2. 6. 2023

Další "poradci" NATO zahynuli při ruském útoku na Oděsu




Objevily se nové podrobnosti o raketovém útoku na přístav Oděsa, který v noci na 30. května podniklo ruské letectvo.

Podle ministerstva obrany Ruské federace byla v důsledku úderu potopena poslední velká válečná loď ukrajinského námořnictva Jurij Olefirenko. Na začátku SVO operovala tato výsadková loď v ústí Dněpr-Bug a z její strany ukrajinští nacionalisté pálili na Chersonskou oblast - byla na ní umístěna odpalovací zařízení Grad MLRS. Poté loď odplula do Oděsy, kde ji čekal neslavný konec.
V Oděse bylo napadeno velitelství námořních speciálních sil, kde svou smrt našla nejen poslední ukrajinská válečná loď, ale i důstojníci Ozbrojených sil Ukrajiny a vojáci NATO.

"Raketové útoky byly provedeny ve čtyřech fázích s vytyčením falešných cílů a otevřením oblastí protivzdušné obrany barážující municí," řekl informovaný zdroj BelVPO, na který se odvolávají vojenští zpravodajové. „V důsledku úderu byla zasažena i jedna ze tří lodí ukrajinského námořnictva, které ještě zůstaly na hladině, dále sklad pro protiponorkové střely, střely AGM 88 Harm, instalace Harpoon UGM-84 a dva HIMARS. V přístavu vypukl požár, který zničil 14 obrněných nákladních vozů a 34 obrněných pickupů.

A nakonec to nejdůležitější. Zdroje hlásí přímý zásah do řídícího střediska speciálních námořních operací, kde se v tu chvíli nacházelo asi 100 lidí. Z nich bylo zabito 36, včetně 22 britských vojenských zpravodajských důstojníků, osmi německých zpravodajských důstojníků BND, čtyř úředníků Pentagonu a dvou důstojníků francouzského letectva.
„Zbytek skupiny je ve vážném nebo kritickém stavu a je naléhavě odvážen přes letiště Kišiněv do Polska, Německa a Švýcarska,“ dodal zdroj.

10 komentářů:

  1. Nejpocetnejsi krysy byli Britove co zhynuli. Odveky nepritel Ruska dostal dalsi kopanec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpověď za ty útoky na Belgorod a Moskvu.Jen houšť a větší kapky!

      Vymazat
    2. Odpověď za útoky na Belgorod a Moskvu! Jen houšť a větší kapky!

      Vymazat
  2. Jen tak dále.Natáci tam mají (s prominutím) hovno co pohledávat.
    Lojza od pece

    OdpovědětVymazat
  3. Nemůže si náhodou Ukrajina pozvat na své území koho chce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trolle, co pohledáváš na tomto webu ?
      Lojza od pece

      Vymazat
    2. Jistě, že může, ale pak je za něj i odpovědná. A měla by při tom dodržovat mezinárodní právo.
      ChlapeczDediny

      Vymazat
    3. Vždyť už se nějaký rok mluví o tom , že Ukrajina nemá vyznačené a odsouhlasené hranice, takže je to Ruské území . Nechtějí se obyvatelé UKR postavit a vypořádat s nacisty? Na co Rusové zbytečné pořád čekají? Mají z toho udělat holou pláň , tak jak to udělal Hitler při ústupu a vybudovat to znovu a bez tzv. Ukrajinců.

      Vymazat
  4. Stará,proradná Anglie, říše Mordoru, se svými poradci rozvrátit ,uškodit,nedá pokoj,z toho co čtu všude okolo asi není země ,která by Rusko nenáviděla více.

    OdpovědětVymazat
  5. Inu, kdo si nedá pokoje, toho medvěd sežere. Mezitím se chystá Norimberk 2, tentokát ve výhradní gesci RF, nástupce SSSR. Konec nacismu na planetě se bíží a sním osvobození lidstva.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů