2. 6. 2013

Konspirační úvaha - Schumannova frekvence a HAARP

Vědecky založené čtenáře asi nadzvednu ze židle, protože mnohé bludy z úvahy budou asi způsobené mojí nepozorností při čtení nebo nepochopením souvislostí. Mně to ale neva a zkusím tu propojit názvy jako Schumannova frekvence, HAARP, vývoj organismů, blesky (ty mám obzvláště rád), snahy o umělé klima a kdoví co ještě.
Začnu Schumannovou frekvencí. Oč jde?

Schumannova frekvence (SF) je souborem spektra vrcholů vln v extrémně nízkých frekvencích ELF (anglicky Extremely low frequency, o frekvencích 300 Hz až 3 kHz) částí spektra elektromagnetického pole Země. SF je globální elektromagnetická frekvence, buzená výboji blesků v dutině vytvořené mezi povrchem Země a ionosférou. Toliko definice. Tak a teď mými slovy. Představte si, že každým okamžikem je na Zemi cca 2000 bouřek, které vyprodukují cca 50 blesků každou vteřinu. Blesk je totiž považován za primární zdroje SF. To, co vidíme jako tělo blesku, je mimo jiné obrovská anténa, která vyzařuje elektromagnetickou energii v podobě impulzivních signálů při frekvencích pod asi 100 kHz (blesk není jeden výboj, ale celá série - viz chrčení v rádiu při bouřce). Tyto signály jsou velmi slabé (relativně), ale ionosféra coby vlnovod se chová jako rezonátor (zesilovač) na ELF frekvence a zesiluje signály z blesku na rezonančních frekvencích.
K zesílení dochází díky stojatým vlnám (součet stejných, ale protichůdných vln) v dutině mezi povrchem Země a spodní částí ionosféry s vlnovou délkou rovnající se obvodu Země. Tato nejnižší frekvence (s nejvyšší intenzitou) v režimu SF (po zesílení) nastává při frekvenci přibližně 7,8 Hz. Další rezonanční módy se objeví po cca 6,5 Hz intervalech (7.8, 14.3, 20.8, 27.3,... až 59,9 Hz jako osmý tón "stupnice").
Jelikož působení SF je na Zemi všudypřítomné, nevyhne se mu žádný z organismů. Podle mne je SF životně důležitým řídícím prvkem života na Zemi a přímo ho ovlivňuje a vůbec umožňuje jako např. magnetické pole. Vše živé se tedy vyvíjí v souladu s touto frekvencí. V posledních desetiletí však bylo zaznamenáno, že tato frekvence se začala pomalu zvedat (nejenom na Zemi, ale i na dalších planetách, kde byla SF zaznamenána - např. i měsíc Titán). Přirozené příčiny i důvody nechám nyní stranou. Každopádně bez vnějších zásahů by toto zvyšování podle mne probíhalo plynule a tak rychle, aby se vše živé na planetě stihlo změně přizpůsobit. Skoková změna, ale zároveň cílené opožďování vůči přirozenému růstu by měly katastrofální důsledky. Vemte si například důsledky absence gravitace pro kosmonauty - velmi rychlé řídnutí kostí a "dezorientace" buněk při dělení. Taktéž velký vliv (spíše mentálně - nikoliv že by z toho "blbli", ale mění se vnímání, což se moc do světa neroztrubuje) na kosmonauty má i nižší intenzita magnetického pole Země. Změny SF by podle mne spíše zasáhly neuronální a jiné informace šířící (DNA?) části organismů. U člověka konkrétně by to mělo zřejmě dopad na emocionální stav, kdy by snadněji docházelo k výkyvům nálad jako podrážděnost a vztek, nečekané chování, hůře by si pamatoval a zřejmě by byla i významnou měrou snížena schopnost se učit. Negativní vliv na fyzická těla beru jako samozřejmost.
čistí a čistí
Prozatím shrnuto - SF je důležitým prvkem, který udržuje vše živé v rezonanci s prostředím Země - něco na způsob šíření zpráv o prostředí a udržování rovnováhy mezi Zemí a jejími pasažéry. Na vzniku se podílejí blesky, na šíření odrazy vln mezi povrchem Země a ionosférou - tudíž hlavně vzdálenosti mezi nimi a pochopitelně i kvalita vzduchu mezi nimi.
Ještě se vrátím k bleskům jako takovým. Obecně jsou vnímány jako hrubá a nebezpečná síla přírody, která ničí, zapaluje a zabíjí. To je ale pouze jeden pohled. Už méně se ví, že jsou nejintenzivnějším zdrojem záporných iontů, které mají blahodárný vliv na psychiku i zdraví. Sami jistě víte, jak po bouřce vzduch "voní" - je čistý. Jistě, je to i práce deště, který svojí podstatou dostává prachové částice ze vzduchu na zem, ale to, co podvědomě cítíte, co je vám na tom vzduchu příjemné, jsou právě tyto potvůrky - záporné ionty. Blesk je tedy výkonný čistič a to nejenom mechanických nečistot. Dokáže čistit i svinstvo "vyššího" ražení, ale o tom třeba někdy příště. Je pravděpodobné, že bez blesků by tu na Zemi život vůbec nevznikl a ani se neudržel. Stále je pro vás blesk hrubý ničitel?

fotografie HAARP "v akci"
HAARP - "High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP česky Vysokofrekvenční aktivní aurorální výzkum)."
Účel  - "Jeho cílem je zkoumat ionosféru s perspektivou vývoje pokročilé ionosferické technologie pro zlepšení komunikačních a navigačních systémů jak pro civilní, tak i pro vojenský sektor (včetně sledování a rozvědky)."
Mými slovy - jde o vysokofrekvenční vysílač (u zrodu technologie jako takové stál kdo jiný než N. Tesla), který manipuluje s ionosférou elektromagnetickými přerušovanými signály o brutálně vysokém výkonu (3,6 MW oficiální zpráva, ale nedivil bych se posunu desetinné čárky doprava). Mimo jiné dokáže měnit výšku mezi povrchem Země a ionosférou a to na jakémkoliv místě planety. Co se tím stane? Krom narušení letové dráhy balistických střel i k manipulace Schumannovy frekvence, protože elektromagnetickému vlnění pak trvá déle, než urazí větší vzdálenost mezi odrazovými plochami (stejně jako je rozdíl mezi dnem a nocí díky změně teploty = hustoty vzduchu). Nechci teď zabředávat do uměle zvyšované el. vodivosti atmosféry, což má na SF jistě taky zásadní vliv.
Prozatím shrnuto - HAARP má potenciál manipulovat (nejenom to) se Schumannovou frekvencí coby důležitým korekčním činitelem života na Zemi. Co tím může být sledováno, nechám prozatím na vás. Fantazii a chuť hledat informace jistě máte.

zcela "přirozené" vylajnování blesků v délce mnoha tisíc km
večerní "beránci"
výtvarná soutěž?

5 komentářů:

  1. Senzačný článok - možno sa dám cez Vás Michale na fyziku :-)
    Schumanovu frekvenciu som sledovala na grafoch zo Senca blízko Bratislavy. /na GEWO p.Wojnara/. Roky to šlapalo a krásne som vídavala ako výkyvy, teda hroty stúpajú a stúpajú. Potom to zrušili, neviem, možno inde dávajú o tom zvesť, alebo nechcú pútať pozornosť. Alebo im došiel v grafu priestor na "dvíhanie" SF ?? :-)
    Vďaka tomut Vášmu článku sa budem menej báť pri blýskaní, ked budem pod strechou, nie vonku, či v lietadle :-)
    Dík. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed,
      srozumitelné online grafy schumanovy frekvence se mi též nepodařilo nalézt. Pár jich tedy je, ale mě jako laikovi to nic neříká.
      Já se bouřky ani blesků nebojím. Naopak naprosto mě fascinují. Mám k té úžasné Síle úctu. Obzvláště si vychutnávám zvukový doprovod přibližující se bouřky, když blesky lítají nad mraky a zvuk se pak šíří a odráží mezi oblaky s velmi hlubokým burácejícím duněním. To jen stojím před barákem a žasnu, než mě proberou první kapky o velikosti hrachu :-)
      Blesky jsou jednou z nepostradatelných podmínek pro vznik a udržení koloběhu života na Zemi. Bez nich by to nešlo - alespoň si to myslím.
      Teď když nad tím tak přemýšlím, vidím v tom i paralelu k teorii N. Levašova (Podstata a rozum) na vznik Vesmírů, hmot, tzv. temné hmoty a narušování homogenity prostoru v tom, co vědci nazývají černými dírami a i v okolí výbuchů hvězd. Osvětlení předchozí věty by se bez přečtení dané odborně pojaté publikace neobešlo.

      Vymazat
    2. Michale ,
      tiež sa skláňam pred živlami. Nikdy som sa nebála búrok až - stala som sa majiteľkou baráčku, kde je stará strecha, zateká , tudíž každý silnejší poryv vetra, či dážď , či búrka ma dokážu rozhodiť. Ale pretože som si "objednala" zázrak 5D, som 1 mesiac v novučičkom bytíku a nemusím sa báť, že mi spadne strecha na hlavu tak sa možno niekedy stanem "lovcom bleskov." Je to film s týmto názvom, pekný.
      Keď prišla prvá búrka tu v bytovke, bývam pod strechou, tak som dostala strach. Myšlienky človeka opantajú rôzne. A tu kamarád povedal v telefone vetu :
      "Neboj sa, ony ti neublížia, sú to živly." a ja k tomu pristúpila takto : "Ano, robia si svoju prácu." Niekedy zapálim sviečku, tak sa to vždy robilo na dedine.
      V´daka živlovosti sme tu :-) a ty si myslíš dobre.
      Ďakujem, B

      Vymazat
  2. Schumannovky online

    www.zelnicek.name/sch.html

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů