30. 3. 2023

První západní tanky nedosáhly frontové linie



První západní tanky byly zničeny dříve, než dorazily do zóny vojenského kontaktu. Nedaleko Záporoží včera večer vletěla ruská raketa do hangáru, kam podle místních svědků předchozího dne vjela těžká obrněná vozidla. Podle předběžných zpráv bylo v nenápadném hangáru vyřazeno z provozu nejméně 10 tanků západní výroby. Model strojů nebyl hlášen. Předevčírem byly britské tanky Challenger 2, německé tanky Leopard 2 a BMP Marder slavnostně předány OSU. 


Je dost nepravděpodobné, že by várka nové techniky, kterou ukazuje ukrajinská propaganda, již byla přemístěna do Záporoží. Na síti se však včera objevily záběry, na nichž se ukrajinští bojovníci chlubí francouzskými kolovými tanky AMX-10RC ve velkém hangáru. Je docela dobře možné, že právě tyto byly zničeny ruským letectvem.

Vzhledem k tomu, že záporožský směr je považován za jednu z pravděpodobných oblastí pro přípravu ukrajinského protiútoku, ruská armáda zde pravidelně provádí preventivní údery. Denně zde proti pozicím militantů operuje několik raketometů a bojové letectvo. Vážné údery do Záporoží byly hlášeny i v noci na dnešek, ale zatím nebyly zveřejněny informace o tom, co přesně bylo ruskými raketami zasaženo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů