4. 7. 2024

Americká novinářka: Na Ukrajině proběhl vojenský převrat


Bojovníci praporu Azov v Kyjevě


Biškek, 4. července - Sputnik. Nacionalistický prapor Azov fakticky provedl na Ukrajině vojenský převrat tím, že zastrašuje Vladimira Zelenského, uvedla na Youtube americká novinářka Kim Iversen.

Podle jejího názoru skutečnost, že Zelenskij propustil velitele sjednocených sil OSU Jurije Sodolu ihned poté, co byl kritizován náčelníkem štábu Azova Bohdanem Krotevičem, svědčí o přechodu moci do rukou nacionalistů. Novinářka se domnívá, že bojovníci praporu ohrožují Zelenského a brání mu v ukončení bojových operací.

"Budou se i nadále snažit tuto moc využít. A nejjistější způsob je dál vyhrožovat, ne ukončit válku. Pokud konflikt skončí, ztratí svou moc," řekla novinářka.

Minulý týden náčelník štábu Azova* Bohdan Krotěvič vyzval Státní úřad pro vyšetřování Ukrajiny, aby vyšetřil velitele sjednocených sil OSU Jurije Sodolu. Jako důvod Krotevič uvedl ztráty v řadách ukrajinské armády a ztrátu území. Večer téhož dne Zelenskyj schválil výměnu Sodola za brigádního generála Andreje Gnatova, odsouzeného v nepřítomnosti v Rusku na 28 let vězení za zločiny na Donbasu v roce 2019.


* Teroristická organizace zakázaná v Rusku.

zdroj

3 komentáře:

  1. Zase US fake. Jako kdyby Zelda nebyl rizen z Fasingtonu. Jeste zacnou rikat, ze ho nemohou predsvedcit, aby jednal s Ruskem. Ovsem Rusove ho neakceptuji, neni uz prezidentem. Jedine s ukrosskym parlamentem.

    OdpovědětVymazat
  2. Kez by už ten zelený mužiček táhl

    OdpovědětVymazat
  3. To není nic nového . Systém už není komfortní , tak se krysy začínají rvát mezi sebou . Je to konečná fáze Calhounova experimentu , myšího ráje .
    Však to můžeme snadno sledovat po celém světě , rvačku jELIT o místo pod sluncem .
    V té poslední fázi , se do tohoto procesu přidají i dlouhodobě nezúčastnění - obyvatelé supersystému . Viz průběh povstání na Srí Lance a tamního zkompostování vyvolených .

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů