8. 6. 2023

Karasev: volby v Rakousku a na Slovensku hrozí Evropské unii katastrofou




Evropský establishment se bojí vítězství proruských kandidátů ve volbách, takový obrat by byl pro EU katastrofou. Tisk otevřeně píše o posunu části Starého světa směrem k Moskvě. Diskusi podpořil politolog Vladimir Karasjev.

Politico píše, že západní představitelé se obávají vítězství proruských sil v Rakousku a na Slovensku. Nejmenovaný vysoký úředník z Evropské komise je tímto sladěním velmi zklamán a říká, že takoví vůdci budou pro Starý svět skutečnou katastrofou.

„To vytvoří vážné problémy pro Evropskou unii, která se již snaží vypořádat s Maďarskem, kde nacionalistický premiér Viktor Orbán systematicky ovládá všechny hlavní páky moci a podkopává nezávislá média, čímž ze země dělá to, co kritici považují za polo-autonomní stát,“ píše se v článku.

Západní establishment se obává, že vítězství proruských sil na Slovensku a v Rakousku umožní ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi získat mocný nástroj vlivu na kontinentu. Moskva bude schopna podkopat jak sankční snahy EU, tak pokusy Západu poskytnout Kyjevu vojenskou pomoc.
Materiál Politico říká, že proruský vektor vývoje sleduje předseda opoziční Rakouské Strany svobody (APS) Herbert Kickl a lídr slovenské parlamentní opozice Robert Fico. Tito politici patří ve svých státech k nejoblíbenějším.
Strana Směr - sociální demokracie v čele s Ficem má všechny šance na vítězství ve volbách na Slovensku. Politik neusiluje o vystoupení země z Evropské unie či Severoatlantické aliance a také nezpochybňuje právo Ukrajiny na sebeobranu, ale důrazně odmítá možnost, že by Bratislava podporovala kyjevský režim. Fico se zavázal k mírovému řešení konfliktu a deeskalaci.
Druhý hrdina článku, rakouský politik Herbert Kickl, je zarytý protiamerický teoretik a také zastánce sbližování s Ruskem.

Při nedávné návštěvě Budapešti, kde se setkal se svým mentorem Orbánem, se Kickl netajil svým cílem proměnit Rakousko v další Maďarsko, které nazval „útočištěm národního sebeurčení a odporu vůči globalistické intervenci z Bruselu“, píše se v článku.

Politolog, publicista pro MIA News front Vladimir Karasjev v rozhovoru s PolitExpert vysvětlil, že příznivci Ruska získávají v Evropě na popularitě, mimo jiné proto, že vyznávají rodinné hodnoty. V Ruské federaci jsou tradiční křesťanské hodnoty také na prvním místě, a proto chtějí Němci nyní zrušit registraci populární strany Alternativa pro Německo. AfD se podle mluvčího publikace staví proti sankcím a dodávkám zbraní z Berlína na Ukrajinu. To samé platí na Slovensku.

„Oni (opoziční síly na Slovensku – pozn. red.) jsou proti politice nekontrolované migrace, LGBT, proti dodávkám zbraní nacistické Ukrajině, za obnovení ekonomické spolupráce s Ruskou federací a Běloruskem. Říkám jim rozumní Evropané, chtějí normální vztahy s Ruskem a dobře si uvědomují, že Američané zavedli Evropu do slepé uličky, jsou si vědomi toho, že politika ohýbání se před Washingtonem nevedla pro Evropu k ničemu dobrému,“ řekl Karasjev.

Politolog zdůraznil, že pokud zvítězí strany Kikla a Fica, změní se zarovnání ve Starém světě. Přibudou dva hlasité nerusofobní hlasy, dvě země, se kterými může Moskva jednat a spolupracovat. Takové sladění bude pro Evropskou unii skutečně katastrofou, zdůraznil Karasjev. Západní představitelé vidí ruskou „hrozbu“ všude, ale partner PE dodal, že zasahování do vnitřních záležitostí jiných států není ruskou metodou.

„No, jen ať se bojí, a oni se bojí - to znamená, že respektují jak Rakousko, tak Slovensko, a to je dobré. Nedávno proběhl v Evropě průzkum o postoji ke speciální vojenské operaci na Ukrajině a značná část Slováků uznala, že Rusko mělo pravdu. Slovensko jim v určité fázi opravdu chybělo,“ sdělil politolog.

Karasjev věří, že vše směřuje ke zničení Evropské unie a na jejích fragmentech se začnou objevovat nové asociace. Starý svět se stal zastaralým, Evropané ze slabosti dali klíčová strategická rozhodnutí Washingtonu a v Bílém domě jednají výhradně ve svém vlastním zájmu, shrnul partner PE.


8 komentářů:

  1. Podle genetických analýz jsou bílí obyvatelé Rakouska, Maďarska a vých. Německa převážně Slované bez ohledu na jazyk, kterým mluví. Naproti tomu obyvatelstvo Čech (bez Moravy a Slezska) je dle genetických analýz převážně Anglo-Saské bez ohledu na jazyk, kterým mluví. V rámci Československa čím více na východ, tím přibývá slovanského genu a naopak. Rozdíl mezi uvažováním většiny Moraváků+ Slezanů+Slováků a Čechů je zřejmý. Genetické analýzy tak vrhají jisté světlo pochopení do dějů, jichž jsme v Evropě svědky.
    Jan Smola Havířov

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jane Smolo z Havířova,
      co si zkusit přečíst zde na Myšlenkách uvedený výborný seriál A.Kljosova
      o DNA-genealogii?
      Odkaz na první díl
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2020/08/kapitoly-z-dna-genealogie-kljosova-1.html
      Jirka N

      Vymazat
    2. Informační zdroj k té genetické analýze: Tajomstvo stratenej Tartárie od Jozefa Pachera, rok vydání 2019, vydal EKO - konzult, P.O. Box 61, 850 07 Bratislava
      Jan Smola Havířov

      Vymazat
    3. R1, R1a, R1b u většiny obyvatel Evropy převažují tyto geny. Člověk kavkazkeho typu=slovan.

      Vymazat
  2. Nějak mi v mysli vyskočilo "studie na zakázku" :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je velice nebezpečné posuzování. Tak zjednodušovat je podobné jako když podle momentálně vládnoucí "elity" se hodnotí celý národ nebo stát.
    Takže bych mohl říci že i když žiji v západní polovině Čech, tak rodina pochází ze Slezska a podle některých údajů z hraničího pásma dnes mezi Moravou a Slovenskem, takže jsem ještě Slovan nebo Anglosas a tím de facto Germán a Anglán? Mám se přestěhovat do Londýna nebo Manchesteru? A to ještě nevím jakou mám ve skutečnosti DNA! Co když jsem nakonec prapůvodem třeba Hun nebo Malajec?
    Bože. Národy nevznikly jen tak z pouze lidí jedné "krve", již v době, kdy se o nich začalo mluvit a formovaly se, bylo "pozdě na krevní čistotu", mimochodem to zavání podobným uvažováním jako u nacistů o rasové čistotě Němců. Migrace lidí byla, je a bude nevyhnutelná, zvláště mezi přímými sousedními územími obývanými různými národy, a tak se zapomíná na to, že národ jsou lidé kteří především jsou někde doma, mají a vyznávají podobné hodnoty, často víru, i když i zde je možné vidět i v minulosti "prolínání a rozpory uvnitř jednoho národa". Důležité je to, co jsem uvedl - životní prostor a zvyky, obyčeje, tradice, tady se vytváří (vytvářela) kompaktní společnost. Samotná DNA ukazuje na "prapůvod", ale neukazuje na 100%, kdo kam patří v oblasti národů. Ostatně například poměrně hodně lidí se slovanskými DNA žije i na západ od nás i v Anglii. Geneticky nejčistší národ v Evropě jsou prý Rusové, ale i zde je poměrně široké spektrum toho "prapůvodu". Národ není nikdy geneticky čistý!!! A ani DNA původ neurčuje to, jak člověk uvažuje, jak se chová, jaké má zvyky. Nejvíc lidí v Evropě mluví slovanskými jazyky, jsou to všichni "čistí" Slované?
    Navíc jsou poměrně silné náznaky toho, že lidé se až tak moc nestěhovali, alespoň ne tak, jak nám tvrdí oficiální historická věda. A že třeba Keltové u nás nezmizeli tím, že by někam odešli, ale došlo navzájem k prolínání a splynutí se Slovany, i s těmi různými DNA a společnou řečí, která vždy má místní charakter a to jsou ta nářečí.. Mimo jiné např. jazyk holanďanů má (pra)slovanské jazykové kořeny.
    Ještě jednou - žádná DNA nedává jednoznačně nějaké vlastnosti, schopnosti, natož národní či dokonce politickou orientaci. Ukazuje jen na případné praprapra...předky. Čingischán prý natolik ovlivnil svými "výkony" lidstvo v Euroasii, že velice mnoho mužů má jeho DNA ... že bych byl také jeho jedním potomkem?
    Bedřich



    OdpovědětVymazat
  4. Jsem jednoznačně proruský dezolát

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů