7. 6. 2024

Deň, keď nebude žiadna Ukrajina

 
Biden odhalil skutočný účel zástupnej vojny s Ruskom

Kyjev 7. júna 2024 (HSP/svpressa/Foto:TASR/AP-Julien de Rosa)


Ukazuje sa, že nezávislé krajiny sú najhoršou nočnou morou strýčka Sama. Presnejšie povedané, starého dedka Josepha Robinetta Bidena mladšieho, amerického prezidenta, ktorý v rozhovore pre časopis Time nečakane spresnil, prečo by Ukrajina v konflikte s Ruskom nemala prehrať, píše Svetlana Gomzikova pre Svobodnuju Pressu

A ako sa dalo predpokladať, nie je to tým, že by mu záležalo na Ukrajine, Ukrajincoch a ich budúcnosti. Znepokojuje ho niečo iné – že by sa potom viaceré krajiny susediace s Ruskou federáciou mohli vymknúť spod kontroly Washingtonu.

„Ak niekedy dopustíme, aby Ukrajina zlyhala, pamätajte na moje slovo, uvidíte, ako Poľsko odíde. Uvidíte, ako sa všetky tieto krajiny pozdĺž skutočnej hranice s Ruskom, od Balkánu až po Bielorusko, spoja a budú sa správať nezávislejšie,“ povedal americký líder. Strašné, však?

Problém totiž nie je v tom, že „agresívny Putin“ sa údajne zmocní Ukrajiny a pôjde ďalej do Európy, ako sa to snažia západní propagandisti vtĺcť do hláv svojich spoluobčanov. Problém je v tom, že v Bidenovom demokratickom svete, ukazuje sa, by žiadna krajina nemala byť nezávislá, slobodná a suverénna.

Žiadna iná ako samotné Spojené štáty, ktorých rozhodnutia podľa šéfa Bieleho domu v nasledujúcich štyroch rokoch „určia budúcnosť Európy na dlhý čas“. Ak zvíťazí v nadchádzajúcich novembrových voľbách.

„Preto nemôžeme nechať NATO padnúť, musíme ho budovať politicky, ekonomicky a vojensky, do čoho výrazne investujeme,“ zdôraznil Biden.

Zároveň sa neostýchal priamo povedať, že európske krajiny sú len bábkami Washingtonu pod kontrolou NATO. Preto im podmienky života a dokonca aj smrti bude diktovať pán – t. j. prezident USA.

Súčasným európskym lídrom však takáto masochistická závislosť zjavne celkom vyhovuje. S radosťou prisahali vernosť zámorskému panovníkovi, nasadili si tesný obojok a dali mu do rúk vôdzku. No zákon tejto svorky je jednoduchý – nikto nemá právo neposlúchať vodcu.

Napokon, ako povedal Biden vo svojom prejave k absolventom Vojenskej akadémie USA vo West Pointe 25. mája, Amerika je „nenahraditeľný národ. Jediná svetová superveľmoc a vedúca svetová demokracia.“

Niečo podobné hlásal v 20. storočí rakúsky umelec, ktorého ambície stáli ľudstvo desiatky miliónov životov. Pravda, aj on sám skončil veľmi zle.

Aj pokrytectvo Washingtonu sa čoraz ťažšie skrýva za krásne, ale úplne prázdne slová o západnej demokracii, ľudských právach, slobode slova a voľbách. Život ukazuje, že USA a kolektívny Západ ako celok nemajú právo ani len koktať o morálnej nadradenosti.

V čom skutočne vynikajú, je schopnosť rozdeľovať národy a vytvárať „riadený chaos“ po celom svete. A Ukrajina je len ďalším testovacím poľom na zdokonaľovanie týchto schopností.

Svobodnaja Pressa požiadal Vladimíra Kornilova, historika a politického pozorovateľa tlačovej agentúry Rossija Segodňa, aby sa vyjadril k odhaleniam Joea Bidena:

– Všimnite si, že západné osobnosti teraz čoraz častejšie hovoria o svojich skutočných cieľoch v tejto zástupnej vojne s Ruskom priamo a otvorene. Nedávno bývalý britský premiér Boris Johnson otvorene vyhlásil, že ruské víťazstvo by znamenalo koniec globálnej hegemónie Západu. V súlade s tým bez skrývania odhalil plány západného sveta. A Biden to teraz potvrdzuje – v zhode s Britom v podstate hovorí, že kašle na demokraciu, na slobodu, na všetky tieto hodnoty.

V skutočnosti v tomto rozhovore americký líder dal odpoveď na otázku, ktorú Vladimir Putin v posledných rokoch často kladie. A síce, čo je to svetový „poriadok založený na pravidlách“, ktorý presadzuje Západ.

Ten je v skutočnosti to, čo Biden hovorí, že je. Áno, môžete byť diktátori, môžete byť nacisti, ako Ukrajina, môžete kašľať na výber voličov, ale ste povinní dodržiavať politiku, ktorú vám diktujú Spojené štáty americké.

Práve tým je preň Ukrajina nebezpečná. Nie to, že ju zničí, zruinuje alebo že sa tam Zelenskyj stane večným diktátorom. To ho nezaujíma. Ale ak náhle (nedajbože, pre Bidena) prehrá, ukáže všetkým – Poľsku, ostatným susedom Ruska, že je možné budovať vlastný osud aj mimo Spojených štátov. A toho sveta, ktorý im vnútili samotní Američania.

„SP: Prečo Európa bez reptania súhlasila s nasledovaním Washingtonu?

– V skutočnosti existovali obdobia odporu. Túto politiku im USA vnucovali dlho, vlastne celé desaťročia, po skončení druhej svetovej vojny. A niektoré krajiny, európske, západné krajiny, sa jej snažili vzdorovať. Spomeňme si napríklad na viac-menej nezávislú politiku Charlesa de Gaulla, za ktorú bolo Francúzsko v tom čase veľmi kritizované.

Nakoniec sa, mimochodom, z veľkej časti aj vďaka nám – mám na mysli Sovietsky zväz, ktorý sa bez reptania zničil – vytvoril práve tento unipolárny svet. Predtým Európania mohli nejakým spôsobom, využívajúc svoju hraničnú polohu so Sovietskym zväzom, variovať svoju politiku, pozerajúc sa raz na tých raz na druhých.

Po víťazstve USA v studenej vojne vznikol unipolárny svet a Európania ho akceptovali, vnímajúc ho ako nemennú zákonitosť.

A keď Rusko začalo prejavovať svoju suverenitu, svoju nezávislú politiku, reálne hodilo rukavicu tomuto unipolárnemu svetu. My, Čína a celý rad ďalších krajín globálneho Juhu.

V skutočnosti to teraz Spojené štáty veľmi znepokojuje. A osobne Bidena, ktorý venoval veľa, desaťročia svojho života, budovaniu práve tohto sveta založeného na pravidlách.

„SP: Ale ak pre nich porážka Ukrajiny znamená tak veľa, potom my o to viac nemôžeme prehrať, pretože v stávke je samotná existencia Ruska. Biden to nechápe?

– Biden hovorí, že všetci by sa mali aj tak podriadiť Spojeným štátom, samozrejme, myslí tým Rusko. V tomto rozhovore však prvýkrát po dlhom čase vidíme aj jeho ochotu hľadať nejaký možný kompromis. Najmä v súvislosti so vstupom Ukrajiny do NATO, ktorý podľa neho nie je nevyhnutný, ba dokonca nie je potrebné, aby bola v aliancii z dlhodobého hľadiska.

Viete, to je tiež taký návrat k možným budúcim kompromisom. Ale zároveň si, samozrejme, musíme uvedomiť, že Spojené štáty stále vnímajú akékoľvek kompromisy cez prizmu toho, že ich prezentujú ako svoje víťazstvo.
 
zdroj


9 komentářů:

  1. "Znepokojuje ho niečo iné – že by sa potom viaceré krajiny susediace s Ruskou federáciou mohli vymknúť spod kontroly Washingtonu".
    Mohly? Nevšiml si, že už se tak delší dobu děje? A nejen země sousedící s RF,
    To bude šok, jestli se někdy konečně probudí. Vzhledem k věku mu moc času už nezbývá
    Albi

    OdpovědětVymazat
  2. Biden se boji, ze bez US bice a donucovacich prostredku utecou USA vsichni vazalove. Svet zalozeny na pravidlech bice je svetem hegemona podle jeho pravidel. Kazdy kdo je neuznava je jeho nepritel, ktereho se hegemon pokousi znicit vsemi prostredky. Protoze ten ohrozuje jeho pravidla a je spatnym prikladem pro ostatni vazaly. Sila ovsem ochabuje a brzy vypadne bic z ruky USA. Jestli to Biden chce nebo nechce. Zakonity proces. Z vrcholu moci to jde uz jen dolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ovšem Evropě moc nepomůže. Takže otázka je, KDY hegemonovi ten bič z ruky vypadne. Bude to dřív, než se první evropský stát "přetransformuje" na chalífát?
      „Cílem je islámský politický systém nejen v Německu, ale potažmo v celé Evropě - přesně toho chtějí migranti z muslimských zemí dosáhnout za každou cenu.“
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chalifat-v-Evrope-Islamiste-maji-cas-toho-dosahnout-varuje-reporterka-Kutilova-756603

      A hegemon? Jak se zdá, takový stav mu minimálně vyhovuje, pokud snad není přímo jím naplánovaný.

      Vymazat
    2. Islámský politický systém nejen v Německu, potažmo v celé Evropě není cílem, nýbrž nástrojem.
      To sice může vyznít jako detajl, ale je to zásadní rozdíl. Je to stejný rozdíl jako mezi "Kdo" a "Proč". MSM a bohužel i mnohá alternativa nám předhazují ono "Kdo", ale ono zásadní "Proč" zamlčují nebo tak daleko ani nepřemýšlí.

      Vymazat
    3. To prakticky vyjde na stejno. Jakmile se chalífát někde jen "drápkem zachytí", bude se rozlézat jako obtížný plevel. Vykořenit ho jistě jde, jak ukazuje historie (španělská reconnquista), ale chce to čas a hlavně vůli.
      Ten čas při dnešních technologiích se možná může výrazně zkrátit, ale s vůlí to bude hodně těžké, ne-li alespoň v dohledné době 2 - 3 generací.
      Lidi si zvyknou - viz současná úspěšná manipulace velké části populace na nesmysly typu LGBTQ+, genderu, rasismu, všelijakých neúspěšných pokusů o "záchranu planety" apod.
      Nejvíc škody pak nadělá postupující devastace vzdělanosti v okruhu států KoZa.
      Albi

      Vymazat
  3. Ukrajina jako taková , má v jejich scénáři přestat existovat . Po použití , se má tento prostor uvolnit , pro jiné . Ruský národ tak má před očima přímý důkaz toho , jaký konec slovanským národům , tento sioanglosaský interfašismus připravuje , jako hotovou věc .
    Kompletní národní genocidu , kdy národ přestane existovat .
    Za to už stojí bojovat , umírat , zvítězit !
    Protože to vítězství znamená existence dalších generací svobodných , svěbytných národů .
    Každý člověk , který žije ve střední a východní Evropě by měl chápat , na které straně musí bojovat , aby zůstal zachován jeho Rod .
    Každý hlupák , který podporuje fašistický systém , tak dělá kříž za celou dlouhou řadou svých úspěšných předků , kde každý z nich byl schopen předat a zachovat svůj genetický otisk , i v těch nejtěžších dobách a zachovat , tak svůj Rod .
    Je smutné , když se jeden hlupák v této předlouhé řadě těch nejúspěšnejších předků , snaží svým nechápáním tuto jedinečnou linii jednou provždy vymazat z povrchu planety .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Za to už stojí bojovat , umírat , zvítězit ! "
      Ale kdo to bude - ten skutečně bojující? Ti momentální hurá-Slované, kteří nevidí, že tak absolutní sympatie k Rusku a Rusům pramení jen z našeho ohrožení - tedy jsou převážně účelové? A kdyby prezidenta Putina vystřídal někdo méně schopný nebo Rusové odmítli za nás "bojovat a umírat" , rázem by se z nich stali ti nejzatvrzelejší kritikové. Však to sám čtete v diskuzích.
      Albi

      Vymazat
    2. Tuhle jsem se bavil s jednou zákaznicí. Bylo vidět, že má "takový ten slovanský vhled" - oblečení ze lnu, dlouhé světlé vlasy, jasně modré oči, bylinky, zahrádka, pečení chleba a jiných dobrot, chodí na "slovanské slety" a jiné tyhle východoslovanské sešlosti, atd.... a povídá mi:
      "Rodina(dospělé děti) mi zaplatila poukaz na Testování genomu, aby když už tak už.... a zjistili mi asi 1/3 genomu japonského, asi 1/4 řeckého, asi 1/10 židovského a ten zbytek směs západní, severní evropa..." a usmála se s dodatkem, "že je vlastně už nějak smířená, že vlastně s českými východními slovany toho moc příbuzného nemá, ale baví jí to".

      Zřejmě to baví i víc lidí, že se mohou přidat k té své správné fandící straně:-) Aniž by měly ty správně modré oči, bo mají úžasnou skobu na nose nebo bleskovku pro přistávání much... ale i v hokeji prostě fandíme slovanům, páč ti mají ten nejlepší bleděmodrý názor na Svět!

      Vždy, když čtu něco o Ruském národě v kontextu se Slovanským, tak mi vždy vykouzlí úsměv na rtu.
      Pokud bych zjednodušil, tak pojmenování RUS vzniklo pro míšence na východě, kde žili Slované, jako Poljané, Drevljnané a jiní v jejich okolí, tedy pro míšence ukořistěných slovanských žen a řeckých nájezdníků od jihu, co po všech Řekách od Černého moře obsazovala území křížících se obchodních cest, která převzala pod "ochranu" a tedy i placení "ochranných "poplatků pro "zabezpečený prodej zboží". (Což tak fpostatě funguje všude dodnes, platit za ochranu krámků)
      Zato, že dnes rusové a skytové patří mezi slovanské národy vděčíme němčouským historikům, co psaly tu nejvíce správnou historii pro romanovce. I když mají daleko více společného s achájci a dóry, hlavně geny s zarytou bezohlednou cílevědomostí. Což k těm slovanským prostě moc nejde.

      Čili něco jako ruský národ neexistuje, pouze národnost(multinárodů v unii desítek států) - dnes vlastně jen ve významu patriotismu, protože mluvit a psát o národu, který je své podstatě smíchaný z desítek genů středomoří a Asie je asi zcestné.
      A to, že se RUS rozšířila na mapě přes podrobenou Moskovii i na dál na východ, rozhodně nesouvisí se Slovany, ale s typickým rusem Petrem Velikým a jeho následovníků.

      Často výraz (ruský) národ slýchám od vyznavačů národního socialismu, což si dost pletete urgy s rusy. Ugři jsou nacionalisté(jako Vy), rusové jsou patrioti. Což je poněkud něco úplně jiného, ale úplně.
      Kdybyste takové názory přednesl někde v Ruské Federaci, tak dostanete minimálně pokutu, možná i měsíc za katrem, za pravicový extrémismus, což nacionalismus prostě je.
      nenimito

      Vymazat
  4. Přijde mi, že autorka(Svetlana) i slovenský překlad poněkud lehce překrucuje překladem ty překlady. Ostatně jako více překladatelů dosazují ta správně vhodně laděná přeložená slova.
    Original toho překladu i origo rozhovoru je tady, pokud by někoho zajímalo...
    Ten odkaz nahoře totiž nefunguje.
    https://svpressa.ru/politic/article/417599/
    https://time.com/6984968/joe-biden-transcript-2024-interview/
    nenimito

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů