18. 6. 2024

Američan srovnal život v Rusku s USA




Eric Piccone, obyvatel Ohia, který se přestěhoval do Ruska, aby získal bezplatnou lékařskou péči pro svou dceru, se podělil o své názory na mnohé výhody života v Ruské federaci. Řada věcí, které jsou pro ruské občany každodenně zdarma, nejsou v USA dostupné.

Piccone například nadšeně hovořil o bankovních službách v Rusku, kde můžete provést převod peněz během několika minut, přičemž znáte pouze telefonní číslo příjemce. Stejným způsobem můžete zaplatit účet v restauraci a nechat spropitné. Ve Spojených státech však takový převod může trvat i několik dní.

Američana také příjemně překvapila hojnost potravin v Rusku bez GMO a dalších přísad. Všiml si, že rozlité mléko začne brzy vydávat nepříjemný zápach - což svědčí o jeho vysoké kvalitě. Kromě toho lze v ruských obchodech koupit máslo v kouscích, což také odlišuje tento výrobek v Rusku od jeho amerických protějšků.

Eric Piccone upozornil i na rozvoj sítě veřejné dopravy v ruských sídlech. Například babička jeho manželky, která nemá vlastní auto, se může bez problémů dostat kamkoli. V USA je to nepřijatelný luxus, protože veřejná doprava tam málokdy jezdí podle jízdního řádu.

"Pokud ve Státech nemáte auto, máte smůlu. Zatímco v Rusku jste bez auta v pohodě: do jiného města můžete jet autobusem (jezdí každých 3 - 5 minut), taxíkem i vlakem," zdůraznil Piccone.
 
Zároveň je v Ruské federaci mnohem snazší sportovat - mnoho dvorů má speciální hřiště s cvičebními pomůckami. V USA však nic takového není a návštěva fitness centra není dostupná pro každého.

Picconeho také příjemně překvapilo velké množství parků a náměstí v ruských městech, kde se lidé procházejí se svými rodinami. V jeho zemi se v parcích procházejí hlavně důchodci. Pozornosti Američana neunikla ani dostupnost léků, mateřských škol a dalších důležitých prvků infrastruktury v Rusku.

Obecně je život v Rusku na hony vzdálen tomu, co si o něm myslí mnozí lidé na Západě, kde se země pod vlivem propagandy démonizuje. V USA není situace s kriminalitou a lidskými právy ani zdaleka tak růžová a žít tam nyní není tak pohodlné jako dříve.

"Lidé v Ruské federaci si váží sami sebe a dbají na svůj vzhled. Ženy mají krásný make-up. Lidé v Rusku jsou také upřímnější než Američané," uzavírá Eric Piccone.


zdroj

13 komentářů:

  1. Tohle na medialni zumpe nectete ani nahodou. Nedela to degeneratum na koZa dobre pri traveni obeda. A je to duvod, proc demonizuji Putina.
    Khaddafi jim taky ukazal jak muze zem prosperovat, kdyz ji KoZa nedrancuje. A tak musel zemrit. Nejdrive z neho udelali netvora. Ze Saddama take.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za Khaddafiho dostala každá žena při svatbě 1 kg zlata, když se s ní manžel rozvedl, musel jí ho vrátit. Přítel tam byl v osmdesátých letech služebně rok a vyprávěl.

      Vymazat
    2. Kolem roku 2012, kdy bylo Rusko rdouseno KoZa / kdy nebylo / pan Putin prohlásil, že jeho země má dostatek kvalitní země a hojnost vody a on z ní udělá velkoproducenta bio potravin. Za pár let bylo splněno. Tiše závidím.

      Vymazat
  2. Ukrajince hovořící rusky, které každý den potkávám v našem městě, pokládám za Rusy. A když už je řeč o Rusech, tak jen malinko přispěju do diskuse po tímto zajímavým článkem. U mladých Rusů z Ukrajiny zjišťuju, že jsou více svázání s přírodou než mnozí mladí domorodci. Bosky se procházejí po říčních oblázcích, což by byl pro našince nepředstavitelný hygienický problém. Skupina malých kluků uvidí v ohradě ovečky a už se k nim řítí, aby si je pohladili. Náctiletí si jdou sednout k vodě na rozdělaných krabicích a když jsem je požádal, aby je potom vrátili do kontejneru na papír, opravdu tak učinili a ještě byli rádi, že se tu s nimi někdo baví rusky. A ruské ženy a dívky opravdu vypadají jako ženy, velice krásné. A kluci a muži zase nevypadají jako "ono", ale jak se na mladé muže a chlapy patří. Inu, prostě evropskými hodnotami ještě ne zcela zdegenerovaní lidé.
    Jan Smola, Havířov

    OdpovědětVymazat
  3. "Řada věcí, které jsou pro ruské občany každodenně zdarma, nejsou v USA dostupné."
    U nás úspěšně doháníme náš vzor - USA. Už téměř ve všem, S jedinou výjimkou - ony okrádaly a ještě okrádají svět kde mohou, nás okrádat nemusejí, my jim všechno předáváme dobrovolně.
    Albi

    OdpovědětVymazat
  4. Přátelé, zase to všechno tak nežerte. Když si přečtete věci od Milana Makovce, konceptualisty, který v Rusku žije, dozvíte se, že ani tam to není bůhvíjak růžové. V Rusku jede agenda 2030 stejně jako všude jinde. Korupce, žido-oligarchizace... Všechno tam mají. Nevzniká multipolární svět, ale multiblokový. Rusko bude jiný blok, třeba lepší, třeba ne, to všechno ukáže cas. Rusku přeji všechno nejlepší, vážně, ale tento text vnímám jako kus propagandy (a netvrdím, že nutně ruské). Mír, JV.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a kde se dají ty články Milana Makovce najít? Díky :)

      Vymazat
    2. A dotyčný Makovec nemôže byť propagantista?

      Vymazat
    3. Je to Milan Makový, ne Makovec.

      Vymazat
    4. @ Vašek: ano, sorry, díky za upozornění.

      Vymazat
    5. Anonymní20. června 2024 v 20:35: https://www.konceptualcz.cz

      Vymazat
  5. Ano, v Rusku byly jsou a budou jejich vlastní problémy. To je to důležité. Jejich.
    Ale ať mi nikdo neříká, že tady bude lépe. My, od "listopadu" jsme žili v kapitalismu "jako slušně a bohatě" za úkor velmi levných surovin z Ruska. A nedělejme se lepší, než jsme. Díky "našim politikům" jsme se podíleli a podílíme i na tom kolonialismu a nic na tom nemění fakt, že my sami jsme kolonií.
    V Rusku mají hodně problémů, ale všechny problémy všude po světě jsou takové jaké jsou i díky politikům. Mnozí promítají to, co znají od nás, jinam a to je základní chyba. Oni mají v čele politiky, co chtějí BUDOVAT svůj stát.
    Africké, latinskoamerické "bývalé kolonie" se nemohly pozvednout, protože probíhalo neokoloniální okrádání dál. Viz třeba cena za uran, který platila Francie v Africe. A mnozí i tady pokládají černochy i latinoameričany za něco ne tak dokonalé, jako jsou minimálně on sami. Ale to je omyl a krutě se teď nám i celému Západu vymstí. A hodně lidí nechápe, že v mnoha zemích světa, předvším nyní v jižní Asii, Číně, ale i Vietnamu atd. atd. probíhají ekonomické a společenské změny, které při "demokraticko-liberální" hodnotě našeho vzdělání způsobí. že my sami se musíme obávat, abychom se i s nejméně polovinou Evropy neocitli přímo v postavení těch ještě vysmívaných dnes zemích Afriky, či Asie, nebo Jížní a Střední Ameriky. Doslova.
    Rozhodně si situaci v Rusku neidealizuji, znám možná víc o jejjich problémech a rozhodně více než jedna baba, či jeden známý povídal. takové řeči vždycky buď ověřím nebo pustím pryč z hlavy. Znám problémy s krádežemni, znám problémy s podvody na lidech, ale ty jsou tady TAKÉ.
    Ale mají jedno, co my ne. OBROVSKOU TOUHU ZÁKLADU LIDÍ PO SUVERENITĚ. Na rozdíl od nás mají zdroje,suroviny, staví stále nové elektrárny, obnovují již po léta celý svůj průmysl. To může ukázat,. jak dlouho bude ve skutečnopsti trvat minimálně průmyslová obnova (pokud vůbec bude) toho, čemu se říká "západ". Rusko buduje obrovské množství silnic, dálnic, železničních tratí.
    Ne každému se to líbí. To jsou ale naprosto TI STEJNÍ, KTEŘÍ ZNIČILI A NIČÍ I VŠE U NÁS. Úplně ten samý druh lidí.
    Kromě lidí, co se chovají alá "náš" mustr, mají ale také o mnoho více lidí, kteří se tomu liberálnímu šílenství snažili aktivněji než my odolávat i tehdy, když to nebylo zjevným cílem ruských úřadů. Nvíc je tam také mnohem víc lidí, kteří PARADOXNĚ vyznávají skoro typické "jako západní" "naše" hodnoty - tradice rodiny a tvrdé práce.
    Jediní, kdo v Rusku škodí jsou (neo)liberálové jejich ražení. A kdo škodí u nás?
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte naprostou pravdu. Už babička B. Němcové říkávala "Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem" - a to platí obecně. Nejen pro lidi, ale i pro státy a jejich vedení.

      A kdo škodí u nás? Celá vláda - v tomto je naprosto solidární přes veškeré neshody mezi jednotlivými politickými stranami.
      Kradou jak straky a soustavně lžou. Ale všechno dovedou dobře okecat, v tom jim musíme přiznat opravdové mistrovství.
      Např. nová ukázka:
      "Už za pár dní, od začátku července, se u penzijního spoření mění nastavení státního příspěvku. Zároveň se přestane vyplácet všem starobním důchodcům. ""Těm kteří by chtěli spoření ukončit předčasně (= kteří spoří méně než 5 let), hrozí ztráta už získaných státních příspěvků, jiným dokonce veškerých jejich úspor. """
      A co zákony? Takovou smlouvy přece nikdo z nich nepodepsal!

      A naše "pomoc Ukrajině"? Tou pomáháme ukrajinské vládě leda zavraždit ještě víc lidí a "chciválkové" jsou na to ještě pyšní!
      Albi

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů