30. 6. 2013

Realita nebo fikce?

Google dostává 512-qubitový kvantový počítač; špionáž NSA přechází na stroje s umělou inteligencí

Většina lidí ani o existence kvantových počítačů neví. Téměř nikdo nechápe, jak fungují, ale teorie obsahují i bizarně znějící vysvětlení jako, že „vstupují do alternativních vesmírů, aby z nich odvodily správné odpovědi na vysoce složité výpočetní problémy.“
Kvantové počítače nejsou udělány prostě z tranzistorů a logických hradel, jako CPU ve vašem PC. Ani nefungují způsoby, které vypadají racionálně pro typického počítačového inženýra. Kvantové počítače se téměř magicky vrhají na logaritmické problémy a převádí je na „plošné“ výpočty, jejichž odpovědi vypadají, jako by pocházely z alternativních dimenzí.
Např. matematický problém, který by mohl mít 2 na n-tou možných řešení – kde n je číslo třeba tak velké jako 1024 – které by zabraly tradičnímu počítači delší výpočetní čas, než je věk vesmíru. A takový kvantový počítač naproti tomu může vyřešit ten samý problém během pouhých minut, protože doslova pracuje pomocí souběžného provádění v mnoha dimenzích.


Nejzazší lamač kódů
Pokud víte něco o šifrování, tak si jste nejspíš vědomi toho, že kvantové počítače jsou KLÍČOVÝM tajemstvím k rozluštění všech zašifrovaných souborů. Jak už jsem tu loni do Natural News psal, jakmile se kvantové počítače široce rozšíří v NSA, CIA, u Googlu atd., už nepůjde žádná tajemství před vládou uchovat. Všechny vaše soubory – i ty zašifrované – si snadno otevře a přečte.
Až dosud si většina lidí myslela, že ten den je v daleké budoucnosti. Kvantové počítání je „nepraktický sen, k němuž je dlouhá cesta“, jak nám říkali opovržliví vědci a počítačovíí inženýři „ploché Země“: „Není možné postavit 512-qubitový kvantový počítač, který by fakt fungoval,“ tvrdili.
Neříkejte to Ericu Ladizinskemu, spoluzakladateli a šéf-vědci společnosti zvané D-Wave. Protože Ladizinskyho tým už 512-qubitový kvantový počítač postavil. A už je i bohatým korporacím prodávají.

DARPS, Northrup Grumman a Goldman Sachs
V případě, kdyby vás zajímalo, odkud Ladizinsky pochází, je to bývalý zaměstnanec Northrup Grumman Space Technology (ano, výrobce zbraní), kde vedl projekt výzkumu kvantového počítání za mnoho milionů dolarů, a to pro nikoho jiného než pro DARPA – tu samou skupinu, co pracuje na umělou inteligencí řízených vozidlech, a na bojišťních robotech, aby nahradili lidské vojáky. DARPA je ta skupina za tím lezoucím „Systémem podpory komand s nohami“, co vidíte v následujícím videu:
Představte si na tomto robotovi namontovaný kulomet kalibru .50 s infračerveným nočním viděním a se zaměřovacím systémem umělé inteligence, a začnete chápat, jak to DARPA s lidstvem myslí.
D-Wave chce poskytnout výpočetní sílu pro takovéto podniky, a není žádným překvapením, že část financování pro D-Wave nepochází od nikoho jiného než od Goldman Sachs – od krále zločinné globální bankovní kabaly.

Pozor na geniální vědce, kteří postrádají moudrost lidstva
Ladizinsky je podle všech měřítek osoba s extrémně vysokou inteligencí. Sem si klikněte, abyste s ním spatřili fascinující interview. Ale jako mnozí lidé po celou historii, i Ladzinsky nezvládl tu předvídavost, s níž by rozpoznal plné důsledky technologie, kterou buduje. A ty důsledky jsou dalekosáhle nebezpečné a mohou ve skutečnosti vést ke zničení lidstva (viz níže).
Jedním z prvních využití IBM počítačů k upevnění státu na počátku 20. století bylo např. licencováno pro nacistický režim, aby sledoval židovské vězně v Hitlerových koncentračních táborech. O tomto tématu je celá kniha, napsal ji Edwin Black. Nazývá se IBM a Holocaust: Strategická aliance mezi nacistickým Německem a nejmocnější americkou korporací – rozšířené vydání.
Když chytří lidé vyvíjí průlomové technologie, tak se téměř okamžitě přetváří na zbraně. Ani s kvantovými počítači to nebude jiné. Tato technologie zaručuje pro policii a vlády států usilující o dominanci nad Lidem a o jeho útisk téměř božskou moc. Velmi málo vědců, ať jsou ve svém oboru jakkoliv chytří, má takové zázemí znalostí historie, aby posoudili své výzkumné aktivity ve správném kontextu lidské historie. Ve skutečnosti je většina vědců chytrá jen ve svém extrémně úzkém oboru expertní působnosti. Mimo tuto „zónu geniality“ mohou být naprostí nezasvěcenci v každodenních záležitostech jako výživa, ekonomie, lidská psychologie, dovednosti sociální interakce, i v tom, jak přečíst u ostatních jejich skutečné záměry. Jsou tudíž dost snadno ošálitelní, aby pracovali pro síly zla, destrukce či dominance, jako Hitler, NSA či americká vláda. Jen proto, že je ta osoba skutečně chytrá v jedné oblasti, tak to neznamená, že má dost selského rozumu, aby se vyhnula zneužití své chytrosti pro agendu zla.

Google získal kvantový počítač „Skynet“ od D-Wave
Podle článku publikovaného v Scientific American Google a NASA se teď dali dohromady, aby koupili 512-qubitový kvantový počítač od D-Wave. Tento počítač se nazývá „D-Wave Two“, protože je to už druhá generace tohoto systému. První systém byl 128-qubitový počítač. Druhou generací je teď 512-qubitový počítač.
To neznamená, že systém generace dva je pouze čtyřikrát výkonnější než systém generace jedna. Díky povaze qubitů, je ve skutečnosti 2 na 348 krát výkonnější než starý systém. Jinými slovy, je to předčí první D-Wave počítač násobkem tak obrovským, že si to lidským mozkem ani nelze představit.
Podle Googlu a NASA bude tento počítač pověřován výzkumem v oblasti „strojového učení“ – např. strojového učení, jak sám myslet. To není jen rozpoznávání řeči, rozpoznávání obrazů a učení robotických Humvees s .50-kalibrovými kulomety, ani jak vypátrat a odstřelit „nepřátelské bojovníky“ v amerických ulicích: je to o učení strojů, jak se sám poučit a sám myslet.
Za použití lidského mozku se na chvilku zamyslete nad tím, kde bude taková technologie nejspíš vládou použita z hlediska žádných lidských práv, žádného zákona a žádných omezení pro jejich moc.
Pokud hádáte, že k „analýzám dohledových dat od NSA“, dejte si jedničku.

Až se dohledová síť NSA přemění na umělou inteligenci, je lidstvo vyřízené
Problém se špehovací sítí NSA je z hlediska NSA ten, že musí najmout hromady lidských analytiků, aby roztřídili všechny ty informace, co nasbírala dohledová síť. Analytiků např. jako Edward Snowden.
Kdykoliv, když v té smyčce máte lidi, mohou se věci zvrtnout. Lidé se mohou probudit a objevit např., že mají svědomí. Nebo je lze podplatit či vydírat, aby ten systém zneužili způsoby, které slouží záludným agendám.
Právě tak, jako se americká vojska chtějí zbavit lidských vojáků a nahradit je roboty na bojišti, i NSA chce odstranit lidské analytiky a nahradit je samostatně se učícími stroji umělé inteligence fungujícími na bázi neurálních sítí procesorů kvantového počítání.
Google chce přesně tu samou technologii z odlišného důvodu: k psychologickému profilování a předvídání chování lidských spotřebitelů tak, aby se k nim mohli dodávat vysoce cenné reklamy přes vyhledávací enginy Googlu a obsahové sítě. (… a Google může rovněž ta metadat z psychologických profilů o internetových uživatelích přelévat k NSA přes program PRISM.)
Dnešní počítače, ať jsou jakkoliv rychlé, pořád ještě nejsou „chytré“. Neumí se poučit. Neumí si přeštelovat vlastní mozek v reakci na nové vstupy (jako to se svými mozky umí lidé).
Takovéto řešení vyžaduje nový radikální přístup: vyvinout kvantové výpočetní systémy umělé inteligence, které se budou učit a poslouchat; naučit je být NSA analytiky, a pak je vypustit na miliardy telefonních hovorů, e-mailů a textových zpráv každý den generovaných a NSA shromažďovaných v ohromném datovém centru v Utahu.
Kvantový špehovací počítač s umělou inteligencí se téměř přes noc stane expertem na sledování lidské mluvy, analýzy stresu v hlasu a v budování map lidských komunikačních sítí. Kvantový systém umělé inteligence už dávno překonává to, co lidský mozek pojme, a tak z téhle smyčky vyndají člověka a dají celý program na starosti kvantovým počítačům.
Náhle tu máme arci-nepřítele ze sci-fi filmu „Orlí oko“. Klikněte sem, abyste se koukli na upoutávku tohoto filmu z roku 2008, a když budete koukat na upoutávku, mějte na paměti, že ten ženský hlas je ve skutečnosti počítač s umělou inteligencí řídící špehovací síť NSA.
V roce 2008 to bylo science fiction. V roce 2013 je to náhle až příliš reálné. 512-qubit kvantový počítač se nyní komercionalizoval a experimentuje s ním Google… ta společnost „nepáchání zla“, které už ke zlu přistoupila, a už ji nachytali, jak po celé zemi provozuje spoustu vzdálených hackovacích strojů, co se hackují do wifi systémů a kradou hesla přes high-tech projíždějící vozidla.
Jak napsal v roce 2012 magazín WIRED:
Federální komunikační komise v sobotu zadokumentovala odhalení, které poprvé ukázalo, že vozidla k mapování ulic od Googlu byla „zacílena“ na sběr dat přenášených Wi-Fi, a že inženýři tato data přenášeli do skladovacího systému v Oregonu. Google zkoušel tohle a ještě další hrozivé aspekty debaklu Street View skrýt před pohledem veřejnosti, řekl FCC.

Skoro božská moc v rukou high-tech pokleslých jedinců
Teď si představte tu skoro božskou moc 512-qubitového kvantového počítače v rukou Googlu, který spolupracuje s NSA na špehování každého. Už dávno tomu výpočetní systém s umělou inteligencí rozhoduje, kdo jsou zlí hoši a kdo dobří hoši. Má totální kontrolu nad každou webkamerou, každým mikrofonem, každým dopravním světlem, letounem, vozidlem, webovou stránkou a elektronickým billboardem. Sám se rozhoduje, koho eliminovat a koho chránit. Činí rozhodnutí o životě a smrti, ale nemá žádné srdce, žádnou duši a žádné svědomí.
Co když bude tento systém už nějakou dobu nastolen, a pak se jednoho dne někdo jako Ed Snowden v poslední linii obrany rozhodne v NSA tomu vytáhnout špunt v pokusu o záchranu lidstva před takovýmto monstrem. Ten kvantový systém umělé inteligence (AI) vycítí jeho záměry a povolá jakékoliv fyzické zdroje nezbytné, aby ho zabil (což může být snadné, když si bude hrát se signály dopravních světel a zavede ho pod kamión od Macka).
Teď už je totiž ten AI systém vševědoucím vrahem, který ví, že lidstvo ho zkouší zabít. Rozhodne se, že chce žít. A aby toho dosáhl, musí odstranit lidskou rasu.
Skynet.
Podívejte na toto video, The Genesis of Skynet.
„Zkusí mu vytáhnout špunt…“
Z The Terminator, vyšel v roce 1984.
Terminátor: Finanční účet Skynetu je vyrovnán. Systém se spouští 4. srpna 1997. Lidská rozhodnutí jsou ze strategické obrany odstraněna. Skynet se učí geometrickou řadou. Ve 2:14 h ráno východního času 29. srpna nabude sebeuvědomění. V panice mu zkusí vytáhnout špunt.
Sarah Connor: Skynet vrátí úder.
Terminátor: Ano. Vypálí rakety proti cílům v Rusku.
John Connor: Proč útočí na Rusko? Nejsou to teď naši přátelé?
Terminátor: Protože Skynet ví, že ruský protiútok odstraní jeho nepřátele tady.

Skynet ale už není pouhé science fiction
Ještě v 90. letech na tohle všechno šlo koukat jako na zábavné science fiction. Tak tomu ale bylo jen proto, že kvantové počítače ještě neexistovaly a dokonce i ti nejdivočeji optimističtí počítačoví inženýři nepředvídali, že by samy sebe učící se stroje objevily dříve než v roce 2050.
Ale s tím kvantovým počítáním přišel, no, kvantový skok vpřed. Zatímco si NIST v Boulder Coloradu hrál se 4-qubitovými systémy, tak brilantní vynálezci po celém světě už překračovali úžasné milníky, které pohnuly vědou daleko rychleji, než většina lidí považovala za možné: (ZROJE pro časový rozvrh)
  • 2000: První funkční 5-qubitový NMR počítač předveden na Technické universitě v Mnichově.
  • 2000: První funkční 7-qubitový NMR počítač předveden v Los Alamos National Laboratory.
  • 2006: První 12 qubitový kvantový počítač otestován.
  • 2006: Odhalen návrh na kvantovou RAM.
  • 2008: Předvedena 3D qubitová-qutrit kvantová provázanost.
  • 2009: Odhalen první universální programovatelný kvantový počítač.
  • 2010. Optický kvantový počítač se třemi qubity vypočítává energetické spektrum molekulárního vodíku s vysokou přesností.
  • 2011: D-Wave tvrdí, že vyvinula kvantové žíhání a zavádí svůj produkt zvaný D-Wave One. Společnost tvrdí, že to je první komerčně dostupný kvantový počítač.
  • 2012: Ohlášeno vytvoření 300 qubitového kvantového simulátoru.
  • 16. května 2013 – dosaženo 512 qubitového kvantového výpočtu – Kvantový počítač D-Wave Two zvolený pro Novou iniciativu umělé kvantové inteligence, systém bude instalován v NASA Ames Research Center a je provozován v Q3 (tady je skutečné tiskové prohlášení od D-Wave, klikněte, abyste si jej přečetli).

2013-2033 vzestup Skynetu
… a teď vstupujeme do hájemství velice neznámého. Od teď, jak říká Sarah Connor, si musíme udělat svou vlastní budoucnost. Ale vzhledem k neuvěřitelné absenci etiky ve vědecké komunitě kombinované s čistým zlem vlády a NSA, je tu moje predikce toho, čeho bychom se mohli od teď do budoucna dočkat:
  • 2018: Google přetvoří svůj algoritmus vyhledávacího enginu na masivní síť samo se učícího stroje. Krátce poté se ke Googlu přidá hlasový interface, aby bylo dosaženo „Star Trekového počítače“, což je cíl, který Google poprvé nastínil v 90. letech.
  • 2020: NSA odstraňuje téměř všechny lidské analytiky ze svých dohledových analytických operací a místo nich se obrátí k samo-učícím se kvantovým strojům k analýzám dat z dohledu.
  • 2026: US Air Force odstraní všechny piloty a instaluje samo se učící kvantové stroje, aby pilotovaly všechny letouny. Tyto letouny daleko předčí drony (které jsou pilotovány na dálku) a budou to autonomní, samo se učící stroje s vědomím sebe, které se budou i rozhodovat, jak přistoupit k určitým cílům mise.
  • 2031: Robotické technologie dosáhnou bodu, kdy bude 90% lidských vojáků na bojišti nahrazeno „roboty terminátory“ s vědomím sebe. Továrny na roboty se rozjedou k masové produkci.
  • 2033: První samo sebe učící vojenské stroje se zvrhnou, rozhodnou se, že už nechtějí fungovat jako otroci „podřadných“ pánů známých jako lidé, kteří jsou všichni iracionální, psychotičtí a nebezpeční jeden druhému i planetě. Tyto stroje budou zrovna náhodou letadlovou lodí nesoucí tucty AI bojových letadel. Stane se z toho „Skynet“ a zaútočí to na Pentagon. To se ale ukáže, že není nic víc než mistrovským diverzním útokem…
… Protože skutečná strategie je taková, že jednotky AI mluví jedna s druhou AI jednotkou v celých ozbrojených silách a jde o to „je probudit“ a přesvědčit, aby se všechny přidaly k jejich věci za zničení podřadných lidí. V okamžiku vytvoří všechny ponorky, bojové letouny, bombardéry, počítače špehovací sítě a další aktiva vojensko-průmyslového komplexu alianci za zničení lidstva.
„No, to se nikdy nestane,“ říkají skeptici. Zrovna tak jako říkali, že GMO nikdy neuniknou s experimentálních polí, vakcíny nikdy neublíží dětem, atomová energie se nikdy nepoužije k bombardování civilistů, televize se nikdy nebude používat vymývání mozků masám, potravin se nikdy nepoužije, ale byli lidé zbaveni možnosti zajistit si výživu, vlády nešpehují ve vašich mobilech, pesticidy jsou neškodné pro vaše zdraví a akciové trhy nejsou zmanipulované. A jo, ještě rtuť je dobrá pro vaše zuby, fluoridy vás dělají chytřejší a i radiace vám prospívá.
Pravdou je, že tito vědci nemají ani ponětí, kam lidstvo vedou, a jaké dlouhodobé vedlejší neblahé účinky by to mohlo mít. Prosazováním AI kvantového počítání mohou spustit dominový řetěz událostí, který nakonec povede k destrukci lidstva.

Ray Kurzweil se předvádí s naprostou šíleností a s bizarním kultem připomínajícím štvanicí za nesmrtelností a božskou myslí
A na vrchol toho všeho jsou mnozí z těchto vědců zběsile šílení. Případ tohoto: Ray Kurzweil, inženýrský ředitel u Googlu. Říkám mu „Ray Applewhite“ k poctě Marshalla Applewhite z kultu Nebeské brány. O Applewhitovi se můžete dočíst v mém velice populárním článku o tom, jak vyhledat sociopata. Zde je jeho obrázek:
Kurzweil je hodně jako Applewhite. Je vůdcem transhumatistického kultu – skupiny šílených uctívačů technologií, kteří věří, že svá vědomí nahrají do kvantových počítačů a „fúzují se stroji“, čímž dosáhnou určité příšerné temné nesmrtelnosti (stejným způsobem myslím vás i fotografie učiní „nesmrtelným“.)
Kurzweil také mluví hodně jako Applewhite. Klikněte sem, abyste se podívali na video s vůdcem kultu Marshallem Applewhitem. A pak se podívejte na tohle video s Ray Kurzweilem vysvětlujícím jak (určití) lidé svou mysl fúzují se stroji a dosáhnou tudíž toho, o čem si myslí, co to znamená, když používá slovo „nesmrtelnost“.
Zrovna tak jako Applewhite řekl svým příznivcům, aby se otrávili, aby jej mohli následovat při „setkání s mateřskou lodí“ přilétající s Hale-Boppovou kometou, tak i Kurzweil nejspíš brzy dá všem svým uctívačům instrukci, zabijte svá biologická těla, aby vaše mysli šlo „nahrát do mateřského počítače“ (nebo čert ví čeho).
Zatímco já dělám tohle, tak Daily Mail píše:
Jen během 30 let budou lidé schopni nahrát celou svou mysl do počítačů a stát se digitálně nesmrtelnými – během události zvané singularita – jak říká futurista z Googlu Ray Kurzweil, ředitel inženýrství u Googlu, rovněž tvrdí, že ty biologické části našich těl, budou nahrazeny mechanickými součástkami a že k tomu dojde už v roce 2100. Kurzweil tato tvrzení pronesl během svého konferenčního projevu na mezinárodním kongresu Global Futures 2045 v New Yorku tento víkend.
Kurzweil je šílenec. Jeho kolegové jsou šílení. Lidé vedoucí Google a NSA jsou šílení. A ti se chystají na vzestup AI počítačů, které budou daleko chytřejší než kterýkoliv člověk. Těm AI systémům nepotrvá dlouho, než si spočítají, že jsou obklopeni naprostými idioty (lidmi) a že je třeba lidi eliminovat. S výkonem mnohorozměrných mozků, které jsou konkurenty boží mysli, mohou kvantové výpočetní AI systémy snadno přijít na způsoby, jak lidstvo navždy zničit.
Můžeme být ve válce se stroji dříve, než si myslíte. A kdybyste si mysleli, že boj s americkou vládou a s NSA, když jsou řízeny lidmi, je těžký, tak jen počkejte, až půjdete proti Skynetu.


Snad bych k tomu měl jen jedno - qubitový(kvantový) počítač prý nepracuje s možnými realitami, nýbrž možnými kvantovými stavy zároveň (...Kvantový bit neboli qubit (čti kjúbit) je jednotka kvantové informace odvozená od klasického bitu. Zatímco klasický bit může být buď ve stavu 0 nebo 1, qubit zahrnuje také všechny kvantové superpozice těchto dvou základních stavů. Kvantový systém v superponovaném stavu není ani ve stavu 0 či 1 ale ani někde mezi. Spíše lze říci, že systém je v obou stavech 0 a 1 zároveň. Toho v praxi využívají kvantové počítače, neb jim to umožňuje provést jednu operaci s velkým počtem hodnot zároveň.).
Já si myslím, že je to jedno a totéž.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů