2. 10. 2024

Vyznání bývalé anglofilky 7, část 2.

 
 
Lázeňský komplex v Leicesteru, 2. století n. l.

 
Co ještě Římané v Británii postavili kromě silnic?

Kromě úžasně odolných silnic "vojáci a otroci", jak nám říkají historici, zakládali velká i malá města (77) a budovali v nich městskou infrastrukturu (centrální kanalizaci a vodovod), veřejné budovy (fóra, baziliky, chrámy) a lázně, respektive celé lázeňské komplexy, přiváděli do nich vodu stavbou akvaduktů. Veřejné lázně budovali nejen ve světoznámém městě Bath, což v překladu znamená lázně, ale i v každém městě, které založili a přestavovali.

Vezměme si například město Leicester, které se nachází ve střední Anglii. Ve 30. letech 20. století zde byl vykopán obrovský komplex veřejných lázní, postavený podle archeologů ve 2. století našeho letopočtu.

V Leicesteru vykopali neméně působivé fórum - centrální městské náměstí s tržištěm uprostřed a veřejnými budovami po obvodu, z nichž hlavní byla bazilika, kde se konaly soudy, rozhodovalo se o finančních záležitostech a zasedalo se. Také ji údajně postavili "vojáci a otroci".

Fórum v Leicesteru, 2. století n. l.

Římské vily v Británii

Kromě měst postavili "vojáci s otroky" mnoho tzv. římských vil. Na území Británie se jich nachází více než 500. A klubko "římských legionářských stavitelů" se přitom nerozvázalo.

Vyvstává další otázka, které se historici vyhýbají: Proč museli tak tvrdě pracovat? Neměli nájezdníci vysát z kolonie, která se nachází na prahu země ďábla, veškerou šťávu ve prospěch a slávu metropole, jak to dělají všichni slušní nájezdníci a okupanti? A ne tam do úmoru pracovat a se zvláštním cynismem se snažit pozvednout společnost místních domorodců na svou civilizační úroveň!

Ukázalo se, že dobyvatelé se mýlili a ostrovy obsadili špatným způsobem. Z moderních dějin známe takové "okupanty", kteří anektovaná území také pozvedli, mimochodem na úkor vlastního obyvatelstva. A "za vděk" za to právě dostali nadávku "okupant".

Všimněte si, že seznam vil zahrnuje pouze ty "římské vily", které Britové vykopali a rozhodli se je zachovat. Tyto stavby nebyly převážně venkovskými sídly šlechty, ale hlavně průmyslovými zemědělskými komplexy, kde se z místních surovin vyrábělo téměř vše potřebné pro běžný život. A samozřejmě je navrhovali, stavěli a provozovali odborníci vysoce kvalifikovaní ve svých oborech, nikoli "vojáci a otroci".

Rekonstrukce "římské" vily v North Leigh.


Rekonstrukce "římské" vily v Chedworthu.


Severní křídlo vily Chadworth s luxusními koupelnami, pokoji pro hosty a druhou jídelnou

Lázně ve vile Chedworth

 
Ukázalo se, že římské vily v Británii NEJSOU římské vily

Zajímavý je však nejen impozantní počet, účel, konstrukce a kvalita těchto staveb, ale také jejich výzdoba. Jde zejména o mozaiky, jimiž jsou podlahy těchto staveb hojně zdobeny. Faktem však je, že naprostá většina "římských" vil je zdobena védskými symboly.
 
Mozaika v "římské" vile v Chedwordtu.


Mozaika v "římské" vile v Aldboroughu.

Římská mozaika v North-Leigh, Oxfordshire.

Mozaika v "římské" vile v Bradford on Avonu


https://youtu.be/n6u4uj3DhJU

Mozaika v "římské" vile ve Woodchesteru, Gloucestershire.


To je zvláštní situace. Vždyť "římská říše" v žádném ze svých období nebyla usvědčena v používání svastiky a dalších védských symbolů ani ve své mytologii, ani ve svém umění, ani v lidových řemeslech, ani ve svých symbolech moci. Přinejmenším oficiální historici o tom nic neuvádějí. Védské symboly nenajdete ani v dokumentech vypovídajících o symbolech "římské říše". Je tam cokoli - orli, vlčata, fascie, ale védské symboly tam nejsou. Řím neměl védské symboly, to teda ne! - říkají nám. Nevěřte svým očím.

Avšak soudě podle "římských vil" na území Británie a nejen tam, ale po celém světě, byly tam, a ve velkém množství a ve velké rozmanitosti. Oficiální historici nad tímto tématem zavírají oči a naráz hluchnou. Proč asi?


Kdo skutečně postavil římské vily a všechno ostatní?

Mám k tomu několik myšlenek. Jde o to, že na území Itálie žili lidé, kteří tyto symboly používali v mnoha oblastech - v každodenním životě (nádobí, šperky, nábytek), na pohřebních urnách a nástěnných malbách. A oficiální historici to potvrzují všemi možnými způsoby. Tento lid se nazývá Etruskové. Různé symboly svastiky používali Etruskové všude.


Nekropole etruské rodiny Satiesů z Vulci (hrobka Francois)

Etruský zlatý přívěsek (spodní pohled), 7. století př. n. l.



Etruská pohřební urna, 8. století př. n. l. (Vatikánské muzeum)


Oficiální historie jejich existenci nepopírá a dokonce je nazývá "učiteli učitelů" západní Evropy, tedy pověstnými "Římany". Tento národ se jim však nějakým způsobem nelíbil, a tak byli označeni za "zmizevší" a jejich spisy za "nečitelné". Fráze "hetruscum non ligatur" (Etruské je nečitelné) se stala heslem.

Předpokládá se, že jejich historie skončila v 1. století př. n. l., kdy je Římané romanizovali a asimilovali. Etruská kultura se však ukázala být natolik odolná, že i po staletích, jak se říká, po jejím konečném rozpuštění v římské kultuře, se její symboly nadále používaly v celé rozsáhlé říši o rozloze 5 milionů kilometrů čtverečních.

Je těžko uvěřitelné, že vítězové používali symboly "asimilovaného" a nakonec "zmizelého" národa tak často a tak zhusta po celá staletí a po stovky let nedokázali dát vzniknout vlastním symbolům. Nejspíše nikdo nikoho ve skutečnosti neasimiloval, leda na papíře, a "zmizelý" lid dál v klidu žil a používal své symboly.

Kromě toho existují studie, které ukazují, že za prve skutečné, nikoliv falešné (ve středověku vztyčené) "římské" ruiny jsou ve skutečnosti etruské. Akvadukty po celé Evropě (právě ty, které podle oficiálních historiků stavěli římští vojáci a otroci) stavěli také Etruskové. Etruskové navíc měli na výstavbu těchto staveb monopol [3].

Za druhé, etruština je velmi dobře čitelná i v ruštině [4], protože etruské písmo je nejblíže jihoslovanské etymologii. Dokládá to mapa evropských jazyků z roku 1741 od Gottfrieda Hensela "Europa Polyglotta, Linguarum Genealogiam exhibens, una cum Literis, scribendique modis, omnium gentium". Celý název mapy z latiny zní "Multilingual Europe. Genealogie jazyků, abeced a způsobů psaní všech národů". Na této mapě je Etrurie (Hetrusca) a v dolní části mapy jsou 4 abecedy, které ukazují, že tvůrci této mapy zařadili etruský jazyk do skupiny jihoslovanských jazyků: (hunština (maďarština), sklovonština (polština a čeština), ilyrština (západní Balkán) a etruština)."). [5]

Mapa evropských jazyků Gottfrieda Hansela z roku 1741


Je zvláštní, že se tato mapa zachovala, protože ve skutečnosti ukazuje, že Etruskové se vztahují ke Slovanům, a oficiální historici by měli uznat, že Slované jsou učiteli západní Evropy, což už vůbec "v žádná vrata neleze". Říká se, že Slované se objevili až ve 4. století n. l. a byli nevědomí a nerozvitými, když Evropa byla prakticky již světlem civilizace. Tím spíše by žádní Slované neměli být v dobách zářné Římské říše. Proto oficiální historikové dodnes nečtou etruský jazyk. Politika.

Za třetí, Etruskové nikam nezmizeli a žili tam, kde žili [6] (stejně jako Skythové, kteří z vůle historiků také "zmizeli"), a Etrurie s hlavním městem Florencií existovala až do 18. století. Medicejští byli velkými vévody Etrurie, o čemž svědčí pamětní medaile z Florencie. [7]
 

 
Proto za čtvrté. Není pochyb o tom, že na území, které se dnes nazývá "Římská říše", skutečně existoval nějaký mocný polostátní útvar, nějaká říše. Architektonický styl, v němž byla postavena všechna jeho města a městečka, je velmi podobný.

Z nějakého důvodu však oficiální historici, nebo spíše jejich zákazníci, nebyli nakloněni tomu, aby řekli pravdu o tom, čí říše to vlastně byla. Nyní není snadné dobrat se pravdy, ale lidé se nevzdávají a předkládají různé teorie. Jedna z takových teorií hovoří o tom, že všechny státy, které "vědci" prohlásili za zahrnuté do "římské" říše, nebyly v postavení podrobených otroků, ale byly rovnoprávnými členy "svazu slovanských států". [8]

Bylo by logické předpokládat, že tento svaz měl kromě politického a vojenského také hospodářský charakter. V takovém případě otázky po zdroji materiálních a lidských zdrojů pro výstavbu obrovského množství materiálně nákladných objektů po celé Evropě odpadají samy od sebe. A cíle výstavby plně do všeho zapadají: lidé to stavěli pro sebe, pro své děti a vnuky, a ne pro podmaněné otroky! Proto stavěli na staletí, na tisíciletí ...

Za páté, Etruskové si říkali Raseni. Raseni jsou ve slovansko-árijské védské tradici jedním ze čtyř národů Bílé rasy, které kolonizovaly naši planetu. Právě u těchto národů existovalo 144 druhů svastiky. Ohromující výzdoba poslední mozaiky "římské vily", kterou jsem uvedla, obsahuje impozantní množství védských symbolů v nejrůznějších kombinacích, mezi nimiž jsou snadno rozpoznatelné svastika Svaor, Rubežník, Rysič a Kolovrat.

Je logické předpokládat, že společnost takto využívající védské symboly byla védská. To znamená, že stát, který se dnes nazývá "Římská říše", byl védskou říší, což znamená, že na území Británie v období označovaném jako "římské" žili lidé podle védských zákonů.

Byla to úplně jiná říše, než se nám říká (Její historie a všechny činy byly prostě překrouceny k nepoznání pro „větší slávu“ „staré středověké Evropy“ – pozn. překl.). Po celou dobu se vyznačovala tím, že rozvíjela a zušlechťovala území, která měla pod kontrolou. Právě jí patří tyto symboly. Právě její existence a její aktivity se skrývaly pod falzem 15. - 16. století zvaným "Římská říše".

Vezměme si například skutečnost, že za nejstarší mapu římské Británie je považována kopie mapy z Ptolemaiovy "Geografie" Prima Europe tabula z 2. století, vytištěná v roce 1486 v německém Ulmu. Originál této mapy se ovšem nedochoval. A na tištěné středověké mapě světa žádná "Římská říše" není vyznačena a na jejím místě byly samostatné země - Albion, Hispánie, Galie, Ilýrie atd. Vědci však tvrdošíjně trvají na tom, že Ptolemaios vytvořil svou mapu světa "v době rozkvětu Římské říše".
 
 
zdroje:
3. Евгений Габович. Что там еще за римляне?
4. См. работы Ф. Воланского, А. Черткова, С. Чампи, Г. Гриневич В. Чудинова.
5. Александр Таманский. Альтернативная история. https://www.youtube.com/watch?... 9 мин.
6. Статья итальянских генетиков «Этруски среди нас». (The Etruscans are among us/Origins and Evolution of the Etruscans’ mtDNA). (Gli Etruschi sono tra noi).
7. Александр Таманский. История другого Рима https://www.youtube.com/watch?... 11:50 мин.
8. В. Чудинов «Вернём этрусков Руси».


- pokračování -
 
 
autorka: Jelena Jefimova
překlad: Bedřich
zdroj: 

https://cont.ws/@elenalu/1520882




14 komentářů:

  1. Pani Jefimova veľmi čítavým spôsobom zoznamuje čitateľov s dlho utajovanou pravdou, že celá biela rasa (!), tzv. indickí árijci, ktorí zo severu priniesli do Indie jazyk (sanskrt) a védickú kultúru, vo vlnách potom niesli ďalej do Ázie (napr. Irán) a Európy svoj jazyk (iránska avestština je dialekt sanskrtu; ruština a slovanské jazyky sa najviac približujú k sanskrtu s tisícami totožných (!!) výrazov ešte dnes) a védickú kultúru a filozofiu. Anglosasi, románske národy... sú západní protoslovania (Raséni), ktorí najviac zdegenerovali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, reknete jim, ze jsou zdegenerovani! Ta jejich rec plna idiomu je primitivni.
      Cetl jsem - delal jsem cist. Vsechna cinnost je popisovana slovesem delati. Pisou tvaroh a ctou to jako sejra. Jo, da se lehce naucit ta hovorova anglina, to zase fakt.
      Ale zadny duvod, abychom tu rec uznavali jako vyraz vzdelaneho rozvinuteho naroda, za ktery se oni sami povazuji.
      Dozvime se urcite vice o tom, kdo byli Etruskove a Persane a kdo je kdysi znicil.

      Vymazat
  2. WhitelikesnowandcoldlikeWinter2. října 2024 v 18:31

    Antika podla jména slovanského společenství Antů...?
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Antov%C3%A9
    Po engelsku pilní mravenečkové - na blízkém východě tuším jest legenda o pracovitém a šikovném národě mravenců,více si již nepamatuji a uloženy odkazy nemám,tož hledejte.....
    Pěkný podzim.

    OdpovědětVymazat
  3. Etruskove byli puvodem Slovane. Konecne dalsi potvrzeni.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten boj za historickou pravdu bude velice obtizny. V Nemecku delali nekde pruzkum vykopavek a zjistili, ze na tom uzemi nebyli usedli Germani, ale Slovane. Jake zklamani pro ne! Vyzkum byl zastaven, projekt rovnez. Rujana byla kdysi slovanska. Velka cast vychodniho Nemecka (geograficky, ne politicky) byla rovnez osidlena Slovany. Argumentem k jejich zniceni a ovladnuti bylo tenkrat jejich pohanstvi. Nechteli se nechat pokrtit a tak z nich udelali stvance. Menecenna spolecenstvi. Pohanske bludy musely byt nahrazeny krestanskymi, aby mohli byt vsichni lide pod centralni kontrolou Rima. Proto take ceska knizata prispechala do Regensburgu, aby tam prijala krestanstvi od nemeckeho biskupa a predesla tak valkam a zniceni Germany na svem uzemi. Predchudce naseho vehnani do EU. Ta zajistuje dnes centralni rizeni Evropy zvenci sionisty z Londyna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle popisoval i pan Cílek v jedné knize, veřejně to neříká, všichni víme proč. Dokonce tam psal, že německá policie zakazuje chodit do některých oblastí blízko Rujány, prý hrozí zřízení.
      No stále se používá slovo P-Rusko, Bo-Rusia.
      V Rumunsku jsou také slovanské názvy, nějak zapomněli je přejmenovat. Například jaderka u města Cernavodă. Mají tam více takových názvů, hodně toho bylo na webu Palba, cz, nějakou dobu měl ten web problém.

      Vymazat
  5. Diky za velmi zajimave informace, ktere nam Cechum udelaly radost. Nejsme verbez, za kterou nas zapadaci povazuji. Je to prave obracene.

    OdpovědětVymazat
  6. Kdo ted jeste bude tady tvrdit, ze ta primitivni rec anglictina je nejvic podobna sanskrtu? Kdyz tady ctu ty prispevky, tak vidim, ze je nutne se stale vzdelavat. A hlavne neverit Anglosasum, nasim odvekym nepratelum.

    OdpovědětVymazat
  7. Je to už hodně let, co jsem někde četl o území zvaném Mokrava. Bohužel, už nedokážu článek najít. Mokrava se rozkládala na území Panonského moře a kolem něho. Kdo chce, ať si pročte odkazy, mnohdy protichůdné. https://www.bing.com/search?q=panonsk%C3%A9+mo%C5%99e&cvid=545507b116574b7aaaca9d480b3cc1a3&aqs=edge..69i57.5305j0j1&pglt=2083&FORM=ANNTA1&PC=U531

    Údajně zkomolením vznikl z Mokravy název Morava. Asi na tom něco bude, když stejný název lze nalézt na druhém okraji bývalého Panonského moře.
    https://www.google.com/maps/place/Velk%C3%A1+Morava/@44.1868478,21.0414729,11z/data=!4m6!3m5!1s0x47508d41636cad5d:0x77e10775345770bc!8m2!3d44.2042121!4d21.1585618!16zL20vMDQzbTMz?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAwMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

    Údajně germánský kmen Markomanů mohl být ve skutečnosti slovanský kmen Mokravanů. Názvy se komolily vždy, komolí se a komolit budou. Pokud existovali praví Římané se svou latinou, asi houby rozuměli slovanským jazykům. Byli to pro ně barbaři a jestli to byli Mokravané anebo Markomané, to jim bylo úplně jedno.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já sem zas slyšel přednášku od jednoho slovenského badatele, že výraz Morava, znamenal řeku blízko moře. Moře se ve staroslovanštině řeklo more. Na území Maďarska (Panonie) bylo ve starověku slané vnitrozemské moře. Řeky okolo něj se nazývaly moravy. Řeky Velká Morava a Jižní Morava se nachází v Srbsku. Jedna Morava je také v Bulharsku. Dunaj měl ve starověku 2 názvy: Ten co se vléval do vnitrozemského Panonského moře se jmenoval Ister a ten co z něj vytékal a ústil do Černého moře (tenkrát Ruského moře) se nazýval Dunaj.

      Vymazat
    2. WhitelikesnowandcoldlikeWinter4. října 2024 v 19:29

      Ať Morava,Marava či Mokřava,furt to stejný,i ti Markomani...
      V Panonské nížině bylo moře a kraje kol něj pomořanské - naše velká Morava i na jihu kraj stejného jména; řeky do moře vlévající se stejného názvu v obou krajích,potažmo řeka Muraš více na východ či Murau v Rakousích...
      Z moře zůstávala různá jezera,v dnešních dnech již jen Balaton ( Bolotnaja tuoň - blátivá tůň ) a Neusidlerské jezero od něj k západu ( nezkoušel jsem překládat - nové osídlení ? ).
      Slovanskými jazyky vše sdelíš i vysvětlíš.
      :-)

      Vymazat
  8. Pro mne je Etrusk pozůstatek slovního obratu "éto rus".

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  9. Vrtá mi hlavou, proč i u nás nebo v Polsku nebo v Rusku se nenašli podobné védské vily, považované mylně za římské. Vždyť i my jsme byli součástí védské civilizace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle Sáry Blochové jsou u nás i pyramidy, ale úplně rozbité. Tak možná ty vily potkal podobný osud.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů