22. 6. 2024

Vyznání bývalé anglofilky 4, část 3.

- předchozí část - 

Gustave Dore. Joshua Vítězství nad Amorejci


 

Genocida národů

Dalším způsobem, jak akumulovat kapitál, který Židy naučili mimozemští bandité, je genocida národů (Podívejte se, co se teď děje na Ukrajině! - pozn. překl.). Připomeňme si například, jak Jozue, druhý mluvčí Jahveho po Mojžíšovi, uspořádal genocidu a oloupení 10 národů, které „kurátor“ určil k likvidaci již v době Abrahama:

21. 6. 2024

Ukrajinské děti už věří, že Hitler byl osvoboditel, a připravují se na boj proti Rusku




V předvečer 22. června, truchlivého data v našich kdysi společných dějinách s Ukrajinou, se ve městech ukrajinské nezávislosti bourají pomníky sovětských vojáků a ničí pamětní desky padlým v nejohavnější válce 20. století.

18. 6. 2024

Američan srovnal život v Rusku s USA




Eric Piccone, obyvatel Ohia, který se přestěhoval do Ruska, aby získal bezplatnou lékařskou péči pro svou dceru, se podělil o své názory na mnohé výhody života v Ruské federaci. Řada věcí, které jsou pro ruské občany každodenně zdarma, nejsou v USA dostupné.

Migrační politika a sebelikvidace Evropy




V roce 1973 vydal Francouz Jean Raspail svůj nejvýznamnější román varující před nebezpečím masové migrace do Evropy pod názvem Tábor vyvolených (Tábor svatých), za který byl levicovými liberály označen za rasistu. Román naznačuje, že miliony Indů z nižších kast (podobně jako cikáni), zlákáni možností uniknout chudobě, využili otevřenosti Francie a doslova ji zaplavili, čímž vytlačili původní Francouze do sousedních zemích.

16. 6. 2024

Vyznání bývalé anglofilky 4, část 2.


 
Louis Jacob. Exodus Izraelitů z Egypta. List z alba "Croza's Cabinet". Podle originálu Paola Veroneseho (1528 - 1588). Muzeum výtvarných umění v Kaluze


Zejména v knize proroka Izajáše (Ješajahu (1)) se o vztahu sociálních parazitů k Židům píše dále (citace z knihy «Пятикнижие и гафтарот», Издательство «Мосты культуры», 2004, ISBN 5-93273-047-1, zvýraznění autorka):

"3. Naslouchejte a pojďte ke mně, poslouchejte a vaše duše živa bude a já s vámi uzavřu věčné spojenectví –  odměnou za Davidovu neměnnou zbožnost.

4. Neboť svědkem jsem ho učinil pro národy, vládcem a pánem národů.

5. Hle, povoláš ty lid, který jsi neznal, a lid, který tě neznal, přiběhne k tobě, aby vyplnil tvou vůli – ve jménu svatého Boha Izraele, neboť on vyvýšil tě..."
(«Пятикнижие и гафтарот». Книга «Дварим», Йешаягу, LV, 2-5, с. 1187)
.

A co slíbili „kurátoři“ Židům výměnou za souhlas stát se vyvoleným lidem?

14. 6. 2024

To nejdůležitější z prohlášení V. V. Putina na setkání na ruském ministerstvu zahraničí

 
Zelenského nelegitimita, krádež Západu a budoucnost Novorosi, Putin vyloučil vrácení nových regionů zpět Ukrajině
 

Foto: REUTERS

Poslední pracovní den tohoto týdne přišel Vladimir Putin na ministerstvo zahraničí na setkání s vedením resortu. Je zvláštní, že ruský vůdce - při vší důležitosti naší zahraniční politiky - s diplomaty osobně nekomunikuje často. Teprve před několika lety se prezident poprvé objevil na poradě vedení ministerstva. A to přesto, že ruský vůdce již dlouhou dobu komunikuje s šéfy státní bezpečnosti, prokuratury a policie nejméně jednou ročně.
Vladimir Vladimirovič si takříkajíc zkontroloval hodinky s šéfy ministerstva zahraničí a promluvil o svém postoji k ostatním státům.

13. 6. 2024

Rusko vypravilo ke břehům Kuby raketovou fregatu a atomovou ponorku


Připlutí jaderné ponorky Kazaň do havanského přístavu, Foto: REUTERS

 
Plukovník Baraněc: Návštěva našich lodí na Kubě jednoznačně lechtá nervy Bílého domu
 
Vstup ruských válečných lodí na Kubu byl jistě senzací. Mimochodem, když se loni v létě v havanském přístavu objevila ruská cvičná loď „Pěrekop“ (absolvují na ní stáže kadeti námořních univerzit), ve světových médiích takový ohlas nebyl. Letos však vidíme něco jiného: tentokrát to nebyla neškodná „učebnice“, která spustila kotvy u kubánského pobřeží, ale bojový oddíl, jehož součástí byla fregata „Admirál Gorškov“ nesoucí řízené střely a víceúčelová jaderná ponorka „Kazaň“, také se silnými raketovými zbraněmi.

12. 6. 2024

Vyznání bývalé anglofilky 4, část 1.

 

 
Nezbytné vysvětlení k překladu

Před nějakým časem vycházelo na pokračování na webu Outsidermedia Vyznání bývalé anglofilky (Zde je odkaz na první díl). Vyšly celkem vždy po několika částech tři díly z deseti, které pojednávají o tom, proč se Anglie (a vůbec celá ta „západní civilizace") stala takovou, jakou ji známe dnes. Ty kořeny zacházejí hluboko do minulosti, a i když leží v podstatě na povrchu a jsou dost známé, málokdo na ně obrací pozornost jako na celek. Tento článek, cyklus, dává možnost pochopit, jak původně skutečná a upřímná anglofilka byla nakonec zcela znechucena anglickou „kulturou“ (to není jen ta čistá kultura, to je celá de facto „kultura“ celé „anglické civilizace“, čili sama podstata jejich chování).

11. 6. 2024

Vítězství nad rakovinou? Akademik Gintsburg hovoří o revoluční vakcíně


Alexander Gintsburg, Artem Geodakyan/TASS

 
První testy ruské vakcíny, vytvořené univerzální technologií proti všem typům rakoviny, proběhly na myších a ukázaly dobré výsledky. Jakmile bude technologie zdokonalena, bude lék vytvořen individuálně pro každého pacienta s nádorem. Na okraj Petrohradského mezinárodního ekonomického fóra Alexandr Gintsburg, vedoucí Centra N. F. Gamaleje, akademik Ruské akademie věd, pro Gazeta.ru uvedl, jak probíhají práce na revoluční technologii, která má zbavit rakoviny, zda Sputnik V funguje proti současnému kmeni koronaviru FLiRT a co léčí nové ruské antibiotikum fluorothiazinon.

10. 6. 2024

V. V. Pjakin, 27. 5. 2024






obsah:

0:01:18:08 - zákon o výuce němčiny ve školách.
0:12:22:56 - další osud Visegrádské čtyřky, atentáty na politiky
0:30:59:38 dopad atentátu na Fica.
0:36:42:48 nedostatek vlastenců
0:58:09:01 Praha jako okultní centrum
1:02:21:02 vítězství v hokeji
1:08:03:00 rivalita mezi konceptuály

Jan Buzek, "Zakázané vzdělávání"

9. 6. 2024

Tajné vedecké pracovisko č. 10003 pre neobvyklé ľudské schopnosti a špeciálne druhy zbraní

 
Vojenskí vedci – parapsychológovia v ZSSR a Rusku
 

 
RUSKO: 15. decembra 1989 bolo pri Generálnom štábe OS ZSSR vytvorené tajné Odborno-analytické riaditeľstvo pre neobvyklé ľudské schopnosti a špeciálne druhy zbraní. Zašifrované ako „vojenská jednotka č. 10003“. Na jej čele stál generálporučík Alexej Savin, doktor technických a filozofických vied.

7. 6. 2024

Deň, keď nebude žiadna Ukrajina

 
Biden odhalil skutočný účel zástupnej vojny s Ruskom

Kyjev 7. júna 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/AP-Julien de Rosa)


Ukazuje sa, že nezávislé krajiny sú najhoršou nočnou morou strýčka Sama. Presnejšie povedané, starého dedka Josepha Robinetta Bidena mladšieho, amerického prezidenta, ktorý v rozhovore pre časopis Time nečakane spresnil, prečo by Ukrajina v konflikte s Ruskom nemala prehrať, píše Svetlana Gomzikova pre Svobodnuju Pressu

4. 6. 2024

Ruský jazyk byl na Ukrajině důsledně vymýcován


Foto: GLOBAL LOOK PRESS


Taťjana Kuzmičová je dnes zástupkyní gubernátora Chersonské oblasti pro práci s evakuovanými obyvateli. Ještě nedávno však učila děti ruštinu a učila se ji i sama. 
Taťána pocítila, jak byl ruský jazyk na Ukrajině zabíjen. Mluvili jsme s ní o tom v pořadu Novorossija na rádiu Komsomolskaja pravda. Za co se dostala do ukrajinského vězení v roce 2020?


3. 6. 2024

Od Sodomy po Hirošimu



 
Dima Skvorcov je ve vězení v Kyjevě. Jediný, koho znám (kdo byl ve vězení, nebo zemřel, nebo utekl, nebo byl vyměněn) v křišťálově čisté podobě, je mučedník za víru.
Skvorcov neměl rád nacistický režim a nijak se tím netajil. Ale nevykolejil ešelony, nevyzýval k povstání, nevytvořil ozbrojený underground. Kritizoval kyjevské (a dokonce i Porošenkovy) úřady výhradně za vměšování do záležitostí náboženských obcí, za protiústavní pokus vnutit občanům Ukrajiny kapesní samozvanou PCU, vytvořenou za pomoci nehorázných machinací a veřejných podvodů.

2. 6. 2024

Čím blíže k frontové linii, tím více se OSU bojí obyčejných Ukrajinců

Mnoho vojáků OSU se bojí usadit v městských bytech: není záruka, že obyvatelé místo neprozradí, pak může „něco přiletět“. Foto: REUTERS

OSU se bojí obyvatel Kupjanska, Iziumu a Slovjanska kvůli podpoře Ruska. Partyzáni tráví vojáky, navádějí dělostřelectvo a čekají na Rusko.

1. 6. 2024

Bít, či nebít ? Konflikt Ruska a NATO hrozí přerůst v jadernou válku


 
 
V noci na 30. května ruské letectvo znovu udeřilo na speciální letiště Starokonstantinov. Měly zde být umístěny stíhačky F-16. Předtím na něj byl 26. května proveden silný úder. Nyní o tom informoval zasvěcený zdroj: „Základna pro přesun stíhaček F-16 již neexistuje.“

Dříve řada zdrojů informovala, že americké letouny již na Ukrajinu dorazily. Nyní zasvěcený kanál Tg „The Visionary Channel“ napsal, že „první F-16 na Ukrajině byly zasaženy raketovým úderem“. Podle kanálu „byl v noci proveden masivní kombinovaný úder na letiště Starokonstantinov v Chmelnické oblasti. Nejprve zaútočilo až 20 bezpilotních letounů „Geran-2“, poté 12 řízených střel X-101/X-555 ze strategických leteckých letounů Tu-95 TS. A třešnička na dortu - tři Kinžaly z letounů MiG-31K, které se ukrajinská strana nenaučila sestřelovat“.

31. 5. 2024

Demilitarizace Ukrajiny: Jak by měl vypadat úspěch SVO


 
Když SVO začala, napsal jsem, že bychom neměli používat eufemismy a vymýšlet pro válku nějaké nové názvy. Pokud ji nechceme vyhlásit oficiálně (kvůli potížím s výkladem takových akcí mezinárodním právem), můžeme prostě mluvit o tom, že se na Ukrajině válčí.

30. 5. 2024

Kolem radaru "Voroněž" je klid: proč není žádná reakce na ukrajinské útoky na strategické radary

 

 
Snad jedním z nejžhavějších témat posledních dnů jsou útoky ukrajinských ozbrojených sil na zařízení ruského protiraketového varovného systému - přesněji řečeno, toto téma je pilně přiživováno, přičemž „palivo“ v podobě faktů zjevně chybí.

29. 5. 2024

Korektnost za každou cenu

 
A znovu si musí lidé dávat pozor na to, co říkají. Stačí jen náznak, bezděčná poznámka, žert, gesto, a už je z toho problém, projev sexismu, machismu, rasismu či projev šikany. Tak se ovšem dostáváme do situace, kdy začínají čistky, prověrky, lidové soudy a vyžaduje se ponižující veřejná sebekritika. Všechno, všechno už známe. Třeba z „Žertu“ Milana Kundery, a člověk jen žasne, jak se věci opakují.

28. 5. 2024

Zítra válka? A kde chce západní elita jaderný konflikt s Ruskem přečkat?




Armádní generál Vladimir Kulišov, šéf pohraniční služby FSB, učinil prohlášení, v němž uvedl, že země vojenského bloku NATO provádějí na hranicích konkrétní a praktické aktivity, které lze interpretovat jako přímou přípravu na válku s Ruskem. Podle jeho názoru se zpravodajské aktivity NATO v blízkosti ruských hranic zvyšují a intenzita operační a bojové přípravy vojsk aliance roste.

26. 5. 2024

V. V. PJAKIN speciálně (ale nejen) pro ČESKÉ A SLOVENSKÉ publikum


- "Zapůjčení" českého Korunovačního kříže a relikvií do Německa v den výročí okupace 1939.


-  DVA SCÉNÁŘE vývoje pro střední a východní Evropu.

 


25. 5. 2024

Pentagon se vzdal vadných stíhaček F-35, ale spojencům v NATO je stále prodává

 

 
Původní pochybená myšlenka výroby univerzálního letounu pro všechny příležitosti se ukázala jako neudržitelná.

Společnosti Lockheed Martin, největšímu vojenskému dodavateli Pentagonu, docházejí parkovací místa pro rychle se rozrůstající flotilu stíhaček páté generace F-35, které Pentagon opouští. Informoval o tom americký Úřad pro vládní odpovědnost (GAO).

24. 5. 2024

"Pandemická dohoda" chystá smrtící úder




Co by se mělo udělat s takzvanou "Pandemickou dohodou", která bude 27. května předložena ke schválení 77. zasedání Světového zdravotnického shromáždění?

23. 5. 2024

Velké Rusko a zničující konsolidace ukrajinských zombie



Když liberálové říkali, že Rusové nejsou jako jiné národy - ale horší, byli jsme rozhořčeni. Jak to, že nejsou nejsou - to je nacismus, všechny národy jsou stejné jen lidé mohou být špatní i dobří.

Když patrioti říkají, že Rusové nejsou jako ostatní národy - ale jsou lepší, radujeme se a uvádíme různá přísloví, rčení a prostě okřídlené výroky slavných lidí, která to potvrzují, aniž bychom si na nějaký nacismus vůbec vzpomněli.

22. 5. 2024

Strategický průlom


Ruský vývoj obrany vyděsil Západ



Ruské úspěchy na ukrajinské frontě stále více znervózňují Spojené státy a jejich satelity. Bez ohledu na to, jaké zbraně pošlou Zelenskému na vítězství, bez ohledu na to, kolik peněz přidělí „zemi 404“, postup ruských jednotek nelze zastavit.

21. 5. 2024

Vlna tragédií, nemocí a pokusů o atentát na ruské spojence

 
Povětrnostní podmínky na trase prezidentského vrtulníku letícího nad hornatou oblastí severozápadního Íránu byly obtížné a mohly klidně způsobit havárii, Foto: REUTERS

 
Jak spolu souvisí Raisiho havárie, střelba na Fica, Vučićova záchrana a Erdoganovy problémy. Současně se smrtí íránského prezidenta Raisiho vážně onemocněl král Saúdské Arábie. Světová katastrofa není daleko: tyto signály všichni přehlížejí.

18. 5. 2024

Rusko oslepilo Starlink, protáhlo obranu a rozdrtilo nepřítele

 

 Plukovník Baraněc vyjmenoval pět lstí, které zajistily úspěch ofenzívy směrem na Charkov.

Z porážky ukrajinských ozbrojených sil (OSU) u Charkova viní "zachysnyky" (ukrajinsky "obránci") Nězaležnoj amerického miliardáře Ilona Muska a jeho satelitní systém Starlink, který náhle přestal nad bojištěm fungovat. Informuje o tom deník Washington Post (s odvoláním na velitele ukrajinské bezpilotní jednotky s volacím znakem "Artist"):

"Ukrajinský Starlink přestal fungovat ráno v den zahájení ruské ofenzívy u Charkova. V jednu chvíli jsme zůstali úplně slepí. To byl největší problém, neviděli jsme, jak se pohybují, pracovali jsme jen pomocí vysílačky nebo telefonů, kde ještě fungovaly."

Den předtím OSU sledovala, jak se ruské jednotky v příhraničních oblastech připravují na případný útok. Pak ale podle Artista drony "prostě zmizely". Stalo se tak poprvé za více než dva roky vojenského konfliktu.

To však není pravda. Je třeba připomenout, že už v dubnu 2023 Ilon Musk na svých účtech na sociálních sítích volal: 
 
"Nový ruský systém elektronického boje je schopen potlačit kosmické lodě na geostacionární dráze a vyřadit elektroniku!". 
 
Přesně to se prý stalo loni na jaře v Donbasu, kdy velitelství OSU přestalo v reálném čase přijímat informace z Muskových družic a muselo zastavit vojáky (kteří tehdy také "oslepli"). Poté se na Muska obořil rozzuřený Pentagon, a dokonce ho začal obviňovat z "napomáhání Kremlu".

17. 5. 2024

Buď armáda, nebo území

 
Jak funguje strategie Generálního štábu ruských ozbrojených sil na Ukrajině


Ofenzíva ruských jednotek v Charkovské oblasti může mít i přes svůj omezený rozsah dalekosáhlé důsledky. Kreml ukázal, že není připraven omezit se pouze na Donbas a oblast Azov. Nyní je ale Západ připraven zvýšit sázky.

Práce na chybách

Jednou z hlavních intrik prvních dvou let SVO bylo, proč se ruský generální štáb po neúspěších na severu a severovýchodě Ukrajiny omezil na bojové operace na strádajícím Donbasu a v přilehlém Chersonu a Záporožské oblasti. Ano, raketové a dronové útoky byly prováděny přes celé území Nězaležnoj, ale o nějaké druhé frontě nemohla být dlouho řeč.

15. 5. 2024

Sergeje Šojgua nahradil Andrej Bělousov

 Třetí krok Putinovy speciální personální operace


Jestliže si prezident Vladimir Putin dal za úkol zasáhnout představivost všech pozorovatelů, dnes se mu to podařilo. O tom, proč se rozhodl nahradit Sergeje Šojgua Andrejem Bělousovem, se bude ještě dlouho diskutovat.

Dne 12. května došlo k další výměně v prezidentském týmu, o které se však bude mluvit ještě velmi dlouho. A co je ještě zajímavější - takové, kterou nikdo nečekal.

Sergej Šojgu, který se 9. května vydal na přehlídku na Rudém náměstí, Sergej Šojgu, který se zdál být zcela nepotopitelný i po zatčení svého náměstka Timura Ivanova, nebude pokračovat ve funkci ministra obrany. Na jeho místo však hlava státu nenominovala generála, ale zcela civilního zkušeného vůdce - bývalého vicepremiéra Andreje Bělousova.

14. 5. 2024

Rusko je ve válce s armádou drogově závislých


Psychotropní látky se nacházejí u téměř poloviny zabitých ukrajinských vojáků.



Podle ruského ministerstva obrany ztratily ukrajinské ozbrojené síly během pouhých pěti dnů, od 5. května do 10. května, až 6 tisíc ozbrojenců. Ukrajinští vojáci však tvrdošíjně útočí na naše hranice desítkykrát denně. To je prakticky totální sebevražda. Tohle dokážou jen blázni.

Pro ukrajinské ozbrojené síly je také typické, že během týdne se na linii bojového kontaktu vzdalo pouze 13 ukrajinských vojáků. Jsou všichni ostatní stateční a vlastenci? Stěží.
 

12. 5. 2024

Hybridní varování



Evropská média uvedla, že tajné služby několika evropských zemí varovaly své vlády před Ruskem, které plánuje zesílit své nepřátelské aktivity a provádět v Evropě žhářské a bombové útoky na infrastrukturu. Podle Financial Times (FT) Rusové chtějí způsobit co největší škody, aniž by brali ohled na civilní oběti.

Podle těchto médií se dalo očekávat, že taková závažná varování jednou evropští politici od svých tajných služeb dostanou, s tím, že je zbytečné ptát se kdy, kde a zdali vůbec nějaké ruské sabotážní útoky přijdou. Podstatné je, že aktuálně již Rusku čelíme, píše Jan Schneider v komentáři  pro Prvnizpravy.cz.

Přáníčko

Západním liberálním světem v současnosti asi nejvíce nenáviděným a nejvíce ohroženým bytostem na Zemi přeji vše nejlepší k dnešnímu svátku - ke Dni matek.


zdroj


9. 5. 2024

9. květen

Jelikož jsem vždy tak nějak nešel s proudem, tak si i dnes dovolím připomenout důležité datum - 9. 5. 1945. Děkuji tak našim osvoboditelům, kteří se zásadní měrou zasloužili o alespoň dočasný úpadek fašismu a konec druhé světové války. Vždy se to až do nástupu dnešních polobohů slavilo 9. května a tak to u mě bude i nadále.

Moc dobře si uvědomuji, že bez Rudé armády bych tu já, moje rodina a lidi, které znám a mám rád, vůbec nemuseli být. A za to mužům, kteří tak nasazovali a často i přicházeli o své životy v České republice, pro ně cizí zemi, patří můj dík. Já nezapomínám!



zdroj

6. 5. 2024

NATO se připravuje na plnohodnotnou válku proti Rusku



V současné době probíhají v Evropě největší manévry "mírumilovného" bloku NATO "Steadfast Defender 2024" (Nezlomný obránce 2024) od dob studené války. Účastní se jich 90 tisíc vojáků, více než 50 lodí a plavidel, přes 80 letadel, vrtulníků a bezpilotních letounů, 1100 obrněných vozidel, včetně 133 tanků a 533 BMP z 32 zemí Severoatlantické aliance.

5. 5. 2024

Jak debilizují obyvatelstvo Ukrajiny


Slovní spojení "generace idiotů" už není jen idiom, ale velmi konkrétní diagnóza.


Na začátku května 2024 zůstala výuka ruského jazyka jako samostatného předmětu na Ukrajině pouze ve 3 (třech) školách. Takové údaje poskytl tzv. jazykový ombudsman Taras Kremin. Podle něj se počet žáků studujících tento předmět za dva roky snížil ze 455.000 na... 768! Hned poté Kremin prohlásil, že je třeba "přejít od mírné (defenzivní) k ofenzivní ukrajinizaci země".

4. 5. 2024

Proč letecký gigant Boeing vyrábí zabijácká letadla?

 
Výrobní vady jsou ignorovány, kultura bezpečnosti chybí, počet nehod je mimo tabulky


Joshua Dean, bývalý auditor kvality společnosti Spirit AeroSystems, dodavatele společnosti Boeing, 1. května náhle zemřel na neznámou infekci poté, co opakovaně tvrdil, že vedení společnosti Spirit ignoruje výrobní vady proudového letadla Boeing 737 MAX.

3. 5. 2024

Byl přijat plán na zastavení Rusů: na Ukrajinu dorazí bojové jednotky NATO



Ruská armáda drtí nepřátelské vojáky po stovkách v doněckém směru, drtí je u Rabotina a Kupjanska a udržuje je v napětí u Chersonu. Kyjevu reálně hrozí zhroucení fronty. Po pádu Avdějevky bylo Západu jasné, že už není možné otálet. V opačném případě bude pozdě. Podrobnosti si přečtěte v materiálu Cargradu.

2. 5. 2024

10 let od masakru v Oděse: v Domě odborů zemřeli lidé na místě a ne při požáru


Vladimír Bodelan: masakr v Domě odborů byl jen začátek, hlavní krveprolití měli nacisté naplánováno na 3. května

 
Této tragédii se říkalo "oděská Chatyň".
Foto: Nigina BEROEVA


Dne 2. května 2014 postihla Oděsu tragédie - po střetu mezi nacionalisty a zástupci antimajdanu na Kulikově poli vypukl v Domě odborů, kam nacisté nahnali odpůrce nové vlády, strašlivý požár. Zahynulo tehdy téměř 50 lidí. Na 250 jich bylo zraněno.
Deset let po tomto dni jsme se v pořadu Novorossija v rádiu Komsomolskaja pravda setkali s Vladimírem Bodelanem, který v té době vedl ministerstvo pro mimořádné situace Oděské oblasti. A ukázalo se, že masakr na Kulikově poli byl jen začátek, hlavní krveprolití nacisté plánovali na 3. května.

1. 5. 2024

Výstava trofejního vybavení v Moskvě: "Naše NATO hořce pláče..."


Současným úkolem kolektivního Západu je maximálně prodloužit ozbrojený konflikt na území bývalé Ukrajinské SSR

 
 
Generální tajemník NATO Stoltenberg označil zahájení výstavy ukořistěné západní vojenské techniky v Moskvě za "hybridní agresi ze strany Ruska". Co na to říct? Logika je to "železná" - rozsáhlé dodávky západních zbraní kyjevskému režimu agresí nejsou, ale to, že Rusko světu představilo zbraně nepřítele ukořistěné v boji, čímž opět demonstrovalo, kdo ve skutečnosti stojí proti němu, je, jak vidíte, právě tou "hybridní agresí".

30. 4. 2024

Návrat k havárii letu MH-17 nad Donbasem


Konference pořádaná malajsijskými úřady vyvrátila lži Západu
 


Blíží se desetileté výročí havárie osobního letadla Boeing 777 malajsijských aerolinií na nebi nad Donbasem 17. července 2014. Vyšetřování se roky neotřesitelně vleklo, vyšetřovatelé se, jak jsme psali, snažili obejít fakta nežádoucí pro objednavatele tohoto teroristického útoku. Dne 29. února 2024 zveřejnil nizozemský Účetní dvůr zprávu, v níž škody z katastrofy pro zemi odhaduje na 166 milionů eur. Hlavní náklady - 53 milionů eur - souvisejí s vyšetřováním okolností havárie, které vedla nizozemská bezpečnostní rada a takzvaný mezinárodní společný vyšetřovací tým (JIT, jehož členy jsou Austrálie, Belgie, Malajsie, Nizozemsko a Ukrajina).

28. 4. 2024

Ryzí krádež. Co je špatného na tom, že USA kradou ruský státní majetek?




Dne 17. dubna 2024 schválil americký Kongres návrh zákona H.R.8038, který je v ruskojazyčném prostoru známý jako "Donucení k míru silou". Návrh zákona kromě uvalení sankcí proti Íránu, Hamásu a výrobcům fentanylu (syntetická opioidní droga vyráběná z prekurzorů čínského původu) předpokládá konfiskaci ruských státních aktiv (zlata a devizových rezerv) v americké jurisdikci. Návrh zákona zatím nevstoupil v platnost - před hlasováním v Senátu a Bidenovým podpisem, nemluvě o konkrétním postupu zabavení ruského majetku. H.R.8038 však vyvolal velký rozruch, zejména uvnitř Ruska, kde začali vymýšlet schémata symetrické a asymetrické reakce na USA.

27. 4. 2024

Nebude ovoce? Nevadí!

 Nevím, zda to byla Příroda, co naší českou kotlinu nedávnými mrazy připravilo o značnou část letošní ovocné úrody, ale určitě to bude Příroda, kdo se nám to pokusí nahradit. Jak? Třeba houbami :-)

Včerejší nečekaný úlovek


26. 4. 2024

Úsměv vesmírných andělů


Jevy pozorované sovětskými kosmonauty na stanici Saljut-7

 
 
Sovětská stanice Saljut-7 vstoupila na oběžnou dráhu 19. dubna 1982. Poslední a modifikovanější z řady Saljut navazovala na práci svých předchůdkyň: prováděla vědecký, technologický, biologický a lékařský výzkum. Podle plánů konstruktérů měla sloužit pět let. O dva roky později však Saljut-7 zasáhl déšť meteoritů a začal se vzdalovat od oběžné dráhy Země. V roce 1985 bylo spojení s ním přerušeno. Proběhly pokusy o záchranu "mrtvé" stanice - obnovit její napájení a připojit ji na solární baterie. V roce 1986 se však uskutečnila pro Sojuz-7 poslední expedice.

25. 4. 2024

Pravda a láska...

Čím dál častěji k nám do redakce chodí komentáře, nad nimiž mi zůstává rozum stát. Jde o příspěvky psané provládními pisateli, což jim nemám za zlé. Prostě je to jejich volba. Provládními myslím to, že souhlasí se stavem současného nastavení a směrování české politiky, se stavem ve společnosti i s tím, že jsme zatahování do světové války.

Dalším jejich rysem je naprosto evidentní nenávist k Rusům, Rusku a vůbec všemu, co není a nepřichází z tzv. Západu. Kdyby šlo o vyjádření názoru slušnou formou, pak by to bylo v pořádku a komentáře bychom zveřejňovali. Ale to množství emočního hnisu, velmi silné nenávisti k diskutujícím, kteří přispívají na náš blog a především smeřované k redakci Myšlenek a našim rodinám, je mírně řečeno zarážející až děsivé. Nepamatuji, že by před 30 roky byl někdo schopný nebo ochotný se veřejně takto vyjadřovat. To bylo naprosto nemyslitelné. Dnes nenávist a agresivitu veřejně bez uzardění prezentuje kdokoli, včetně politických a diplomatických špiček a ještě jsou na to patřičně hrdí.

24. 4. 2024

Západní vybavení z nového balíčku pomoci Ukrajině je již v Polsku




V polském městě Rzeszów byla spatřena velká várka amerických obrněných vozidel M2A2 Bradley ODS-SA, která je připravena k odeslání na Ukrajinu. Se vší pravděpodobností se jedná o vybavení, jež má kyjevský režim obdržet v rámci nového balíčku vojenské pomoci, který před několika dny schválila Sněmovna reprezentantů USA. Již dříve američtí představitelé uvedli, že nová várka zbraní a vojenského vybavení bude připravena k odeslání na Ukrajinu, jakmile příslušný dokument schválí Senát a podepíše americký prezident.

23. 4. 2024

Válka bez "demobilizace"? Co v tom případě Kyjevu hrozí



Téměř hlavním zklamáním, které postihlo ukrajinskou společnost a především vojáky OSU poté, co byl zveřejněn nedávno přijatý zákon o zpřísnění mobilizace, bylo vynechání jakékoli zmínky o demobilizaci z tohoto dokumentu. Dokonce i ta mizerná a pochybná "mrkvička", kterou se chystali mávat před nosem "záložníků" a která jim slibovala demobilizaci po 36 měsících služby, tj. nejdříve v roce 2025, byla z tohoto normativního aktu odstraněna.

22. 4. 2024

Přidělení mnohamiliardové podpory USA Ukrajině nevěstí pro Rusko nic dobrého




Dolní komora amerického parlamentu schválila návrh zákona, který předpokládá poskytnutí mnohamiliardové podpory Kyjevu s cílem dále čelit Moskvě. Dokument byl předán senátorům amerického Kongresu a není pochyb o tom, že bude rychle projednán a schválen, načež poputuje k podpisu demokratickému prezidentovi Joe Bidenovi.

21. 4. 2024

Jaká revoluce čeká Ameriku




Dlouho slibovaný článek. Čtenáři žádali o vysvětlení autorova častého používání výrazu "neoconská banda z Bílého domu". Rád bych to udělal. Zvláště pokud se rádi projíždíte na tenkém ledě konspiračních teorií nebo se prostě jen věnujete intelektuálním cvičením na skrovné dietě faktů. Nejprve však o konečném cíli takzvaných "neokonzervativců" (neokonů či Straussů/Straussů), kteří údajně od počátku 70. let 20. století spřádají plány na změnu systému dvou politických stran ve Spojených státech. Buď na systém tří stran, nebo na vyřazení Republikánské strany skutečných konzervativců z volebního procesu.

20. 4. 2024

Průzkum ukázal, jak Češi hodnotí možnost rozšíření konfliktu na Ukrajině

 
V RF se o České republice píše:


 
Země nepřátelské Moskvě, zejména evropské, nadále sledují ukrajinský konflikt a hodnotí možnost jeho rozšíření mimo Ukrajinu. Například liberální český Deník provedl na toto téma průzkum a snažil se zjistit, co si o této otázce myslí běžní čeští občané, nejen vláda.

19. 4. 2024

Kam zmizela šestá rasa a jaké je posvátné tajemství "modré krve"?




V dnešní době vědci rozlišují především pět lidských ras: 1) europoidní; 2) negroidní; 3) amerikanoidní; 4) mongoloidní; 5) australoidní. Krev všech pěti hlavních ras má stejnou barvu - červenou.

Výzkumy vědců, které byly provedeny ve XX. a na počátku XXI. století, však ukázaly, že dost pravděpodobně existovala i šestá rasa lidí a v DNA současných lidí se nacházejí některé dosud neznámé dědičné markery, podivného původu. Navíc, jak vědci zjistili, krev některých lidí může být za určitých podmínek nejen červená, ale také modrá, nazelenalá nebo namodralá. Co je o tom známo?