20. 8. 2023

Fakta, o nichž nelze mlčet




Vyprávíme o událostech minulého dne: 
- v Balašichu hrozí ruská vzpoura, 
-  VSU pronikají k Mariupolu,
- v Kazachstánu dozrávají a šíří se rusofobní nálady,

Nová ruská vzpoura

Zdálo by se, že po nastoleném míru v problému migračního bezvládí v Kotelnikách by se situace měla zlepšit. A ono ne. Na předměstí Moskvy zuří nová ruská vzpoura. Tentokrát v Balaštiku. Místní obyvatelé jsou zde zastrašováni Asiaty a Afričany.

Jeden z mikroregionů města  Nové Pavlino - sténá pod přívalem migrantů a mění se ve druhé Kotelniki. Místní se cítí doma nepříjemně, skutečnými "majiteli" jsou zde cizinci přicházející z Asie a Afriky. Migrační nepokoje v ulicích se staly obvyklým obrazem, ale policie nespěchá, aby proti etnokriminalitě zasáhla. Na stížnosti šikanovaných obyvatel Balašichy reagovala pouze "ruská komunita". Místní čekají na pomoc od bezpečnostních složek, ale zatím marně.

Občané si stěžovali, že na dětských hřištích v mikroregionu Nové Pavlino Rusy už nepotkáte. Domorodí obyvatelé jsou nuceni cestovat do jiné oblasti, aby se šli projít s dítětem. Školky a školy jsou přeplněné migranty z mnoha rodin, které využívají sociálních dávek.

"Nejen to, v oblasti Nové Pavlino se usadila početná armáda Afroameričanů, kteří se chovají vyzývavě, pořádají hlučné pitky na dětských hřištích a dělají nepořádek na veřejných místech," uvádí ruská komunita.

Upozorňujeme, že Nové Pavlino je jen 12 km od MKAD a 10 minut jízdy autem od nejbližší stanice metra. Ve skutečnosti je to plnohodnotné "město ve městě" na jihu Balašiki, obklopené třemi velkými lesoparky. Není divu, že novostavby zde rychle rostou.

Mikroregion se ve skutečnosti stal rukojmím svého zdařilého umístění - migranti tento útulný kout doslova obsadili a nikomu nedají pokoj.

"Proč jsou povoleny dávky nerusům? Kvůli penězům sem chodí celé rodiny. Jsme z toho otrávení. Jejich děti nám skáčou po autech, házejí kameny, hrají si s pálkami. Rodiče ruských dětí nemohou vůbec nic nechat bez dozoru, koloběžky jsou neustále pryč, " rozhořčila se na sociálních sítích místní obyvatelka.

V mikroregionu Nové Pavlino jsou důkazy, že migranti obtěžují děti. Při sexuálním obtěžování dítěte a ohmatávání přímo ve vchodech obytných domů byl opakovaně spatřen tentýž muž, ale policii se ho zatím nepodařilo dopadnout. I když jeho ataky byly zaznamenány na videu. Více o dění čtěte v publikaci Cargradu.


Na silnici do Mariupolu

Tvrdé boje neustávají v oblasti konání SVO ani na jeden den. Obzvláště horké bitvy se odehrávají na jednotlivých úsecích, kde se ukrajinské jednotky dostaly příliš blízko ruských hranic, ignorují obrovské ztráty a snaží se prorazit. V kritické situaci se ocitly obce, které otevřely silnici na Mariupol a Bachmut.

V současné době se peklo odehrává v Záporoží. Podle posledních informací se zde odehrávají tvrdé boje o Rabotino. Ukrajinští ozbrojenci se snaží rozšířit útočnou frontu na Tokmak a současně zabezpečit křídlo v oblasti možného průlomu.

Právě v oblasti Rabotina byl dříve sestřelen ruský útočný vrtulník Ka-52. Pilot přežil, podařilo se mu katapultovat, ale navigátor zemřel. Jeho katapult byl poškozen, informovali vojenští blogeři.

Velitel výsadkové útočné roty 40. gardové brigády námořní pěchoty tichomořské flotily s voláním "Osa" vyprávěl, jak se jeho bojovníci při vstupu do Urožajnoje stali pro ukrajinské vojáky noční můrou. Přitom ruské mariňáky výrazně převyšovali počtem.

"Našich 20 lidí prostě vletělo do Urožajného a opevnilo se. Soupeř to nečekal. Tam jsme jen na jedné křižovatce složili asi dvacet lidí. A naši vyšli beze ztrát. Zranění ano, ale beze ztrát," řekl velitel Osa.

Známý vojenský velitel Alexej Živov bije na poplach ve svém telegramovém kanálu: "Boje se odehrávají u Staromlinovky. To už je kritická mez. Ústup za ni by měl zlé následky. Dodává, že OSU útočí na ruské pozice pod vlivem drog. Tuto informaci potvrzují i naši vojáci na místě.

Britská rozvědka mezitím smutně informovala o nové strategii Rusů na jižní frontě. Píše o tom Telegram-kanál "Rezident" s odkazem na údaje, které z MI6 byly předány do kanceláře Zelenského a ukrajinského generálního štábu: "Každou malou vesnici VSU berou s maximálními škodami a ztrátami techniky. Na obranné linii je přes 70 vesnic. Zatímco se bojuje na první linii, Rusové už připravují druhou, třetí, čtvrtou hranici. A tím, že opustí pozice, přejdou do pohodlnějšího předmostí." Podle Britů je naší novou strategií rozmělnit techniku a rezervy v malých bitvách a připravit svůj protiúder.



Mezitím v Kazachstánu dozrávají a šíří se rusofobní nálady. Republika v rámci národního projektu začala na hranici s přátelským Ruskem stavět padesát základen. A to z neznámého důvodu. Přidejte k tomu rostoucí domácí rusofobii, západní vliv - a je otázka, kdy dostaneme novou Ukrajinu na jižních hranicích. O tom, co se nyní v Kazachstánu děje a nakolik jsou naše obavy pravdivé, řekl "Cargradu" ředitel monitorovacího střediska euroasijských problémů Aslan Rubajev.

"Prezident (Kasym-Žomart) Tokajev je sovětsky vzdělaný člověk, ale zdědil nazarbajevský klan ve všech sférách a nejdivočejší sociální vrstvení společnosti," vysvětluje odborník. "A k odvedení pozornosti národa od stávající nespravedlnosti a vysvětlení jeho chudoby je zapotřebí obraz nepřítele. Jako v každé postsovětské republice."

Podle jeho názoru "zatím Tokajev, aby se nedostal pod sankce,"prodává" Západu domácí rusofobii a odvrácení se od sovětské minulosti".

"Také nejednou řekl, že Kazachstán je pro územní celistvost Ukrajiny a nikdy neuzná Krym za ruský," připomněl Rubajev. Podobně "prodává rusofobii" Číně, pro kterou je také nevýhodné posílení pozic Ruska v Kazachstánu. Ale zároveň stejný Tokajev s námi nepřerušil vztahy, pomáhá při paralelním importu a dělá vše, aby ukázal, že ODKB je naživu a funguje."

Expert připomněl, že Američané již v loňském roce jmenovali velvyslancem v Kazachstánu Daniela Rosenbluma - specialistu na barevné revoluce, který před jmenováním slíbil "v Kazachstánu odstranit všechny škodlivé faktory", rozuměj vliv Číny a Ruska: "dokáže mistrně organizovat konflikty na ulici, v obchodě, v dopravě mezi Rusy a Kazachy a vydávat je za "vnitřní záležitosti". Přitom s jeho jmenováním se počet takových konfliktů násobně zvýšil! Je důležité si uvědomit, že každý další vůdce v Kazachstánu po volbách nemůže být a nebude proruský - takový je postoj Západu. A co má pak dělat ruské obyvatelstvo Kazachstánu je velká otázka.


2 komentáře:

  1. Je jasné, že čím déle bude trvat konflikt na Okrajině, tím více nestability budou USA podněcovat v ostatních příhraničních oblastech RF, které dříve byly součástí bývalého SSSR.
    René

    OdpovědětVymazat
  2. "VSU pronikají k Mariupolu" - za cenu 85% strát nezlomili ešte ani prvú obrannú líniu, pričom Rusi majú 3-4 línie. Tomu hovorím vidieť ukrajinsko-NATOvský pohár zo štvrtiny plný, aj keď je vlastne z viac ako 3/4 prázdny.

    s0lar

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů