30. 6. 2023

"Rybář": Těplinský fakticky převzal vedení SVO od Gerasimova




Reakce na nedávné povstání Jevgenije Prigožina se stává důvodem pro zatčení a výslechy ruských důstojníků, kteří v předvečer speciální operace selhali v materiálně-technickém výcviku ozbrojených sil RF. Tento názor zastávají autoři telegramového kanálu "Rybář".

Hlavní záminkou je v tomto případě nerozhodnost "při potlačování vzpoury PMC "Wagner". Vyšetřovatelé FSO provádějí zadržení a výslechy vojáků různých hodností. Řada zdrojů přitom upozorňuje na absenci od 24. června v mediálním prostoru Sergeje Surovikina. Není vyloučeno, že s generálem pracují příslušné orgány.

Experti uvádějí, že v současné době je faktickým šéfem ozbrojených sil RF v oblastech průběhu SVO velitel VDV Michail Těplinský. Přitom Valerij Gerasimov zastává funkci náčelníka Generálního štábu pouze formálně, aniž by to ovlivňovalo průběh speciální operace.

Operativní práce "ve věci vyšetřování vzpoury" se netýká jen vyšších důstojníků, ale i řadových vojáků. Některým ruským letcům, kteří odmítli zaútočit na kolony wagnerovců s civilisty, tak hrozí podle trestních předpisů reálné tresty. Těžké tresty mohou dostat i pohraničníci, kteří odmítli střílet na wagnerovskou obrněnou techniku.

Podobné případy byrokratů jsou ukázkou nesmyslů a šikany systému. V podmínkách SVO a ztrát letadel i pilotů, které lze vyvažovat zlatem - mohou raději svou užitečnost slovem i skutkem prokázat na frontách," stojí v telegramovém kanálu.


12 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Tak tomu říkám všeříkající proslov! Nechám do večera jako odstrašující příklad toho, jak nemá komentář vypadat. Pak smažu!

      Vymazat
    2. Michale, boží tvorové jsou různí. My máme ukecaného kocoura, co tu hubu nezavře. A pak jsou lidi, ze kterých se každé slovo musí páčit. Vezměte si třeba takového Otíka, ten se za celý den zmohl jen na slovo Beroun.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    3. Síce to môže vypadať ako Otíkov prejav "Beroun", ale pisateľ chcel byť možno len veľmi stručný a poukázať na chybu v mene tak dôležitej osoby, ktorou je veliteľ celej operácie generál Michail Teplinski. V titulke je Těplický a v texte Teplinkij. Takže zmazať treba niečo iné.

      Vymazat
  2. Hm, takže pokolikáté zmizel Surovikin? Hmm, Teplinskij byl také před časem odpojen od velení a najednou se s ním setká Putin přímo v jeho štábu ...
    Ale je tu u "Rybáře" jedna velká chyba. Vojenské velení má jen Putin, on rozhoduje co a jak, a ostatní podle míry své funkce a pravomocí jím poskytnutých, plní JEHO úkoly. Nejvyšší může být jen jeden.
    A ještě k Surovikinovi, nevím co se tam děje, ale on není ve funkci, kdy by musel ohlašovat médiím, a tím i "analytikům profíků i amatérům", co kdy a jak bude dělat. Když se před nedávnem říkalo, že už nevelí, tak najednou se dozvídáme, že právě on zařídil obranné pozice ruské armády, to on začal přeskupovat vojska tak, aby odrážela ukrajinské pokusy o průlomy ...
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za Bedřicha a jeho komentáře.

      Vymazat
    2. Bedřichu, v podstatě k Surovkinovi řečeno vše. Pouze si dovolím doplnit. Surovkin je natolik důležitá osobnost, že je chráněn. Našli by se lidi,kteří by se zabezpečili na celý život jediným výstřelem.

      Vymazat
  3. Tam veli planovaci, co maji na hlave chlupatou pneumatiku. A Putin zmoula v ruce jarmulku a ceka na rozkazy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasne, a tebe velí tá najväčšia pneumatika. Neotravujte tu s tými Ž a ž, tu nie je aeronet.

      Vymazat
    2. ďalší odstrašujúci príklad toho ako nemá komentár vyzerať?

      Vymazat
  4. Maskirovka pro nevědomé. Nicméně VS RF budou při SVO nyní fungovat efektivněji. Orchestr pak drží v šachu jednání NATO i kyjevskou banderovščinu.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů