29. 5. 2023

Britská rozvědka hlásí přesun ruských jednotek z Dálného východu k uzavření hranic s Ukrajinou




Operace „pod falešnou vlajkou“ s invazí na území oblasti Bělgorod, kterou provedla ukrajinská vojenská rozvědka, nedosáhla svých cílů - ruské velení neodsunulo jednotky a podjednotky z linie kontaktu a nepřevedlo je k pokrytí hranice. Informuje o tom britská rozvědka. 

Podle analytiků z ministerstva obrany Spojeného království zůstal personál a vybavení ruské skupiny účastnící se speciální operace na svých místech na linii kontaktu. Totéž platí pro zálohy soustředěné v týlových oblastech, ty jsou také na místě. Akce Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny v pohraničních oblastech Ruska tak nedosáhla svých cílů. 
Zároveň podle britské rozvědky budou hranice pokryty jednotkami nasazenými z Dálného východu. Kde, takové informace od Britů hlášeny nejsou: 

"MI6 předala kanceláři prezidenta a generálnímu štábu zpravodajské informace, že ruská armáda nepřesouvá z Ukrajiny techniku ​​a vojenský personál do oblasti Bělgorod, jak se očekávalo. Kreml se rozhodl posílit hranice pravidelnými jednotkami z Dálného východu," informují ukrajinské zdroje. 

Již dříve bylo oznámeno, že hlavním cílem invaze ukrajinské armády na území oblasti Bělgorod bylo vyvolat paniku mezi civilním obyvatelstvem, po níž by následovalo obvinění úřadů z nečinnosti. To mělo v budoucnu vést k rozhodnutí o uzavření hranice regulérními jednotkami a přesunu části vojsk z linie dotyku a oslabení obrany před protiofenzívou Ozbrojených sil Ukrajiny
Informace o přesunu vojsk z Dálného východu na západní hranice nebyly obdrženy, zatím o tom nejsou žádné údaje. Některá rozhodnutí o uzavření hranice však musí padnout, protože v Kyjevě už plánují několik dalších sabotáží s dobytím pohraničních osad.


3 komentáře:

  1. No, aby Rus skákal, jak Chazar píská, to může napadnout jen Chazara a jeho slouhy. Výsledkem provokace je pouze upevnění domobrany, rozvědky a přítomnosti obranných sil a prostředků v oblasti.

    OdpovědětVymazat


  2. Ruský prezident Vladimir Putin podpísal federálny zákon o ukončení platnosti Zmluvy o konvenčných ozbrojených silách v Európe. Zmluva v sebe zahŕňala vytvorenie bezpečnostnej a stabilnej rovnováhy konvenčných vojenských síl v Európe na nižších úrovniach, odstránenie nerovností, ktoré poškodzujú stabilitu a bezpečnosť a eliminovanie potenciálu pre neočakávané útoky a pre spustenie rozsiahlych vojenských ofenzív v Európe
    Zmluva o konvenčných ozbrojených silách v Európe (CFE) bola podpísaná v Paríži 19. novembra 1990 medzi 16 členskými štátmi NATO vrátane Belgicka, Veľkej Británie, Nemecka, USA a ďalších krajín, ako aj členmi Varšavskej zmluvy ( Bulharsko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, ZSSR a Československo).
    https://www.hlavnespravy.sk/putin-vypovedal-zmluvu-o-konvencnych-ozbrojenych-silach-v-europe-co-s-tym-ma-slovensko/3155210

    jirik

    OdpovědětVymazat
  3. Presun jednotek z dalneho vychodu pripomina Stalinovo premisteni jednotek v operaci Sneg, ktera dovolila uvolneni techto jednotek, protoze bylo jiste, ze Japonsko nebude intervenovat. Tyto jednotky posilily obranu a zabranily fasistum dobyt Moskvu.
    Dnes stejni fasiste usiluji o porazku Ruska.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů