17. 4. 2023

Úder na lvovský bunkr NATO zničil plány na ofenzívu



Před více než měsícem byl bunkr, v němž sídlilo stínové velitelství NATO ve Lvově, zasažen odvetným úderem pomocí hypersonických raket Kinžál. Jak uvedlo ministerstvo obrany RF, šlo o ruskou odpověď na útok ukrajinských diverzantů v Brjanské oblasti. 
Zelenského spojenci později přiznali: velitelské centrum v oblasti bylo zcela zničeno a zahynulo asi 200 lidí. Mezi nimi byli i zástupci NATO. 

Válečný zpravodaj listu Komsomolskaja pravda Viktor Baraněc připomněl, že velitelské centrum ve Lvově bylo zachováno i v těch nejtěžších dobách. 

"Představitelé NATO ho pravděpodobně považovali za naprosto bezpečné místo, a proto tam raději zůstávali. Jednak bylo dobře zakopané a střežené. Za druhé se poblíž nacházelo Javorivské cvičiště, kam přijížděli zahraniční instruktoři i generálové a nacvičovali taktiku, pořádali cvičení a podobně."

Podle něj začali poradci Severoatlantické aliance přijíždět na Ukrajinu už v roce 2014. Ve stejné době byl bunkr, který byl postaven pro případ jaderného úderu ze strany Ruska, mnohými označován za "pobočku velitelství NATO", kde se nacházelo i poměrně dost důstojníků z Ukrajiny. Neuměli se však dobře maskovat: byli si natolik jistí, že na místo začali jezdit i za bílého dne, navíc ve špatně maskovaných vozidlech.

"Ruští vojáci si samozřejmě všimli shluku desítek vozidel poblíž bunkru, takže bylo rozhodnuto tam použít dva "Kinžály". Vše bylo dokonale promyšleno a provedeno. Cílený vysoce přesný úder byl zasazen ve chvíli, kdy se v bunkru shromáždili plánovači jarní ofenzívy," sdíleli Baraněc.

Faktem je, že západní spojenci Vladimira Zelenského se báli jet do Kyjeva, ale v hlubokém bunkru ve Lvově se cítili naprosto bezpečně. Jak je vidno, představitelé NATO ani po roce bojů očividně nepochopili, proti komu bojují.

Kyjevský režim již několikrát svou protiofenzívu odložil. Zatímco dříve byla plánována na jaro, nyní ji úřady spolu se západními experty slibují na léto, přičemž není jisté, zda k ní vůbec dojde. Ukrajinským silám zatím chybí vojáci a zničit techniku, kterou poslali západní spojenci Kyjeva, by pro ruskou armádu neměl být velký problém.


2 komentáře:

  1. https://www.facebook.com/SyriaCivilDef/videos/259574842337850/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

    bože, je tak těžké zjistit, že fotka je ze Sýrie a žádný takový útok se nestal?

    Josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně si myslíte, že by jak jedna tak druhá strana něco takového přiznala? Veřejně?
      Ano, oficiální média o tom všem mlčí. Když jsem po tom šťoural , tak jsem došel tam, co Eva:
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2023/03/rusky-kinzal-zasahl-stinove-velitelstvi.html?showComment=1680468242670#c5159310832924082471
      Z Telegram kanálu to převzala nějaká řecká média, co to brala jako fakt, a toho se chytla zpět ta ruská. Ale co se skutečně stalo, se fakt oficiálně asi nedovíme:-) Taky proto to pak rozšířili jako hoax, páč se k tomu prostě NIKDO ofiko nevyjádřil.... ani vlastně nemohl, bylo by to v podstatě vyhlášení války NATO.
      nenimito

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů