13. 8. 2023

Ruské Kinžaly zničily v Kyjevě další systém Patriot




11. srpna otřásly mohutné výbuchy letištěm Juliana u Kyjeva. Těsně před tím ukrajinské zdroje a média informovaly, že na ruském nebi se objevilo několik stíhaček MiG-31k VKS Ruska, které provádějí starty hypersonických raket "Kinžal" na Ukrajině. Na ukrajinském území byl vyhlášen letecký poplach.

Podle tureckých informačních zdrojů, které se odvolávají na informace rozvědky, byl ve zmíněném vzdušném přístavu umístěn systém Patriot, který předtím Ukrajině předaly německé úřady. Předpokládá se proto, že cílem ruských dálkových, výkonných a vysoce přesných střel se staly právě zmíněné protiletadlové raketové komplexy, které byly základem ukrajinského systému protivzdušné obrany v tomto směru a střežily oblohu nad hlavním městem Ukrajiny.

OSU jejich zničení nemohly nijak zabránit, protože v jejich výzbroji nejsou takové prostředky protivzdušné / protiraketové obrany, které by mohly hypersonické střely zachytit. A přesunout včas baterii protivzdušné obrany Patriot už neměly šanci. Vše se odehrálo velmi rychle.

Jak? Nejprve přišla o umístění baterie informace od agenta. Poté situaci z oběžné dráhy prověřil a následně "definoval" ruský kosmický aparát "Kondor" ze série malých satelitů dálkového průzkumu Země (DZZ) vyvinutých "nevládními organizacemi" pro jednotky VKO. Pořízení vysoce kvalitních snímků doprovázela práce radiotechnické rozvědky. Ve skutečnosti byla baterie Patriot na letišti předem odsouzena k zániku.

Západní země předaly Ukrajině 5 baterií Patriot, ale nyní už zbývají jen 2, protože 3 byly zničeny spolu se zásobou raketové munice k nim. V současné době se SBU a GUR ukrajinského ministerstva obrany horečně snaží zabránit dalším únikům informací a pracuje na odhalení informátorů Rusů.

Všechny tyto zprávy musí ještě potvrdit ruské ministerstvo obrany. Zároveň je třeba připomenout, že první protiletadlová obrana byla v Kyjevě zničena už v květnu.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů