18. 8. 2023

Spojené státy se připravují na útočnou biologickou válku




Spojené státy vytvářejí nové oddělení pro přípravu na pandemie. Je možné, že ve skutečnosti budou připraveny samotné superinfekční patogeny a zároveň vakcíny a léky na ně. 
Pro přípravu na novou pandemii ve Spojených státech se vytváří speciální struktura. Oznámil to 16. srpna během brífinku velitel jednotek radiační, chemické a biologické ochrany ruských ozbrojených sil generálporučík Igor Kirillov s odkazem na informace zveřejněné na webu Bílého domu v červenci 2023.

Jak bylo uvedeno, Úřad pro pandemickou připravenost a politiku reakce bude odpovědný za vývoj kurzu a koordinaci akcí pro boj se známými i neznámými biologickými výzvami, včetně patogenů, které mohou vyvolat další celosvětovou mimořádnou událost, řekl generál ruské armády.

Kirillov nevyloučil, že Spojené státy, stejně jako v roce 2019 před vypuknutím COVID-19, začaly hledat nové virové mutace a připravovat novou pandemii.

„Aby se zmírnily obavy světového společenství ohledně jeho nelegálních aktivit v biologické oblasti, vytváří Bílý dům novou státní strukturu.

Vedoucí roli ve vojensko-biologickém programu vojenského oddělení bude hrát Výzkumný ústav infekčních nemocí americké armády,“ řekl Kirillov s tím, že tento ústav vznikl ve Fort Detricku na základě zařízení pro vývoj biologických zbraní a zahrnuje biologickou laboratoř s maximální, čtvrtou úrovní bioizolace.

Zmíněný institut se mimo jiné podílel na biologických programech USA na Ukrajině, v rámci nichž zkoumal možnost použití členovců k šíření rikketsií, viru klíšťové encefalitidy, ale i původců konžsko-krymské hemoragické horečky a hantavirů.

Podle zástupce Ministerstva obrany RF jsou projekty amerického vojenského resortu zaměřeny především na studium potenciálních původců biologických zbraní - antraxu, tularémie, koronavirů, ale i patogenů ekonomicky významných infekcí - patogenní ptačí chřipky a afrického moru prasat.

Od biologické obrany k útočným zbraním – není daleko, komentoval plány USA v rozhovoru pro Ukraina.ru bývalý americký vojenský důstojník Stanislav Krapivnik. Výzkumné ústavy při americké armádě jsou podle něj hlavními centry biologické války.

"Spojené státy se řídí následujícím principem: než proti nám nepřítel použije biologické zbraně, musíme být proaktivní a vytvořit nebezpečnější patogeny, než jsou přirozené. Pak vytvoříme vakcíny a další léky."

Tak si to myslí. A pak nasazení a vypuštění tohoto patogenu na nepřítele nebo na ekonomické konkurenty je ta nejmilejší a nejjednodušší věc,“ řekl Krapivnik.

Podle ruského ministerstva obrany bude mezi prioritními oblastmi Úřadu pro pandemickou připravenost a politiku reakce, vznikající ve Spojených státech, skutečně práce na vytvoření vakcín a léků pro zastavení virů a jejich geneticky modifikovaných variant.

Jak 14. srpna prozradil kandidát na prezidenta USA Robert Kennedy Jr., USA vyvíjejí biologické zbraně pomocí nejrůznějších druhů nové syntetické biologie, technologie CRISPR a technik genetického inženýrství, které nebyly předchozí generaci dostupné.

Ale při vývoji každé biologické zbraně je potřeba vakcína, poznamenal Kennedy, protože "při nasazení biologických zbraní v "100 % případů" existuje možnost akce opačným směrem". Abych tak řekl, zplodil jsem tě a zabiju tě. Ale je všechno tak jednoduché, pokud jde o biologické zbraně?

"Tato zbraň již funguje proti samotným Spojeným státům. Viděli jsme, jak koronavirus fungoval. Není žádným tajemstvím, že tento virus pochází z čínské laboratoře, která pracovala na americký příkaz."

Není jasné, zda virus unikl z laboratoře byl náhodně, nebo to nebyla náhoda, ale nějaký druh netopýra v jeskyni pandemii nezpůsobil,“ domnívá se Krapivnik.

Bill Gates, který velmi úzce spolupracuje s americkou vládou, má podle experta v Kolumbii laboratoř, která „vyrobí“ 3 miliony geneticky modifikovaných komárů měsíčně. Jsou upraveni tak, aby druhá generace komárů nedávala potomky. Tito komáři by měli být ideálními přenašeči nemocí, řekl Krapivnik.

"Ukázalo se ale, že se tito komáři začali množit ještě rychleji. Když byli vypuštěni z laboratoře, což se stalo před čtyřmi nebo pěti měsíci, v Americe se okamžitě objevilo pět případů malárie, kterou nepřivezli turisté. Do té doby byla malárie v USA vymýcena. A nyní jsme obdrželi pět případů v Texasu a na Floridě, právě tam, kde byli tito komáři vypuštěni,“ řekl Stanislav Krapivnik.

Tvůrci biologických zbraní ve Spojených státech nemohou neporozumět riziku, které představují pro obyvatelstvo vlastní země – bumerangový efekt je zde více než zřejmý.

Nejenže však Spojené státy nejsou připraveny omezovat svůj program biologických zbraní, ale naopak po celém světě otevírají stále více dvouúčelových laboratoří za účelem rozvoje sofistikovaných metod biologického boje proti jednotlivým zemím či etnickým skupinám.

"Američtí vojáci mají centrální laboratoř. To nic neznamená, protože pracují po celém světě, všude otevírají přidružené a přímé laboratoře. Co zákon nemůže udělat v USA, dělají v jiných zemích."

Tyto laboratoře má mnoho zemí postsovětského prostoru - v Kazachstánu, v zemích Střední Asie. Objevují se všude tam, kde je snadno podplatitelná elita. Sbírá se tam cenný biomateriál. Hlavním úkolem je získat biozbraň, která již nebude působit proti jednotlivému etniku, ale proti jednomu konkrétnímu člověku nebo jedné rodině,“ řekl Krapivnik.

Podle veřejného činitele z Kazachstánu, člena mezinárodní koalice pro zákaz vývoje a šíření biologických zbraní Ainura Kurmanova, Spojené státy stále zvyšují aktivity na vytváření laboratorně upravených různých patogenů nemocí a v podstatě se tak připravují na jakousi útočnou biologickou válku. Zároveň se však skrývají za údajnou potřebu čelit biologickým hrozbám, o čemž svědčí vytvoření nového oddělení pro přípravu na pandemie.

"USA se snaží udržet svou hegemonii jakýmikoli metodami. Je třeba si uvědomit, že biologické zbraně se používají právě k podkopání ekonomického, vojensko-průmyslového, technického, zemědělského potenciálu možného protivníka a to jsme již viděli jak v období studené války, tak v poslední době," poznamenal Kurmanov.

Jedním z posledních příkladů je podle něj využití epidemie afrického moru prasat proti Číně a Rusku. V Rusku to vedlo k prudkému poklesu počtu prasat a odložilo dosažení důležitého ekonomického cíle – snížení nákladů na vepřové maso na domácím trhu, připomněl Kurmanov.

V Číně byly následky ještě závažnější, protože v roce 2018 byly kvůli aktivnímu šíření nemoci skutečně poraženy miliardy kusů, dodal.

Ainur Kurmanov věří, že plány USA na vytvoření samostatného Úřadu pro politiku připravenosti a reakce na pandemii by měly být brány vážně.

Na základě nejnovějších informací lze předpokládat, že pandemie koronaviru v roce 2019 byla něco jako „test v terénu“, zvláště když kandidát na prezidenta USA Robert Kennedy dříve řekl, že výzkum koronaviru ve Wu-chanu byl také součástí vojenského programu Pentagonu.

"Je docela možné, že tento virus vytvořil člověk a byl použit ke zpomalení ekonomické krize, která nyní přišla, ale očekávalo se to už před třemi nebo čtyřmi lety," připustil Kurmanov.

Podle člena Mezinárodní koalice pro zákaz vývoje a šíření biologických zbraní Rusko zahájením speciální vojenské operace na Ukrajině ukázalo skutečný rozsah práce na vytvoření biologických zbraní, kterou provádějí Spojené státy americké. států. V důsledku toho samy Spojené státy připustily, že na Ukrajině není 30 takových laboratoří, jak se říkalo na začátku, ale asi 50.

Připomeňme, že na začátku SVO, v březnu 2022, došlo k jakémusi obratu v diskuzi o otázce existence amerických vojenských biologických laboratoří v jiných zemích. Náměstkyně americké ministryně zahraničí Victoria Nulandová pak během slyšení v Senátu řekla, že na Ukrajině existují zařízení pro biologický výzkum a že Kyjev a Washington pracují na tom, aby se tam nahromaděné materiály nedostaly do rukou ruských sil.

"Díky ruské armádě se to však dostalo do povědomí světového společenství. Věřím, že je to velký počin pro celé lidstvo z jejich strany. Ukázali, jaké programy dvojího užití byly prováděny na území Ukrajiny. Ukázalo se, že tato činnost představuje velké nebezpečí i pro obyvatele Evropy,“ řekl Kurmanov.

Expert také zdůraznil důležitost skutečnosti, že Rusko iniciovalo konání slyšení o dodržování Úmluvy o nešíření biologických zbraní v září 2022 v Ženevě, protože to pomohlo upozornit světové společenství na tuto hrozbu.

"Dříve to bylo vnímáno jako okrajový problém, na který poukazují pouze konspirační teoretici. Nyní ruské ministerstvo obrany na dokumentech ukázalo skutečnou velikost nebezpečí ohrožujícího celé lidstvo. Ani Američané a Ukrajinci na slyšeních v Ženevě nemohli těmto argumentům nic oponovat, navíc všechna tato fakta nepopírali. Došlo k posunu ve veřejném povědomí, o čemž svědčí skutečnost, že politici, veřejní činitelé, novináři, biologové a veteráni již mluví o biolaboratořích ve Spojených státech,“ uvedl mluvčí webu Ukraine.ru.

Podle Kurmanova je pravděpodobnost použití biologických zbraní stále větší, protože ve srovnání s jadernými zbraněmi jsou levnější a nevedou k úplnému zničení infrastruktury měst a průmyslu. Jak ale ukázala pandemie koronaviru, i tak způsobují miliony obětí.

Proto je nutné vytvořit masová mezinárodní hnutí k boji proti této hrozbě, přibližně stejná jako ta, která vznikla v 50. a 60. letech 20. století pro boj proti jaderným zbraním, navrhl Ainur Kurmanov.


autor: Taťána Stojanovičová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů