16. 3. 2023

Ruský vědec odhalil příčinu globálního oteplování, ale nikdo ho nechce poslouchat

Lev Pochmelnych, kandidát fyzikálních a matematických věd, prozradil KP.RU, jak řídit počasí a bojovat proti změně klimatu.


Vedení vysokého napětí omotané kolem planety. Jak ovlivňují klima, to je otázka, kterou si klade málokdo, protože je v pasti jediné teorie.

Klima je rozbité - nikdo to nemusí dokazovat. Ale proč? Obvyklá odpověď: kvůli oxidu uhličitému. Ale je to ten pravý důvod?
Lev Pochmelnych, kandidát fyzikálně-matematických věd, možná zná odpověď: naši planetu ohřívají vysokonapěťová vedení.


Rozhodlo se o tom většinou hlasů

Lev Pochmelnych ohromil hned z kraje:

- Víte, kdo rozhodl, že globální oteplování je způsobeno skleníkovými plyny? - zeptal se mě vědec.

- Rozhodli vědci," zamumlám nejistě. - Všichni odborníci se shodli. Téměř.

- Dovolte mi vaše přesvědčení zpochybnit. Rozhodlo se o tom hlasováním. Přestože ve vědě se otázky neřeší zvednutím ruky. A to mezi hlasujícími nebyl žádný atmosférický fyzik.


Leo Pochmelnych věří, že zná skutečnou příčinu globálního oteplování.
Foto: pokhmelnykhlev.pro


Informace redakce "KP"(Комсомольская правда)
V roce 1985 se na vědecké konferenci dohodlo, že skleníkové plyny mohou ohřívat atmosféru. V roce 1988 o tom nečekaně informoval americký Kongres James Hansen, ekoaktivista se skromnými vědeckými výsledky, jako o pevně daném faktu. Kongres se této myšlenky chopil a OSN zřídila komisi pro "objektivní vyšetřování", která se již neodchylovala od obecné linie (tj. linie Kongresu USA). Vědci si stěžují, že argumenty proti karbonové teorii jsou ignorovány a jejich autoři nejsou financováni. OSN však tvrdí, že "většina vědců" souhlasí se "skleníkovým" modelem globálního oteplování.

- Co víte o atmosférické elektřině? - ptá se mě vědec.

- Blesk," prokazuji svou erudici.

- No ano, obvykle se to říká takto: v mracích se náboje oddělují. Mraky fungují jako baterie. A ukazuje se, že atmosférická elektřina je důsledkem meteorologie, počasí. Co když řeknu, že atmosférická elektřina je příčinou počasí?

- Jak to?

- V roce 1964 jsem absolvoval fyzikální fakultu Moskevské státní univerzity a musel jsem jít rovnou učit fyziku do Alžíru," říká Lev Pochmelnych. - Ve francouzštině. A arabští studenti, stejně jako já, francouzsky moc nevládli. Musel jsem jim vysvětlovat věci na prstech. A pak jsem najednou zjistil, že mnoha základním axiomům sám nerozumím. Když mluvíte jednoduše, slupka spadne a věci se objeví ve své pravé podstatě. Gravitace, Coulombův zákon, Newtonovy zákony... Jsou skutečně pravdou poslední instance, jak se učí ve škole? Měl jsem podezření, že ne. Když jsem se vrátil do Moskvy, začal jsem pátrat a našel chyby. Postupně se díky mé práci a práci dalších vědců objevila nová fyzika blízkých jevů.
Logika nové fyziky nás nutí převrátit pyramidu našeho chápání atmosféry. Není to počasí, které způsobuje blesky a další elektřinu, ale naopak elektřina, která utváří počasí. Elektrické proudy mohou být použity ke změně počasí.


Mexické experimenty našeho fyzika

Lev Pochmelnych prohlašuje: počasí je možné ovládat přímo ze země. Není k tomu potřeba mnoho energie. Technologie je na to dávno připravena.

- Za SSSR jsem byl pozván k práci v moskevské vládní struktuře, v oddělení, které mělo na starosti meteorologickou ochranu hlavního města. Létali s letadly a "osévali" mraky jodidem stříbrným, suchým ledem a cementem. Drahé a neefektivní! Řekl jsem tehdy svému šéfovi: "Chcete mít na stole tlačítko, zmáčknete ho, začne pršet, dalším se to zastaví?" Rozhodl jsem se, že to udělám. Byl překvapený, ale nařídil to vyzkoušet. A fungovalo to!
Mezitím však přišel rok 1991. Zdálo se, že všichni ztratili o všechno zájem. Mačkala se tlačítka, pršelo, ale nikoho to nezajímalo. Co dělat, když vlast byla příliš zaneprázdněná děláním revoluce?
Teprve v Mexiku v roce 1996 vznikla společnost ELAT, kde se Lev Pochmelnych stal šéfem vědy. Ani tam nešlo všechno hladce. V Mexiku bujela korupce a levicová strana prosazovala kontrolu klimatu, zatímco pravice se v obavách z úspěchu levice stavěla proti ní.
Tři dny před tehdejším prezidentem Ernesto Zedillem vyvolali v poušti déšť. A úředník jen mávl rukou: dělejte si, co chcete. A oni to tedy dělali. Čtrnáct let. Řídili počasí přímo ze situační místnosti v Mexico City.

- Ale teď jste v Moskvě. Proč nejste tam?

- Společnost stále funguje. Když je nějaká zakázka, tak se přizpůsobuji odsud. Američané tam dočasně vyhráli. Z letadla osévají mraky, které neexistují. Protože na to dostávají peníze. Zkrátka korupce.
V Rusku taky není žádný pohyb. Doba se mění, ale o inovativní technologie stále není zájem.
Pochopte, že zasahuji do základní fyziky. Jinými slovy, procházím oddělením kacířů nebo bláznů. Ale kdyby se technologie "vyplatila" nějakému velkému byrokratovi, a já bych ho vzal jako spoluautora vynálezu nebo do firmy... Technologie sama o sobě není nikomu k ničemu.


Šamani prý dokážou ovládat i počasí. Někteří věří, že mohou
Foto: Alexey BULATOV

Elektrické vedení je základ

K pochopení podstaty teorie Pochmelnycha nepotřebujete žádné vzorce. Stačí si představit známý obrázek koloběhu vody. Možná právě v tom je síla vědecké pravdy: co jste schopni vysvětlit své pomyslné babičce, je pravda, a zbytek je od Zlého.
Slunce tedy vypařuje vodu, přičemž vynakládá energii. Odpařené molekuly vody tak získávají potenciální energii. Ta pak leží v klidu a čeká, až se něco stane. Kdy nastane ten čas? Když molekuly vodní páry začnou kondenzovat do aerosolu - do neviditelných kapiček - a pak se rozrostou do částic mraků a srážek. A zatímco aerosol roste, energie molekul se přeměňuje na teplo atmosféry. Právě tento proces kondenzace vodní páry do aerosolu, nikoli skleníkový efekt, je podle fyzika příčinou zvyšování teploty atmosféry. Polovina tepla ohřívajícího atmosféru je teplo kondenzace páry na aerosol (a nikoliv zlomek skleníkového tepla).


Informace "KP"
Fyzikové mají ke skleníkovému efektu velké výtky. Pro laiky je vše jasné: skleník pokryla fólie a pod ní je teplo. Prý je to tak i v přírodě. Ale ono tomu tak není. Zemská atmosféra je pro viditelné sluneční paprsky průhledná. Paprsky zahřívají vše na Zemi a toto "vše" část své energie opětovně vyzařuje do vesmíru, ovšem ve vzdáleném infračerveném oboru. Pro něj však již atmosféra tak průhledná není. Oxid uhličitý v atmosféře pohlcuje vrácenou energii a ohřívá vzduch. Zdá se, že to všechno dává smysl. Ale už u Venuše, klasické skleníkové planety, kde je stále zataženo a vždy plus tři sta stupňů, taková jednoduchá vysvětlení nefungují. Pokud je vždy zataženo, jak potom Slunce ohřívá povrch?

A teď to nejdůležitější. Ukazuje se, že k vyvolání kondenzačního ohřevu atmosféry a vzniku mraků je zapotřebí spouštěče. Působí jím nějaký druh kondenzačních nebo krystalizačních jader. Bez jader by se žádný aerosol nevytvořil. Pouze na jádrech dochází ke kondenzaci vodní páry nebo vzniku ledových krystalků. A právě na tom je založena primitivní technologie rozptylu mraků: mraky se osejí práškem, zaprší a obloha je čistá.
Dobře. Ale jak se mraky shromažďují v přírodě? Co funguje jako přirozená kondenzační jádra? Meteorologové říkají: prach, částečky mořské soli (nad oceány), sopečný popel. Novinkou Lva Pochmelnycha je, že dokázal: hlavními centry kondenzace vodní páry v atmosféře jsou elektrony.
Vysvětluje: pokud se do atmosféry přidají elektrony, oteplí se a objeví se mraky, ale pokud se jich přidá příliš mnoho, pršet nebude: aerosolové částice se ukáží jako příliš malé a lehké. Vypaří se za letu a začnou se v elektrickém poli pohybovat vzhůru do vesmíru.
Už chápete, co s tím má společného elektrické vedení? Elektrické vedení vyzařuje elektrony. Na nich kondenzuje pára. Vzduch se ohřívá, vlhkost se odvádí, půda se odvodňuje. Kontinentální elektrické vedení ohřívá celou atmosféru a na zemi nastává sucho. Ne nadarmo se zóny klimatických anomálií shodují s místy s největším počtem vedení vysokého napětí. Jedná se o Evropu, USA a u nás o jezero Bajkal, kudy vedou kabely ze sibiřských vodních elektráren přes celou zemi i do zahraničí. A klimatologové potvrzují, že Sibiř se ohřívá dvakrát rychleji než celá planeta.
Příčinou globálního oteplování je tedy vysokonapěťové elektrické vedení. Způsobuje vedra, sucha a lesní požáry.

- A co dělat? ptám se.

- Vzpomeňte si, že jsem vám říkal, že elektrony lze do atmosféry přivádět nebo z ní odvádět," připomíná Pochmelnych. - Řešení je jednoduché: umístit sítě pohlcovačů elektronů. V Mexiku jsme od roku 1996 zaznamenali nižší teploty a vyšší vlhkost vzduchu. Na severozápadě země, v poušti Altar na hranicích s USA, je sucho a teplota plus čtyřicet, škrtnete sirkou a všechno, co může hořet, vzplane. Odstranili tam přebytečné elektrony a můžete rozdělat oheň, a nic nehoří. Nedaleká Kalifornie hořela a požáry v Mexiku se zastavily a zdvojnásobila se úroda. Totéž bychom samozřejmě mohli udělat v Rusku.


Německá retropohlednice z roku 1900 z futuristického seriálu "Německo v XXI. století" zobrazuje "dotekový" stroj poháněný párou. Zajímavá předpověď, že? Foto: wikimedia.org

Doma není nikdo prorokem

- Rozpočtový systém placení vědy je v Rusku nastaven tak, že se platí za proces, nikoli za výsledek," říká elegantně Pochmelnych. - Logika je následující: pokud jste problém vyřešili, téma se uzavře a další platbu už nedostanete. Pokud ale problém existuje a vy s ním bojujete, peníze dostáváte. Proto je v mnoha oblastech našeho života pro vědce a úředníky často výhodné problém neřešit. Moje technologie je v Rusku známá už dlouho. Ale zatím ji nehodlají používat.

Pochmelnych se však nevzdává naděje: ano, Sibiř hoří. Vzhledem ke zvláštnostem atmosférické cirkulace se ukazuje, že elektrony vznikají u Bajkalu a ohnivá bouře dopadá na Jakutsko. Ale to se ještě dá napravit. Pokud se klima utlumí, tajga se rychle vzpamatuje. Že bude technologie uznána, je podle vědce otázkou času. Takže zbývá jen čekat.
Jak dlouho? Pravděpodobně ne příliš. Protože globální teplotní katastrofa je na obzoru.

Místo doslovu

Ano, "světová věda" zatím uznává jen jeden model globálního oteplování - skleníkové plyny - a úspěšně s nimi (ne)bojuje. Tento model byl prostě prohlášen za správný. Kým? Ve vědě existuje monopol, říká Lev Pochmelnych (a s těmito slovy by mimochodem mnozí vědci souhlasili). Existují recenzované časopisy. Pokud v nich publikujete, dobře děláte, pokud jste nemohli - jako byste nebyli. Takže článek o rozebírání alternativních příčin globálního oteplování nikdy nemůžete otisknout. Je to prostě tabuizované téma, i když jste všechno dokázali.

A kdyby bylo jen jedno tabuizované téma. Určitě nebudete mít úspěch, když zpochybníte, že gravitace je taková, jak ji prezentoval Einstein, nebo když dokážete, že kvantová mechanika, za kterou bylo za sto let uděleno 17 Nobelových cen, není, řekněme kulantně, moc dobrá. Nebo že Higgsonův boson, kvůli jehož zachycení byl postaven mnohamiliardový hadronový urychlovač, prostě neexistuje. Nebo že teorie strun, do níž byly nality obrovské sumy peněz a na níž stovky lidí dokázaly obhájit své tituly, je ze své podstaty špatná. Seznam "červených vlajek" je bohužel neúplný.

Kdo rozhoduje o tom, zda se váš výzkum objeví na stránkách recenzovaného časopisu? Určité "vědecké" rady. Jejich složení, napojení na západní vlády, a dokonce i na speciální služby (říká se všelicos) je temné a velké téma, takže ho zatím nechme stranou. Ale výsledek je takový, jaký je. Vědce pronásleduje pocit znepokojivé stagnace a patové situace, a to jak v klimatologii, tak ve vědě obecně.

- Teorie relativity. Kvantová teorie. Jsou to duchaplné konstrukce, které však nemají nic společného s realitou, ale je zakázáno o nich pochybovat," říká Leo Pochmelnych. - Přesto roste něco, čemu se téměř oficiálně říká "nová fyzika". A jejím hlavním praktickým vítězstvím je možnost ovládat klima. Již nyní.

Takže globální oteplování, proti němuž tradicionalisté staví štít a transparenty, vyvolá právě změny ve vědě, domnívá se fyzik.

- Pokud totiž nebudou přijata žádná opatření, do roku 2050 shoří lesy. Všechno. V rovníkovém pásmu nebude možné žít. Lidé budou před spalujícím vedrem migrovat na sever, do Evropy, do Kanady. Vědci budou muset chtě nechtě přehodnotit svá dogmata. Život nás k tomu donutí," shrnuje Lev Pochmelnych.


Alexej Morozov

21 komentářů:

  1. Spousta "vědeckých teorií" pochází z redakce Pohádky ovčí babičky. Třeba pohádka O gravitonech. Na gravitonu je postavena podstatná část nebeské mechaniky. Tragické na tom je to, že graviton dosud nebyl detekován, ani experimentálně prokázán: https://cs.wikipedia.org/wiki/Graviton

    Pokusím se normální, neakademickou řečí vysvětlit, jak tato paní Colombová pohádkové fyziky funguje.

    Gravitony jsou vysílány z hmotných subjektů a působí přitažlivou silou proti směru svého pohybu.

    Je to logické stejně jak:

    - klacek hozený do řeky pluje proti proudu
    - odpor vzduchu kladený automobilu s přibývající rychlostí klesá
    - raketa postavená na špičku, raketovými motory k nebi a po jejich zážehu raketa vyletí na orbitální dráhu

    Tady názorně vidíte, že vám oficiální věda jinými slovy říká: "Jste idioti a uvěříte kdejakému blábolu, který v teple svých kanceláří vymyslíme!"

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  2. V tomto článku je dobře vidět, a je to jen malinkatý zlomečeček, jak se může lišit obecně uznávané od reality.
    Možná jsem to již tady kdysi uváděl, připomenu slova jednoho mého známého, který řekl (sám má tři různé vysokoškolské "tituly" z naprosto odlišných oborů), že k tomu, aby člověk chápal správně souvislosti mu stačí dokonale si osvojit vzdělání na úrovni "obyčejné" střední školy, že to ostatní je jen přídavek ke konkrétní situaci, problému. Hodně jej frustrovalo a frustruje, jako dnes bývalého pedagoga, že čím dál tím víc studentů vysokých škol, podle jeho slov, nejenže nechápe celkové souvislosti a není toho schopno, ale hlavně si neosvovují základní návyk - a to nejdůležitější na VŠ - vědecky myslet. To je totiž hlavní účel studia na vysoké škole, zase podle něj. Jak říká, informace o "nějakém" oboru by měly především sloužit jako osnova, do které by se pak mělo po studiu ukládat to "ostatní".
    Jsem "odchovanec" mnoha ideí v knihách od Vernea, Běhounka, Trosky a mnoha a mnoha dalších, kteří umožňovali vidět to, co "ještě nebylo". Dvacet tisíc mil pod mořem zapůsobilo na celou řadu generací inženýrů po celém světě a oni snili o ponorce, která mimochodem ještě stále není taková ta "správná", o Nautilu. Proč to uvádím, občas si představuji kam by mohlo lidstvo dojít již za mého celého života, kdyby nebylo brzděno ... Dnes se znovu mluví o Měsíci a začalo se mluvit o Marsu. Tam už jsme jako lidstvo mohli být dávno.
    Ještě jednou mimochodem, to byla ta expanze myšlenek a nápadů, vynálezů v Sovětském svazu, kde si museli díky tehdejším sankcím a de facto izolaci vlastně vytvořit svůj vlastní vzdělávací systém a udělali to tak, že i dnes po letech je to uznáváno pro svou kvalitu. A právě z tohoto sovětského gejzíru dnešní Rusko stále ještě čerpá některé unikátní postupy, nápady objevy. K některým myšlenkám se vracejí nebo chtějí vrátit.
    V lidech je podle mne stále možnost hledat realitu, jak má být a ne jak si ji máme představovat, jen se nesmí nechat zblbnout a otupit.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bedřichu, ono se mluví o Měsíci a Marsu. Kdo mluví? Především USA. V těchto dnech proběhla zpráva o nových skafandrech. V tomto divadelním představení se vychvalují nové, ohebné skafandry, ve kterých se dá pokleknout na zem. V pozemských podmínkách.

      I kdyby se, zcela hypoteticky, američané na Měsíc dostali, tak v beztlaké atmosféře Měsíce se skafandr nafoukne a stane se neohebným a to i kdyby byl sebelíp zkonstruovaný. Úplně stejně, jak se poměrně nesnadno ohýbají končetiny nafukovacích figurek z pouti. Je to rozdílem tlaků uvnitř a vně. To je fyzika a nikdo s tím nic nenadělá!

      Navíc je otázkou zda američtí kosmonauti na Měsíci vůbec byli. Pjakin tvrdí že ne. A já si jsem jistý, že třeba toto video https://www.youtube.com/watch?v=az9nFrnCK60 bylo natočeno ve studiu. Kde beru tuto jistotu? Stačí se pozorně podívat na obláčky prachu odlétávajícího od kol. Prach odletuje od kol úplně stejně jak na motokrosových závodech.

      Zprvu má jeho trajektorie eliptický průběh. Na Měsíci bez atmosféry by měla být celá trajektorie eliptická, protože prach nebrzdí atmosféra. Jenže trajektorie prachu je balistická. To znamená, že prach odletuje šikmo nahoru od kol, v nejvyšším bodě ho očividně zbrzdí atmosféra, prach výrazně zpomaluje v horizontálním směru a padá dolů. Přesně stejně jak na pozemském motokrosu!

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    2. Stačí mi vidieť na tom videu, ako ten prach klesá rýchlo dole, čo by zrejme pri gravitácii na Mesiaci a vzduchoprázdne asi tak nebolo, nie?

      Vymazat
    3. Rád bych se zeptal kolegy Wency: Jistě budete souhlasit že vzduchoprázdno je stejné jak na Měsíci tak i na oběžné dráze Země. Pakliže se tedy už povedlo zkonstruovat a provozovat skafandry pro EVA jak v sovětské/ruské kosmonautice, tak i v astronautice USA (spousty záznamů pohybů kolem Saljut/Mir, tak i Apollo/Gemini/Spacelab/Shuttle/ISS), tak zřejmě nebude problém ty samé nebo velmi podobné skafandry používat i na povrchu Měsíce. Podmínky v obou oblastech jsou shodné, kromě gravitace (nulová či šestinová).
      Ergo kladívko, problém provozuschopnosti skafandrů ve vakuu je již dávno vyřešen.
      Díky. Jirka

      Vymazat
    4. Jano, přesně tak tomu je. Ameristán se usilovně snaží zachovat si image nejvyspělejšího státu, aby si z něho všichni sedli na prdel a přitom jejich kosmonauti, až do období programu Sojuz -Apollo, srali do plenek. Teprve v v "primitivním" Sojuzu, mohli použít záchod i sprchu.

      Omlouvám se za hovorové výrazy, ale nenašel jsem výstižnější.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    5. Všechno je prostější. To s tím letem na Měsíc. Položte si jednoduchou otázku, jestli mají Američané plně funkční "hygienické zařízení"?
      S tím souvisí otázka, proč byl de facto nedávno přerušen program komerčních turistických letů na Dragon 2. Pak po zákonité odpovědi vše ostatní "bledne" ve svém významu. A vzniká další doplňující otázka, jak dlouho trvá let k Měsíci (teda oficiálně trval) a jak dlouhá byla cesta zpět - časově.
      Souhlasím s tímto článkem:
      https://www.pokec24.cz/blog/tak-byli-americane-na-mesici-nebo-ne/
      Bedřich

      Vymazat
    6. Jirko, v podstatě jste si odpověděl sám. Určitě by šlo použít starší skafandry. Nepopírám že díky novým technologiím a materiálům lze vyrobit lepší skafandry, ale kosmonaut se v nich nikdy nebude cítit pohodlně jak v teplákách. Přetlak ve skafandru vždy bude působit jistou míru neohebnosti. V jejich povaze je každý sebemenší úspěch vychválit do nebe, podobně jak Izerův Helmut.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    7. Wenca: To rozhodně nepopírám, ale nynější i ty budoucí skafandry jsou a budou funkční. Nikdo od nich neočekává že budou pohodlné jako tepláky, to koneckonců nejsou ani třeba potápěčské obleky, obleky v biolaboratořích, protichemické a další podobné ochranné obleky, ale jsou a budou použitelné. Takže podle mne to platí i pro ten nový NASA skafandr.....
      Jinak dnešní i ten nastupující skafandr není pouhý textilový oblek, základ tvoří pevný trupový krunýř (všimněte si že se do nich "vstupuje" zády) a na něj navazují kombinované "nástavce" pro končetiny a hlavová helma. Jirka

      Vymazat
    8. Wenca: Sojuz a záchod se sprchou? Bohužel ani omylem.... stačí zajít si do Kbel do leteckého muzea a prohlédnout si kabinu Sojuzu 28 ve kterém letěl Remek. Tam se rozhodně sprcha ani záchod nevešly. Kosmonauté za sovětské éry používali jak klasické pleny tak i později odsávací odpadové zařízení - možno dohledat na webu "kosmonautix.cz". Jirka

      Vymazat
    9. Jirko, máte pravdu. Popletl jsem názvy, konkrétně sprchu v Saljutu 3 (1973) se Sojuzem(1975).

      MUDrland Wenca

      Vymazat

  3. Něco takového vypadlo už z Tesly:-) Jen to nikdo nepochopil....
    "Není to počasí, které způsobuje blesky a další elektřinu, ale naopak elektřina, která utváří počasí." Jsem zvědav, jak tohle někdo zvládne vtlouct politikům do hlav. Tady zabere jedině něco dubového.
    Prostě je to naopak, než to vtloukají za základních školách. A lidé to pak mají jako dogma.
    Moc se těším, jak se za pár let budou tvářit, když ruší spalovací motory a nahrazují je tisíci nebo milióny baterkami a současně větrnými nebo solárními poli, kvůli kterým budou muset posílit vysokonapěťová vedení a díky tomu se bude čím dál více oteplovat:-) Superparadox...
    Je zvláštní, že si nikdo nevšiml, jak vy při výstavbě velkých přehrad s elektrárnami a tedy i rozvětvením vysokých napětí od ní, se v jejím okolí stávají pouště. Což je něco, co musí překvapit každého, kdo viděl satelitní snímky před a po výstavbě, nebo se vyskytuje v jejím okolí před a po výstavbě, anebo naslouchá místním starším, co to zažili.
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni vědí všechno, vždyť mají haarp. Umýslně všechny klamou, podvádějí, vymýšlejí pitomosti jen aby odvedli pozornost od reality a pravdy. Tak chtějí uskutečnit své plány a jen ve svůj prospěch. Nikomu na zeměkouli nechtěji nic dovolit, chtějí lidi ovládat, vadí jim samostatné myšlení, to je ohrožuje (na to mají darpa -ovládaní mysle.) Chtějí zakázat elektrárny všem jen ne sobě, to jim může vyjít, to planeta ještě znese. My ostatní máme pálit svíce. Jak jinak by zbrojili bez elektráren?!

      Vymazat
  4. https://www.youtube.com/watch?v=bGrttVRfkgo&list=PLLN3Uw9xJDNYdQ8ctZT6bvKpPRUplSd7a

    OdpovědětVymazat
  5. Vesmír je elektrický. K tomuto poznatku není zapotřebí vysokých škol. Přesvědčit se o tom může každý.

    Z fotek čínského vesmírného programu je patrné, že půda Měsíce má různé odstíny hnědé a šedé:
    https://edition.cnn.com/2016/02/01/asia/china-moon-photos-jade-rabbit/index.html
    https://www.space.com/42954-china-moon-missions-history.html

    Půda těchto barev by moc slunečního záření odrazit nemohla. Měsíc by na černém pozadí vesmíru bylo problém najít. Jak je možné že svítí jak obrovská pouliční lampa? Může za to elektroluminiscence https://cs.wikipedia.org/wiki/Elektroluminiscence

    Je to prosté, Měsíc má opačný náboj jak Slunce a bílé světlo Měsíce vzniká podobně jak světlo v zářivce.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  6. Je ta odkaz na rozhovor s L. A. Pochmeľnychom
    Peter

    OdpovědětVymazat
  7. Koho zajímá dění ve vesmíru ai na Měsíci viz níže odkaz.
    Hodně rušno, to jen Evropa jaksi tápe jinde
    Aktualizace denně
    livingfuture.cz
    Miland

    OdpovědětVymazat
  8. No Evropany a Čechy tedy čekají velmi teplé roky, začla výstavba po ČR nových VaN sloupů kvůli distribuci el.energie z větrníků atd. Stačí se dívat po krajině. Ostatně jsem to dnes dostal potvrzeno i ofiko.
    Miland

    OdpovědětVymazat
  9. Veľmi dobrý článok. Vystihuje podstatu nosatého monopolu na vedu.

    s0lar

    OdpovědětVymazat
  10. Něco z tisku za 100let o ledovcích:-)
    https://www.syrzdarma.cz/clanek/vedci-chteji-urychlit-tani-ledovcu-v-arktide-za-pomoci-cernych-sazi
    nenimito

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů