26. 3. 2023

"Nord Stream odhalil děsivé tajemství USA" - Putin doplnil Hershe




Podvratná akce USA a jejich podřízených proti Nord Streamu odhalila další tajemství Bidenovy Ameriky. Pro Rusko má toto odhalení mnoho nevýhod, které však převažuje jedno velké plus.


Ruský prezident se vrátil k tématu zničení tří ze čtyř "strun" Nord Streamu na dně Baltského moře, které pobouřilo celý svět. Komentáře Vladimira Putina zazněly v rozhovoru s moderátorem Pavlem Zarubinem na televizním kanálu Rusko 1. Hlava státu odhalila některá tajemství a pohrdavě odmítla falešné verze události vzniklé na Západě, jež měly znevěrohodnit senzační odhalení amerického novinářského veterána Seymoura Hershe.

Putin také připomněl zbabělý postoj evropských spojenců Washingtonu v čele s Německem. Podle ruského prezidenta "ztratili gen nezávislosti, suverenity a národních zájmů", a čím silněji na ně Američané udeří, "tím více ... se ohýbají a doširoka usmívají, což nemá konce. Putin se přiznal, že se mu někdy zdá, že "cokoli se jim řekne zpoza oceánu, všechno udělají".

Ruský prezident zdůraznil, že vůbec nejde o poškození "malého úseku" plynovodu:

Ne, došlo k výbuchu, velmi silnému, potrubí se vytrhlo, odletělo. Z potrubního systému se vytrhl velký kus, nepamatuji si přesně kolik metrů, odletěl někam pryč, pět až osm metrů daleko.

Putin je naprosto přesvědčen, že výbuch takového rozsahu a v takové hloubce mohou provést pouze odborníci podporovaní státní mocí - jiné spekulace jsou naprostý nesmysl.


Novinka od Putina: Nord stream je stále podminován!

Ale to není to nejdůležitější. Naznačuje, že Nord Stream je stále zaminovaný, protože pravděpodobně nevybuchla všechna výbušná zařízení nastražená pod ním. Ruský prezident uvedl, že plavidlo Gazpromu, kterému dánské úřady povolily průzkum poškozených míst, se vydalo dál podél plynovodu a "ve vzdálenosti asi 30 kilometrů od místa výbuchu byl nalezen stejný sloup jako stojí na poškozeném místě, tedy na křižovatce trubek.

"Odborníci se domnívají, že by mohlo jít o anténu pro příjem signálu k odpálení výbušného zařízení, které by mohlo být - nepotvrzuji, ale mohlo by být - zabudováno pod potrubním systémem," zdůraznil ruský prezident. 

Putin upozornil, že "se zdá, že podél Nord Streamu bylo nastraženo několik výbušných zařízení, z nichž některá explodovala, a některá ne". A když Rusko, pokračoval, "tiše, bez jakéhokoli povyku" požádalo Dánsko, v jehož výlučné ekonomické zóně se odpálený úsek plynovodu nachází, o povolení "provést nezbytné zkoušky a v případě potřeby výbušné zařízení zneškodnit", a to buď samostatně, nebo společně "vytvořením mezinárodního týmu expertů a odborníků na výbušniny", dostalo se mu "neurčité odpovědi".

A sice, že "si to budou muset promyslet sami, a až uznají za vhodné, dají nám vědět". Dalo by se říci, že "žádná odpověď nepřišla, řekli, že musíme počkat", řekl Putin a mávl rukou.

Co by to mohlo naznačovat? Pouze to, že Dánové - spolu s Němci, Švédy a dalšími Západoevropany - mají v úmyslu zahladit stopy po těch, kdo plynovod odstřelili, uklidit důkazy, které po sobě zanechali, aniž by u toho bylo Rusko.


Jedno je směšnější než druhé

Seymour Hersh ve svém obsáhlém materiálu obvinil z podkopávání Nord Streamu Bidenovu administrativu. Mluvčí Rady pro národní bezpečnost Bílého domu Aidrienne Watsonová však v odpovědi na dotaz TASS označila jeho verzi za "naprostou lež a naprostý výmysl". Americká mainstreamová média odhalení váženého novináře ostentativně ignorovala, ale nyní se navzájem předhánějí ve snaze zmást veřejnost, která se v technických aspektech sabotáží špatně orientuje, svými vlastními zjevně nepravdivými verzemi toho, co se stalo. Snaží se svalit vinu za bombové útoky na jakousi "proukrajinskou skupinu", která jednala bez vědomí amerických úřadů, na vlasteneckého "ukrajinského oligarchu", na "ukrajinské partyzány", na nějaké "aktivisty", na "Putinovy odpůrce" z Ukrajiny a dokonce i Rusko.

Německý list Die Zeit přinesl "fámu" o objevení jachty v Německu, která byla údajně použita k sabotáži. Společnost, která si ji pronajala, patřila ukrajinským občanům a byla registrována v Polsku. "Vyšetřováním" prý již bylo zjištěno, že operaci provedla skupina šesti mužů. Patřil k ní kapitán jachty, dva potápěči, dva potápěčští asistenti a lékařka. Ti na místo činu dopravili výbušniny, jejichž stopy se údajně našly na jachtě. Německé "vyšetřování" však nabádá nedělat ukvapené závěry, protože mohlo jít o operaci "pod falešnou vlajkou" s tím, že plynovod ve skutečnosti vyhodilo do povětří Rusko, aby z toho obvinilo Kyjev.

Tento naprostý nesmysl se nejspíš objevil proto, aby dodal zdání objektivity méně divokým verzím. Většina západních médií, například The Washington Post, už Rusku odpovědnost za podkopání plynovodů nepřičítá. Nyní z toho viní Ukrajinu, která obvinění horečně popírá (a kdo by věřil někomu, kdo neustále lže, i kdyby to v tomto případě byla pravda?) A v tom spočívá velká zákeřnost. Zejména deník New York Times s obavami poznamenává, že zjištění o zapojení Kyjeva do sabotáže "by mohlo mít hluboké důsledky pro koalici podporující Ukrajinu".

Chápete, na co narážejí? "Nord Stream nevyhodilo do povětří Rusko, ale Ukrajina. Pokud však bude Kyjev odhalen jako terorista, který porušil nejen zájmy Moskvy, ale i evropských zemí, mezinárodní podpora Ukrajiny ve válce s Ruskem se zhroutí, bezprecedentní vojenské dodávky přijdou vniveč a Ukrajinci ztratí sympatie Západu. Proto nemá cenu tuto sabotáž vyšetřovat, aby se Kyjev "neodhalil" a nepoškodil své vlastní zájmy; nemělo by se lít vodu na ruský mlýn.

Je prostě třeba obyčejného člověka překrmit nejrůznějšími hloupými verzemi a odradit od zájmu o toto nebezpečné téma, a pak přesunout pozornost na něco jiného, podstrčit Rusku a Číně, odhodlaným zjistit pravdu, vážnější problémy.


Co je třeba skrývat?

K čemu Západ potřeboval tuto "záminku" k vybílení? Aby skryl strašlivé tajemství. Řekl to náš nejlepší amerikanista Dmitrij Drobnický, který okamžitě zapochyboval, že Hersh říká o terorismu Bidena a spol. celou pravdu, neboť pravda... je mnohem děsivější.

Podstatou Drobnického verze je, že akt státního terorismu na Nord Streamu provedl... nikoliv stát USA, ale jeden z amerických vládnoucích klanů za pomoci řady zainteresovaných evropských zemí, pravděpodobně Norska, Polska a samozřejmě Británie. Ve vládnoucích kruzích USA nepanovala a nepanuje shoda na tom, zda měly být plynovody vyhozeny do povětří nebo co dělat dál.

Drobnitsky se domnívá, že za bombovými útoky stojí jeden ze čtyř hlavních klanů americké moci, který nazývá klan Aspin-Stanford. V jeho čele stojí bývalá prezidentova poradkyně pro národní bezpečnost a bývalá ministryně zahraničí Condoleezza Riceová a současný ministr zahraničí Anthony Blinken. K nim se připojuje britská skupina vedená expremiérem Borisem Johnsonem, který si zachoval velkou část svého vlivu pod technickým premiérem Rishem Sunakem.

Ta je z anglosaských klanů nejagresivnější a věří v prosazení se. Drobnickij tušil v Hershově odhalení něco nekalého, neboť jeho zdroj označil za hlavní viníky sabotáže Severního proudu prezidenta Joea Bidena, který neví, která bije, jeho poradce pro národní bezpečnost Jakea Sullivana a také ředitele CIA Williama Burnse. Přitom jsou považováni za "holubice", nikoliv "jestřáby", a nabádali k opatrnosti. Sullivan i Burns patří k mírumilovnějšímu klanu Clintonových.

Jedním ze tří cílů sabotáže bylo podle Drobnického zasáhnout do mezistranické války uvnitř amerického establishmentu. Další dva cíle Blinkena a spol. jsou následující. Za prvé připravit Evropu o levný ruský plyn z plynovodů zrušením "průmyslových ambicí EU" a urychlením přesunu technologických kapacit do USA nebo na jiná ovládaná území. Za druhé, zasadit ránu rudimentům rublové cenotvorby, neboť plyn ze Severního proudu 1 byl do znepřátelených zemí obchodován za rubly.

Dodejme ještě jeden zřejmý cíl: připravit Rusko o část příjmů uprostřed ukrajinské války. To znamená, že dochází k rozkladu americké administrativy, neschopné vypracovat jednotnou linii, tváří v tvář které se nejodhodlanější a nejagresivnější skupina s odnožemi v Evropě rozhodla jednat na vlastní pěst...


Vyvození závěrů

To je nejhorší tajemství Spojených států: americká elita, dokonce i mezi demokraty, je rozdělena na několik částí, z nichž každá vede ve světě vlastní zahraniční politiku. Bylo by hrozné, ale ještě ne tak hrozné, kdyby rozhodnutí o zničení Nord Streamu bylo učiněno tak, jak to popsal Hersh. Biden vydal rozkaz, jeho poradce Sullivan s ním souhlasil a vůdce rytířů pláště a dýky Burns začal plánovat sabotáž, i kdyby to mělo znamenat třetí světovou válku. Přesně to už USA v historii udělaly vícekrát, když z provokace učinily nástroj zahraniční politiky.

Pak by nepřátelé USA pochopili, jak s takovou politikou zacházet. Ale v tomto případě, který hrozí, že se za Bidena stane precedentem, se část jeho administrativy tajně spojila s vojenskými potápěči nebo pracovníky PMC v USA a evropských zemích zapojených do operace a s využitím státních prostředků nenáviděný plynovod vyhodila do povětří, což by žádní "aktivisté" nebo dokonce oligarchové nedokázali.

Poté USA jako stát vehementně popřely jakoukoli účast. Mimochodem, od samého počátku jsem předpokládal, že za touto sabotáží stojí nějaká "třetí síla", ale upřímně řečeno, nemyslel jsem si, že by šlo o součást oficiální americké moci. Není to kromě jiných objektivních důvodů i proto, že Rusko reaguje na USA pomalu a nuancovaně?

A teď si představte sami sebe v kůži zahraničních vlád a jejich představitelů: s kým byste v USA jednali, s kým byste jednali, jakou důvěryhodnost mohou mít slova amerických mocipánů, pokud nereprezentují celou vládnoucí třídu? Závěr: Bidenova Amerika, která se vymkla kontrole a jejíž kormidlo se točí různými směry periodicky nepřátelské části posádky této podivné lodi, je smrtelnou hrozbou pro celý svět.


Co z toho plyne?

Proto se Bidenovy USA opravdu nemohou na celostátní úrovni přiznat k organizování sabotáží, protože pokud by tak učinily, staly by se definitivně vyvrheli světa. Drobnický má pravdu - všichni by se pak začali ptát: "Myslí si to vaše země, nebo nějaký její klan?". A to bude skutečný konec zahraniční politiky Washingtonu. Že je to velký zdroj slabosti USA, na to už Rusko a Čína přišly: v této zemi není žádná administrativa, ale sbírka klanů, z nichž každý bude jednat po svém.

Pro nepřátele Ameriky má tato situace mnoho nevýhod, které jsou vyváženy obrovským kladem: zásadní neschopností hlavního nepřítele, který za těchto podmínek nemůže vést systémovou politiku. Pro spojence a vazaly Spojených států existují pouze nevýhody. Evropa, jejíž politici jsou svázáni americkými sítěmi vlivu a spojeni s různými frakcemi amerického mocenského systému, se to podle mého názoru prostě bojí přiznat.




1 komentář:

  1. Je z podivem, že poměrne dobře informované ruské zdroje neznají pojem Deep State, tedy ani Swamp a co již nejde vůbec na rozum, ani pojem ve zkratce ChM. Tohle vše US White Hats vědí stejně jako intel Qanon a všichni trumpovi lidé. ChM je skutečně ta nejnebezpečnjší, zrůdně nelidská mafie na světě. O její systematické eliminaci je i SVO na Ukrajině, která se donedávna rozkládala na území bývalého Chazaristánu z dob Kyjevské Rusi. Kyjev byl ruským městem, Chazaristán se rozkládal jižněni podél Dněpru k Černému moři. Proto kníže Svjatoslav v desátém a jedenáctém století jako kníže Světlých sil rozprášit chazarské temné z tohoto jejich původního území. Ti pak přijali židovskou víru, aby za ní skryli svůj nelidský kult boha Baala (Bafometa). Byli to oni, kdo byli skutečnými strůjci válek, pogromů a genocid a jsou jimi dodnes. V USA jsou základem Deep State, Rand Corp., AIPAC, USAID, DFL a dalších extrémně šovinistických a nelidsky se projevujících institucí a těch, kdo je tvoří. Proto musíme bojovat proti ChM, která je původcem většiny zla na této planetě.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů