16. 5. 2023

MUDrland Wenca: Otázky a odpovědi 8


Systém termoreflexních nálepek jsem vyvinul kvůli sobě, když jsem začínal trpět různými bolestmi kloubů a zad. Postupem času jsem zjistil, že se vytvořil svérázně českou, řemeslnickou formu akupunktury, protože k aplikaci jsou nutné elementární znalosti AB (akupunkturní body). Řemeslnická je proto, že k výrobě nálepek mne napadlo použít termoreflexní fólii za radiátor. Toto řešení by kvůli neznalosti materiálů, nemohlo napadnout žádného lékaře východní medicíny. 
Termoreflexními nálepkami lze ovlivňovat všechny orgány v těle, tedy i orgány zasažené rakovinou, o které je první otázka. 
Časem jsem zjistil, že léčba civilizačních nemocí se neobejde bez snížení hladiny homocysteinu. Vysoká hladina homocysteinu způsobuje cestující záněty a postižený jde z jedné nemoci do druhé.

otázka: Dobrý deň, sledujem Vaše články na myšlenkách, veľmi ma inšpirujú a pomáhaju mi pri samoliečení celej rodiny (mám 31 a dve deti (4 a 2 roky).
Moja žena má kamarátku, ktorá má rakovinu, neviem čoho, nechceme sa vypytovať. Raz sa z toho dostala, ale teraz sa jej to opäť zhoršilo, chodí na chemoterapie... Nemá ani 40.
Veľmi by som jej chcel pomôcť, ale s týmto nemám skúsenosti, chápem, že je ťažké strieľať na slepo, keď človeka nevidíte, ale predsa Vás chcem poprosiť o radu s čím by mohla začať. Vysoké dávky kyseliny askorbovej? Minerálny prášok? Čaj z koreňa púpavy (pampelišky)? Prášok z hroznových jadier?

odpověď: Podle moudra "záchrana tonoucího je pouze v jeho rukách", bych očekával že se zeptá přímo ona, rakovinou postižená kamarádka. Nevyžádanou radou která nespadá do okruhu jejích znalostí, se může stát že nabouráte svět kterému ona věří, což může narušit Vaše vztahy. Myšlení lidí je v podstatě dvojí. Menšina poté co zjistí "že tudy cesta nevede", se vydá jinou. A většina našlapuje neustále na ty samé hrábě.
Znám onkologicky pozitivní lidi, které lékař důrazně varoval před užíváním vitamínů řady B a oni mu věřili. Doktor Erben léčil civilizační nemoci, tedy i rakovinu, snížením hladiny homocysteinu za pomoci vysokých dávek vitamínů řady B (viz článek zde a zde). Předem upozorňuji, že přesvědčit věřícího aby zkusil jiný léčebný postup bývá velmi těžké, až nemožné. 

Terminální fáze rakoviny je stav, kdy mikrobiologičtí původci nemoci, nejčastěji plísně, ucpou cévní systém postiženého orgánu do té míry že je neprůtočný a nemůže se proplachovat čistou krví. Jejich kolonie se rozrostou do té míry, že krev cévami neproteče. I kdyby existoval zázračný lék, tak se do uzavřeného - zapouzdřeného orgánu nedostane. Výsledkem je mrtvá, černá tkáň. Pokud se jedná o životně důležitý orgán, nedá se nijak léčit a je příčinou smrti.

Je nutno vycházet z této definice. Pokud je orgán dosud průtočný, byť jen omezeně, je dosud živý a dá se léčit. To znamená že i chemoterapií. Pokud chemoterapie zabere a pacient přežije pět let, je podle lékařů vyléčen. Pokud se rakovina vrátí po více jak pěti letech, je to už nová diagnóza. 
Vrátím se k vitamínům řady B. Ty všeobecně léčí civilizační nemoci. To jsou nemoci u kterých vysoká hladina homocysteinu způsobuje cévní blokace. Tyto cévní blokace, způsobují i rakovinu, podle zvýrazněné definice rakoviny. Doporučil bych absolvovat celou chemoterapii. Pokud bude léčba úspěšná, ihned po ní bych doporučil užívání vitamínů B, podle mého návodu z tohoto a tohoto článku. Kůra by měla trvat 250 dnů, podle obsahu tablet B6. Ostatní vitamíny s menším obsahem tablet bych objednal tak, aby zhruba vyšly na 250 dnů. Po ukončení kůry by bylo vhodné užívat tento přípravek
Průtočnost orgánu se dá pomoct rozšířením cév termoreflexními nálepkami a masážemi.
 
Rakovina se dá léčit vysokými dávkami kyseliny askorbové, řádově nad 7,5 denně, ta se ale musí aplikovat intravenózně, protože při orálním užití nad 5g obvykle přicházejí průjmy a jiné problémy. Jak se k tomu staví SÚKL, se dočtete zde.  Kdo o tuto léčbu má opravdový zájem, může si najít odborníka, jako třeba tento.  
Tato léčba je podstatě jinou formou chemoterapie, ve které roli chemoterapeutika plní velmi vysoké dávky kyseliny askorbové. Tato léčba neodstraňuje příčinu onemocnění - vysokou hladinu homocysteinu.

Jako podpůrný prostředek zabírá i odvar z listu pampelišky. Znovu připomínám, že to musí chtít především nemocný


otázka: Nemám kontakt na MUDr. Wenca, prosím preposlať mu nasledovný dopyt.
Už 20 rokov mi očiari sľubujú sivý zákal v očiach. Celkom sa mi darilo, /možno aj doktorom, ale nie u mňa/, zmena životosprávy a diéty. Lenže teraz, keď budem mať 70 rokov, sa konečne predpovede očných lekárov začali vypĺňať. Mám sivý, šedý zákal a stav sa zhoršuje z mesiaca na mesiac. Ja si myslím, že to bude stareckým metabolizmom, hormóny a podobné radosti. Moja strava je makrobiotická, za 9 rokov makrobiotickej stravy som každoročne konštatoval výrazné zlepšenie zdravia, čím som starší, tým som zdravší, smrteľne vážne, všetky choroby zhýralej mladosti ustúpili, perfektne to funguje aj na Krohnove "autoimunitou" zapálené črevo. Ale na sivý zákal to akosi nefunguje, už vyše roka je sivý zákal vytrvale horší. Viete poradiť? Alebo ostáva operácia a behanie po doktoroch, ktorí ma smerovali do hrobu?

odpověď: Nejsem zapřísáhlý antioperační purista. V některých případech je jednodušší operaci oka podstoupit. Můj otec (91) byl na operaci očí před rokem a s výsledkem je velmi spokojen. Z praxe vím že i podstatně mladší lidé, ti kteří nějakým způsobem rozehnali svůj dosud uzavřený, lokální zdravotní problém, si vmetli odpad do krevního oběhu a ten odpad zasvinil i oči. To je docela běžné. Může to být vyléčením Crohnovy nemoci. Po vyčištění organismu pak trvá víc jak rok, než se vyčistí i oči. Přitom nemáte jistotu že k vyčištění dojde, protože ve vyšším věku se může uvolnit sediment z jiné části těla. Oko je nejvíce uzavřený orgán. Chová se podobné jak sociální supersystémy. Při změně řízení pokračují dosavadní děje a mechanismy setrvačností ještě po nějakou dobu dál. 
Vzhledem k věku mého otce už není šance na celkové vyčištění organismu a stav jeho očí by se neustále zhoršoval. Proto byla operace nejjednodušším řešením. Je otázkou, zda zhoršení stavu Vašich očí je dočasné, nebo trvalé. Můžete zkusit pomoct proplachem očí akupresurou, bez záruky na úspěch.  Informace najdete v odstavci Zánět očních víček. Já bych se operace nebál. Je to lepší volba, než kvůli špatnému zraku vstoupit autu pod kola.


otázka: Dobrý den, pročítám si Vaše články a ráda bych se dozvěděla, kde mohu zakoupit termoreflexní nálepky, které používáte. Moc děkuji za odpověď.

odpověď: Termoreflexní nálepky se nedají koupit. Každý si je musí vyrobit sám, podle toho kam je nálepka určena. Velikost AB se pohybuje od jednoho milimetru (ušní boltec), až do zhruba 25mm (kříže, sedací nervy). To znamená že termorexlexní nálepky musí mít zhruba stejné, nebo větší rozměry. V případě milimetrových AB je vhodnější použít jehly, anebo ustříhnout nálepku trochu větší (6x6 mm) s tím, že zasáhne i vedlejší AB. 

K výrobě termoreflexních nálepek se mi nejvíc osvědčila tato fólie.  Podobné fólie se dají koupit ve specializovaných prodejnách vodo - topo jako metráž. Ustříhnou Vám kolik budete potřebovat. 

Pod fólii nanesete na AB tento balzám o velikosti hlavičky zápalky. Na něj položíte čtvereček fólie za radiátor pěnovým mirelonem na kůži a AL fólií ven a zafixujete lepicí páskou


mudrland.wenca@seznam.cz


5 komentářů:

  1. *Moja žena má kamarátku, ktorá má rakovinu,.....*
    pomoci můžete tak, že se nenápadně vyptáte, zda by se dokázala podstoupit i jinou léčbu než od doktorů.
    To jestli uznává kamarádka manželky alternativní léčení např.: byliny, klystýry,... by mohla vědět Vaše manželka.
    rakovina byliny:
    játra - pmapeliška, puškvorec
    krev - vlaštovičník, měsíček
    plíce, žažívací trakt , slinivka - puěkvorec
    slezina - kopřiva
    ženské orgány - měsíček, řebříček, přeslička
    viz knihy marie treben
    *****
    Pokud budete vědět o jaký orgán se u kamarádky manželky jedná, dejte to do diskuze k tomuto nebo jinému příspěvku od MUDrland.....
    způsobů léčby by bylo více, ale to by bylo spíše na email nebo osobní setkání...

    jirik

    OdpovědětVymazat
  2. K šedému zákalu:

    šťáva z vlaštovičníku - viz doporučení marie treben
    oční výplachy světlíkem lékařským
    Lze použít ladičky frekvence 432 Hz a 528 Hz (doporučení jsem dostal z https://merkaba.eu.sk/)

    jirik

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý deň, ďakujem za odpoveď a rady doktore Wenco a Jirik. Viem, že kamarátka je pozitívne naklonená alternatívnej, resp. prírodnej liečbe, takže tam problém nevidím. Najlepšie bude, ak jej posuniem link na tieto stránky. Ak ju to zaujme, tak verím, že svoj stav s Vami odkomunikuje sama.

    Michal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michale, nejsem doktor. Používám pseudonym MUDrland který napovídá že se obyčejný vesničan montuje do medicíny, mudruje nad vším možným a přitom stojí pevně nohama na zemi (německý výraz land).
      Ano, dejte kamarádce odkaz na tyto stránky.

      Děkuji Jirikovi za přínosné informace.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    2. Viem, že nieste... A ešte raz ďakujem.

      Michal

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů