28. 3. 2023

MUDrland Wenca: Otázky a odpovědi 1


Odpovědná a skutečně léčící zdravotnická péče se pomalu ale jistě stává pro běžné občany luxusem a může se stát, že v budoucnu bude pro leckoho z nás zcela nedosažitelná. Otevíráme tedy rubriku otázek a odpovědí, kde se budete moci zeptat MUDrlanda Wency na léčebné postupy, jež dnešní lékaři pohrdavě nazývají „babskými radami“, ale které můžete v případě zdravotních problémů s úspěchem použít sami. Dnešní otázka je:



Parkinsonova choroba


otázka: Byla mi diagnostikována Parkinsonova nemoc. Na moji otázku, jak je možné vlastními silami postup této nemoci alespoň brzdit, mi kromě antidepresiv byla doporučena „vyvážená strava“. Co víc mohu udělat?


odpověď: Parkinson je způsoben přesoleným elektrolytem nervových buněk. Toto přesolení není způsobeno kuchyňskou solí, tedy chloridem sodným, ale kyselinou močovou a homocysteinem (nebo zde - pozn. Vlabi).

Jednou z příčin tohoto přesolení je nedostatek tekutin a přetížení končetin. Většinou jsou nejdříve postiženy končetiny, protože organismus se zbavuje nežádoucího odpadu mimo ledvin a potu, hlavně vytláčením do končetin, jejich nehtů a do vlasových kořínků. Tento mechanismus se projevuje pokřivením nehtů a plísněmi. Na hlavě dochází k řídnutí vlasů, které se vlivem intoxikace ztenčují, kroutí, lámou a třepí. Ne nadarmo se rozborem vlasů zabývá forenzní kriminalistika, nejčastěji kvůli zjištění reziduí drog a jedů. Později zasahuje onemocnění i svalstvo trupu a páteře. 

Tyto kyseliny při dehydrataci krystalizují, proto jsem je začal souhrnně označovat jako soli. Ty zvyšují vodivost elektrolytu nervových buněk a nervy posílají chybové signály svalstvu. Tím pádem svaly není možné dobře ovládat a držet pod kontrolou. Je to podobné průmyslové elektrolýze. Destilovaná voda se stává vodivou teprve po přídavku solí, kyselin nebo louhu. Lidské nervové buňky fungují dobře tehdy, když mají optimální obsah přídavných solí. Příznaky Parkinsonovy nemoci lze získat momentálním odsolením organismu, kdy v horku vypijeme a vypotíme nadměrné množství kuchyňské solí a nervový elektrolyt se stává špatně vodivým. V tomto případě je léčba velmi jednoduchá, stačí si přesolit polévku.

V případě chronického Parkinsona se naopak potřebujeme výše zmíněných "solí", tedy kyseliny močové a homocysteinu zbavit. Základním předpokladem je funkční cévní systém, který nejenže transportuje krevní cukry a kyslík, ale rovněž odnáší metabolický odpad k "převaření a deaktivaci bakterií přes játra (41°C) do ledvin k filtraci.
Homocystein způsobuje civilizační nemoci, záněty a mikrozáněty, které způsobují cévní blokace. Léčí se užíváním vysokých dávek vitamínů B6, B17, B12 a B3 (kyselina nikotinová, ne placebo ve formě nikotinadu).
  • Cévní blokace působí také vápenaté usazeniny. K tomu nejlépe slouží každodenní pití obyčejného čaje s vitamínem C.
  • K vyčištění tukových cévních úsad je dobrá pravidelná konzumace kvalitního panenského oleje. Stačí ho nalít na talíř, osolit a máčet v něm rohlík. Jeden z nejlepších olejů je bodlákový olej (světlice barvířská).
  • K rozpuštění ostatních těžce rozpustných cévních úsad slouží každodenní upíjení alkoholu. Dávkování podle Dr. Pirka: muž vypije půllitr vína a žena dopije zbytek ze 750ml láhve. 
  • Zcela zásadní je dostatek čisté vody bez bublinek.
  • Na vyvádění močoviny z těla se významně podílí konzumace červeného ovoce a bobulovin
  • Velmi důležitý je dostatek pohybu, nejlépe chůze. Tím podstatně zvýšíme množství krve která projde přes ledviny. 
  • Dalším důležitým aspektem jsou funkční ledviny. Koho často bolí v křížích, ten má dysfunkční ledviny. Léčí se teplem.
  • Jak je psáno v odkazu nahoře, kyselina močová se snáze ukládá při prochladnutí. Léčí se teplem. Sauna, horké koupele, termoreflexní nálepky, nebo elektrická dečka. Velmi důležité je udržovat v teple chodidla. Nestyďme se za důchodky.
  • Komu se nechce učit hledat akupunkturní body pro aplikaci těchto nálepek, může zkusit tento balzám. Naneseme jej na postižené místo, nebo končetinu a ta se omotá kuchyňskou strečovou fólií. Účinek zesílíme přiložením elektrické dečky. Do rána budete mít bolavé nohy jak nové!
  • Na trhu jsou i užší přířezy, které se hodí na zafačování bolavého zápěstí nebo kolene. Ale to už je podle terminologie lžidomedicíny jiná diagnóza. V podstatě ale platí, že z každé neléčené artrózy či jiné bolesti, se může časem vyvinout Parkinson
  • Počáteční třes rukou rovněž naznačuje, které vnitřní orgány nejsou v dobré kondici. V případě pravačky je to srdce a v případě levačky je to slinivka. Léčením a udržováním končetiny v teple, podpoříme vyvedení toxinů z postiženého vnitřního orgánu a podpoříme jeho léčbu i v případě, že je nutný chirurgický zákrok.

Upozorňuji, že léčba Parkinsonovy nemoci svépomocí je běh na delší trať a podle rozvinutosti může trvat i několik let. Je mně 59 let a první příznaky Parkinsona jsem u sebe zaznamenal před 11 lety. Před šesti lety jsem vyvinul termoreflexní nálepky, jimiž se mi zakrátko podařilo onemocnění zastavit a výrazně utlumit. Postupným získáváním nových znalostí a jejich aplikací jsem se Parkinsona zbavil úplně. 


MUDrland Wenca

5 komentářů:

  1. Zdravia,
    čo je to vysoká dávka vitamínov B6, B17, B12 a B3. Kolko ich treba užívať a ako?
    Ďakujem za odpoveď.
    S prianím pevného zdravia, šťastia, radosti, hojnosti a prekvitania

    OdpovědětVymazat
  2. Na to podstatné pan Mudrland zapomněl. Pro eliminaci homocysteinu, což je agresivní kyselina, je nezbytná konzumace vyšších dávek kyseliny listové B9. Nejlépe 2 mg denně. Proč? To nestačí zelenina s obsahem B9? Nestačí. pod+ěkujme baronu Leibigovi a jeho hnojivu NPK, které nejen že redukuje množství B9 v hnojené zelenině, ale současně zcela likviduje přirozené štěpné enzymy umožňující řádné vstřebávání B9. Takže domácí zelenina a k tomu B9 v tabletách. Hodně krystalického vitmínu C (kyseliny askorbové) na lžičce ponořit do vody a tak spolknout, bez vody je to dryák na ústní sliznice. K tomu jakýkoli přírodní antioxidant, skvělé jsou lykopeny v domácích nebo akvaponizovaných rajčatech. Ostatně, mrkněte na SPCN.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem moc ráda, že jste se pane Wenco ozval. Už jste mi chyběl...po aplikacích Vašich termoreflexních nálepek ( zejména na nohy i jinde po těle) a min 2 litrů "vypitého" elixiru z hlohu mám tlak 135/80.... Zdravím. Marie z Valašska. ( lidi, fakt to funguje....)

    OdpovědětVymazat
  4. Všem:

    Protože se starám o své víc jak devadesátileté rodiče a hromadu pacientů ve svém sadu, nezbývá mi čas na obsáhlé a podrobné články. Proto píšu stručně a heslovitě. Kdo v nich hledá návod, musí si podrobnosti nastudovat a vydedukovat sám. Např. to, v kterých potravinách se jaký vitamín nachází.

    Všeobecně platí že s přibývajícím věkem klesá schopnost vstřebatelnosti různých vitamínů. Proto nemá smysl se řídit doporučenými denními dávkami podle WHO, ale hledat nejsilnější vitamíny na trhu. V běžné lékárně je určitě nenajdete, musíte je vygůglit.

    Vit. B12 který projde žaludkem se špatně vstřebává, hledejte podjazykovou formu.

    Znovu upozorňuji, že vit. B3 se prodává ve dvou formách. Obě formy se označují názvem niacin. Účinná forma obsahuje kyselinu nikotinovou, která zajišťuje tzv.flush efekt. Neúčinná forma obsahuje nikotinamid a flush efekt se nedostaví. Proto je nutné číst složení a popis výrobku.
    Vit. B3 je pomocný vitamín, který zajišťuje roztažení cév a kapilár a snadnější vyplavování odpadu z tkání. Proto během flush efektu člověk zčervená.

    Pokud máte dosud neřešitelný zdravotní problém, napište o oněm do diskuze, do mailu myslenek, nebo do mailu: mudrland.wenca@seznam.cz

    Logika funkcí a dysfunkcí lidského těla je mnohem jednodušší, než vytvořila lžidomedicína během svého monopolu na léčbu. Činila tak proto, aby se běžný člověk v houšti diagnóz nedokázal zorientovat a ochotněji kupoval její nic neřešící dryjáky. V poslední době se stala pilířem moci a původcem genocidy. Pro úspěšné přežití je nutné převzít zodpovědnost za vlastní zdraví do vlastních rukou!

    Děkuju Bufferovi za doplnění informace o vit. B9. Článek jsem psal narychlo a snad mi i Alzheimer některé řádky vymazal! :-)

    Zdravím Marii z Valašska! Zkuste užívat vit.řady B uvedené v článku, tělo začne fungovat líp a časem i s menším množstvím nálepek.

    MUDrlan Wenca

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za článek a komentáře,píšu to samé podruhé ale teď se podepíšu ))

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů