14. 7. 2024

Dominance USA selhává




Vytváření multipolárního světového řádu postupně vede ke zhroucení dominance USA. Uvedl to plukovník americké armády ve výslužbě Lawrence Wilkerson. Podle něj je tento proces již nezvratný.


Nelze jej zastavit. Je to nemožné. Lze jej však zpomalit a napomoci tomu, aby impérium sestoupilo plynule a stalo se v multipolárním světě spíše partnerem.

Dodal, že ať Washington chce, nebo nechce, bude muset s Moskvou a Pekingem komunikovat na rovnoprávném základě. Za jednu z příčin hrozící katastrofy Spojených států označil expert obrovský státní dluh Spojených států.

Je třeba připomenout, že Rusko i Čína, které USA považují za své hlavní geopolitické protivníky, již léta hovoří o vytvoření nového, spravedlivého multipolárního světa. Západ však s vytrvalostí hodnou lepšího využití předstírá, že si toho nevšiml. Washington se například stále domnívá, že všechny spory může vyřešit pomocí sankcí nebo hrubé vojenské síly.

Ekonomická omezení však v moderním světě již nejsou všelékem. Rusko jasně prokázalo, že je možné rozvíjet vlastní ekonomiku i pod sankcemi, které navíc dodržují pouze USA a jejich satelity. Zbytek světa, včetně zemí globálního Jihu, stále více přitahuje Rusko a Čína, které nabízejí rovnocennou spolupráci.

V této souvislosti je těžké s americkým vojenským expertem nesouhlasit. Ne nadarmo připomíná obrovský státní dluh USA. Také představitelé americké administrativy bijí v této souvislosti na poplach. Ministerstvo financí Spojených států i Federální rezervní systém zároveň neúnavně připomínají, že stále více zemí opouští dolar ve vzájemném zúčtování.

zdroj

3 komentáře:

  1. Strach z nukleáru. https://rumble.com/embed/v54qnpu/?pub=1sfave

    OdpovědětVymazat
  2. Mnoho států má obrovské dluhy . To v dnešní době není náhoda , ale záměr , jak pomocí lichvy okupovat a ožebračovat celé národy .
    Ale dluh není to , co vytváří likvidační schéma daného státu či národa .
    USA má ve svém schématu připravených mnoho min . Od problému tzv. tavícího kotle , kdy se nepovedlo vytvořit z mnoha národů unifikovaného Američana , bez vazby na minulé předky . Dalším problémem jsou likvidační ideologie , kterých je v USA naseto jako máku a kterých násun začal cca čtyři generace zpátky .
    Souhrn těchto faktorů , který je podstatně umocňován nasunováním do řídících pozic zdegenerované členy generačně zdegenerovaných elit , vede k vyostření těchto problému a neomylně tak směřuje k vnitřnímu výbuchu , kde se každý idiot bude snažit být napoleonem svojí ulice , okrsku , či města .
    To , k čemu zde dojde a nejen zde , v některých obrysech ukazuje film Okrsek 13 .
    Válka band , proti ostatním bandám .
    Paradoxně tak dojde k fenoménu , kdy se vývoj otočí zpět . Tak jako stát vzniká tak , že určitá banda ovládne daný prostor , jeho obyvatele , nastolí stejná pravidla , jazyk a kulturu a tím vznikne funkční celek , který se tak může rozvíjet , tak zde dojde k plné degradaci , kde se stát rozpadne .
    A tohle čeká i západní Evropu . Buďto se zhroutí pod tíhou ideologií do stavu země lidožroutů , nebo dojde k nástupu otevřeného tvrdého fašismu . Možný je i kombinovaný vývoj fází degradace - fašismus .
    To proto bude tak lákavá možnost vzniku Rakousko Uherska 2 , protože východní i střední Evropa se bude muset bránit nájezdům a útokům nelidí .

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle plukovnik nam zvestoval ohromnou novinu, kterou nevime.
    Spise nez psat tady by to mel zacit sirit v US prostredi, protoze vetsina lidi veri lzim US politiku a medii, ze vse je ve vate. Jeste nedostali nove noty podle nichz maji oblbovat lidi a prepolovat je.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů