1. 6. 2013

Je to pochopitelně konspirační blábol, ale pro jistotu se před MW chraňte.

Zde je naprosto typický příklad manipulace s veřejným míněním. Pravda umě řečená na konci článku (dovolil jsem si zvýraznit) je ve zbytku sestřelena do bahna zesměšnění všech, kdo mají svůj vlastní názor.


Jak moc škodí mikrovlnné trouby?

Jak moc škodí mikrovlnné trouby?

Jsou mikrovĺnky a mikrovlny škodlivé? Žijeme s nimi už dvacet let a celou dobu se znovu a znovu vracejí dohady a poplašné zprávy o jejich negativním vlivu.
Kočka, upečená v mikrovlnce, nepřežije. Stejně tak batole, které tímto způsobem zavraždila jedna matka v USA.  Dokud neměly dvířka s bezpečnostní pojistkou, dala se strčením hlavy dovnitř a zapnutím plného výkonu spáchat sebevražda. Po dvou minutách v MW je taky "po smrti" 90 %  bakterií, obsažených v houbičce na nádobí. Ale dokazuje to něco?

Škodlivost mikrovlnek nikdo neprokázal

Zatím nikdo definitivně neprokázal, že mikrovlné trouby škodí zdraví - ale nedokázal ani opak, což je mnohem těžší. Přesto se vždy znovu vynoří dramatická odhalení, naposledy v novém hitu internetového zpravodajství AC24. Patří také k trvalé munici různých esoteriků a odhalovačů utajených pravd.

K nim se lidé uchylují především v těžkých časech, jako jsou ty, které prožíváme.  "Osmdesát procent mých pacientů sužují zástupné problémy jejich pravých potíží. Ať již jde o nespavost, úzkostné stavy anebo i těžké endogenní deprese. A mně nezbývá nic jiného než zjistit, jaké problémy tyto stavy zastupují," potvrzuje i psychiatr Oldřich Vinař, který se vědecky věnuje psychofarmakologii.
Uvedl to v rozhovoru pro Aktuálně.cz, v němž reagoval na případ dvou manželů, trpících vážnými fyzickými potížemi. Podle nich šlo o vliv ozařování paprskem mikrovlnného záření, které způsobuje nesnesitelné bolesti.

Vliv MW vln na lidské zdraví

Mikrovlnné záření však nic takového dělat nemůže. Jde o elektromagnetické záření o velmi krátké vlnové délce, jehož energie je tak malá, že nedokáže změnit molekuly. Mikrovlnka pouze ohřívá jídlo podobně jako plyn či elektřina, jen využívá jiný fyzikální princip.


Představa, že mikrovlnka vyzařuje vlny podobné rentgenu nebo dalším typům ionizujícího či radiačního záření, je nesmyslná.. Stejně jako tvrzení, že toto záření pak z jídla sálá nebo v něm vyvolává nejrůznější patogenní změny, které ničí lidské zdraví. ovlivňují mozek nebo způsobují smrt.

Pravda o vlivu mikrovlnek 

- Při rychlém ohřívání v MW troubě se v potravinách, hlavně v mase, vytvářejí z bílkovin některé nežádoucí látky.
Ano. Jsou to tytéž, jaké vznikají při grilování, smažení nebo pečení.
- U některých umělých hmot, které se v mikrovlnce příliš zahřejí, vznikají reakce, při nichž se vysokou teplotou uvolní nebezpečné látky.
Ano. Proto se mají používat jen  nádoby ze skla, keramiky a z prověřených umělých hmot.
- Skrz dvířka uniká mikrovlnné záření.
Ano, pokud jsou dvířka poškozená. Pak by nám mohla způsobit poškození očí, pokud bychom na ten technický div nahlíželi škvírou z bezprostřední blízkosti... Jinak ale MW vlny dokážou vyvolat pouze ohřev.
A pokud stále pochybujete, dodržujte při používání domácí elektrotechniky tyto zásady rozumného minima, které vás uklidní:
  • netelefonovat s mobilem přímo u hlavy

  • hlídat intenzitu domácího wi-fi a vypínat/zapínat jen s PC

  • nemít v blízkosti mobilní a jiné mikrovlnné a datové vysílače

  • zkontrolovat konkrétní intenzity a frekvenční pásma a intenzitu a výskyt všech mikrovlnných zdrojů 

zdroj: http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=778186#utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=B&utm_term=position-24


Tak jsem asi trošku natvrdlý. V jedné části se tvrdí:  "Jde o elektromagnetické záření o velmi krátké vlnové délce, jehož energie je tak malá, že nedokáže změnit molekuly." a hned se dodává: "Mikrovlnka pouze ohřívá jídlo"
Dodnes jsem žil v přesvědčení, že dodáním tepla se molekuly, respektive atomy mění, nebo snad molekula ledu je naprosto totožná s molekulou vody či páry? Navíc už jen fakt, že MW ohřívají rozkmitáním molekul vody, je přesně to, proč jsou zdraví škodlivé. Problém totiž je v tom, že receptory tepla (buňky zodpovědné za vnímání zvýšené teploty) jsou pouze v kůži a MW dokáží pronikat hluboko do tkání (rozmrazí celé kuře i zevnitř, ne?) a když například budou pronikat do mozku, a ten doslova upečou, pak vlastník takového mozku žádné teplo pocitově nezaznamená. Pouze přestane fungovat daná část mozku a části závislé na informacích z této části. Co to znamená si umíte představit asi sami. Podotýkám, že se tu nezabývám škodlivostí mikrovlnných trub (sám jsem jí vyhodil), ale vlivem MW na organismus vůbec. Ono to možná leckoho překvapí, ale MW nepochází výhradně z tohoto kuchyňského příslušníka. Je mezi námi mnoho jiných a daleko silnějších zdrojů.

3 komentáře:

  1. Co vím já (ale musím přiznat, že informace nemám ověřené z více zdrojů) tak mykrovlné trouby byly patentované v sovětském svazu někdy v 60 nebo 70 letech a až do revoluce bylo jejich užívání v SSSR zakázané. Proč? proč je rusáci zakázaly? a proč v USA nikdy zakázané nebyly a používají se tam už více než 40 let!!! proč něco socialismus zakáže a kapitalismus povolí? z toho vyplívá, že z MV něco je. Ale co? Ze školy vím, že mikrovlny ohřívají jídlo tak, že rozkmitají elektrony jeho atomů. což zní neškodně. Teoretici tvrdí, že jídlo ohřáté v MV spůsobuje rakovinu. jenže to se tvrdí skoro o všem (chem. průmysl, toxiny atd.) závěr: 40 let praxe ukázalo že ohřev jídla v MV je neškodný, nebo je jeho škodlivost tak malá, že ji nelze zanést do statitistik. Konspirační teorie vznikla nejspíš na základě onoho sovětského zákazu. A důvod tohoto zákazu, je potřeba vysvětlit. Tak snad někdy v budoucnu. Ten Zlesa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem ani fyzik ani chemik, ale mám za to, že jídlo je MV ohříváno především tak, že, jak jste správně uvedl, jsou rozkmitávány částice a to především molekuly vody a tím je předáváno teplo. A to nejenom na povrchu, ale i podle výkonu zařízení i uvnitř "hmoty".
      O škodlivém vlivu samotného přístroje na jeho okolí si netroufám spekulovat.
      Co se vlivu na kvalitu jídla týče, bych ale rád zmínil zde na blogu již mnohokrát uváděný pojem "informační pole" (dnes již vědecky doložené spinální či torzní pole, o jejichž existenci již byl přesvědčen a do svých vynálezů, které dnes nejsou oficiálně známy, "zakomponoval" i Nikola Tesla).
      Ohřevem potravin mikrovlnami tedy patrně dochází k pozměnění informací, které tyto potraviny do těla konzumenta přenesou. Následným vzájemným ovlivňováním informačních polí (inf. pole potraviny vs inf. pole konzumenta) může docházet (a to je dle mého názoru pravým důvodem škodlivosti ohřevu potravin pomocí MV) ke změně energoinformačního pole člověka, který takto "zpracované" potraviny konzumuje.
      Vůbec bych se nedivil, když by člověk, který má schopnost vnímat auru lidí, zaznamenal obdobné změny v energoinf. obalech těla, jako u člověka pod vlivem alkoholu, cigaretového kouře či jiných zdraví ne příliš prospěšných látek.

      Vymazat
    2. V Rusku věda byla a je, co se výzkumu torzních polí týče, dál než kdekoli jinde ve světě. V kontextu s předchozí částí komentáře (musel jsem rozdělit) je už lépe pochopitelné, proč k zákazu užívání MV k ohřevu potravin došlo právě v Rusku. Předpokládá se, že z celkového spektra elm. vlnění je nám znám jen nepatrný zlomek. Tudíž samotné MV nemusí být zdaleka to jediné, co z mikrovlnné trouby "leze" a ovlivňuje potraviny a následně konzumenta.

      Dalo by se konspirovat i o dalších motivech, proč jinak došlo k masivnímu rozšíření mikrovlnných trub mezi populaci, ale to už bychom tu rozjeli nekonečnou debatu zasahující asi do všech aspektů života. :-)

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů