14. 6. 2024

To nejdůležitější z prohlášení V. V. Putina na setkání na ruském ministerstvu zahraničí

 
Zelenského nelegitimita, krádež Západu a budoucnost Novorosi, Putin vyloučil vrácení nových regionů zpět Ukrajině
 

Foto: REUTERS

Poslední pracovní den tohoto týdne přišel Vladimir Putin na ministerstvo zahraničí na setkání s vedením resortu. Je zvláštní, že ruský vůdce - při vší důležitosti naší zahraniční politiky - s diplomaty osobně nekomunikuje často. Teprve před několika lety se prezident poprvé objevil na poradě vedení ministerstva. A to přesto, že ruský vůdce již dlouhou dobu komunikuje s šéfy státní bezpečnosti, prokuratury a policie nejméně jednou ročně.
Vladimir Vladimirovič si takříkajíc zkontroloval hodinky s šéfy ministerstva zahraničí a promluvil o svém postoji k ostatním státům.

- Svět se rychle mění. Už nebude stejný jako dřív, ani v globální politice, ani v ekonomice, ani v technologické konkurenci. Stále více států usiluje o posílení své suverenity, soběstačnosti, národní a kulturní identity. Do popředí se dostávají země globálního Jihu a Východu, roste role Afriky a Latinské Ameriky," řekl prezident.

Zde je několik dalších důležitých výroků, které pronesl:

ZMRAZENÍ MAJETKU JE KRÁDEŽ
- Západní země zmrazily ruská aktiva a měnové rezervy. Nyní přemýšlejí, jak zajistit právní základ pro jejich konečné přivlastnění. Přes všechny křivárny však krádež nepochybně zůstane krádeží. Na druhou stranu nezůstane bez trestu," uvedla hlava státu.

EVROPA POTŘEBUJE NEZÁVISLOST NA RUSKU
- Pokud se chce Evropa zachovat jako jedno z nezávislých center světového vývoje a kulturních a civilizačních pólů planety, rozhodně potřebuje mít dobré vztahy s Ruskem. A my, a to je nejdůležitější, jsme na to připraveni," zdůraznil prezident.

DEKOLONIZACE RUSKA
Vladimir Vladimirovič prohlásil, že Anglosasové chtějí územní dezintegraci Ruska.
- Dnes (elity na Západě - pozn. red.) hovoří o pověstné "dekolonizaci" Ruska. Ve skutečnosti jde o pokus poskytnout ideologický základ pro rozdělení naší vlasti podle národnostního klíče. No, ve skutečnosti se o rozdělení Sovětského svazu a Ruska mluví už dlouho. Všichni, kdo sedí v tomto sále, o tom dobře vědí," řekl Putin a dodal, že Západ se snaží "pohltit" naše sousední země.

RUSKO v roce 2022 NEVZNÁŠELO NÁROK NA CHERSON A ZÁPOROŽÍ
- Nyní <...> se situace zásadně změnila, obyvatelé Chersonu a Záporoží vyjádřili svůj postoj v referendech. Chersonská a Záporožská oblast, stejně jako Doněcká a Luhanská lidová republika, se staly součástí Ruské federace a o porušení naší státní jednoty nemůže být řeč," zdůraznil ruský vůdce.

PODMÍNKY PRO JEDNÁNÍ S KYJEVEM
Vladimir Putin se den před zahájením konference o Ukrajině, která se bude konat ve dnech 15. až 16. června ve Švýcarsku, setkal s vedením ruského ministerstva zahraničí. Rusko nebylo na konferenci pozváno, prezident však přesto vyjádřil náš postoj k ukrajinskému konfliktu v nepřítomnosti. Veřejně pojmenoval naše podmínky pro zahájení mírových rozhovorů:

- Podstatou našeho návrhu není dočasné příměří nebo klid zbraní, jak chce Západ, aby obnovil ztráty, znovu vyzbrojil kyjevský režim a připravil ho na novou ofenzívu. Opakuji: nejde nám o zmrazení konfliktu, ale o jeho definitivní ukončení. A znovu říkám: jakmile Kyjev přistoupí na takový průběh událostí, jaký je dnes navrhován, přistoupí na úplné stažení svých vojsk z DLR a LLR, Záporožské a Chersonské oblasti a skutečně tento proces zahájí, jsme připraveni zahájit jednání bez odkladu," řekl prezident. - Opakuji, že náš principiální postoj je následující: neutrální, neangažovaný, nejaderný status Ukrajiny, její demilitarizace a denacifikace. Tím spíše, že tyto parametry byly obecně dohodnuty během istanbulských rozhovorů v roce 2022.

Během setkání s diplomaty Vladimir Vladimirovič zopakoval, že Cherson a Záporoží Ukrajině za žádných okolností nevrátíme. Tyto regiony jsou již zapsány v ústavě a nepodléhají zcizení.

Prezident dodal, že jakmile Kyjev začne stahovat vojska, okamžitě zastavíme palbu.

- Jakmile Kyjev <...> zahájí skutečné stahování vojsk z těchto regionů a také oficiálně oznámí zrušení plánů na vstup do NATO, bude z naší strany okamžitě následovat příkaz k zastavení palby a zahájení jednání. Učiníme tak okamžitě. Samozřejmě zaručíme bezpečné a nerušené stažení ukrajinských jednotek a formací," slíbil.


Hlava státu zároveň kritizovala nadcházející švýcarskou konferenci.

- Ta se má konat bezprostředně po summitu skupiny G7, tedy skupiny těch, kteří svou politikou konflikt na Ukrajině fakticky zažehli. To, co organizátoři setkání ve Švýcarsku navrhují, je jen další trik, jak odvést pozornost všech, zaměnit příčinu a následek ukrajinské krize, zmást diskusi a do jisté míry opět dodat zdání legitimity současné výkonné moci na Ukrajině," zdůraznil prezident

Putin zopakoval, že Zelenského nepovažuje za legitimní hlavu země:
- Právě Nejvyšší rada je dnes legitimním orgánem, na rozdíl od výkonné moci.
V důsledku toho Rusko nepovažuje bezpečnostní dohody mezi Ukrajinou a USA za legitimní, protože je podepsal Zelenskyj.

- Pokud bude později provedeno seriózní právní zkoumání takové dohody, jistě vyvstane otázka: kdo a s jakým oprávněním tyto dokumenty podepsal. Ukáže se, že jde o blaf: dohoda je neplatná a celá konstrukce se rozpadne," uvedla hlava země.

Putin stanovil podmínku pro zahájení rozhovorů s Ukrajinou
Ruský prezident Vladimir Putin prohlásil, že jakmile Ukrajina začne stahovat vojáky z nových ruských regionů a zaváže se, že nevstoupí do NATO, Rusko zastaví palbu a bude připraveno k rozhovorům.


autor: Oleg Adamovič
zdroj

6 komentářů:

  1. Ukrajina bohužel neudělá nic, co jí páníček nedovolí. Snad jedině až i ten její páníček bude v takových potížích, že mu prostě Ukrajina vypadne z rukou, tak potom vznikne prostor, aby si Ukrajinci začali svoji zemi spravovat sami rozumným způsobem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vašku,
      mám dojem, že každý asi žijeme v jiné realitě, protože v té mé je to přesně obráceně. Ukrajina, tedy její vedení si už nějakou dobu dělá co chce a už je to docela dlouho, co uváděnému páníčkovi vypadla z ruky. On jí tedy spíše upustil (zahodil) jak horký brambor a hodil ho natěšené Evropě.

      Vymazat
    2. Evropa nemá na Ukrajině zainvestováno tak, jako třeba Blackrock a další fondy. Čili páníčkové z Blackrocku a podobných míst budou banderovský režim nutit do šíleností, jen aby nepřišli o své investice.
      Moje myšlenka se týkala toho, až Blackrock a podobní přestanou vydržovat banderovský režim, ten se zhroutí (nebo ho Rus vyzmizíkuje) a Ukrajinci si budou moci nastolit nějaký lidštější systém/režim.
      Jinak nevím, proč vzniká dojem, že s Tebou vedu nějaký spor. Možná některé věci vidím jinak, ale nevidím to jako důvod k neshodám.

      Vymazat
    3. Tak to jsme dva - také nevím, kde bereš dojem, že s tebou vedu nějaký spor. Jen jsem napsal, že mám jiný názor. Tak snad proto?

      Blackrock je jen jedna kapka v americké louži. Těch kapek je tam spousta a každá má v dnešní době na situaci na Ukrajině jiný pohled a tudíž i jiné cíle, které jsou s cíly dalších kapek v rozporu. USA už nejednají jako celek.
      Pokud je někdo chce ještě nazývat něčím páníčkem, pak jde o paníčka s mnohočetnou poruchou osobnosti. V podstatě samohybný Džou je takovým ztělesněním onoho páníčka. Navenek se sice prezentuje jako nejmocnější muž nejmocnější země, ale realita je jiná.

      Vymazat
  2. Řekl bych , že toto je součástí stejného procesu .
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2503928

    A toto je globální odpověď , na západní iniciativu , válku pro válku .
    https://www.pokec24.cz/politika/zenevsky-mezinarodni-institut-pro-vyzkum-miru-zada-icc-o-zahajeni-vysetrovani-ursuly-von-der-leyenove-a-vedeni-eu-za-spoluucast-na-valecnych-zlocinech-a-genocide/

    Stačilo několik tahů a západ je zatlačený do kouta . Veškerá propaganda západu vývozu demokracie - démonkradcie , je rázem před očima celého světa spláchnuta do záchodu .
    Sledujeme ukázku globálního řízení , kterou by si měl každý zapamatovat a to tak , aby tento způsob řízení byl sám schopen příště okamžitě rozeznat a zasadit , do probíhajících procesů a jim nadřazeného cílového procesu - scénáře .

    OdpovědětVymazat
  3. Neznamená to nic více a méně, že je to konec slov. Příště budou již hovořit pouze zbraně.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů