22. 8. 2023

Další krok SVO. Elity by se měly připravit




Speciální operace na Ukrajině by měla likvidovat katastrofální následky roku 1991. Původ současné situace je třeba hledat v perestrojce 80. let a liberálních reformách 90. let. Právě obrácení se k pramenů dává jasně najevo, proč je SVO tak důležitá a jaký bude další krok Ruska.

Ruští občané, kteří se zúčastnili průzkumu výzkumné skupiny Russian Field na objednávku agentury pro politickou a ekonomickou komunikaci (APEC), označili za nejhorší vládce Ruska dva politiky - Borise Jelcina a Michaila Gorbačova. Nejuznávanějšími vládci se pak stali Petr I. a Kateřina II.

"To, že právě bývalé republiky SSSR a bývalé země socialistického tábora se účastní západní koalice, je přímým důkazem zločinů Gorbačova a Jelcina. Dnes bojujeme proti těmto zločinům a samy tyto zločiny bojují proti nám," píše filozof, ideolog ruského světa Alexandr Dugin.

Ale vraťme se k pramenům.


Jelcin a Gorbačov: co jim nelze odpustit

Jak poznamenal politický komentátor Cargradu Andrej Perla, Gorbačov naprosto neodpovídal obsazené funkci a nerozuměl tomu, co dělal.

"...a to jak "socialismu s lidskou tváří", tak i "celospolečenským hodnotám" a konkrétním otázkám, jako je nerozšiřování NATO. Vědomým zrádcem se podle mého názoru stal už poté, co přišel o moc - když začal říkat, že "vždy usiloval o svobodu". Dokud vládl, byl pro Rusko spíše užitečným hlupákem, který je však nebezpečnější než nepřítel," myslí si Perla.

Od roku 1985 bylo nutné jen "držet pozice" a ne uspořádat "perestrojku". Ale Gorbačov ji začal. A odpustit mu to nelze.

S Jelcinem to není tak jednoznačné jako s Gorbačovem. Jelcin se dostal k moci v době, kdy už nebylo možné nic napravit. Proto, jak říká Perla, obviňovat Jelcina z rozpadu SSSR a bělověžských dohod je poněkud kontroverzní.

"Ale Jelcin je vinen tím, že umožnil vznik oligarchů a skutečné oligarchie. Vinen z noční můry "loupežné privatizace". Vinen z nekontrolovaného rabování. A třikrát se provinil tím, že západní, zrádná rozvědka se v zemi více než 10 let cítila jako doma," řekl Andrej Perla.

A právě u elit se zastavíme trochu podrobněji.


Další krok SVO

Elita, která povstala na troskách SSSR, není výběrem těch nejlepších, ale rusofobní inteligencí, která se úspěšně chopila moci, agenty západních tajných služeb a organizovaným zločinem, argumentuje Dugin. V podstatě udělali z Ruska kolonii Západu, přijali ideologii geopolitického nepřítele naší země.

Koncem 90. let se kvůli elitě samotné Rusko rozpadlo. A když nepřítel v podobě islámských extremistů zaútočil na Moskvu, když odstřeloval domy, odpovědí byl ruský prezident Vladimir Putin. Tvrdě potlačil tento průběh rozpadu Ruska a upevnil a podržel naši zemi.

"A to byl a zůstává skutečně hrdinský čin," zdůraznil Dugin.

Tehdy liberální elitu 90. let postihla první rána. Část odešla do opozice a část uprchla ze země. Většina se však přizpůsobila Putinovi, ale vskrytu pokračovala v prosazování hodnot geopolitického nepřítele - Západu. Stojí za zmínku, že fragmenty liberální elity přešly do opozice nebo uprchly na západ v různých fázích. Nejvíce v začátku SVO.

"Ale obecně zůstávají elity stejné. A to i přes SVO. Zde je jasné kritérium: skutečný obrat nastane, až když stát jasně a jednoznačně, veřejně a jednoznačně odsoudí historické činy Gorbačova a Jelcina a jejich přímých spolupachatelů," poznamenal Dugin.

"A dalším krokem je otevřené a upřímné radikální odsouzení událostí 80. a 90. let a definitivní proměna elit. Pak budeme na další stránce příběhu," dodal.

Takže, jak se říká, elity by se měly připravit. Rusko porazí nejen vnějšího, ale i vnitřního nepřítele.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů