchod skočí. Zůstane jen pár dodávek do předražené EU.

    Čili o co de? O ukrajince? O politiku? O národnísocialisty? O utlačování rusů? Fakt? Vážně tomu někdo věří? No, nějak ty dvě rozstřílený barikády někdo vzburcovat přeci v médiích musí.... vždyť jde přeci o lidi, o co jinýho!
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  7. I vy popleto, historie na území dnes nazývané Ukrajina nezačala v 80. letech minulého století.

    OdpovědětVymazat
  8. V skratke - už dávno bežný pohľad do mozgu bežného ruského nacistu. Takého, čo žije v diere, ale ničí všetko naokolo, aby sa iný nemohol mať lepšie, aby nebol slobodný. A svoje zločiny si takto ospravedlňuje. Podobných zverstiev som čítal hromady. Čo je horšie, sú to presne tie isté pseudoargumenty, ktorými kedysi nacisti a komunisti ospravedlňovali svoje agresie voči okolitým krajinám. Keď z knižnice vytiahnem memoáre náckovských vojakov z 2. svetovej, alebo ich ruských náprotivkov z invázií do Poľska, Fínska, Maďarska, ČSR a pod., nájdem v nich podobné sebaospravedlňujúce lži a údajne ubermenschovstvo vlastnej krajiny.
    Ten-ktorý-nezabúda

    OdpovědětVymazat
  9. Hlupáku, nacisti jsou na západ od Ruska, Rusové jsou vlastenci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro "Ten-ktorý-nezabúda" něco z MSM o západním nacismu:
      https://www.novinky.cz/clanek/historie-varsavske-ghetto-bylo-srovnano-se-zemi-40428174#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest222_hitovani_v_komentarich_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
      Ale to bude určitě fejk "ruských agentů na Novinkách.cz".
      Jirka N.

      Vymazat
    2. Bubáku,
      hlupáka děláte jen ze sebe už jen proto, že porušujete pravidla naší diskuze.

      Nacisti jsou, bohužel, rozlezlí po celém světě. Rusko nevyjímaje. Už jen proto bylo nespočet sabotáží uvnitř ruské armády, politického a jiného házení klacků pod nohy speciální vojenské operaci.
      Právě proto, že se náckové šíří (přesněji řečeno jsou uměle šířeni) jako rakovina, je svět tam, kde je. Kdyby v Rusku (a tedy i na Ukrajině, protože ta je součástí Ruska) žádní nebyli, tak žádná SVO nezačala. A koneckonců ani u nás by pak nevládla banda vlastizrádců a nelezli bychom jako stát do prde.e každému, kdo jim (těm vlastizrádcům) poručí. Né že by předchozí vládnoucí bandy od devětaosmdesátého byly jiné.

      Vymazat
    3. Jaroslav Vlček16. dubna 2023 v 14:23

      Stručně a jasně řečeno...

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů