1. 6. 2013

Historie - jsem prý naivní a hloupý

Tímto článkem budu asi ve světě internetu nosit dříví do lesa, ale moc rád v některých případech přilévám olej do ohně a doufám, že to konečně lehne popelem. Skalní stoupence teorií náhodných mutací rádobypřirozeného výběru (on přirozený je, ale jaksi v jiném kontextu), vývoje od poplašeného atomu uhlíku až po vrchol všeho tvorstva, určitě nenadchnu. Zato se pokusím nahrnout na hromádku pár zajímavostí, které nadchly a vždy nadchnou každého správného blábolistu a bezmozka konspirátora, mezi které jsem spadl i já.
Proti Ch. Darwinovi nemám žádnou zášť, naopak. Proto, k čemu bylo jeho jméno a postavení (zne)využito, věnoval mnoho času a práce. Kdo mi však i se svými záměry vadí, jsou ti, kteří jeho práci použili a používají ke svým sobeckým a neetickým zájmům. To by snad stačilo, takže nyní k dohledatelným informacím.



Na obrázku je schématické znázornění výskytu fosilních nálezů pro základní skupiny organismů. Je z něho zřejmé, že vývojové vazby nejsou fosilně doloženy. Po levé straně je vyjádřena časová osa s názvy geologických období. Černé svislice znázorňují výskyt fosilních nálezů jednotlivých druhů organizmů. 


Ryba Coelanta-latimerie (ve škole jsme se ji učili jako latimérii podivnou) byla dříve používána za evoluční spojovací článek mezi rybami a obojživelníky, který asi před 70 mil. let vymřel (dle evoluční chronologie). Překvapením bylo, když byla živá chycena rybáři v r. 1938 poblíž Madagaskaru a nijak se neliší od té zkamenělé, i když je dělí 70 mil. let!


Nejstarší nalezené pero z druhohor je asymetrické, tedy schopné letu, a je k nerozeznání od současných, přestože jej dle evoluční chronologie dělí asi 60 milionů let! 



Rozšlápnutý trilobit byl objeven 1968 sběratelem trilobitů ve státě Utah (USA) a to ve vrstvě kambria (!), kde se "nesmí" dle ev. teorie vyskytovat ani savec, natož člověk. Byly objeveny ještě dva další otisky dětské bosé nožičky ve stejné formaci. Podle rozborů nálezu trilobit byl rozšlápnut živý a nesl známky hojení. Uznat tento jediný nález by znamenalo nechat padnout celou evoluční teorii. Reakce evoluční komunity je obvyklá: neexistuje, co existovat nesmí.



Zkamenělé kladívko leží v texaském muzeu, hornina skály, kde bylo kladívko nalezeno, byla datována na 135 mil. let. Celé kladivo bylo v době nálezu prokazatelně kompletně uzavřeno do pískovcové horniny zařazené evolucionisty do druhohor.



Kameny Ica - představují velkou sbírku kamenů, údajně nalezených v jeskyni poblíž peruánského města Ica. Kameny z andesitu mají okysličený povrch, do kterého jsou vyryty obrázky, jež zpochybňují nejen archeologické nálezy, ale i evoluční teorii.


Nějak nám to všechno do naší slavné evoluční teorie nezapadá. Asi právě tak, jako všeobecně přijímaný názor, že mezi člověkem a dinosaury by podle evoluční teorie měla být časová propast přibližně 75 - 100 milionů let. Nález, učiněný v roce 1908 v korytu řeky Paluxy River, poblíže města Glen Rose na severozápadě USA, tomu ale nijak nenasvědčuje. Máme tady před sebou vedle tříprstých dinosauřích stop i obrovské stopy lidské, dlouhé 54,61 centimetru a široké 13,97 - 20,32 centimetru.


Mohli bychom tu pokračovat, dokud by bylo místo na HDD serveru například fotkami do dávné minulosti datovaných hliněných sošek dinosaurů, lidí hrajících si s mláďaty dinosaurů, bojů člověka s dinosaury, stovky miliónů let starými zkamenělinami šroubů, složitých soukolí a strojů atd. atd.
Osobně mohu jen spekulovat o spolehlivosti datování (viz článek Čas zakřivují sami vědci), to však nemění nic na faktu, že s obecně vnímanou historií člověka a Země není něco zcela v pořádku.

zdroje:

3 komentáře:

  1. No naštěstí snad tenhle blog nevštěvujou vědci? M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli vědci nevím, ale všelijaká elektronická robotizovaná havěť ano. Pro koho a proč mi není známo. Tedy oficiální důvody ano, ale...

      Vymazat
  2. Zcela nevědecky - mooc pekný je obrázok prvý hore, asi si to okopčím na stenu :-)
    B

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů