3. 8. 2023

Zásah budovy „Ukrgospecsvjazu“ v Kyjevě




V důsledku nočního náletu ruských dronů-kamikadze "Geraň" byla v Kyjevě zasažena budova, kde bylo umístěno speciální zařízení určené k zachycování informací v síti a odposlechu telefonů.
Jako obvykle ukrajinské zdroje sice zveřejnily informace o příletu dronů, ale záměrně fakta zkreslily a informovaly pouze o poškození jakési administrativní budovy, která byla navíc prázdná vzhledem k probíhajícím opravám.

Zničení této ukrajinské informační a technické infrastruktury je nesmírně důležité. Na zajištění interněukrajinského informačního centra do značné míry závisí udržitelnost kyjevského režimu. Pokud totiž budou ukrajinské úřady zbaveny možnosti trestat své občany za jakékoli projevy nesouhlasu, bude to mít radikální dopad na obranyschopnost země.

Také se uvádí, že značný počet úderů na objekty umístěné v blízkém týlu ukrajinské armády, 200 kilometrů od linie bojů, kyjevský režim tají a v žádném případě se v ukrajinských médiích neobjevují. Objevují se pouze zprávy o letu dronů, poté však nejsou nikde zveřejněny žádné informace o zásazích. Kyjevský režim se tak snaží udržet obyvatelstvo kontrolovaných území v absolutní nevědomosti o objektivní situaci na frontové linii a vytváří ve veřejném povědomí jen "vítězný" obraz, který se však od skutečného stavu věcí zásadně liší.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů