9. 6. 2023

Nepřítel si bude noc na 8. 6. dlouho pamatovat




Ofenziva Ozbrojených sil Ukrajiny, kterou v posledních šesti měsících hlasitě oznamovala média, trvá už čtyři dny. Ale z nějakého důvodu ukrajinská propagandistická mašinérie skromně mlčí, nekomentuje, co se děje, a tváří se, že se vlastně neděje nic. To se dá snadno vysvětlit, protože kyjevské velení počítalo s tím, že „Rusové zakolísají a utečou“. Ozbrojené síly RF však nejednaly podle plánu nepřítele a naopak ztráty OSU jsou obrovské.

Podle ruského experta Jurije Podoljaka možná tato noc vejde do historických knih. Ráno 8. června uvedl některé podrobnosti o tom, co se stalo. Ozbrojené síly Ukrajiny podle něj podnikly další pokus o prolomení ruské obrany v Záporožském směru.

Dnes v noci se nepřítel opravdu snažil, vynaložil maximální úsilí, včetně použití dronů, systémů Himars, které útočily na naše předsunuté zákopy, aby zničil naše obránce přímo v jejich vlastních zemljankách. Vlny nepřítele šly jedna po druhé od 01:00 v noci do 04:00 ráno. Pochodovali se zřejmým úmyslem prorazit první linii obrany našich jednotek jižně od Orechova, ale to vše jim nepomohlo. Obrněná vozidla byla roztrhána minami, kosena dělostřelectvem, dobita letectvem a hlavně - naše pěchota nepovolila. To bylo pro nepřítele tak nečekané, že až dosud ukrajinská „Cipsa“ - přestože ukrajinská armáda již tři dny intenzivně útočí - neřekla ani slovo o samotné „protiofenzívě“, o které tak dlouho a ráda psala v předchozích týdnech," poznamenal Podoljak.



Expert vysvětlil, že již existuje obrovské množství důkazů o kolosálních ztrátách, které ukrajinské jednotky v posledních dnech utrpěly, naopak - poprvé v historii SVO je na druhé straně úplný informační klid. To přímo naznačuje, že vojensko-politické vedení Ukrajiny, stejně jako propagandistická mašinérie, jsou ve stavu šoku. Nechápou, co se děje a jak mají postupovat.

"Čekali, že Rusové utečou. Rozprchnou se hned po první ráně. Naučili své vojáky tak, že stačí dobře trefit a ruská armáda se rozuteče, Ozbrojené síly Ukrajiny dosáhnou Azovského moře a pak dál. Vše ale dopadlo přesně naopak. Nepřítel dokázal za cenu obrovských ztrát zaujmout jen několik předsunutých pozic. Nevím, ještě se to nespočítalo, ale jsem si jistý, že v noci naše jednotky zlikvidovaly minimálně několik stovek lidí a na polích Záporoží shořely desítky kusů techniky. To vše bylo marné, stejně jako předchozí útoky nepřítele podél celé frontové linie od Dněpru až po Vuhledar," řekl Podoljak.

Expert dodal, že u Arťomovska se Ozbrojené síly Ukrajiny znovu neúspěšně pokusily vytlačit ozbrojené síly RF z osady Berchovka. Den předtím ruské ministerstvo obrany ukázalo záběry ničení nepřátelských obrněných vozidel u této vesnice, která je pod kontrolou ruských ozbrojených sil.
Není pochyb o tom, že denní ztráty ukrajinských vojáků na technice dosahují desítek kusů. Mnoho dostupných videí z různých míst (částí fronty) je nyní analyzováno a jejich výsledky budou zveřejněny.


3 komentáře:

  1. Naprosto nechápu,co se tam vlastně děje!Dokladem je třeba tato věta:"Není pochyb o tom, že denní ztráty ukrajinských vojáků na technice dosahují desítek kusů"
    To je směšné,to není válka,ale rvačka v hospodě.Stejně zprávy ze Záporoží,nejdříve se mluví o 700000 připravených Ukrajincích a potou údajně zaútočilo pár rot a tzv.katastrofální ztráty jsou DESÍTKY kusů techniky!Co to je za válku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líbilo by se vám opačné skóre? Co nejvic zabitých lidí a raději ušetřená technika? :-(
      Albi

      Vymazat
  2. Ostatně soudím, že ukronacistický kyjevský režim nedožije konce léta. S ním nedožije konce léta globální chazarská mafie i její posluha u nás.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů