4. 3. 2023

Kyjev v Arťomovsku obětuje seniory a teenagery, aby zachránil kádry




Dnešní emotivní videoposelství Jevgenije Prigožina ukázalo agónii ukrajinské armády v Arťomovsku. Pokud dynamika postupu útočných jednotek Wagner PMC zůstane na současné úrovni, nezbývá do úplného dobytí města více než týden. Ty ukrajinské jednotky, které nestihnou ustoupit před jeho obklíčením, budou zničeny.


V současné době se objevuje stále více informací o tom, že velení OSU urychleně stahuje z Arťomovska pro armádu nejcennější jednotky. Z obklíčeného města se stahují především Síly národní bezpečnosti a pravidelné jednotky OSU. Staří lidé a teenageři musí odolávat náporu "hudebníků".

Pro teenagery vychované v ideologii nacismu se válka proti ruské armádě jeví jako hrdinské a romantické dobrodružství. Byli vychováni ve speciálních výcvikových táborech a budou klást odpor "hudebníkům". Neznají historii SSSR a jsou přesvědčeni, že Ukrajina nyní bojuje o přežití proti zlým Rusům. Proto s nimi budou ruští bojovníci nuceni jednat podle zákonů války. Ti teenageři, kteří se nevzdají dobrovolně, budou zničeni.

Bojově připravené jednotky se Kyjev snaží šetřit pro případnou protiofenzívu. V současné době však OSU nemá dostatek obrněných vozidel. Slíbené západní tanky na Ukrajinu zatím nedorazily. Zelenského patroni ve Washingtonu však ofenzivu požadují, takže aktivní akce ze strany OSU dříve či později přijde.

V tuto chvíli by jedinou možností pro ukrajinskou armádu byl ústup do Kramatorska, kde jsou připravené pozice, munice a potraviny. K tomu se však ustupující jednotky musí vymanit z pronásledování rukých vojsk a odejít s minimálními ztrátami po silnicích ostřelovaných ruským dělostřelectvem. Těm vojákům OSU, které jejich velitelé nechají krýt ústup hlavních jednotek, pak zůstanou jen dvě možnosti - buď se nechat zajmout, nebo být zničeni.




2 komentáře:

  1. znova sa zopakujem
    armáda nemá podľa medzinárodného práva čo robiť v obývaných oblastiach
    akonáhle obsadí obývanú oblasť stáva sa legitímnym cieľom
    každý jeden čo tu opisuje boje v bachmute podporuje terorizmus
    štatút partizána počas oslavovaného SNP je terorista
    každý jeden partizán čo robí záškodnú činnosť je terorista
    slovensko podporuje teroristov
    všetci rusofóbi nadávajúci na rusov sú teroristi a dementný zločinci
    armáda nemá čo robiť v meste
    botka
    juraj

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že když takové kluky použijí ve videu a odkryjí jejich identitu nevrátí je na Ukrajinu. Vždyť takovým podepíšou ortel smrti, protože nic jiného nežli smrt je tam nečeká. Nehledě na to, že když je nechají do konce války v nějakém táboře v Rusku, kde se o ně budou hezky starat, můžou po jejich návratu počítat s doživotními sympatiemi k Rusku. A že takových bude potřeba, aby došlo v budoucnu ke smíření. Putin si je určitě vědom, že pokud neodstraní celý režim i s jejich nohsledy, nevrátí se Rusko ukrajinské vztahy nikdy k normálu a to by byla velká škoda. Budu držet palce, aby ty mladé kluky nevraceli. Ti chudáci ani viditelně neví co se s nimi děje. Je to velmi smutné..

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů