1. 6. 2024

Bít, či nebít ? Konflikt Ruska a NATO hrozí přerůst v jadernou válku


 
 
V noci na 30. května ruské letectvo znovu udeřilo na speciální letiště Starokonstantinov. Měly zde být umístěny stíhačky F-16. Předtím na něj byl 26. května proveden silný úder. Nyní o tom informoval zasvěcený zdroj: „Základna pro přesun stíhaček F-16 již neexistuje.“

Dříve řada zdrojů informovala, že americké letouny již na Ukrajinu dorazily. Nyní zasvěcený kanál Tg „The Visionary Channel“ napsal, že „první F-16 na Ukrajině byly zasaženy raketovým úderem“. Podle kanálu „byl v noci proveden masivní kombinovaný úder na letiště Starokonstantinov v Chmelnické oblasti. Nejprve zaútočilo až 20 bezpilotních letounů „Geran-2“, poté 12 řízených střel X-101/X-555 ze strategických leteckých letounů Tu-95 TS. A třešnička na dortu - tři Kinžaly z letounů MiG-31K, které se ukrajinská strana nenaučila sestřelovat“.

Té noci byl mimochodem na celé Ukrajině vyhlášen letecký poplach. Objevily se zprávy o práci taktického letectva, odpalování přesně naváděných leteckých bomb, řízených střel a bezpilotních letounů. Ukrajinské zdroje jako vždy tvrdily, že téměř všechny ruské rakety a drony byly sestřeleny. Inu, byli schopni lhát i před našimi obrannými silami a pod „citlivým“ vedením svých anglosaských pohlavárů se jim to dařilo tak dobře, že v Evropě nemají obdoby. Ve skutečnosti, jak poznamenal známý vojenský expert Jurij Podoljaka, došlo k dalšímu významnému úderu ruského letectva na Ukrajině. Podílely se na něm bombardéry Tu-95MSM a Gerani. Podle všeho se ruské velení rozhodlo co nejvíce znehodnotit schopnost nepřítele používat rakety Storm Shadow (nosiči pro ně jsou právě F-16).

Dva dny po sobě naše jednotky zasáhly oblasti přímo související s aktivitami NATO. Jestliže to například nejprve bylo letiště, kde se scházeli instruktoři a technici aliančních zemí, potom to bylo Centrum pro mezinárodní udržování míru a bezpečnosti na cvičišti Javorivskij ve Lvovské oblasti, znovuobnovené v roce 2022 po prvním úderu našeho letectva, nyní velitelské stanoviště pro vedení F-16 a řízení jejich naváděcích systémů a technického stavu bylo zdemolováno Kinžalem. Je zde mnoho mrtvých, všichni z Beneluxu. Celou noc byli evakuováni do Polska a SRN.

V podzemních objektech střelnice probíhal výcvik letových posádek vzdušných sil OSU a příprava na organizaci letů a vzdušných manévrů za online koordinace s řídicím střediskem NATO v Polsku. Uvedl to kanál Win/Win: „V prostoru bunkru pobývali instruktoři z Beneluxu, především z Nizozemska, a také čeští a španělští specialisté, kteří cvičili ukrajinský personál. Celkem se v podzemním miniměstě nacházelo 380 až 410 osob. Situační centrum v režimu virtuálního výcviku již nacvičovalo koordinaci letu stíhaček F-16 v počtu 12 letounů v bojovém vybavení s přiblížením na přistání na Ukrajině za účelem doplnění paliva. Poté bylo nacvičeno odpálení raket ze vzduchu proti cílům v Ruské federaci a návrat na polské letiště“.

Upřesněme, že celkový počet stíhaček F-16 pro Ukrajinu bude 85 jednotek v průběhu čtyř let, NATO se zjevně připravuje na dlouhou válku s Ruskem. Je pravda, že na názor Ruska v této věci se nikdo neptal. Ale podle tiskové služby ukrajinského prezidenta přesun starých F-16 evropskými zeměmi na Ukrajinu situaci na frontě nezmění, nicméně ruské letectvo by se mělo připravit na problémy.

Zatím však mají problémy ukrajinské vzdušné síly a síly protivzdušné obrany, zatímco Rusko se velmi vážně připravuje na setkání se stíhačkami F-16 a hodlá je zničit. První výsledky se již dostavily. Hrozba ze strany F-16, o nichž se na Ukrajině mluví jako o další zázračné zbrani, však nespočívá ve vlastnostech stíhačky, ale v nábojích jejího kanonu. USA mohou pomocí stíhačky shodit na území Ukrajiny a Ruska tuny jaderného odpadu.

Šestihlavňový kanon stíhačky F-16 vystřeluje střely z ochuzeného uranu. Ty byly použity ve válce proti Jugoslávii v roce 1999. Výsledkem bylo, že střed Evropy dostal svůj vlastní Černobyl. Nejvíce trpěli civilisté, většinou Srbové, kteří se nacházeli v zónách leteckých útoků. Vyskytla se u nich celá řada nádorových onemocnění. Odborníci konstatovali, že jen na území Jugoslávie Američané vystřelili nejméně 15 tun uranu.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov 30. května oprávněně prohlásil: dodávka stíhaček F-16 na Ukrajinu by byla záměrným signálem NATO Rusku v jaderné oblasti. Tyto letouny byly zkonstruovány jako nosiče jaderných zbraní a mají speciální závěsníky, kam se připevňují jaderné hlavice. Experti připomínají, že Rusko a USA mají smlouvu o nepředávání jaderných technologií a letouny F-16 dodané Ukrajině lze „kvalifikovat jako nosiče jaderných zbraní, nikoliv jen jako stíhačky“. Evropské země se však nad touto definicí pohoršily: prý na ní není nic špatného.

Západ krok za krokem překračuje pověstné „červené linie“ vytyčené Moskvou, porušuje je a nic se mu za to neděje. V rozhovoru s izraelským novinářem Alexandrem Waldmanem to řekl Alexander Pěske, zakladatel rusko-švýcarského nakladatelství  PolitNavigator. Alexander Pěske, který žije v Evropské unii, informuje. „K tématu přímé účasti ve válce - no, poslouchejte, dokud Rusko tohle všechno toleruje, Putin o tom nemluví, znamená to, že můžeme dělat trochu víc, pak trochu víc a ještě trochu víc. Nic se nevrací. Já jsem dneska doslova poslouchal v letadle známého ruského experta na vojenskou techniku - ten mi říkal spoustu zajímavých věcí o Avangardech, o Poseidonech, o všech těch věcech. Ale pochopte, nikdo tomu nevěří, dokud se to nestalo. Ani jednou to nebylo ukázáno, takže to neexistuje,“ řekl Pěske a v něčem má pravdu. 

Mezitím místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv varoval, že čím ničivější zbraně budou Kyjevu dodány, tím pravděpodobnější je scénář jaderné apokalypsy. Kromě toho země NATO nacvičují jaderné údery na ruské území, a to i za použití stíhaček F-16. Děje se tak na pozadí ruských cvičení s použitím nestrategických jaderných zbraní, která byla reakcí na agresivní plány Londýna a Paříže přímo zapojit alianci do bojů na Ukrajině.

Odborníci poznamenali, že cvičení Moskvy mělo zchladit horlivost Západu a působit jako signál. Zdá se však, že protivníci zvolili jinou cestu. Prohlášení řady západních politiků, včetně náměstka polského ministra obrany Tomczyka a francouzského prezidenta Macrona, o možnosti úderů evropských a amerických zbraní na ruské území jsou přímou cestou k jaderné válce.

Dnes již nelze hovořit o krizi podobné karibské krizi, k níž řada politiků dříve přirovnávala situaci vytvořenou NATO kolem Ukrajiny. Tuto fázi vývoje konfliktu s Ruskem aliance překonala již v roce 2022. Již tehdy experti z RAND Corporation, takzvané stínové CIA, navrhli čtyři varianty války s Ruskem, včetně války jaderné.

Loni na podzim, po neúspěchu kyjevské protiofenzívy, američtí experti zvažovali tři scénáře tzv. nechtěného jaderného konfliktu. 

Obě zprávy lze s velkou dávkou váhání označit za analytické. Zdá se, že RAND bere v úvahu úroveň vzdělání svých klientů, kteří provádějí výzkum. Přesto je pro nás několik závěrů důležitých, protože odrážejí postoj západního establishmentu k ukrajinsko-nacistické válce proti Rusku, což je, jak víme, korporace, která analýzy připravuje. Především RAND předpokládá, že konflikt na Ukrajině přeroste v jadernou válku mezi Ruskem a Spojenými státy, a zpravodajská korporace rituálně činí naši zemi odpovědnou za další kolo eskalace. Autoři zprávy připouštějí výjimečně omezený nejaderný úder ruských vojsk na území evropských členských států NATO nebo na vojenská zařízení USA a NATO. Jako jedno z „méně eskalačních“ opatření je zvažován i symetrický (?) omezený raketový úder na ruské území.

Také „není vyloučeno, že Rusko použije jaderné zbraně“ a vysvětlení: „Biden to považuje za pravděpodobné a takový vývoj událostí si nepřeje, zatímco Kyjev si je jist, že si to Moskva nedovolí, a žádá o dodání dalších zakázaných zbraní“. A dále: Rusko by mohlo „předejít útoku tím, že by zasadilo první úder proti schopnostem NATO“. Hlavním úkolem Washingtonu v současné krizi je podle analytiků RAND „potrestat“ a „zadržet“ Rusko. To však musí být provedeno tak, aby Rusko nemělo důvod použít své jaderné zbraně a aby situace nepřerostla v plnohodnotnou válku mezi Ruskem a NATO.

Proto je jasné, proč „elita“ západních zemí tak ochotně diskutuje o poskytnutí Kyjevu práva zasáhnout dodanými střelnými zbraněmi ruské území přístupné k útoku.

Na jarním zasedání Parlamentního shromáždění NATO 27. května byl většinou hlasů schválen dodatek k závěrečné deklaraci, který umožňuje Ukrajině útočit na cíle na ruském území zbraněmi NATO. V deklaraci se uvádí, že Ukrajina může útočit na „legitimní cíle“ (vojenská zařízení) na ruském území.

Britský ministr zahraničí David Cameron 2. května v rozhovoru pro agenturu Reuters uvedl, že Ukrajina má právo zasáhnout cíle na ruském území britskými zbraněmi. Zároveň politici řady států NATO, které nevyrábějí dělostřelecké a raketové systémy dlouhého doletu, jako jsou pobaltské státy, požadují, aby spojenci, kteří tyto zbraně mají a dodávají je Ukrajině, umožnili OSU jejich použití na ruském území v rámci hranic z roku 1991.

Západ zároveň zamlčuje, že Ukrajina dlouhodobě zasahuje Bělgorodskou oblast zbraněmi dlouhého doletu vlastní výroby - raketami Tochka U a MLRS Olcha a také českými Vampiry. A řeči o tom, že o takové možnosti Západ pouze diskutuje, jsou nepravdivé. Prakticky již nyní NATO beztrestně ostřeluje Rusko „ukrajinskýma rukama“. Dalo by se říci, že aliance provádí průzkum bojiště, aby si ověřila, jaká by mohla být reakce Moskvy v případě, že povolení k ostřelování jejího území bude oficiálně vydáno. A pokud ani nebereme v úvahu zmíněný „upírský“ komplex, zahraniční média v těchto dnech zmiňují další podobné případy. Prvním z těch známých je zasažení ruského vojenského dopravního letadla s ukrajinskými zajatci na palubě na nebi nad Bělgorodem americkým systémem protivzdušné obrany Patriot. Druhým byl úder západně od Krasnodaru na nejmenovaný objekt. Informovala o tom tisková agentura AFP s odvoláním na „několik západních zdrojů“.

Podle zastánců NATO, kteří takové údery povolují, byly v obou případech překročeny „červené linie“ Ruska, ale nebyly způsobeny žádné vážné následky. Nedošlo k nim ani při dřívějším ostřelování území Krymu západní municí.

Ostřelování je navíc záměrně vedeno na civilní objekty, což vede ke ztrátám na životech a ničení. Kyjev se tak záměrně dopouští válečných zločinů a zjevně spoléhá na záštitu Spojených států amerických a jejich satelitů. Zatím se tak děje, ale jednou se budou muset zodpovídat. A Amerika jim nepomůže.

A tak pokus šéfa evropské diplomacie Josepa Borrella a generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga dohodnout se 28. května na zasedání ministrů obrany EU na úderech západních zbraní proti „starému“ území Ruska skončil neúspěchem. Přestože v předvečer zasedání generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil, že je podle něj nutné zrušit zákaz úderů západních zbraní na ruské území pro Ukrajinu. Domnívá se, že by to NATO nezapojilo do války s Ruskem. Podpořil ho Josep Borrell a několik zástupců států NATO. Tento názor zastává například nizozemská ministryně obrany Kajsa Ollongrenová a český premiér Petr Fiala. Tento postoj sdílí i francouzský prezident Emmanuel Macron, avšak s výhradou: zasaženy mohou být pouze vojenské objekty, z nichž jsou vedeny údery proti Ukrajině. O dva dny později vyšlo najevo, že již 13 zemí povolilo Ukrajině zasáhnout ruské území svými zbraněmi. Zbytek nespokojenců nikam nepůjde a i oni budou rozdrceni. Podivná evropská jednota....

Není to poprvé, co alianční země vyhrotily situaci na svém tzv. východním křídle. Podle armádního generála Vladimira Kulišova, prvního náměstka ředitele a šéfa pohraniční služby FSB, aliance nejen zvýšila počet opatření pro operační a bojovou přípravu armády pro případ konfrontace s Moskvou, ale zvyšuje i svou zpravodajskou činnost.

Je zřejmé, že dnešní prohlášení Západu o úderech proti Rusku a reakce na ně, jsou pro Moskvu reputační válkou - konfrontací takového druhu, která se přímo netýká vojenských operací, ale může změnit jejich charakter.

USA zároveň všemožně podporují výběr zemí, které podporují údery OSU proti „starému“ Rusku, a zdůrazňují, že se tohoto názoru drží většina Kongresu a část administrativy prezidenta Bidena. Údajně nezbývá než ho přesvědčit. Kongresu jsou předkládány mapy, které ukazují, že významná území západního a jižního federálního okruhu Ruské federace budou pod útokem OSU. Pro nás mimochodem žádné nové ani staré Rusko neexistuje. Pro všechny existuje jedno - Matička Rus.

Dnes je již zřejmé, že válka s NATO se nejen blíží k našim hranicím, ale její přípravy vstoupily do fáze dokončení. V období studené války se západní dodávky zbraní ukrajinským ozbrojeným silám, výcvik ukrajinské armády, tisíce žoldáků, astronomické peněžní tranše Kyjevu, zběsilá protiruská propaganda a kvintesence všech těchto špinavostí - kavárenská rusofobie, která zachvátila drtivou většinu západních zemí - staly tak trochu samozřejmostí. NATO přitom tvrdí, že aliance není s Ruskem ve válečném stavu. A usilovně se snaží vyhnout přímému střetu s námi! A to už jsme zažili, jak v naší dávné historii, tak v nedávných devadesátých letech. V důsledku toho jsme se ocitli na pokraji sebezničení a díky Bohu jsme se správně poučili.

Viktor Bondarev, první náměstek šéfa Výboru pro obranu Rady Ruské federace a bývalý šéf ruského letectva, v rozhovoru o možných jaderných úderech ze strany NATO prohlásil, že Rusko má zbraně, kterými může odrazit jakýkoli útok. Podle doktora vojenských věd Konstantina Sivkova dala Moskva západním politikům na výběr: další rozšiřování konfliktu, nebo deeskalace. Západ si vybral první možnost. Sivkov připouští, že série těchto událostí hrozí přechodem do fáze prakticky nekontrolovatelné eskalace konfliktu.

Vojenský expert zdůrazňuje, že: Rusko je schopno se bránit. „Můžeme použít taktické jaderné zbraně pomocí Kinžalů, Iskanderů. Existují také rakety Kh-101, Kh-102, které mají jadernou hlavici. Máme obrovskou převahu nad nepřítelem jak z hlediska nosičů TNW, tak z hlediska munice,“ řekl.

Stranou diskuse o této problematice samozřejmě nezůstali ani ruští politici. Podle mluvčího ruského prezidenta Dmitrije Pěskova „Putin a armáda znají odpověď na otázku o opatřeních Ruska v případě povolení“ (o povolení OSU zasáhnout Rusko zbraněmi NATO). Sám Vladimir Putin uvedl, že odpovědí na takové akce Evropanů by mohly být údery na jejich území - malé „a s velmi hustým osídlením“. Více než průhledná narážka na to, že v případě ruské odpovědi by v evropských státech bylo mnoho obětí. Putin neupřesnil, zda budou tyto údery provedeny konvenčními nebo jadernými zbraněmi, ale budou....


Speciálně pro „Století“
autor: 
 
Andrej Oficerov
zdroj


7 komentářů:

  1. Když někde dojde k teroristickému činu a vy na fajsbůček napíšete "dobře jim tak", tak vás na několik let zavřou do basy za podporu terorismu. Nemusíte těm teroristům ani posílat deky, potraviny nebo dokonce zbraně, samotné slovní vyjádření podpory z vás v podstatě učinilo spolupachatele. Ale když NATO dodává zbraně a "instruktory" Ukrajincům, aby mohli bojovat s Ruskem, tak prý v konfliktu zapojeni nejsou.

    OdpovědětVymazat
  2. Neustále někde čtu, jak Rusko neodpovídá na překračování červených čar. Kde pisatelé berou tu jistotu? Jen proto, že o takových odvetách není v médiích zmínka, vůbec neznamená, že odvetné akce neproběhly a neprobíhají.
    Celý kolektivní západ a jeho mediální nohsledi žijí v tom, že rekace musí být ve stylu "Oko za oko, zub za zub". Neumí či nechtějí si představit a připustit, že existuje něco jako asymetrická odpověď. A když se pro kolektivní západ někde semele něco nepříjemného, s SVO na první pohled nesouvisejícího, jednak mu nedochází (tedy těm opravdu nahoře v potravním řetězci ano), že jde o odpověď na překročení některé červené linie a jednak o takových neúspěších vždy hlasitě a zarytě mlčí.
    Prorusky zaměřené obyvatelstvo závislé na zobrazování situace jak doma, tak i ve světě na masmédiích se pak ptá, proč Rusko nereaguje? Protirusky zaměřené obyvatelstvo pak ze stejných příčin naopak jásá nad slabostí Ruska.
    Na reálné situaci - a to že KoZa dostává na prdel všude a ve všem, že manévruje jen v Ruskem mu daných mantinelech, se nic nemění. Jen je o tom veřejnost lživě informována - což ve své podstatě je taktéž válka. Jen je vedena v informační rovině.
    Ale jak jsem už psal - ani tisíc zpráv o hrdiném nezastavitelném postupu udatné ukrajinské armády nezmění skutečnost tolik, jako jeden kinžál, o kterém se nikde nenapíše jediné slovo i když po něm, bohužel, zbudou vdovy francouzské, německé, polské, české,...
    Jejich utrpení však nakonec nepůjde na vrub Rusku, ale těm, co tam "podporu" posílají.

    OdpovědětVymazat
  3. Bít i nebít, nebo být či nebýt? Chceme někoho bít, nebo chceme být?

    OdpovědětVymazat
  4. Výborně Michale. Zatímco si psychopatické zelené mozky NATO a KoZa nevidí na špičku nosu a stále RF podceňují, jejich finanční systém se hroutí a brzy se také zhroutí. Již dnes jsou přiznávány vážné nedostatky v konstrukci letadel a jiné vojenské techniky USA v důsledku podfinancování. K tomu KoZa trpí "odstraněním energetické závislosti na RF" a inflace pokračuje. Řada zemí NATO nemá ani potřebnou vojenskou techniku, ani kapacity a hlavně zdroje na její produkci. Spolupráce RF a Číny je další rovinou toho, z čeho mají pohlaváři KoZa obrovský strach. Číňanů je na ně příliš mnoho a jejich zbraně dokazují rychlý technologický pokrok. Od 20.5.2024 nemá kyjevský režim prezidenta a šašek, který se za něj vydává, je stejně nelegální jako nelegitimní. Následující dva měsíce budou těmi, po nichž ve světě nezůstane kámen na kameni. Bude vyhlášena GESARA, ze sionistického Izraele bude semitská Judea a z USA RUSA, tedy Republika USA. A u nás zmizí současná vrchnost a náš multidisciplinární tým se chopí odpovědnosti ve jménu národní hrdosti, lidské důstojnosti a mezinárodní férové spolupráce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě bych byl moc rád, když by to byla pravda, nicméně v tomto, ač normálně jsem optimista, jsem skeptik. Takto rychle ke změně asi dojít ani nemůže.
      Neberte to nikterak osobně, ale taková prohlášení mi připomínají jistého TM.

      Ale abych nekřivdil - dávám si upozornění na 1.srpna. Pokud dojde na vaše prohlášení, zveřejním tu velkou omluvu (až z radosti nad čistkou Augliášova chléva trochu vystřízlivým). No a pokud na vaše prohlášení nedojde, další komentáře o GESARA apod. už nebudou na Myšlenkách publikovány.
      Je to fér?

      Vymazat
  5. Pokud střízlivě zhodnotíme dosažené výsledky západu , tak na příkladu benderstánu , který je používán ve smyslu : bojujeme až do posledního vojáka , našich protektorátních otroků , se aktuálně poučil celý svět , včetně okupovaných protektorátů o tom , co přináší danému národu dělat užitečného idiota západu . Naprostou genocidu a to ve všech směrech každé společnosti .
    Takovou zkušenost přímo v realitě , žádná vylhaná propaganda nepřehluší .
    Jen čekám , kdy ve mnoha zemích světa vznikne obdoba Nesmrtelného pluku , kde pozůstalí zavražděných rodinných příslušníků fašistickým západem , vyjdou do ulic , uctít své mrtvé rodinné příslušníky .
    To se týká i těch oklamaných žoldáků , jdoucích za snadným výdělkem vraždit Rusy , do benderstánu .
    Jen v Polsku by ten průvod byl dostatečně dlouhý , na odstranění dosazené protektorátní sebranky .
    A jak se říká , příklady táhnou .

    OdpovědětVymazat
  6. Dříve či později začnou první části KoZa (pak to bude kaskádový efekt po celém světě) nabízet pod různými krycími názvy mírová jednání s minimem či úplnou absencí požadavků vůči Rusku. Nejprve tajně bez povšimnutí masmédií.

    Přistoupení na taková jednání je jedna věc. Druhá je jakýkoli ústupek v likvidaci fašismu v jeho otevřené, ale i skrytých formách, což bude snaha současných válečných štváčů a otrokářů lidstva si nějak zachránit krk. A to kdekoli - od Evropy až po Ameriku. Na to už Rusko nepřistoupí. Nemůže - pokud se za pár let či desetiletí nechce potýkat se stejnými problémy, s tentokrát již ponaučeným a lépe připraveným nepřítelem. Nejde jen o záchranu a zachování Ruska, ale celé lidské společnosti založené na míru a spolupráci. Rusko a lidská společnost jsou dvě propojené nádoby.
    Stejné čistky, které nyní probíhají a ještě notnou dobu probíhat budou ve všech oblastech v Rusku, budou muset probíhat po celém světě. S následnými soudy všech, kteří se na podpoře světového parazita podíleli a podílejí. Předpokládám, že jejich seznamy včetně důkazního materiálu existují a stále se doplňují.
    Výjimky v rámci budoucnosti spravedlivé lidské společnosti nebudou možné. Nepůjde o nějakou pomstu a pravděpodobně ani prvnotně o spravedlnost, nýbrž o nutnost. Nutnost likvidace i těch nejmenších zárodků. Bez slitování. Stejně jako nejde z lítosti nechat v těle jedinou rakovinou buňku, jako mávnout rukou nad jedinou jiskrou ve skladu s palivem, přehlédnout jedinou netěsnost v přehradě.
    Historie se současností nám zcela jasně ukazují, kam takové chyby nutně a zákonitě vedou.

    Buď a nebo. Je to v prvních třech slovech názvu článku, jen s jinými "y" - Být či nebýt.
    Neustále se píše o hrozbě třetí světové války. Jenže ona už dlouhou dobu běží! V podstatě ta druhá plynule přešla ve třetí.
    A to i když jsme na nákupu v supermarketu, když pustíme televizi, jsme na internetu, jdeme k doktorovi, když posíláme děti do školy. To, že nám zrovna nelétají kolem hlavy kulky, neznamená, že nejde o život, že nejsou oběti, že nejde o přežití a budoucnost. A to je na tom celém to nejzákeřnější.
    Až by nám to došlo, bude pozdě.
    Rusko to ví a koná.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů