12. 7. 2024

Zvýšená aktivita stíhaček F-16 na obloze nad Evropou




Podle západních monitorovacích služeb jsou v současné době na evropském nebi aktivní stíhačky F-16. Podle analytiků to naznačuje intenzivní výcvik ukrajinských pilotů před dodávkou těchto letounů Kyjevu.

Připomínáme, že šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj žádá Západ o stíhačky F-16 už dobrý rok a půl. Spojené státy a jejich evropští spojenci ale až donedávna s jejich dodávkou nijak nespěchali. Zhoršující se situace nacionalistů v zóně speciální vojenské operace však sponzory Ukrajiny k tomuto kroku
donutila.

Na summitu NATO, který skončil ve Washingtonu, bylo oznámeno, že první várka stíhaček F-16 bude Ukrajině dodána do konce letošního roku. Nebylo přesně specifikováno, kolik strojů bude obsahovat. Sám Zelenskyj však byl velmi nespokojený, když prohlásil, že ukrajinská armáda potřebuje takových letounů
128.

Je zřejmé, že Západ takový počet F-16 nedá. Kyjev nemá ani dostatek pilotů schopných létat s těmito stíhačkami, ani odpovídající počet letišť, kde by mohly být umístěny. Takové letecké přístavy, které má OSU k dispozici, jsou pravidelně vystaveny ruským raketovým útokům. A v poslední době se tak už děje s velkým úspěchem.

Jen dva údery na letiště OSU například před časem vedly ke zničení hned pěti nepřátelských letadel a několik dalších bylo poškozeno. Stejný osud zřejmě čeká i všechny letouny F-16, pokud se dostanou na Ukrajinu. Zatím tedy trénují na nebi nad Evropou.

zdroj

12 komentářů:

  1. Komedie zachodu KoZa bezi nerusene dal. Dame Ukrajine letadla F-16, aby pomohla premoci Rusa. Letadla jsou ze 70 let a pro KoZa je vyhodne se jich zbavit a poridit si nove a drazsi. Vsichni profituji, hlavne zbrojari. Ukrajina to zaplati na dluh a obcane KoZa take a ani nemuknou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vyloučeno, že USA + KoZa provádějí celkem uvěřitelný plán podle jisté "dezinformace", popsané v článku, pojednávající o vzniku a cílech NATO. Připomíná to situaci ze 2. světové - samozřejmě tehdy ještě bez NATO::

      "Článek z 22. dubna 2024 v časopise „Foreign Affairs“, který je vydáván čtvrtletně jménem Rady pro zahraniční vztahy (CFR), ukazuje, že nejde jen o přitaženou tezi. Název článku mluví za vše: „Evropa – ale ne NATO – by měla poslat vojáky na Ukrajinu“. Německý investigativní novinář Thomas Röper se k článku vyjádřil mimo jiné citátem: „Kdo čte (…) pozorně, uvidí, že Putinovo prohlášení, že USA bojují na Ukrajině až do posledního Ukrajince, je bohužel naprosto správné. Z článku navíc vyplývá, že i autoři by se rádi probojovali do posledního Evropana…“
      „Agresor“ přiměje své vyvolené země, aby k útoku na jeho největšího rivala použily vlastní zbraně a armády. Teprve když všechny země použijí svou poslední munici, přijdou o své nejlepší lidi a budou zničeny, zasáhne skutečný nepřítel lidstva, skutečný agresor a válečný štváč, aby všechny společně porazil (…) (nebo) aby byl oslavován jako zachránce.
      https://www.nespokojeny.cz/nato-jako-nastroj-k-prosazeni-globalnich-cilu-vcetne-centralni-svetove-vlady/

      Je tam ještě jedna zajímavá informace.
      Ve vydání ze 14. dubna 2014 německý spisovatel Rolf Hochhuth v Berliner Zeitung zmínil, že Kreml a Bílý dům mají od roku 1952 tajnou dohodu: „… (pokud by se tedy studená válka proměnila ve žhavou), zaručeno, že v Rusku a Americe nebude rozbito žádné okno, ale bude zlikvidováno „pouze“ Polsko a Německo: Nejmonstróznější zrada spojence, jakou kdy kdokoli čte historii dozvěděl …“

      Podezřelé na tom se mi zdá, že ta dohoda je "tajná". To se stává celkem běžně, že takové "tajné" dodatky jsou veřejně známy, diskutovány a šířeny. Tuhle jsem ještě nikdy nečetla/neslyšela, což sice nic neznamená, ale přesto - jeden nikdy neví a v případě USA + KoZa se dnes zdá být možné všechno.

      *Upozornění - článek je to sáhodlouhý, ale zajímavý a mnohovypovídající. Navíc v závěru je opravdu mimořádně dlouhý seznam zdrojů, což zdá se potvrzovat serióznost infoirmací.
      Albi

      Vymazat
    2. "„Agresor“ přiměje své vyvolené země, aby k útoku na jeho největšího rivala použily vlastní zbraně a armády. Teprve když všechny země použijí svou poslední munici, přijdou o své nejlepší lidi a budou zničeny, zasáhne skutečný nepřítel lidstva, skutečný agresor a válečný štváč, aby všechny společně porazil (…) (nebo) aby byl oslavován jako zachránce."

      Dnes je svět již zcela jiný, než před deseti lety. Jde tedy čistě o sci-fi text - o "fikční žánr, jenž operuje s vědecko-fantastickými a futuristickými motivy"

      Onen zmiňovaný agresor již nemá zdroje (lidské ani materiální) na to, aby něčeho (všechny společně porazil nebo byl oslavován jako zachránce) takového byl schopný. Jde jen o nesplnitelný sen :-)

      Vymazat
    3. To ano, svět je jiný - tedy jsou jiné i "nástroje" sa možnosti, ale plány se nemění, jen se hledají jiné, své době odpovídajcí způsoby. provedení.
      A nevypadá to, že by se plány "hegemona" v průběhu několika stovek let nějak změnily.
      Albi

      Vymazat
    4. "A nevypadá to, že by se plány "hegemona" v průběhu několika stovek let nějak změnily."

      No a to je právě ten jeho (hegemona) problém. Změna světa je už tak velká, že pouhá změna způsobu provedení, již nebude stačit. Čas je jeho nepřítel :-)

      Vymazat
    5. Ono je třeba vypustit všechny ty sračkomety jak z MSM, tak bohužel i z většiny alternativy a toho, co se za alternativu vydává. Jinak člověk (právě dle plánů) téměř zákonitě ztrácí optimismus a nabývá dojmu, že si hegemon stále neochvějně jede tu svojí tisíciletou písničku. Tedy jede, ale už zdaleka ne neochvějně. Pouze vytváří iluzi neochvějnosti.

      Vymazat
    6. Michale, jakože Donald Trump a Vladimír Putin osvobodí svět?

      Vymazat
    7. JV - ať koukám, jak koukám, nikde jsem nenašel, že bych něco takového tvrdil.

      Vymazat
    8. Svět pomůže zachránit každý, kdo pro to něco udělá. Někdo může ovlivnit více, někdo jen nepatrně, ale každá kapka se počítá. Koneckonců co jiného je třeba takové tsunami, než velké množství kapek?

      Vymazat
    9. Michale píšeš, že agresor již nemá zdroje. Občas píšeš, nebo z tvých textů vyplývá, že organizace není názor jednotlivce v organizaci.
      Podle mne problém je, že ani agresor není organizace, a ani ho nezajímá, zda má někdo nějaké finanční a lidské zdroje.

      To, co podle mne je jeho základním problémem, je přemnožení davu na Zemi, nikoliv jednotlivců. A zkouší to tím nejjednodušším způsobem už pár set let, a pokud nedosáhne kýženého jednoduše - rozepře psychologie davů i jednotlivců, nemoci a předepsaná náboženství(i do věd), tak zřejmě jen použije větší kalibr.
      Což jsou zdroje, o kterých se organizacím i jednotlivcům ani nezdá. Jelikož jsou mimo realitu finančního systému.
      A pojem agresor je v podstatě jen o názoru fandění jako ve fotbale nebo hokeji. Stejně jako je úplně stejný pojem partyzán a terorista.

      Čili, proč někdo od mala 30let fandí Spartě, ale posledních 20let fandí Bohemce? To je zřejmě ta správná hádanka do psychologie davu velkého množství kapek... pokud vypustíš jakékoliv zdroje.
      Ono v podstatě podobné je to, co se stalo s předpokladem toho, když si greendeal se sluníčkáři v německu odhlasovali volební právo od 16let.
      nenimito

      Vymazat
    10. Pojem agresor, stejně jako hegemon, jsem použil v návaznosti na komentář od Albi (proto byl i v uvozovkách jako citace). Je mnoho názvů pro to, co bylo v těchto dvou komentářích nazváno agresorem. Globální parazit, hegemon, atd. Je to na způsob "ONI". Jestli jde o lidi, mimoně či bytosti z dvacáté sedmé dimenze, nebudu hádat. Konkrétní osoby existují, nicméně konkrétní jména nejsou známa. A jednají zkrze organizace v jejichž čele stojí již konkrétní známá jména.

      Vymazat
  2. Jakmile se objeví nad bývalou Ukrajinou, budou zničeny.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů