25. 6. 2024

Americký bezpilotní letoun RQ-4 Global Hawk, který se nacházel poblíž Krymu, údajně "narazil na turbulence".

 

Na ruských zdrojích se objevila zajímavá informace týkající se letů amerických průzkumných bezpilotních letounů RQ-4 Global Hawk. Podle kanálu TG Fighterbomber měl americký bezpilotní letoun pohybující se v blízkosti ruského poloostrova údajně "problémy".

Fighterbomber přímo neuvádí, co se stalo, ale naznačuje, že ruská stíhačka proletěla v blízkosti amerického RQ-4 Global Hawk, a ten zřejmě kvůli turbulencím spadl. To bylo hlášeno předešlou noc kolem 23. hodiny. Dále uvádí, že k sestřelení jako takovému nedošlo, ale je třeba počkat na oficiální vyjádření, pak se vše "vyjasní".

"Nu což. Začátek byl učiněn. Gratuluji všem zúčastněným. Výborně! Čekáme na vyjádření Pindosů k "neprofesionálnímu jednání". V Černém moři jsou nyní zvýšené turbulence. Uvidíme, zda je to na trvalém základě, nebo zda šlo jen o jednorázovou akci," píše zdroj.

Jiné ruské zdroje zabývající se SVO však byly k této informaci skeptické. Podle TG-kanálu "Osvedomitel" naposledy americký RQ-4 Global Hawk kroužil poblíž Krymu v neděli 23. června, poté se již neobjevil. Americká média s odvoláním na představitele Pentagonu uvedla, že k žádným incidentům s bezpilotními letouny amerického letectva nad Černým mořem nedošlo.

Ruské ministerstvo obrany tuto informaci nijak nekomentovalo, takže na oficiální vyjádření armády si budeme muset ještě dlouho počkat, pokud vůbec. Mezitím Fighterbomber tvrdí, že posádka ruské stíhačky již údajně byla předána ke státním poctám.

zdroj

6 komentářů:

  1. Rusove je stale nesestreluji. Americane by to uz davno udelali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nač sestřelit, když si ho lze vzít? Ani jedna ze stran neuvedla, že je bezpiloťák zničen. V případě převzetí kontroly nad bezpiloťákem by to jedna strana nepřiznala (aby nevypadali slabí) a druhá by se s tím nechlubila (v tichosti provedou reverzní inženýrství - pokud je třeba, případně si ho nechají jako důkaz na potom).
      Osobní názor

      Vymazat
  2. Uz svrhli drive jednoho Hawka a nic nebylo. Prostrednictvim Hawka oni ridi utoky raketami i na rusky tyl. Proto dolu s nimi! Co maji co delat hnUSAci nad Cernym morem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to víte, že nic nebylo? Že o tom nepsali na novinkách.cz, nic neznamená.

      Vymazat
    2. Nezapomínat, že 80km od pobřeží (možná i blíž) se v doprovodu válečné fregaty pohybuje ruská atomová ponorka Kazaň, která může odpalovat i jaderné bojové hlavice! Ponorku nejsou Amíci schopní sledovat, natož nějak reagovat. Umím si představit nějakou její akci u pobřeží USA, kterou hlásné trouby nebudou kvůli tomu, aby neztratili již neexistující tvář vojenské velmoci, nikde roztrubovat. Stejně tak by bylo po pěšině ze strany Ruska - ovšem ze zcela jiných důvodů.

      Vymazat
  3. MQ-9 Reaper bol do Čierneho mora stíhačkou SU zhodený 14.3.2023, ale už 24.9.2023 bolo rozbité veliteľstvo Čiernomorskej flotily, odvtedy sa útoky na Krym odohrávajú na pravidelnej báze včetne dronov vodných a pri všetkých asistujú prieskumné drony.
    Na útoky, ktoré sa podarí odraziť MO RF reaguje vyhláseniami.
    Dnes sa podľa ruských zdrojov z americkej iniciarívy uskutočnil telefonický rozhovor medzi mimistrom obrany USA Lyodom Austinom jeho ruským náprotivkom Andrejom Belousovom. Podľa všetkého amíci sondujú situáciu na MO RF.
    Marian

    24/scott-ritter-utok-na-velitelstvo-ciernomorskej-flotily-bol-utokom-nato-nie-kyjeva/

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů