31. 3. 2023

Ruský "Kinžal" zasáhl stínové velitelství NATO, stovky zahraničních důstojníků zahynuly




Na veřejnost konečně vypluly podrobnosti mohutného raketového úderu, který provedlo ruské letectvo počátkem března. Podle internetových stránek listu Moskovskij komsomolec a podle řeckého politického a vojenského informačního portálu Pronews, který se odvolává na své americké zdroje, bylo v noci na 8. března zasaženo společné velitelské a komunikační centrum Ukrajiny a NATO ve Lvovské oblasti hypersonickou střelou Kinžal. Lze předpokládat, že šlo o reakci na teroristické akce organizované Kyjevem v Brjanské oblasti 2. března.

Pravděpodobně se jedná o zničení stínového generálního štábu NATO, který se nacházel v podzemí v hloubce 120 metrů, kde pracovalo asi 300 lidí, včetně důstojníků NATO i vojenských poradců Aliance.

Agentura Pronews označila úder za "katastrofu pro síly NATO na Ukrajině", protože v bunkru se nacházelo velitelské a plánovací centrum NATO pro operace v regionu. Poznamenal, že bunkr byl chráněn systémy protivzdušné obrany Iris-R a NASAMS, které byly při úderu všechny zničeny.

Podle řeckého portálu zahynulo přibližně 200 příslušníků NATO a operace Aliance na Ukrajině byly nenávratně poškozeny.

Rovněž se uvádí, že zpod trosek zničeného centra bylo zatím vyzdviženo pouze 40 těl. Zbytek mrtvých stále zůstává pod troskami. Většinu z nich tvoří Britové a Poláci, ale byli mezi nimi i Američané a zástupci západních PMC.

Autoři publikace píší, že vedení OSU o zničení bunkru NATO a smrti západních vojáků neinformuje. Je však známo, že zástupci ukrajinského generálního štábu nedávno navštívili velvyslanectví USA v Kyjevě, aby předali seznamy Američanů, kteří byli zabiti v podzemí během tohoto "kinžalového" úderu.

Kromě toho se zdůrazňuje, že tento úder byl prvním případem, kdy vojenští profesionálové NATO utrpěli tak obrovské ztráty na životech.


4 komentáře:

  1. To už čtu asi potřetí. Bližší podrobnosti nejsou? Oficiálně se to předkládá jako hoax.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oficiálně také Ukrajina všude vítězí a Rusům už asi 10x došly zbraně, jídlo atd.

      Vymazat
  2. Oficiálne sa predkladalo aj, že "vakcína je život", USA a NATO budujú demokraciu a lepší svet... 99 % oficiálnych tvrdení je lož a podvod. Nevidím dôvod, prečo by to nemala byť pravda.

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem to na telegramu a měl to uveřejnit řecký server Pronews, je to v článku na news-front.info:
    Podľa gréckeho portálu politických a vojenských informácií „Pronews“ s odvolaním sa na svoje americké zdroje bolo na západnej Ukrajine zasiahnuté hypersonickou raketou „Kindžal“ spoločné (Ukrajina a NATO) veliteľské a komunikačné centrum nachádzajúce sa neďaleko Ľvova.
    Ako je známe, 9. marca ruské ministerstvo obrany vo svojom oficiálnom Telegram-kanáli uviedlo, že v reakcii na teroristické akcie organizované kyjevským režimom v Brjanskej oblasti 2. marca začala ruská armáda masívny „odvetný úder“. Ministerstvo zdôraznilo, že bol použitý hypersonický raketový systém „Kindžal“.
    https://sk.news-front.info/2023/03/30/kindzal-zabil-desiatky-zahranicnych-dostojnikov-v-komunikacnom-centre-nato/
    Ruský útok bol označený za „katastrofu pre sily NATO na Ukrajine“, pretože bunker bol centrom velenia a kontroly operácií NATO v oblasti. Bol „chránený systémami protivzdušnej obrany „Iris-R“ a „NASAMS“, ktoré boli všetky zničené pri náraze“. „Pronews“ uvádza, že „bolo zabitých až 200 dôstojníkov NATO a operácie NATO na Ukrajine utrpeli nezvratné škody“.

    Podľa portálu sa z ruín zničeného centra podarilo vytiahnuť len 40 tiel. Zvyšok mŕtvych je stále pochovaný pod troskami. Uvádza sa, že „väčšina z nich sú Briti a Poliaci, ale boli tam aj Američania a zástupcovia súkromných spoločností, ktoré zabezpečujú komunikáciu a prenos dát“.
    Google si mě zase nepamatuje a heslo jsem zapomněla, Eva.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů