22. 6. 2013

Motorola představuje tetování s čárovým kódem a polykací mikročip

Technologický gigant Motorola zoufale se snažící o návrat na trh mobilních telefonů, v současnosti vlastněný průkopníkem špehování Velkého bratra Googlem vyvinul pár řešení problému, který vlastně ani neexistuje: tu „dřinu“ s nutností napsat krátké heslo k přístupu k zamknutému mobilu.
Ano, Motorola si myslí, že ten zlomek vteřiny trvající krok je nějak pro běžného spotřebitele příliš pracný, a přišla tudíž se dvěma potenciálně novými metodami přístupu k „chytrým telefonům“, k čemuž patří buď se tetovat elektronickým čárovým kódem, nebo spolknout pilulku, která obsahuje maličký mikročip.
Motorola tuto novou technologii odhalila na nedávné konferenci AllThingsD, kde se předvádí poslední digitální pokroky přicházející z vývoje. Jak ohlásil DailyTech.com, tak CEO Motoroly Dennis Woodside na této konferenci odhalil malé gumové tetovací razítko, o němž společnost doufá, že to jednoho dne nahradí nutnost vyťukat do telefonu heslo. Podle zpráv to malé razítko, které obsahuje ohebný elektronický obvod, může chytrý telefon skenovat, aby dostal okamžitý přístup.
„To tetování pro Motorolu už vyvinula inženýrská firma MC10 sídlící v Massachusetts,“ vysvětluje DailyTech.com. „Místo aby uživatel vyťukal heslo, přiloží svůj chytrý telefon kvůli verifikaci jen ke svému tetování.“

Motorola od vás chce, abyste spolkli tabletu s mikročipem, a dostali se tak ke svému smartfonu
Proč se ale zastavovat jen u tetování, když do marketingového mixu můžete přidat drogu? Čtete dobře. Motorola rovněž pro lidi vyvíjí pilulku jako každodenně užívaný lék, aby se dostali ke svým chytrým telefonům, aniž by museli psát heslo. Pilulka oficiálně známá jako Proteus Digital Health přenáší signály z vašich trávicích traktů do vašich telefonů kvůli rychlému přístupu i bez hesla.
„Uživatelé budou ústy přijímat pilulky a tato pilulka vytvoří individuální signál, který zachytí jejich chytré telefony,“ dodává DailyTech.com s poznámkou, že americký úřad pro potraviny a léčiva (FDA) tuto drogu už schválil k užívání. „Počítačový čip uvnitř pilulky bude pohánět baterie využívají uživatelovu žaludeční kyselinu.“



Je ironií, že množství času, který zabere brát pilulku, ani nemluvě o úsilí vyžadovaném k zapamatování, že je třeba to brát každý den, je daleko namáhavější než jednoduché ťuknutí na pár políček na displeji vašeho telefonu před použitím. Ale proč by se měl technologickému „pokroku“ vkládat do cesty rozum, zvláště když je tu takový „pokrok“ proto, aby generoval miliardy dolarů nových výnosů za úplně zbytečnou technologii?
„Autentizace rozčiluje,“ říká o tom „opruzu“ nutnosti odemknout chytrý telefon Regina Dugan, starší viceprezidentka pro pokročilý výzkum u Motoroly. „Pro Motorolu je teď opravdu důležité směle se zamyslet nad problémy, které mají všichni každý den.“

3 komentáře:

  1. Chtěla jsem se zeptat: "A takovéhle zdůvodnění toho, že mám mít na těle čárový kód nebo polykat mikročip, myslí opravdu Motorola vážně?!!"
    Jenže čerstvá zkušenost mě poučila, že drtivá většina i zkušených, vzdělaných lidí to fakt zbaští i s navijákem.
    A v souvislosti s tím ještě jedna podivná zkušenost: už vícekrát se mi stalo, že když chci někomu vysvětlit, co se kolem opravdu děje a nabídnout mu pohled na věc i z jiného úhlu, jaksi zvláštně nereaguje, nebo jen nějak neurčitě. Vždycky mám pak nepříjemný pocit, že buď já, nebo on má kolem sebe nějaký neviditelný obal, po kterém slova sklouznou a k cíli vůbec nedorazí. Prostě určitá slova, věty, myšlenky "neslyší". A tím pádem i chápu, že i tisíckrát vyzrazená pravda není přijata, protože ji lidé přijmout neumí/nedokážou/nechtějí/nepotřebují/...
    Mívám z toho depresivní pocit beznaděje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlabi
      V dnešní době se vážně myslí i absurdnější věci - poplatky z poplatků, úroky z úroků, humanitární bombové nálety, atd. Ale oba myslím víme, že tu jde o něco jiného. Museli hodit do placu nějakou návnadu, tak to bylo zrovna toto zdůvodnění - lenost.
      A co se týče druhé části komentáře - stojí to za zamyšlení. Otázkou je, zda šlo o lidi, kteří ze slušnosti či pocitu taktnosti nechtěli reagovat negativně, tak nereagovali vůbec. Nebo je tu i konspirační vysvětlení - šlo opravdu o nějaký druh sugesce na způsob hypnózy, kdy "subjekt" je autovypnut při pokusu mu sdělit nějaké konkrétní informace. Můžeš si vybrat.

      Vymazat
  2. Jo,
    tohle lidi velmi rádi spolknou. Zvláště ti, co na to maj žaludek. A navíc vážení, selskej rozum přeci není in. Matěj

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů