23. 6. 2024

Americký novinář: USA a Rusko vedly tajná jednání o Ukrajině

 


Americký novinář Seymour Hersh, známý svým vyšetřováním narušení plynovodu Nord Stream a zapojení USA do něj, zveřejnil materiál, v němž se dotkl Ukrajiny a prezidentských voleb v USA.

Podle novináře probíhala tajná jednání mezi Washingtonem a Moskvou ohledně situace kolem Ukrajiny. Strany jednaly o možných ústupcích, které byly ochotny učinit. Zároveň pod stranami Hersh rozumí Rusko a Západ, čímž naznačuje, že Kyjev o ničem nerozhoduje.

Je zřejmé, že přísně utajovaná jednání mezi Ruskem a Západem nevedla ke konsensu, domnívá se Hersh. To podle něj potvrdilo i Putinovo rázné prohlášení, v němž jmenoval podmínky ukončení konfliktu.

Hersh navíc citoval nejmenovaného vysokého amerického představitele, podle něhož vzhledem k lidským a materiálním zdrojům Ruska nelze očekávat výrazný úspěch Ukrajiny na bojišti. Navzdory tomu se americký prezident nadále pevně kloní ke své politice vůči Ukrajině.

"Bidenova zahraniční politika je katastrofou, zatímco na Ukrajinu nadále posílá miliardy dolarů a totéž chce od spojenců v NATO," napsal Hersh.

Novinář poznamenal, že situace na Ukrajině a obecně zahraniční politika Bidenovy administrativy silně ovlivní volební kampaň ve Spojených státech. Domnívá se, že demokraté se rozhodnou nahradit Bidenovu kandidaturu v prezidentských volbách mladším kandidátem.

Ruský prezident Vladimir Putin hovořil o kontaktech na Ukrajině již v letech 2013 - 2014. Podle ruského vůdce tehdy Barack Obama požádal Rusko, aby ovlivnilo Janukovyče, aby nepoužil vojáky na Majdanu. Výměnou za to USA slíbily, že ukrajinskou opozici zdrží od protiprávního jednání. Výsledkem bylo, že Janukovyč nepoužil armádu k rozehnání demonstrantů ale opozice provedla za peníze USA státní převrat. Západní garanti si nad tím umyli ruce...
 

5 komentářů:

  1. Biden je loutka, rozhoduji jeho vodici a ti chteji dal na valce vydelavat. Zelebuba stale jeste potrebuji. Ten prohlasuje, ze chce vsechna uzemi zpatky. A tak budou dal umirat vojaci a zide dal vydelavat. Na obou stranach konfliktu vlastni zide banky i zbrojovky. Vydelavaji i na nas v Cesku a na valce Slovanu, kteri valci proti sobe. A to se uz hned tak nestane. Proto budou konflikt dal protahovat!
    Podminky zapadu shodil V. Putin se stolu, protoze nerespektuji pomer sil. Rusko bude muset obsadit celou Ukrajinu. Rusko stale musi osvobozovat sva uzemi, ktera jim patrila. Vinen je na tom zapad, ktery odjakziva Rusku jen skodi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšete, že na všem je vinen jen západ, který Rusku jen škodí. Já si to ale až tak úplně nemyslím. Kdesi jsem četl, že na rozpadu SSSR měli lví podíl jeho obyvatelé, kteří prahli po žvýkačkách a džínsech. Povšiml jste si také, jak často a rádi Slované přebírají slova z hlavního jazyka západu, angličtiny, do své mateřštiny? Povšiml jste si, jak často jsou názvy různých zařízení ve slovanských zemích nazývány v angličtině (shop, pub, garden shop, flower shop...)? Povšiml jste, jak často v rozhovorech slovanských rodičů zaznívají věty o tom, jakého štěstí jejich děti dosáhly na západě, přičemž hned v následujících větách zaznívají slova o tom, že se svými vnuky již nedorozumí? Povšiml jste si, jak Slované stále vzhlíží k západu, jako ke své modle, která jim ukazuje, jak žít, jakou hudbu poslouchat, jaké oblečení nosit, jak být stále in, ready, fresh, cool? Chci tím říct, že máslo na hlavě mají v mnoha ohledech také samotní Slované, kteří přestali být hrdi na svůj původ, na svůj jazyk, na své dějiny a chtějí být součástí toho skvělého, moderního a pokrokového západu. A západ? Ten si z nás dělá hadr na podlahu a my jsme ochotni tím hadrem být, jen když nám z toho taky něco ukápne.... Možná drsný názor, ale tak to prostě cítím, že své slovanské kořeny opouštíme dobrovolně, čímž vkládáme zbraně do rukou západu, aby nás převálcoval.
      Jan Smola, Havířov

      Vymazat
    2. Ten monkey efekt u Slovanu bude trvat jen tak dlouho, jak dlouho USA zustanou hegemonem. Pak se zhrouti jejich site a organizace budou bez prostredku. Posledni budou prvni a naopak. Kdo vzhlizi k zapadu dnes? Jen neinformovany primitiv.

      Vymazat
  2. "demokraté se rozhodnou nahradit Bidenovu kandidaturu v prezidentských volbách mladším kandidátem". Hunterem, že? :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Umely stat, posveceny zidozednari v USA, ktery si svuj zednarsky modry klin dali do nove vlajky pri vzniku CSR, je prozapadni jiz svym vznikem...

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů