3. 6. 2013

film Sirius

Nebudu se k tomuto filmu, jeho vzniku i šíření nikterak vyjadřovat, každopádně za shlédnutí stojí. Nevím, jak dlouho bude tento odkaz aktivní, protože je systematicky ze serverů odstraňován.

klikněte na obrázek pro přesměrování na odkaz

5 komentářů:

  1. A to já se vyjádřím :-) - trošku zklamání, byť se tvůrci snažili...něco mi tam nesedělo, navíc plno vycpávek.

    Patrik

    OdpovědětVymazat
  2. Tak nevím co si myslet a úplně tě Michale chápu, že jsi k tomu nedal žádný komentář. Co ale ve mě převládá, tak pocit, že Stývn to myslí upřímně a chce prorazit ledy. Ikdyž tam vložil drobnůstky, které je nutné odfiltrovat - např. ta žárovička napojená na cívku (viděl jsem verzi i s drátkem prostrčeným dírkou ve stole, i verzi s baterií D364).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře mě šlo spíše o něco jiného. Proti náplni filmu nic nemám ani proti hlavnímu aktérovi. Byly řečeny věci, které je třeba opakovat a opakovat a opakovat.
      Já totiž zachytil, že film vznikl hlavně díky sponzorským darům od lidí. Pak, když se dostane na internet (jiná distribuce díky náplni filmu ani není reálně možná) se dozvíš, že "Video bylo odstraněno z důvodu porušení autorských práv" - tudíž dobrovolní sponzoři ani nemají možnost si to legálně zhlédnout. Opomenu-li už jen tento fakt, pak řešení nějakých autorských práv je v přímém rozporu s podstatou tohoto filmu, což mělo být šíření informací pro co největší okruh lidí, aby bylo možno dosáhnout cílů, o které ing. S. Greerovi šlo. Ale už dost. Buďme rádi, že jsme rádi. :-)

      Vymazat
    2. Tenhle aspekt jsem nějak pominul... Co se týče samotného filmu, za mě se spíše povedl, ale měl jsem větší očekávání. Mohlo se třeba dát více prostoru Davidu Wilcockovi, opravdu nějak srozumitelně shrnout argumenty pro tvrzení, že kontakt ne že bude, ale byl a je. Ale to by nepomohlo, celá ta struktura je prapodivná. Moc si Dr. Greera vážím, ale podali to stylem: všichni provádějme kontakt v rozšířeném stavu vědomí, to je cesta! Už tam ale nepadlo, že každému vypluje v tomto stavu trošku něco jiného, viz kolektivní a osobní nevědomí v podání C. G. Junga. Kde berou tu jistotu, že to, co potkám v nějaké meditaci je REÁLNÁ fyzická bytost a ne něco jiného, jehož reálnost samozřejmě nepopírám. Je otázka, jaká kritéria stanovit pro pojem reálné...

      P.

      Vymazat
    3. Ahojte, práve toto Patriku sledujem, "... kde berou tu jistotu, že to , co ..." atď.
      Kamarátim sa s človekom, bol bloger, ktorého mnohí obdivovali, ktorý urputne podáva infá od zaručených ľudí z iných úrovní. Čím viac tlačí na pílu, tým menej ho ľudia počúvajú. Je z toho naštvaný a nesvoj. Myslím, že ten kto vie a zažil, veľa nevysvetľuje, neobhajuje sa..., drží si svoju pravdu. Často mlčí, šamani tak fungujú. A predsa im veríme, cítime ich.
      Ten film, aj keď uznávam Greera, som vôbec nedokázala sledovať. Čosi mi prekážalo.
      Možno som o niečo prišla - ale i neskôr sa dá.. V zásade nepozerám "hity"
      nechodím na nich do kina i keď davy sa valia. Nekupujem bestselery, módu robím svoju, a ide to krásne.
      B

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů